tirsdag 15. desember 2009

Kallender i Tildastil :o))….

Det er nesten litt skummelt med adventskallender……synes ungene åpner pakker hele tiden jeg! Kan det være at dagene forter seg av gårde??:o)))

Mer Tilda…..

Da jeg fikk eldstemann hadde jeg Tilda-feber. Da måtte det selvfølgelig bli Tilda-kallender også! Her ble det sydd, klippet og applikert etter alle kunstens regler.

_MG_9713

 

_MG_9678   _MG_9697 

24 små poser ble sydd:o) Kallenderen er forøvrig laget med inspirasjon fra boka Jul med Tildas venner av Tone Finnanger.

 

_MG_9686

Så hva gjør en når pakken ikke passer i posen?? Jo, da skriver man et lite skattekart og putter oppi, og gjemmer pakken på et egnet sted. Skattejakt er gøy!! Men det gjelder å huske hvor en har jevnt pakkene…noe som jo kan glippe for forvirra førjulsforeldre. Da blir skattejakten ektra lang og til del panisk – believe me:o)))))

Når andremann kom til, måtte det jo syes og  applikeres på nytt, bare med litt andre striper, ruter og farger:o)))) 

 

_MG_9668

Hadde tenkt å lage noen nye kallendere i år, mer i den vintagestilen jeg nå jobber med. Men da stod det en sjokkert lyslugg med store lyseblå foran meg ; “Mamma!! Vi vil ha de kallenderene som vi alltid har hatt, elles blir det ikke jul!!” Lillebror nikker nesten på seg nakkesleng….

 

_MG_9729

Og jul vil man jo ha! Så da ble det de gamle kallenderene….. så får a’ mor dille rundt med sin hvite stil og plante hyasinter i kopper og kar, samt sette lys i billige glasstaker fra bruktbutikken :o)))))

 

Fortsatt fin førjulstid!!

Klem fra Solveig

When my oldest was born, I just loved Tilda dolls! Off course I had to make a Tilda-callendar!! When I had my secound child, I had to make anotherone, only with different stripes and colours:o) I wanted to make something different this year….more like the vintage-style I’m working on at the moment. But my oldest one denied it ( with his brother nodding as hard he could :o). It wouln’t be Christmas without this advent callender!!! And Christmas it has to be, so Tilda callender it is! Totally honest; I think it’s a little bit qute :o)))))

Hugs Solveig

23 kommentarer:

 1. Veldig koselig kalender du har laget, skjønner godt at ungene vil ha den! Du må nok vente noen år før du kan bytte den ut med en annen variant ;)

  Har alle Tilda-bøkene, synes det er så mye fint å se på. Men når det gjelder søm, syr jeg mest klær. Og akkurat nå er det hekling som gjelder...

  Klem fra meg!

  SvarSlett
 2. Det er flotte kalendere,ingen grunn til å bytte ut de!Enig med ungene der!
  Ha en god kveld!

  SvarSlett
 3. Hei! Kjempefine kalenderar! Eg forstår godt at ungane ikkje ville bytte dei. Eg kan love deg at min heimelaga kalendar ikkje er på langt nær så fin, men vi drar den fram år etter år. Har sikkert hatt den i 15...Tradisjonar er viktig og, veit du.;-) Nei, du kan trygt konsentrere deg om andre vintageprosjekt:-)Ha ein god kveld!

  SvarSlett
 4. Virkelig en flott adventskalender du har laget. Fine figurer og poser. Likte veldig godt det siste bildet. Så fint med svibelen i den terrinen. :)

  SvarSlett
 5. Heisan!
  Så koselig kalender da gitt! Masse jobb der.
  Ja, dagene flyr, jeg lukker øynene og lar det stå til, hihi. Det jeg rekker,rekker jeg og alt det andre får bli.
  Ha en fin kveld.
  Klem

  SvarSlett
 6. Kjempeskjønne kalendere!! Ikke rart ungene er fornøyd med disse, og tradisjoner er viktig, spesielt til jul. Imponert over at du har laget to så flotte kalendere. Mine tre må dele en kalender fordi mor ikke gidder å lage flere....

  Ha en fortsatt fin uke!!

  Klem Barbro

  SvarSlett
 7. Kjempe fin kalender, og klart den betyr mye for ungene, blir ikke det samme uten den gode gammle..Smart med skattekart da, har alltid pakker som er for store for lommene/posene....
  Klems..

  SvarSlett
 8. Du for en skjønn historie!
  Det er jo slik tradisjoner blir til, at det samme skjer år etter år...
  En herlig løsning med skattekart, du må være en morsom mamma ❥
  Det er så hyggelig hos deg!
  Koselig og varmt!
  Ønsker deg en vakker kveld *)
  Klem Lokki

  SvarSlett
 9. Hei kjære venn, så flotte adventskalendere du har lagd til barna dine, Tilda er jo bare helt topp da. Men et lite tips. Kan du ikke lage din egen kalender til neste år da og få noen til pakke inn pakker som er til deg...hihi, feks. gavekort på forskjellige interiørbutikker...hihi.
  Ønsker deg en fortsatt flott kveld!

  SvarSlett
 10. Kalendern är så fin!! Klart du ska ha den kvar, det är härligt med traditioner!!
  Snön har kommit till oss;o) Stoora flingor!!
  Ha det gott!!
  Kram Kram Malin

  SvarSlett
 11. Koselig kalender, hyggelig med tradisjoner. Pynter med ting fra bruktbuttikken jeg også;-))

  SvarSlett
 12. Herlige unger: Skjønner godt de vil beholde kalenderen:-)
  Ser såå koselig ut hos deg nå,
  -blir i julestemning bare av bildene!
  Ha en fin kveld, klem Hege.

  SvarSlett
 13. Wow!
  This is amazing! No wonder they love them! You are so clever!
  They must be so happy that you made this!
  hugs
  kim x

  SvarSlett
 14. halloen solveigvennen!
  ..skjønner barna dine veldig godt!
  for den kalenderen var superdupersøt &
  skikkelig jul - herlig!
  vakkert bilde av terinen med blomster mmmm...
  fortsatt fin førjulstid -
  moaklem

  SvarSlett
 15. Nydelig kalender;) Skjønner godt at de ikke vil bytte den ut selv;) Jeg skulel gjerne hatt flere kopper og kar til sviblene mine- for jeg begynner å gå tom nå;) Det er jo så vakkert når de er plantet i gamle terriner o.l
  Ha en fortsatt fin førjulstid;)

  SvarSlett
 16. Så koselig kalender ... smart å legge lapper i den..

  Her ble det Flax kalender i år.. men det blir det ikke flere år.. guttene skrapte alle lukene første dag... ikke moro..

  Ønsker deg none fine dager...

  Klem Kerstin

  SvarSlett
 17. He he, 10kr på at du aldri blir "kvitt" Tildakalenderen;o)))) Men det var da også en veldig søt kalender... Du får sy en "gammel" en til deg selv;o)
  Her har vi hatt 4 forskjellige hus de siste 5 åra, så vi har ingen faste tradisjoner;o(, men nå er vi kommt i hus for å bli, og mor gleder seg til å lage tradisjoner;o))))
  Håper du har det veldig kos der oppe i vest.
  Juleklemmer kommer i hvert snøfnugg;o))))

  SvarSlett
 18. "smiler"...nei, man må ikke tulle med juletradisjonene vet du.. :o)

  Men det var koslige kalendere du har laget!
  Julekurver har det ikke blitt noe av ennå hos meg... Men det er ikke julriktig ennå da...!

  Ha en fin dag,
  klem Fredrikke :o)

  SvarSlett
 19. Lika fint idag...
  Vita hyacinter är vackert tycker jag.
  Ha det gott
  Annika

  SvarSlett
 20. Syns Tildakalenderane dine er fine eg. Det gjer seg med litt rødt til jul! Og eg er heilt einig med guttane dine i at tradisjonane skal førast vidare. Eg blir fortsatt litt blaut om hjertet når eg ser kalenderen eg fekk gåver i då eg var liten. No er det søstrene mine som er dei heldige:) Kalenderen er skikkelig åttitalls, men eg syns den er kjempesøt!

  Tenk at no er det snart jul! Det blir godt med nokre fridagar ilag med familien. Trur vi er fleire som ser fram til det;)
  Klem

  SvarSlett
 21. Kjempefine Tilda kalendere, som er hyggelig for ungene å ta frem år etter år! Og som senere kan gå i arv: Ett av mine barnebarn har nå den jeg laget til mine barn i strie og filt for ca. 25 år siden! Så jeg kan absolutt se det i et lengre perspektiv! Dette blir klenodier etter hvert! For øvrig har du det veldig hyggelig - jeg kommer tilbake en annen gang! Ha noen fine dager frem mot jul!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 22. Så fin din tildakalender, vackra bilder som vanligt från dig, här har vintern tagit sitt grepp om oss, vi har varit insnöade idag men nu har vi fått hjälp och kan ta oss ut igen, ha en fin kväll, klemmer

  SvarSlett