fredag 10. februar 2012

Tripp, trapp oppbevaring :o)Det gamle huset vårt er ikke så stort, så her må man finne alternative løsninger når skap og skuffer er fulle. For en stund siden kjøpte jeg denne kurven på…….. jovisst: Gjenbruk;o) Den er fra Bloomingville og var nylig levert fra en butikk som hadde opphørssalg. Helt ny med andre ord, og lykkelig var jeg som fikk den for 20 kroner;o)))

Så stod den på mørkeloftet en stund, men da jeg igjen snublet over den fikk den plass i trappen på hytta. Der rommer den varme strikkasokker og tovede tøffler - lett tilgjengelig når en stakkar fryser på tossene etter å ha komt inn i et gulvkaldt gammelt hus.

Oppskriften til de offwhite tova tøfflene har jeg brukt utallige ganger . De er både enkle og billige å strikke. Garnet er Cortina fra Sparkjøp og oppskriften finner du under et av mine tidligere innlegg: Varme tøfler med rufsekant. Bruker det ofte som et strikkeprosjekt når jeg ikke har noe annet bestemt, og det er blitt noen tøfflepar både til eget bruk og til å gi bort i gave;o)
Den gamle huset er et midtgangshus – dvs at en gang går gjennom hele huset og deler de to stuene fra hverandre. Det er ikke mye vi har gjort i denne gangen – trenger litt planlegging siden det er trukket kabler og ledninger for å få nytt el. anlegg. Men nå skal vi altså til å pusse opp denne delen også og som dere ser av bildet her, kommer det ikke til og bli helt stilrent siden ny panel og gammelt tømmer møtes på flere steder.


Den nye panelen er hvitkalket, mens det gamle tømmeret er malt i fargen Visjon fra Jotun. Trappen er elles hvit med grå trinn – en ren gråfarge som ble plukket ut av undertegnede etter en liten papirprøve-lapp. Alltid like spennende det der;o) Men jeg ble da fornøyd!
Trappen er kun 3 år gammel. Den gamle trappen var så ødelagt at den drysset fra hverandre som rent mel da den ble fjernet. Trappen i seg selv er ikke akkurat noen autostrade. Det er med nød og neppe vi har fått opp møbler gjennom den smale passasjen. Det er ikke alltid det går som det skal med familiens medlemmer på vei ned her heller. Skal ikke nevne navn, men disse supervarme strikkatøfflene mine er faktisk ganske så glatte i malte trappetrinn. Må si jeg gikk som en krøkke og valgte stram givakt på jobben et par dager dager etter siste trappeseilas;o))))) Vel, fikk nå testet evt. benskjørhet om ikke annet…..

På plass i kurven er også de nydelige grå strikkastrømpene jeg vant i Giveaway hos Nostalgia i Nostalgias verden. Alltid kjekt å ha noe som minner om koselige bloggvenner jeg har hatt den glede å få møte;o))))

Men det er ikke bare stikking det går i her hos meg. For ikke lenge siden blogget jeg om ødeleggelsene etter stormen Dagmar. Da får jeg vel også følge opp med noen koselige vinterbilder fra fra et vestland i full sol og med glitrende snø. For det er nemlig ypperlige akemuligheter hos gode naboer rett ovenfor vårt gamle hus.
Ikke er det noe å si på utsikten heller, når man slår jeg ned i solen med en kaffelatte;o)))

Vinteren er flott her vest også, når regnet må vike for 6 kalde og blå himmel………..
………samt en kar som lager snøengler på rekke og rad mens han venter på at pølsene skal bli ferdig grillet på bålet;o)))))
Ønsker dere alle en flott morsdagshelg og avslutter med et lite glimt av Solbergets neste prosjekt;o) Kommer med flere bilder når jeg har fått dillet med meg alt som skal til for å ferdigstilt prosjektet….
PS! Noen som vet hvorfor det ikke går an publisere fra Live Writer for tiden - eller er det bare jeg som har problem?
Klem fra Solveig

13 kommentarer:

 1. Så nydelig dette var! Elsker den gamle trappa di. Supert med den trappekurven. Smart oppbevaring til votter og skjerf. Er det samme her, lite oppbevaringsplass, så noen skap må man lage, og finne alternative løsninger. Gøy det! OG flott ble det hos deg!

  SvarSlett
 2. Så artig kurven var formet! Tøflene er også kjempefine med den morsomme frynsekanten øverst. Ha en god helg!

  Klem :)

  SvarSlett
 3. Hej
  Åhh så fina tofflor,,, denna korg var hur fin so helst!!!
  Fifig konstruktion!
  Hoppas du får en fin Helg
  Kramis Kathrine

  SvarSlett
 4. Dear Solveig, a basket on the stairs is beautiful. Great idea for a good price. I see that you have a great winter. Vivid Angel is beautiful.
  Iva

  SvarSlett
 5. Nydelige vinterbilder du viser :-)

  Jeg har også en idé om ei kurv full av sokker og tøfler på landstedet - kurva di var skikkelig lekker, og så heldig du var som fikk den så billig :-D

  Riktig god helg - klem Siv

  SvarSlett
 6. Hei skjønne du... så utrolig flotte vinter bilder... vinteren er virkelig vakker når solen skinner 0))

  Herlige tøfler..gode når kulda er her...og den gamle trappen er utrolig flott..

  Kurver er alltid kjekke å ha ting i..

  Ønsker deg en fin morsdag og helg =))

  klemmer til deg

  Kerstin

  SvarSlett
 7. Hej!
  Nydelig kurve:) Sitter som en smäck i din trappa!!

  Fantastiska vinterbilder oxå så härligt med sol:)
  Klem Malin

  SvarSlett
 8. Kjempeflott trapp :) ganske likt sånn som jeg maler, har en lys grå farge i trappa :)

  Veldig fine tøfler, kanskje jeg skal prøve meg på noen sånne her også :) man trenger noe ekstra å by sine gjester på vinteren her også, det blir jammen meg gulvskaldt i slike gamle hus..

  Håper du får en flott helg :)

  SvarSlett
 9. Så skjønt dere har det i gamlehuset. Smiler når jeg leser om malt trapp og ullsokker. Hjemme, der jeg vokste opp hadde vi malt trapp. Det slo ikke feil... stort sett alle fikk seg en seilas nedover den trappa. Særlig vennene våre som ikke var vant til den. :) men det gikk da godt og ingen brukne bein. Du får si ifra til meg om du skal avgårde til Ådalsbruk :) veldig koselig om du hadde stukket bortom på en kopp kaffe/te. God morsdag. Klem Merethe

  SvarSlett
 10. Så vakkert hos deg!
  Trappa er super,og koselig med kurver klare med gode varme sokker og tøffler:)
  Synes det er sjarmerende at det gamle tømmeret og det nye panelet møtes slik:)
  Og de hvite tøfflene var råfine,hadde vært gøy å prøve de,kanskje jeg klarer det:)
  Ha en flott søndag og morsdag Solveig!

  SvarSlett
 11. Gå forsiktig!! Slike kurver er så sttilige synes jeg og ser så koselig ut med ullsokker oppi!
  Klem♥

  SvarSlett
 12. Vilka underbara vinterbilder :) här har vi haft blå himmel och flera + idag...rena vårkänslan..så fint med korgen i trappan och så mycket rara saker i den, hoppas du haft en skön helg med fint väder, ha en bra vecka, kram

  SvarSlett
 13. Hei skjønne du, og takk for de beste ord hos meg :)

  For noen vakre vinterbilder du viser - en herlig påminnelse om at vi er heldige her i Norge, som har så klart skille på de fire årstidene - skikkelig vinter er jo bare vakkert!!!

  Trappen hos deg er bare sååå flott, og kurven fra gjenbruken superfin :)

  Ønsker deg en flott ny uke Solveig!!

  Goklemmer fra Hildegunn

  SvarSlett