lørdag 28. januar 2012

Den opprinnelige indistruelle stilen :o)

Nå når bloggen min heldigvis er begynt å virke igjen, er det på tide å legge inn et nytt innlegg. Fatter ikke hva som var i veien, men fikk plutselig ikke lese kommentarene og siden låste seg helt når jeg prøvde å gå inn i andres blogger via bloggrollen. Sånn kan man jo ikke ha det når man har koselige bloggvenner som legger igjen herlige hilsener! ;o) Noen med samme problem?

 

 

IMG_2091

 

 

Vel, nå ser det ut til å funke  inntil videre, så da kan jeg ta dere med på en liten rundtur til den opprinnelige indistruelle stilen;o)

 

IMG_1995 til blogg

 

 

Vi har det igrunn med å ta spranget fra komersielle fornøyelseparker, via shopping og badeliv til eldegamle museums-miljø, når vi er på ferietur. Det bare blir sånn ( kan det ha noe med at ho mor har en forkjærlighet for det nostalgiske?;o))), og nå har også barna fattet interesse for historien og røttene våre – spesielt når guiden gjør fortellingen levende og drar linjene ut fra barns ståsted – slik de gjorde på Klevfoss Industrimuseum, Ådalsbruk sist sommer.

 

IMG_2026 til blogg

 

Bare det å få gå rundt i disse lokalene og nyte de vakre vinduene, var verdt turen! For ikke å snakke om teglsteinsmurene! Så herlig rustikke;o) Må innrømme jeg benyttet sjansen til å ta noen familiebilder med den rustikke bakgrunnen;o)

 

Jeg har alltid vært interessert i alt som har med papir å gjøre. Synes det artig å lage papir selv og føler det skaper miljø og atmosfære. Og så finnes det så utrolig mange typer papir! 

 

 

IMG_1938aaA til blogg

 

 

Å komme inn i Klevfoss tidligere cellulosefabrikk , er som å komme rett inn i fortiden. Javisst, det er jo det museum er til for, ikke sant? Men her følte jeg virkelig at arbeiderene bare var ute et lite øyeblikk. Det var så levende og samtidig så stille.

 

 

IMG_1949

 

 

En kunne lett forestille seg  at dette måtte ha vært både tungt og farlig arbeid, med store maskiner og digre tanker med lut det var en viss fare for å ramle oppi. Samtidig fikk vi historien om hvordan guttene nærmest sloss om å få jobb her for hundre år siden. En jobb som for mange betydde økonomisk trygghet medfølgende et fast sted å bo.

 

IMG_1979 til blogg

 

 

Det jobber kvinner her også. De fleste av dem stod her og sorterte og talde papir…….

 

 

IMG_1986aa til bloggen

 

…..eller pakket dem videre.

Kjedelig og utrangert? Nei. langt ifra! For er det ikke nettopp elementer fra disse gamle lokalene vi drar inn i hjemmene våre for tiden?

 

 

IMG_1966 til blogg

 

 

 

Interiørmessig snakker vi om den indistruelle stilen der grove materialer  gjør sitt inntog i hjemmet. Noen mikser dem med blonder og prismer, mens andre lager pallesofa og henger opp industrilamper. Nå må jeg innrømme at det ikke akkurat var interiør jeg tenkte på da jeg en varm sommerdag sammen med mann og barn ruslet inn på Klevfoss cellulosefabrikk for å ta en titt på Norges eldste papirmuseum, men assossiasjonene til interiørmotebølgen som nå inntar en del av oss, var ganske påfallende.

 

 

rotert

 

Fine byggninger, ikke sant?

 

IMG_0914 til blogg

 

 

IMG_0918 til blogg

 

 

Glad som jeg er i papir av alle slag, var det spennende å høre og se hvordan de laget papir for over 100 år siden. Ikke bare har jeg en forkjærlighet for gamle bøker, men jeg er også svært glad i å lage kort og andre ting av forskjellige typer papir. Her har jeg laget noen gavekort som er brettet for å få en pengelomme på baksiden.  Kjøpte for en stund siden noen clear-stempel som var litt røffe og passet godt til guttekort. Veldig greit å ha laget opp noen slike gavekort når bursdagsfeiringene kommer på løpende bånd;o)) Bakgrunnen er elles laget på hvitt papir med Distress-stempelputer og utklipp fra en gammel avis.

 

 

IMG_0839 til blogg

 

 

IMG_0851 til blogg

På dette kortet har jeg brukt sommerfugl-stempel og laget bakgrunnen med distress og tekststempel, samt blondestoff som er limt på.

 

 

IMG_0870 til blogg

 

IMG_0883

Dette siste kortet har også fått pynt av utklipte sommerfugler fra sommerfuglstempel og bakgrunnen er laget med distress og hjørne-stempel fra Tim Holtz som er embosset med brunt pulver. Ganske enkle, men av og til er det greit også;o)))

Visst har jeg sans for både industriell stil og papirproduksjon;o)))!

Stor helgeklem fra Solveig

23 kommentarer:

 1. En så underbar miljö! Tänk om man fick bo innanför de där härliga tegelväggarna med de vackra fönstren!!?!?!!
  Jag älskar båda stilarna, shabby chic och industri.

  Önskar dig en entrevlig fortsättning på helgen!
  Klem fra Pia

  SvarSlett
 2. Spennende bilder du har tatt! Dataproblemene er kjente ;) Det skyldes nok omleggingen av kommentarfeltet. Jeg har nå gått tilbake til den gamle versjonen med helside som kommentarfelt - etter en periode da flere ikke fikk kommentert hos meg. Nå virker det heldigvis.

  Ha en god helg!

  Klem

  SvarSlett
 3. Heisan. Mange flotte bilder du viser. Kjekt å gå på museum. Høyrer også med på våre ferie turer. Kjekt og lærerikt. Ha ein fine søndag.

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder fra gamle industribygninger! Likte så godt lyset og jordfargene. Var sikkert kjempeartig å gå å kikke der.

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder av Flott Gammelt Industribygg.. Skjønner godt at du syntest det var moro... Å så synes jeg du har laget Flotte Gutte kort.. Å enkelt er lov.. Absolutt.. Er jo kanskje Helst sånn Gutta vil ha det.. Og... måten du Presenterer alt på... Nyyyyydelig!.. Foto teknikk .. Det kan du virkelig... Sååååå imponert over de fine bildene dine!.. :o

  SvarSlett
 6. Underbart fina industribilder,helt fantastiskt snyggt.
  Stora kramen till dig.
  Ninni

  SvarSlett
 7. Åhhh så fina bilder från en gammal fabrik,,, helt underbara!!!!
  Njuter av varje bild!
  Och vilka fina kort du gjort!!!
  Ha en fin Söndag
  Kramar Kathrine

  SvarSlett
 8. Så fina kort du gjort. Och gamla byggnader bjuder på
  mycket, kan tänka mig att det var roligt och gå runt
  där och titta. Skåpen skulle många vilja ha.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 9. Næmen var dere på Ådalsbruk i sommer :) det er ikke langt fra oss. Og tenke seg til...det stedet har jeg aldri besøkt selv... merkelig det som er i nærheten...man ser det knapt. Utrolig vakre bilder du har tatt fra museumet. Så fine kort du har laget. Det er noe jeg ikke har prøvd meg på enda.... Har en kiste fullt av papirer og diverse greier, men det ligger vist godt der ;) Jeg har ikke hatt noen problemer med bloggen. Det er vist slik innimellom at det er litt kluss. Ønsker deg en flott søndag. Klem fra Merethe

  SvarSlett
 10. Så fina kort du gör. Vackra bilder. Ha en fin söndag.

  Kram Camilla

  SvarSlett
 11. Takk for nydelige bilder og et inspirerende innlegg!

  mvh Bjørg

  SvarSlett
 12. Så gøy med disse bildene,Solveig!! OG kortene dine er NYDELIGE!!
  Klem♥

  SvarSlett
 13. Kjekt å ha deg tilbake ♥. Mye tull med blogger for tiden, mangen som ar problemer med kommentering også.... Herlige bilder og et spennede museum. Skjønner godt at man faller for stilen jeg :-)

  Ønsker deg en fiiin kvelsd !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 14. Vilka underbara lokaler med en fantastisk historia...men måste ju säga,,,skulle gärna tagit hand om dom där skåpen :) Underbara kort du gjort, hoppas helgen varit skön, ha en fin vecka, kram

  SvarSlett
 15. Så flott historie!
  Og så fine ting du lagar :-)

  HA KJEKK VEKE!

  SvarSlett
 16. HEI KJÆRE SOLVEIG!

  Jeg bare elsker dette inlegget ditt. Så flotte bilder og så flotte kort. Dette gav meg MASSE inspirasjon!!!

  MAIAklemmer

  SvarSlett
 17. En fantastisk reportage du fik lavet her fra det skønne, skønmne sted. Gamle udtjente fabrikker er så fascinerende, kunne slå mig ned der med det vuns!

  Godt du er igang med bloggen igen, så surt med problemer - men det har mange oplevet!

  Klemmer fra Helle:-

  SvarSlett
 18. Takk for hilsen Solveig :o)

  Et spennende sted dere har besøkt!!

  og kortene dine er nyyydelige :)

  Klem fra meg!

  SvarSlett
 19. Herlig innlegg Solveig!
  Og et spennende sted du har besøkt:)
  Papir er et flott matriale å jobbe med, og kan brukes til så utrolig masse.
  Har laget mitt eget papir, og det er kjempegøy:)
  Superfine kort du har laget,det er noe eget med selvlagde kort.
  En glede å lage, en glede å gi og helt klart en glede å få:))
  Ønsker deg en en fin vinterdag!

  SvarSlett
 20. Vilket härlig inlägg Solveig. Underbara fönster, och man kan nästan höra dunket från pappersmaskiner när man ser bilderna. Spännande att gå på museum och höra om historien, och ta in den själfulla atmosfären. Hoppas allt fungerar för dig med bloggen nu. Jag har inte bloggat på länge har just varit sjuk för andra gången på en månad. Men nu är det full fart igen!
  Kram Pia

  SvarSlett
 21. Naice! Gi men pææng og lov til å fråtse i varer så hadde jeg lett inredet den plassen. Tenk så lekker leilighet det kunne blitt.
  Du scrapper du og ja herlig. Jeg har tatt helt av. lager jornaler( bøker) elsker papir blir helt salig når jeg ser vakkert papir.
  Takk for kjempeflott blogpost. Dette var inspirerende. :)
  Klæm!

  SvarSlett
 22. Takk for at jeg fikk bli med på denne fine turen :-)

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 23. thank you so much. fosbobetr good Archive

  SvarSlett