onsdag 2. desember 2009

Bruktfunn og adventstjerne

Nå går det unna med juleforberedleser i heimen:o) Fikk en skikkelig forkjølelse med bronkitt og det hele som prøvde å stoppe meg, men nå er jeg i gang igjen:o)) Sånt har man da ikke tid til!

I går kveld startet jeg med maling av dører og vinduskarmer i stua. Kanskje litt i overkant optimistisk midt i adventstiden, men er man impulsiv så er man imuplsiv :o)))) Fint blir det i alle fall.

 


Denne oppbevaringsskuffen kjøpte jeg på loppemarked for 10,- kr. Den er av nyere dato, men med litt maling og pynt oppi, synes jeg den gjorde seg i interiøret:o))
De gamle skjeene fant jeg på Gjenbruk til 2,- kr. stk. Falt for den litt massive utførelsen:o)

Er blitt inspirert her i blogglandia til å lage mine egen pakkelapper. Valgte denne gang å ta PC'n i bruk og prøve å skrive i sirkel :o) Fant en fin forklaring på denne siden Papirgleder, et nettsted som også forøvrig har masse spennende å by på for alle kreative sjeler som liker å jobbe med papir!
Det er sikkert mange som kan dette bedre enn meg, men jeg fant min måte å gjøre det på.

Åpne bildet i bildebehandlingsprogram og crop/skjær ut en sirkel av motivet. Lagre.
Hente det frem i Word og hø. klikker på bildet. Velger Formater bilde/text wrapping og Bak teksten. På denne måten får du bevegd bildet slik du vil uten at det "hopper unna".
Åpne Word Art og bruk forklaringen i linken Papirgleder. Tilpass bilde og tekst ved å flytte rundt og dra i teksten ved hjelp av markeringene.

Du kan lage en enklere firkantet variant:o))
Har fått en del forespørsler om mal og forklaring til adventstjernen min i forrige innlegg. Her kommer den. Ikke så lett å scanne denne. Fikk såvidt fikk med alt...:o))
Vil anbefale å bruke limpistol og å "prege" alle brettelinjene før du bretter. Det kan gjøres med en papirkutter med redskap som ikke kutter helt gjennom, eller ved å bruke en linjal. Bruk litt stivt papir.
Oppskriften er fra KK Julen 2008.

Ha en flott kveld, folkens:o))
Klem fra Solveig


Now time passed quickly and there's not enough time for all the things I want to do before Christmas! A cold tried to stop me, but now I have recovered and try to finish all my project:o)) Painting all doors and windows in my livingroom was not a splendid idea right before Christmas, but impulsive as I am.......:o))

The box I bought on a secound hand marked for 10.- kr. With a little paint It's serving it's purpose. The spoon I got for 2,- each. I love the nostalgic feeling they give me.
I'v also been inspired by all the blogs to do my own Christmas tags. These I've made on my PC. It was fun learing how to write in circles!
I've had a lot of enquiries how I made my advent star ( see below here ). Here is the explanation and the template:o)

Have a splendid evening!


Hugs Solveig

16 kommentarer:

 1. Koselige bilder Solveig....som alltid!!
  Så flink du er som begynner å male midt i adventstiden!!
  For tiden ligger mine malepensler på hyllen...men der er alltid noe som skal males!
  Nå blir det etter jul!!
  Fin denne skuffen din med koselige saker i:o)

  Ha en fin kveld:o)

  SvarSlett
 2. hei vennen -
  ..godt du ble kvitt bronkitten da du..sånt har ikke du tid til, å nei..
  her males det og sysles med kreative saker..
  skuffen ble jo kjempesøt, likeså det gamle bestikket - til en råflott pris!!!
  du den stjernen...den ser så avansert ut..sukk..jeg med min tålmodighet..NEI jeg får nøye meg med og besøke deg og beundre din, hihi..
  koselig stemninger i bildene dine..jeg har også sittet og turtlet med pakkelapper i kveld, så koselig...litt kaffe og clementiner mmm..
  klemklem fra julpuss-damen!

  SvarSlett
 3. Jøsses, som du har stått på da og maler karmer i tillegg ;))) Men ja, blir deilig få gjort unna den malejobben kan jeg tenke meg.

  Så flink du er emd papirarbeider, ser litt for vanskelig ut for meg;)Og så må en vel ha litt tolmodighet når en skal lage den stjerna..

  Kos deg videre!

  SvarSlett
 4. WOW...du er i gang med maling du ja ..pluss alt det andre du lager og ordner... jammen er du flink.. Julestjerna var flott.

  Og merke lappene likte jeg veldig godt..

  Dette fikk jeg lyst å prøve meg på også.. Ble virkelig hektet på papirarbeid...

  Klemmer Kerstin

  SvarSlett
 5. Her er det jo alltid like mye vakkert og inspirerende å se! Den oppbevaringsskuffen ble jo superlekker! Så mye fint du har dandert oppi den. Gøy med gjenbruk!

  Og de merkelappene var bare helt skjønne! Har ikke sett sånne før - veldig artig!

  Så bra at du er frisk igjen, ingen av oss har tid til å være syke nå!

  Klem Barbro

  SvarSlett
 6. Å så male nå i førjulstria, du er gal du;o) Jeg skal bare kose meg jeg, og så sy de bestillingene jeg fikk på messa. Og lage noen julegaver. Og sy skittentøy poser, og lage et system på vaskerommet. Og sy et nytt trekk til babydokka som snupp leker med. Og bygge et garderobeskap under skråtaket på soverommet. Og så kommer muligens garasjen vår i romjula, så vi må nok lage en ringmur.....
  Gledelig jul;o)))))))
  PS Fantastisk lekkert stilleben du hadde laget av kassa;o)) Ybersøt;o))
  Klem
  Linda;o)

  SvarSlett
 7. Så bra at du er bedre igjen og i full gang med å være impulsiv!
  Det oser styrke av slikt!
  Du lager SÅ mye flott så det er en fryd, du bør besøke din egen blogg fra tid til annen... for det er en opplevelse!!!
  Lykke til med maling og prosjekter, og lykkelig blir den personen som får en julegave fra deg med DEN flotte TIL: FRA: lappen!!
  Ha en finfin uke!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 8. Det bara sprudlar av energi och inspiration hos dig!! Så fina bilder har du alltid oxå!! De där juladresserna är super!! Så mysigt här hos dig!!
  Kram/Klem Malin

  SvarSlett
 9. Fint du er frisk igen, og ovenikøbet med en masse energi, ser det ud til!

  Fine fund du har gjort, kassen passer godt ind i din stil.

  Klem Helle

  SvarSlett
 10. Skönt att du mår bra och du verkar vara full av energi nu till jul, jag önskar dig en härlig adventshelg med din familj, klemmer VIOLA

  SvarSlett
 11. For en flott blogg du har,med masse herlige bilder!Gleder meg til å besøke denne siden igjen!Ha en fin desemberkveld!
  Janne

  SvarSlett
 12. Den adventstjerna likte jeg! Takk for oppskriften :)
  Ha en fin lørdagskveld!

  SvarSlett
 13. So sorry that you have been unwell. So glad to hear you are recovering now. Your tray and spoons are just beautiful! You find the most amazing pieces I love them so much! Thank you for sharing your wonderful finds!
  hugs
  kim x

  SvarSlett
 14. Heia:D

  Første gang jeg er innom her, måtte bare legge igjen en kommentar og si at du hadde en utrolig herlig blogg. Helt nydelig!! Helt imponert;) Her kommer jeg helt sikkert innom igjen:D Kjempe gøy med andre hobby og hekleinteresserte!

  Silje

  SvarSlett
 15. I'm not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this info for my mission.
  Check out my blog Geld verdienen im Internet

  SvarSlett
 16. Wow, that's what I was exploring for, what a information! existing here at this webpage, thanks admin of this web page.

  my site binary options forex

  SvarSlett