søndag 1. november 2009

Hyttegang og vintagebilde…:o)

 

Vi er veldig glade i hytta vår og bruker den ofte  hele året igjennom. Det vi vet sikkert om huset, er at det ble flyttet i 1878.  Det er en ekte tømmerstue og var et av husene på et lite småbruk. Det opprinnelige tilbygget var så råttent at vi måtte rive det, så gangen jeg viser her er det eneste nye rommet i huset.

 

Den gamle krakken fulgte med gjør sitt i interiøret:o) Her i selskap med en zinkbøtte med tova sokker og strikkede pulsvarmere i romantisk stil:o)

Gang hytta 068

 

Hyttegang med skrift 011     IMG_3084

Døren fungerte før som ytterdør og er beholdt slik den var med den orginale brunfargen. Selv om jeg er veldig glad i det hvite, er jeg altfor opptatt i farger til å male alt hvitt selv. Dessuten har jeg litt respekt for å male det som har sin opprinnelse fra langt tilbake i tid…:o)

IMG_3080

Siden jeg er veldig glad i de turkise nyansene, laget jeg et madonnabilde med turkis innslag til gangen. Fargene her kom egentlig som følge av at benken under vinduet ble malt turkis……:o)

  IMG_3091    Skap i hyttegang 145

Benken har min mann snekret av veggplater som ble til overs etter byggingen. Jeg har malt etter beste evne og prøvd for å få til litt sjatteringer på overflaten :o)

IMG_3106

   Skap i hyttegang 154     IMG_3110 

Over benken henger en hylle med et annet selvlaget madonnabilde :o) Her fant jeg noen hylleknekter jeg likte ( på Farmors hus ) og la ganske enkelt en plankebit over, samt skrudde opp under et par tvillingkroker.

 

Gang hytta 015

 

IMG_3115

Benken er laget akkurat stor nok til oppbevaring av stolputer til sommermøblene. Praktisk :o))

IMG_3111

En kappe med selvbrodert monogram…….

 

“Mitt lille hus”

Den er ikke akkurat stor denne gangen, men et skap ble det da plass til. Skapet er nytt, men malt i hvitt likevel….. :o)

Skap i hyttegang 156

 

Måtte jo ha med litt skrift, og denne gangen valgte jeg gotisk-lignende skrift.Teksten har jeg bearbeidet på pc’n og deretter skåret bokstavene ut på  transparent ved hjelp av en liten tapetkniv. Selvlaget sjablong funker fint det :o)

 

Skap i hyttegang 146

 

“Velkommen, min venn”

Hyttegang med skrift 028

Siden jeg er et “skrift-menneske”, måtte jeg lure til noen ord over døren også. Her er det ekstra høyt under taket, så det passet å dempe litt med en velkomsthilsen.

Her har jeg laget sjablong på samme måte som til skapet, men det var desto vanskeligere å få det jevnt pga murmalingen…..Derfor ble det en del maling på frihånd og  “schabby chic- bokstaver”:o)

 

Hyttegang med skrift 032 Hyttegang med skrift 006  Hyttegang med skrift 004 Gang hytta 087

 

Den gamle hengeren etter mine forfedre, er flittig i bruk. Her med et selvheklet skjerf og selvfølgelig……et madonnabilde til:o) Hjertet av streng og perler er laget av en god venninne og betyr noe spesielt for meg:o))

Har flere detaljer fra min hyttegang, men dette ble langt nok. Får ta dem senere!

Ha en fin uke!!

Klem fra Solveig

 

Gang hytta 029

Entrance and vintage picture.

We know that our cabin/old house was moved in 1878. It’s sure older than that, but the entrance was too damaged to hold on to. Therefore this is the only new room in the house. It’s not big, but still there’s room for quite a few things:o) The old stool followed the house. The “bench” is a box made by my husband from wallplates leftovers which I’ve painted turquoise. There we have room for pillows from the garden furnitures:o)

The wardrobe is new but still painted white  The stencils I’ve made myself by printing out the text and using a transparency film for paper copiers and a knife to cut the fonts. I’ve painted it with a paintbrush or a sponge.

I’ve also made the two pictures and crocheted the scarf and the “pulsewarmer”.

Whis you all a wonderful week

Hugs from Solveig

34 kommentarer:

 1. heisann...
  så mye vakker inspirasjon...!
  madonnabilder er vakkert,- noe heeelt spesielt...!
  fransk teks også..! så fiiint hos deg!


  ha en skjønn november....*
  magny

  SvarSlett
 2. Her var det mye vakkert!
  Madonna bildet ditt er bare helt nydelig!
  Ha en fin kveld;)

  SvarSlett
 3. Så lekkert og gjennomført! Jeg må se på bildene dine om og om igjen. Det nydelige madonna bildet som henter opp fargene fra benken. Og den nydelige teksten du har malt på. Flott alt sammen!
  Ha en fin kveld!
  Klem Tino :)

  SvarSlett
 4. Syns det alltid er noe ekstra over det du viser. Veldig fint i hyttegangen deres! Så koselig det ser ut til å være der. Falt veldig for den benken, og madonnabildet. Det matchet jo veldig godt i fargene.:) Mange nydelige detaljer som alltid, og veldig gjennomført.

  SvarSlett
 5. Så fint i gangen din Solveig!!
  Koselige detaljer og så fint med skriften du har flere steder!!!
  Kjekt med litt farger også....må til det!!

  ha en fin søndagskveld:o)

  SvarSlett
 6. Så når jeg forstørra bildene at du har skrevet første vers av "Den fyrste song" på rammen på madonnabildet. Så flott detalj!

  SvarSlett
 7. Hallo Solveig, your Madonnas are wonderful! Signs on the wardrobe are very amazing! All your decorations are perfect.
  Have a nice evening
  Fleurette

  SvarSlett
 8. Hallo min venn!
  Så nydelig med litt farger. Er altfor glad i farger jeg også til at alt i mitt hus noen gang blir helt hvitt, og glad for det....
  Bildene dine er nydelige som alltid (!) det er noe rørende ved dem som fenger meg!

  Ha en flott uke du med, og jeg titter stadig vekk innom. :)

  SvarSlett
 9. Kjempe flott gang, benk og skap var kjempe flott og nydelige bilder du har laget deg... Gangen var kjempe koselig..
  Klem Kristin

  SvarSlett
 10. Skjønner godt dere bruker hytta året rundt! Var ute på tur langs stranda idag, der var flere sommerhytter stengt for vinteren, tragisk spør du meg! Fjorden er vakker om vinteren og !!!

  Nydelige bilder du viser, det skapet er bare helt misunnelsesverdig så det så!

  Klem fra meg

  SvarSlett
 11. Wow!
  This is such a most beautiful entrance Solveig!
  I love your wonderful style so welcoming and your blue colour is stunning I love it!
  Gorgeous picture and beautiful scarf you are so amazingly talented!
  Have a wonderful week!
  hugs
  kim x

  SvarSlett
 12. Så flotte bilder fra en flott hytte. Herlig å hvile øynene på.
  Teksting med egne sjablonger holder jeg på med akkurat nå, for første gang, og det er kjempegøy. Kommer kanskje på bloggen i morgen. Har brukt omtrent samme metode som deg.

  Klem

  SvarSlett
 13. Hei vennen min;o)
  Nok en gang kommer det vakreste av det vakre fra deg.... Jeg sitter i stum(og det er sannelig ikke ofte) beundring for alt du får laga til, og stemningsfulle bilder også;o))
  Benken syns jeg var spesielt fin, med skjønne sjateringer som gjorde at den så ut som den var 100år gammel;o))
  Vakkert vennen;o)
  Klem...

  SvarSlett
 14. Så utrolig koselig hytte. Glad du nevnte det om ikke å male den gamle døra. Er så enig med deg. Man må ha litt farger.

  SvarSlett
 15. For en koselig velkomst:)Vakkert!

  SvarSlett
 16. Hej!
  Tack för titten hos mig!! Din hytte är sååå mysig! Bra fina saker!! Jättefin blogg Du har:o) Trevlig kväll!
  Kram Malin

  SvarSlett
 17. Så ufattelig mange flotte bilder hos deg i dag! Madonnabildene du har laget var helt nydelige - helt i min stil!

  Håper du har hatt en flott helg, det har iallfall jeg! Ønsker deg en herlig ny uke:o)

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 18. Oj oj,så superfint der også!! Solveig,du er superflink!!!

  SvarSlett
 19. Nei, no gjev eg meg ende over.... Korleis i allverden får du tid til alt dette??? Så utruleg mange detaljer, broderi, bilder, tekstar, sjal, tøfler osv osv. Alvorleg talt, eg blir heilt matt! Eg er så glad for at du held på din eigen stil og ikkje malar alt kvitt! (bør vel ikkje skrive det her, men etter mi meining er alt-kvitt-stilen snål...upersonleg og kjedeleg). Må sei eg gledar meg til å sjå dette i verkelegheita, men er usikker på om eg har godt av det... Blir vel så inspirert at eg misser nattesøvnen..hehe..

  SvarSlett
 20. Hej så underbara bilder du visar!
  Kram Kathrine!

  SvarSlett
 21. Så koselig gang dere har på hytta... likte veldig godt den turkise fargen du har valgt på benken som også går igjen på madonna bildet...
  Og koselig tkster rundt om kring...

  Ønsker deg en fin uke..
  klem kerstin

  SvarSlett
 22. Nå har jeg sittet og virkelig kost meg med alle detaljbildene fra den vakre gangen deres! Så gjennomført og nydelig! Du sier at den ikke er stor, men dere har virkelig gjort mye ut av plassen! Likte spesielt godt hyllen din med tvillingkrokene og de nydeligste hylleknekter!
  Om jeg en gang får meg hytte skal jeg stjele stilen! Min mann er ganske "moderne" i smaken og vil ha det enkelt så i gangen vi holder på å pusse opp nå blir det skyvedørsgarderobe med speildører... Men hans fru setter sitt preg med lysekrone, og sikkert nok litt tekst et sted ;)

  Håper du får en fin uke! Klem fra Idun :)

  SvarSlett
 23. Så koselig og så skjønne bilder, måtte vert avslappene og oppholdt seg her.

  SvarSlett
 24. Nydelig! Og så mange flotte detaljer! Det er ikke tvil om at du er dyktig i dette! :)

  SvarSlett
 25. Hei,Solveig.Rett og slett gjennomført og nydelig til minste detalj.Du imponerer.Ønsker deg en fin uke.Klem

  SvarSlett
 26. Tack för din rar hälsning, så underbart ni har det på detta ställe vackra saker och härliga färger, ha en fin kväll, klem

  SvarSlett
 27. Hei vennen min! Du imponerer hele tiden du, hva er det du ikke får til? Madonnabildet med den turkise rammen tar meg tilbake i tid fra den gang jeg var liten. Grunnen er at mamsen og papsen hadde et nøyaktig slik bilde og som de hadde hengende på stueveggen, det tror jeg hengte der så lenge de bodde der forresten. Husker alltid jeg syntes hodeplagget til madonnaen minnet meg om en pannekake...hihi!
  Tusen takk for den gode meldingen inne hos meg forresten, det varmet kjære du. Jeg har hatt det så stressete den siste uka jeg skjønner du, jobbet MASSE og MASSE overtid og kursing.....puhhhh. Jeg har også hatt store problemer med å komme inn i bloggen din og har måttet gi opp flere ganger, men i kveld lyktes jeg heldigvis.
  Ønsker deg også en trivelig kveld, nå er det bonderomantikk!
  Klems

  SvarSlett
 28. Hei Solveig. Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min. Koslig at noen nye finner bloggen min også. Spesielt noen som er så proff som deg. Du har en helt praktfull blogg som jeg har tittet på mang en gang. Utrolig mye fin inspirasjon. Det madonna bildet med blå bakgrunn var helt nydelig. Og Kremmerhusene og hjertekurvene du har flettet at gamle noter/aviser/ark osv. Slike har jeg planer om å lage også. Ha en flott uke :-) Klem Anita.

  SvarSlett
 29. Så mange skjønne detaljer! Likte monogrammet spesielt godt. Helt nydelig.

  Klem fra Maia

  SvarSlett
 30. Nydlig ! Kan godt kjenne på at ein vert ynskja velkomen i denne gangen. Likte den turkise malinga på benken spesielt godt. Som deg tenker eg og at det er kjekt å ta vare på noko av det gamle med orginal-farge ! Gler meg til å sjå meir eg.

  SvarSlett
 31. Åh du verden så koselig og nostalgisk :)
  Utrolig lekkert det store bilde med Madonnaen og turkis ramme :)
  Jeg blir helt varm om hjertet av å besøke bloggen din!!!

  Ha en strålende ettermiddag!
  mange gode klemmer fra
  Marianne

  SvarSlett
 32. Så mange fine vilder, likkte så godt krakken og madonnabildet ditt!
  Fredrikke :o)

  SvarSlett
 33. Plutselig kom jeg på at jeg skulle flette hjerte kurver... :o)
  Klem Fredrikke :o)

  SvarSlett
 34. الرائد من افضل شركات الخدمات المنزلية في المملكة وخدماتها تغطى كل المنطقة العربية للمزيد قم بزيارة
  شركة تنظيف خزانات بمكة شركة تنظيف خزانات بمكة
  افضل شركة تنظيف منازل بالمدينة المنورة افضل شركة تنظيف منازل بالمدينة المنورة
  افضل شركة تنظيف بمكة بالبخار افضل شركة تنظيف بمكة بالبخار
  شركة نقل عفش من جدة الى الاردن شركة نقل عفش من جدة الى الاردن
  شركة تنظيف مجالس بمكة شركة تنظيف مجالس بمكة

  SvarSlett