torsdag 20. desember 2012

Julehilsen til deg fra meg ;o)))

 

Nå er det ikke mange dagene igjen til julefreden for alvor finner veien inn i de tusen hjem. Her i huset har man for lengst innsett at man rekker det man rekker, og sånn er den saken ;o)))

IMG_0494 til blogg_Snapseed_Snapseed2

Huset er for så vidt ferdig pyntet, utenom juletreet da-det tar vi ikke inn før lille julaften.

 

IMG_0403 til blogg_Snapseed t

 

Mine hjemmelagde nisser er komt frem i lyset og skaper sin egen stemning foran peisen. Kan nok bli litt varmt i topplua etterhvert ;o)))))

Jeg hadde dilla på å lage slike nisser på begynnelsen av 90-tallet. Tror jeg lagde 7 stykker på et år, og flere fulgte i årene som kom. Det var morsomt å gi dem sitt særpreg ved å male ansikt og lage små klesplagg. Gav bort mange, men noen er fortsatt i hjemmet ;o)

 

IMG_0663 til blogg_Snapseed t

 

Vi pleier ikke å bake så mage småkaker til jul, så det er for så vidt en enkel affære. Akkurat nok til at en finner kosen med det og at alle har fått sine favoritter ;o)))

 

IMG_0672 til blogg_ bilder n

 

Nå står gavene og venter på sine nye eiere. Jeg elsker å finne julegaver til hver enkelt og føle spenningen når de åpner opp. Derfor blir det også alltid noen små ekstragaver, sånn for kosen’s skyld. Har nok beholdt barnet ennå i meg der. Siden min bror er på samme måten, kan man vel si det er både arv og miljø inn i bildet;o)

Mest av alt tror jeg nok det er stunden i seg selv jeg er glad i; da alle sitter samlet og roen har senket seg. Koseprat og gaveoverrekkelse. Kanskje trenger en slike stunder nå mer enn før, fordi hverdagene stadig blir mer og mer hektiske……?

Pepperkakehuset er alltid ungene sitt verk. Uansett hvordan det blir seende ut, når det mammas og pappas hjerte med sin sjarm ;o)

 

 

IMG_0803 til blog_Snapseed t

 

 

 

IMG_0796 til blogg uteskt_Snapseedmmm

 

Det gamle trauet jeg arvet fra min mors side av familien, er havnet på spisebordet med alle godsakene oppi – klart til et lite førjulsbesøk. Egentlig et koselig “serveringsfat” med nostalgisk sjarm, det der.

 

IMG_0608 til blogg_Snapseed t

 

Det er koselig å lage små stillben og forandre litt til jul ;o) “Nå tenner moder alle lys…” Det er i allefall en sannhet her i huset! Jeg elsker både det sarte lyset og lukten av sterarinlysene!

 

 

IMG_0613 til blogg_Snapseed

 

 

 

IMG_0212_Snapseed

 

Bak vårt gamle hus har istappene dannet en vegg under en gedigen fjellhylle. Nesten litt skummelt å stå under her, men jammen kan en fange vinteren på sitt vakreste gjennom frossen is!

 

IMG_0215_Snapseed

 

Det er ikke så dumt med et lite rødt hus i skogkanten når det lir mot juletider. Gir litt ekstra julefølelse i seg selv ;o)

 

 

IMG_0248_Snapseed

 

Lyset her ute ved fjorden slutter jeg aldri å forundre meg over. Himmelen skifter rett som det er i de vakreste farger og får en til å stoppe opp for å ta inn alt det vakre som naturen selv står for.

 

IMG_0737 til blogg

 

Kjære alle dere som i løpet av året har vært innom bloggen min! Det er ikke blitt så mange innlegg på meg i år som tidligere. Noe av grunnen er nok at vi har prøvd å komme oss videre med oppussingen av gamlehuset, og sånt tar jo en del tid ved siden av jobb, unger og lekser;o)

 

 

IMG_0799 til blogg

 

Kommentarene fra dere er like kjære og ikke minst noe av det som gir glede og inspirasjon i hverdagen. Nå frem mot jul skal jeg ta turen innom dere bloggvenner se hva som opptar dere, og legge igjen noen julehilsner;o))

 

Måtte dere alle få en nydelig julehøytid!!

Klem fra Solveig

 

31 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig hilsen! Sjarmerende julestemning her hos deg også. Nyt førjulsdagene.

  SvarSlett
 2. Så utrolig koselig hilsen:)
  Herlig du har pyntet til JUL, masse nydelig bilder:)
  Ønsker deg fortsatt en herlig førjulstid:)
  Klem Merete

  SvarSlett
 3. Nydelig julestemning hos deg Solveig! Skal ta turen innom å kikke igjen når roen har senket seg....koselig og inspirerende!
  Har prøvd å få fatt på et slikt gammelt trau nå i desember...men har ikke lykkes. Får ha åpne øyner når loppis og slikt starter igjen. Synest de er spesielt fine å bruke nå i julen :)
  Ønsker deg fine dager nå frem mot jul
  Klem!

  SvarSlett
 4. Koselige fine bilder fra deg.
  Inspirerende og det har vært kjekt å følge deg på innleggene dine.
  Ønsker deg fine juledager.
  God Jul
  Klem til deg fra meg

  SvarSlett
 5. Koselig juleinnlegg Solveig! Vakre bilder som alltid. Koselig med gammelt trau/fat. Her har trauet blitt fylt med mosesurrede hyacinter, never og kongler i dag. Ønsker deg en god jul!

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 6. Så mange fine og stemningsfulle bilder du viser frem.
  Ønsker deg en fin jul,
  klem fra Fredrikke :O)

  SvarSlett
 7. Meir snø ute ved fjorden, enn her oppe på fjellet, ser eg. Mykje fin pynting! Eg er nok ikkje komt fullt så langt med det, men det ordnar seg vel her og....God jul til deg og dine! Kanskje blir det tid til ein tur i fjorden igjen i året som kjem? ;-))

  SvarSlett
 8. Her oser det av julestemning og hjemmehygge ser jeg. Riktig god jul!

  SvarSlett
 9. Så trivelige julebilder fra deg, koser meg med de flotte bildene!
  Ønsker deg og dine ei riktig god jul!!
  Juleklem fra mæ;)

  SvarSlett
 10. Nydelige julebilder :-) Riktig god jul til deg og dine - kos dere :-) Klem Siv

  SvarSlett
 11. Så jättesöt Bambi och underbara pepparkakshus.
  Och det är jag som ska tacka, här finns
  alltid så fina bilder och inspiration.
  Önskar dig en riktigt
  ♥God Jul♥
  varm kram
  AnnaMaria

  SvarSlett
 12. Tack Solveig för en såååå fin julhälsning du skickar oss via bloggen din!!!! Jag vill önska dig likaså, en riktigt fin julhelg!!!!

  En stor och varm kraaam till dig!

  -Pia-

  SvarSlett
 13. Herlige julebilder! Tusen takk for koselig julehilsen hos meg :) Riktig GOD JUL til deg og dine også!

  Juleklem fra Fru K

  SvarSlett
 14. Herlige julebilder! Tusen takk for koselig julehilsen hos meg :) Riktig GOD JUL til deg og dine også!

  Juleklem fra Fru K

  SvarSlett
 15. Åh så dejlige vinter- og julebilleder her hos dig Solveig, jeg vil også benytte lejligheden til at ønske dig en rigtig glædelig jul!

  Mange klem Helle

  SvarSlett
 16. Hvilken julestemning det er her hos deg!!
  Det er en sann gled å titte innom:)
  Herlig bilder, fylt av de skjønneste detaljer,jeg koser meg her;)

  Ønsker deg og dine ei riktig GOD JUL!
  Kos dere masse og nyt juledagene:)

  Juleklem fra meg:)

  SvarSlett
 17. Nydelige bilete og nok eit herlig innlegg!!

  Velsigna Julehøgtid til deg og dine <3

  SvarSlett
 18. Nydelig julestemning og skjønne bilder hos deg, til å drømme seg bort <3 For en flott julehilsen !

  Tusen takk for gode ord hos meg , jeg setter umåtelig pris på å ha deg som bloggvenninne <3 Hadde vært utrolig kjekt om vi hadde fått til et treff eller flere i året som kommer :-)

  Riktig god jul til deg og dine Solveig :-)

  Klem

  SvarSlett
 19. Drømmer meg helt bort i de alldeles vidunderlige bildene fra ditt hjem. det er som skapt til julekos! for et utrolig sjarmerende hus<3 Love it all!!
  juleklem fra Ellen

  SvarSlett
 20. Vilka underbara bilder..! Alldeles fantastiskt vackert!

  •°*”˜˜”*°•★ God★ ★ Jul★ •°*”˜˜”*°•

  önskar jag dig du fina!
  Kram
  Mia

  SvarSlett
 21. Underbart fina bilder från dig!! ha en fin forsätting på julen.
  Kramar
  Ninni

  SvarSlett
 22. ååååååå så mycket vackert du visar. Jag njuter av ditt fina hem och du är en specialist på att gör det varmt och hemtrevligt omkring dig.Tack för allt fint du skriver till mig, du gör mig glad. God fortsättning på alla härliga dagar som följer. Kram/Ingela.

  SvarSlett
 23. Her var det godteri for både øyne og sjelen. Herlig julestemning på vakre bilder. God romjul til deg og dine. Klem Merethe

  SvarSlett
 24. Underbara bilder som alltid från ditt vackra hem :) hoppas ni haft en härlig julhelg, god fortsättning, kram VIOLA

  SvarSlett
 25. Jeg håber din jul var god!
  Nu vil jeg lige indenfor igen og ønske dig et rigtigt godt nytår også!

  Mange hilsener
  Helle

  SvarSlett
 26. Ja, at man rekker det man rekker vil jeg skrive under på, jeg rakk for eksempel slettes ikke inn for å ønske deg god jul i år. Men, jeg vil gjerne få ønske deg godt nytt år!

  Takk for året som gikk, det har vært en fryd å følge din blogg :)
  klem Anne

  SvarSlett
 27. Ja, her var det mye inspirajson å hente :-) Og det hjemmelagde nisseparet ditt, var så utrolig fine! Slike fikk jeg lyst til å lage. Hvor har du finni mønster? Og hva er ansiktene laget av? Takk for at du deler så mye fint oss:-) Riktig godt nytt år!

  Nyttårshilsen fra
  Bente

  SvarSlett


 28. شركة نقل عفش
  اهم شركات مكافحة حشرات بالخبر كذلك معرض اهم شركة مكافحة حشرات بالدمام والخبر والجبيل والخبر والاحساء والقطيف كذلك شركة رش حشرات بالدمام ومكافحة الحشرات بالخبر
  شركة مكافحة حشرات بالدمام
  شركة تنظيف خزانات بجدة الجوهرة من افضل شركات تنظيف الخزانات بجدة حيث ان تنظيف خزانات بجدة يحتاج الى مهارة فى كيفية غسيل وتنظيف الخزانات الكبيرة والصغيرة بجدة على ايدى متخصصين فى تنظيف الخزانات بجدة
  شركة تنظيف خزانات بجدة
  شركة كشف تسربات المياه بالدمام
  شركة نقل عفش واثاث

  SvarSlett

 29. شركة نقل عفش بالرياض وجدة والدمام والخبر والجبيل اولقطيف والاحساء والرياض وجدة ومكة المدينة المنورة والخرج والطائف وخميس مشيط وبجدة افضل شركة نقل عفش بجدة نعرضها مجموعة الفا لنقل العفش بمكة والخرج والقصيم والطائف وتبوك وخميس مشيط ونجران وجيزان وبريدة والمدينة المنورة وينبع افضل شركات نقل الاثاث بالجبيل والطائف وخميس مشيط وبريدة وعنيزو وابها ونجران المدينة وينبع تبوك والقصيم الخرج حفر الباطن والظهران
  شركة نقل عفش بجدة
  شركة نقل عفش بالمدينة المنورة
  شركة نقل اثاث بالرياض
  شركة نقل عفش بالدمام

  SvarSlett