mandag 16. januar 2012

Hagerenovasjon og tykke pinner!

Så var vi allerede midt i januar før jeg fikk postet et innlegg…. Det skal ikke mange fridagene til etter hverandre, før jeg snurrer rundt passe forvirret over at hverdagen faktisk har begynt igjen. Betyr vel at jeg slapper av når jeg har fri, eller hur? ;o)

Juleinnlegget mitt startet med strofer av julesangen “Det lyser i stille grender”. Det var ikke lenge det lyste, for å si det sånn. Det var for så vidt ikke lenge det var stille heller..... Vel hadde vi lys så vi fikk sett pakkene vi åpnet på julaften, men 1 juledag var det slutt på stillheten. Stormen Dagmar feide over hagen vår med et brøl og regelrett brøt håndbak med de fem største granene i hagen. Det merkes når trær på 25 meter går over ende 3 -4 meter fra hushjørnet..... Det er nesten fasinerende hvor mektig naturen er når den griper tak på denne måten.

 

 

 

Her var det ganske så flatt og fint helt til stormen kom.  Fem gedigne trær med hvelvede røtter på 2,5 meters høyde ligger strødd som fyrstikker! Det ser ut som en krigssone.  Ikke akkurat små de granene bak heller….

Men det gikk heldigvis ikke ut over huset og ingen ble skadet, så da får vi vel si oss fornøyd så langt. Så får det heller være at eldstemann synes det ble vel mye stearinlys-kos utover kvelden 1 juledag - han klødde i fingrene etter å få testet ut julens nye PS3-spill;o)) Om vi ikke hadde lys, hadde ihvertfall vann! Plutselig var det basseng både i hagen og rundt om i sentrum av byen....

 

 

IMG_9887

 

 

Glad vi har kjeller på huset – godt å ha et sted å søke tilflukt når naturen viser krefter.

 

 

IMG_0013 til blogg

 

 

 

Huset vårt ligger oppå høyden her. Granene tok veien over gjerdet mot naboenes bilder – heldigvis gikk de klar……. Nå trenger vi ikke å tenke på at trærne skal falle over ende – om stormen kommer tilbake, mener jeg;o))

Men vandte som vi vestlendinger er med vær og vind, ser vi nå fremover mot lysere tider.  Synes jeg merker god forskjell på ettermiddagen allerede;o)) Nå må vi se å få fjernet trærne og så får vi bruke vinteren på å planlegge hva vi skal gjøre med denne delen av hagen. “Det gjelder å se mulighetan”, ikke sant? ;o))

 

 

 

IMG_9372til blogg

 

 

Litt koseligere er det å vise frem vesten jeg strikket til min eldste niese. Hun er inderlig glad i rosa, så rosa måtte det bli ;o) Brukte pinner nr. 7 ( begynte 2 uker før jul så her måtte det gå unna;o))) og mønster fra………….. 

 

 

IMG_9368 til blogg

 

 

Det er veldig gøy å strikke når du virkelig merker at arbeidet vokser mellom hendene dine! Grove treknapper gjorde seg godt på dette plagget;o)

 

 

IMG_9360 til blogg

 

 

Jenta ble fornøyd hun, og da er også tante fornøyd;o)))

 

 

Ha en fin uke, folkens!

Klem fra Solveig

22 kommentarer:

 1. Koselig at du har laget innlegg igjen! Skal si dere var hardt rammet av uværet i jula. Her nord merket vi veldig lite til det. Men, har jo sett på tv hvor ille det har vært enkelte steder. Godt det er bra med dere!

  Nydelig vest til niesen din!

  SvarSlett
 2. Superfint plagg, flink og snill tante og heldig niese! Forøvrig et spennende bilde, det der med parkeringsplassen (og snakk om lykketreff)!

  SvarSlett
 3. Koselig å "høre" fra deg igjen;)
  Da har du nok slappet av ja, man trenger lange pustepauser innimellom;)

  Skal jammen si stormen har herjet hos dere! Jeg syns også det er innmari fasinerende med naturens krefter - så lenge det går bra;))

  Ha en herlig dag!
  KLEM

  SvarSlett
 4. Ja, og jakken var kjempesøt! Skjønner godt at jenta er fornøyd;)

  SvarSlett
 5. Tenker tantejenta vart glad når ho fekk så fin gave:))

  SvarSlett
 6. Du store tid vilka bilder på stormens kraft!!!! Här har vi nog också haft flere 1000 och åtwr 1000 hushåll utan el pga de omkull fallna träden.

  Västen du stickat är sååååå ätbart söt med de fina kanterna!!!!

  Klem!!!
  -Pia-

  SvarSlett
 7. Ja, her har Dagmar slått til ser eg. Godt at disse store granene ikkje traff hus eller folk. Vi har lite å stille opp med i slikt vær.
  Nydelig rosa jentevest du har strikka.
  Håper du har hatt en fin dag. Klem.

  SvarSlett
 8. Det var godt at ingen ble skadet hos dere, og at det ikke gikk utover huset. Det var jo noen store trær! Veldig søt vest du har laget.

  SvarSlett
 9. Slik er det med naturkreftene når dem setter inn. Vi lurte litt på disse store bjørkene som står rett ved huset vårt, da det blåste som kraftigst her...men det gikk da greit. Det var mange trær som lå strødd ikke langt herfra. Må si dere fikk litt av en forandring i hagen på kort tid. Men godt at ingen ble skadet og at det gikk fint med hus og biler. Så fin strikkevesten ble. Ja den ble nok vesla fornøyd med. :)

  SvarSlett
 10. Samma storm hade vi..och pooltaket for iväg..har varit många tuffa stormar denna vinter...vilken underbar väst du visar...ljuvlig färg på denna, hoppas du haft en fin dag, ha en skön kväll, kram VIOLA

  SvarSlett
 11. Du har ein kjempekosleg blogg :) Er ofte innom ein tur, så det er på tide eg legg igjen ein kommentar.....Du er super-kreativ og nevenyttig som berre det! Fine bilder tar du òg :) klem frå Heidi

  SvarSlett
 12. Oi oi, bildet av de store falne granene og bilene sier litt om dramatikken som utspilte seg hos dere, hos oss fikk vi litt ødeleggelser ved farfar-huset men her hjemme var det bare noen takstein fra garasjen som forsvant.
  Vesten du har strikket var supersøt :))

  SvarSlett
 13. Sannelig har Dagmar herja bra hos dere - det var sikkert skummelt..... Herlig jakke du har strikka :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 14. ja jeg har tenkt mye på alle dere som bodde i trasseen der Dagmar Herjet... Herre min hatt...ja litt av noen krefter altså... men godt at ingen mennesker ble skadd... Så dere fikk dere en litt gammeldags jule feiring i mørket med levende lys...


  Så nydelig jakke du har strikket...

  Ønsker deg en fin kveld.. Nå venter restaurant besøk på meg.. EN fin hverdagsavkobling...

  Klem Kerstin

  SvarSlett
 15. Skal si naturkreftene har vist muskler hos dere!
  Enda godt det gikk bra.
  Ikke rart jenta ble fornøyd med denne flotte vesten, du er flink til det meste ser det ut til:)
  Ble kjempefint med de knappene.
  Ønsker deg en fin kveld og ei flott helg!

  Klem:)

  SvarSlett
 16. Skjønner det har vært mye dramatikk hos dere...godt at det ikke gikk ut over hus og folk. Vi hadde noen store grantrær som stod veldig nært huset her- men de ble felt i august-det blir jo bare mer av det ekstreme været desverre. Så nydelig den vesten var - du er bare såå flink!! Ønsker deg ei fin helg uten vind;)

  SvarSlett
 17. Hei Solveig

  Uff, skjønner at det blåste fært hos dere!! Godt at alt gikk bra!!

  En nyydelig strikkejakke du har laget. "Prikken over i`en" med treknappene!!
  Ønsker deg en fin søndag!

  MAIAklemmer

  SvarSlett
 18. Hei

  Ser ut som det har vært litt av et vær ja....helt utrolig hva vind kan gjøre!!
  En nydelig jakke...tenker det blir en fin liten frøken :o)

  SvarSlett
 19. Huttetu! Ser ut som det var temmelig skummelt mens det pågikk det der. :/ Her har vi storm nå. Dagmar og den andre stormen føyk over oss, vi lå i le, men i dag gjør vi ikke det. Det uler og bråker noe fryktelig her. Gamlekjøkkenet ligger på vent tilø bortkjøring ute i hagen, finner vel det over alle hauger i morgen.
  Godt å se deg skrible igjen. Du har alltid så koselige ord og utrolig vakre bilder.
  Stor klem!

  SvarSlett
 20. WOW!
  Så godt det gjekk bra med dokke iallefall!

  Nydeleg jakke du har laga :-)

  God helg!!

  SvarSlett
 21. thank you so much. fosbobetr good Archive

  SvarSlett