torsdag 19. mai 2011

Å falle på steingrunn……

Håper dere alle har hatt en flott 17-mai feiring!

Hos meg går det i hagearbeid for tiden, og det bærer nok bloggen min unektelig preg av. Jeg er liksom veldig  innemenneske om vinteren, men dertil utedyr når våren kommer;o))))

Det er noe jeg har gått å lura på, som han sier han Raymond;o) Når jeg ser på disse hageprogrammene på tv’en……. Hvor i huleste får man kjøpt hager uten stein i jorda???! De handler inn hekkplanter og busker og stikker spaden gjennom jorda som om den skulle vært av det fineste smør! Merkelig nok uten den “klang-lyden” jeg alltid hører når jeg setter spaden i jorda her hos meg…..!

 

_MG_3432 til blogg

 

Og ikke er det nok med èn “klang-lyd” heller – nei, det er faktisk ganske mange av dem og dertil mange store steiner som gjemmer seg i samme spinkle hullet! Her er det ikke snakk om å spa – her bruker en spett, skal du vite!  Og plutselig finner steinen ut at den skal opp og jeg triller like herlig sammen med den ned skråningen…. Ja,ja, jeg kan vel trøste meg med at jeg brenner av noen kalorier i det minste;o))))

De satte vel ikke akkurat spaden lett gjennom jorden de som jobbet på denne grunnen før i tiden heller. Hadde vel heller ledd av klagingen min ;o)))

 

IMG_4706

 

Om jeg mister motet av å skulle spa/bryte opp 20 flere hull langs gjerdet her? Å neida, men jeg kan sikkert ta et par stykker i håndbak etterpå…..;o)))) 

Har en drøm om å lage både utestue og hagerom her med tid og stunder. Det blir altfor mye plen å slå, så her må kloke hoder legges i bløt for å finne alternative løsninger. Inntil videre vil vi bare prøve stenge av i små puljer slik at trærne får en sjans å vokse seg store (uten å bli spist!).

 

IMG_4711 til blogg

 

De stakkars pære- og epletrærne mine er dessverre hjorteføde både vår og høst, og det bærer de tydelig preg av med sin litt interessante form……  Vel, jeg liker jo på sett og vis en utfordring, så vi får se hva det blir til med denne hagen. Har mine planer selv om jeg vet de fleste blir vel ikke noe av.

Men så innimellom slår det til med et lite koselig gjennombrudd, og jeg er såre fornøyd med å komme et skritt nærmere målet;o))) Dessuten er det rene rekreasjonen å jobbe fysisk med jord og planter. Egentlig litt godt med konkrete oppgaver, samt å kjenne at kroppen faktisk funker etter flere måneder med vinter og stillesittende arbeid.

_MG_4819

 

 

IMG_4657 til blogg

 

Når man jobber er det veldig viktig å ha en kosekrok å krype inn i og plattningen som vi satte opp i oktober i fjor, er jeg virkelig blitt glad i! Her var det bare søle og stein før (kommer tilbake med bilder ;o)), men nå kan vi innta frokosten med utsikt over fjorden. Har ikke fått fylt opp hagetrappen eller hyllen langs veggen, men den skal koses til så snart som mulig.

 

_MG_4641

 

 

_MG_4784

 

 

_MG_4791 til blogg

 

Jeg har planer om å strø om meg med mange sitteplasser i hagen min. Noen er ferdige, mens andre skal jobbes med. Spennende og koselig å ha noe å planlegge;o))) Veldig deilig å kunne flytte seg etter solen….eller skyggen om så måtte være.

 

_MG_4556 til blogg

 

Ikke vanskelig å finne inspirasjon når sitter jeg her med frokosten min, en god porsjon fuglekvitter med de fleste tone-variasjoner, og bare nyter utsikten. En skikkelig deilig og fredelig måte å starte dagen på;o))))

Håper alle som kikker innom meg, får en nydelig helg!

Klem fra Solveig

Now spring is here and  I love to spend hours working in my garden;o) To work with plants gives my energy and joy, though I’m afraid my blog has to suffer. I want to create several sitting groups in my cottage garden. Some of them are finished already, but there are still lots of plans in my head to realize;o)

I’ve always wondered; where do you by a garden without stones in the ground? You see, when I look at the lovely garden programmes on TV, they work their way trough the soil as it was made of butter……completely without the sound of steel against stone as I can hear in my garden….;o))) And I have a lot of stones too! Well, hard work will hopefully get rid of some calories, won’t it?;o)))

 

Have a lovely weekend, my friends!

Hugs Solveig

33 kommentarer:

 1. hei.
  ååå så vakkert hos deg, nydelig utsikt, så flott med de fjellene kledd med snø,
  ja hage arbeid tar på, særlig med så mange stein å hakke opp, flink du er,
  ønsker deg en flott kveld,og helg,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 2. Alltid en fryd for øye å komme inn til deg, Solveig. Bildene er så veloverveide og gode. Jeg likte så godt det bildet med stolen der i bakgrunnen og treet foran. Nydelig. Så fint hos deg. Herlig utsikt også. :)

  SvarSlett
 3. PS: Det bildet av speilet og blomstene var også så nydelig! :) Falt sånn for det.

  SvarSlett
 4. Jeg vet det, jeg vet det!!! (ang. steinene altså) Det er som med matprogram...de har en juksehage klar skjønner du! ;-)
  Jeg synes hagen din ser fullkommen ut allerede jeg, og bildene er bare superflotte som vanlg. Ikke rart du trives ute i slike omgivelser, og garantert...du når målene dine til slutt! :)

  SvarSlett
 5. Så underbara bilder du visar,måste vara rogivande att sitta där med den fina utsikten.
  Kram o ha en fin dag.
  Ninni

  SvarSlett
 6. Herlig tid, selv om været kan være dårlig og det er mange tunge tak i hagen! Kjempefine bilder du har her :)

  SvarSlett
 7. Nyyydelige bilder av hagen din:) Det ser jo veldig flott ut nå også da:D Huff, steiner i jorda, ser for meg at jeg også kommer til å gå på en smell der. Ser jo også for meg at det bare er å grave litt i fin jord og plante, men det er det sikkert ikke;)

  Ønsker deg en herlig kveld!

  SvarSlett
 8. Hello my dearest Solveig,Your photos are wonderful, beautiful colors and flowers!!!
  Nature in your photos are beautiful!!!
  Have a nice evening and very nice weekend:)
  Big hugs
  Fleurette

  SvarSlett
 9. Åh så nydelige bilder!!
  Ser ut som du har en stor hage Solveig....og nok litt å henge fingrene i!
  Stein i jorden er et slit å få opp....men gratis trim ja :o)
  Ønsker deg gode hagedager...om bare været kunne blitt litt bedre nå..
  Klem!!

  SvarSlett
 10. Så utrolig fine bilder fra hagen din. Og kjekt med mange sitteplasser. Ja, der sa du noe, hageprogram uten stein !!...her er det iallfall stein rett under øverste jordlag...slik er det når man har bygd i ei røys og enda til fått tilkjørt massevis av stein !!!! Eg likar stein, men helst oppå jorda ! Ha ein flott kveld og helg. Klem.

  SvarSlett
 11. Det høres og ser bare herlig ut:)
  Jeg skulle gjerne vært i dine sko:)
  kos deg med graving og stein...
  klemklem til deg

  SvarSlett
 12. sre utrolig herlig ut her du bor... skjønner godt du holder deg ute,- selv om det er kaldt på hendene om dagene..
  kose dge,- klemklem

  SvarSlett
 13. Åhhhh som alltid här hos dej underbara bilder!!!!
  Jag njuter!!!!
  Hoppas du får en fin helg!
  Klem Kathrine

  SvarSlett
 14. For en flott utsikt du har, det må gjøre godt langt inn i sjelen og sitte med den utsikten til frokosten! Heldige deg...*smiler*..
  God helg,
  klem Fredrikke

  SvarSlett
 15. Det er så kosleg å sjå slike stemningsfulle hagebillete. Absoulutt til inspirasjon:)

  Kjedelig med trærne,her er det rådyra som kosar seg med eit herleg måltid om våren;( måtte til med gjerde me også.

  Skjønnar du har trimma med steinane dine,hehe
  Er bare heilt nydleg utsikt hos dykk!
  Ynskjer deg ein finfin helg!

  SvarSlett
 16. Koselig innlegg og fine bilder som alltid. Det ser jo bare ut som en kjempeplass med masse muligheter dette stedet deres!

  Ja, det er artig med noen prosjekter og se at det blir resultater. Steinrydding og spett må til, så bare gå på med krum rygg og hageinspirasjon i blikket du! Blir kjempefint til slutt!

  Ha en fin helg.

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 17. Nydelege betrakningar..

  god helg :-)

  SvarSlett
 18. Heisan! Kjenner godt igjen den der klang-lyden når spaden møter stein.... Jammen har eg dradd fram mange av sorten. Etter 15 års arbeid i hagen er det færre klanglyder.... Høyrest ut som du har mange kjekke hage-prosjekter på gang. Kos deg med det. Eg gler meg til å sjå !

  SvarSlett
 19. Ser ut som du virkelig har noen flotte plasser allerede, nydelige bilder!
  Jeg vet alt om stein i jord, bor på et sted som heter Steinan..ikke uten grunn:O)
  Ha ei flott helg videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 20. Du har en del hard jobbing foran deg skjønner jeg, kommer nok til å bli veldig fint når du blir ferdig da.
  Synes forresten du har noen nydelig sitteplasser og en herlig hage allerede. Mange fine bilder i de siste innleggene dine, fikk helt sommerfølelsen, selv om været og gradene her hos meg i dag, ikke vitner om noen sommer akkurat.

  Ønsker deg ei riktig god helg :))

  SvarSlett
 21. Utrolig flott hos deg :) Mye mer blomstring enn hva jeg kan nyte enda.. :)

  Syns det er rart med de steinene ja.. Vi skal så ny plen, men det er jo MENGDER med steiner som må ryddes bort!! Det er ikke mye av det heller i disse hageprogrammene, men de legger jo ferdigplen, kanskje ferdig bearbeidet jord er med i prisen...

  SvarSlett
 22. Det er virkelig deilig å være ute i hagen på denne tiden. Vi driver og jobber med noen store prosjekter som har tatt flere år faktisk. Men i sommer håper vi å komme i mål.
  Da blir det ikke så mye tid til blogging eller å gå på besøk. Men nå regner det så jeg krøp opp i sofakroken og tar litt fri. Ønsker deg en flott ny uke. Klem Merethe

  SvarSlett
 23. Så ufattelig flott det er hos deg Solveig!! Alle de nydelige uterommene du har stelt i stand - så herlig å kunne slå seg ned der!! Ja, det er virkelig en deilig tid vi er inne i nå - jeg elsker utesesongen, og gleder meg til de lune kveldene kommer sånn at dagene kan strekkes ekstra langt...

  Ønsker deg en flott ny uke!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 24. Tack för besöket inne hos mig. Vilken fin blogg du har! Hit kommer jag gärna igen :)
  Ha en fin dag.Kram Kicki

  SvarSlett
 25. Stein i jorda har litt med geologi å gjøre, og litt med hvor ny hagen er faktisk. Det er helt latterlig forskjell på hvor mye sten som sprenger seg opp avhengig av hvordan berggrunn det er. Og om man har ny hage nå så er det jo vanlig å legge fyllmasse og så et (altfor tynt) lag matjord over. Gjøres det rett med duk så blir det ikke stein.

  Men min fulle sympati over steinene i spaden!

  God uke!

  SvarSlett
 26. Åh så fint du bor, det är helt gudomligt fint! Härliga sommarbilder, precis som man önskar sommaren ska vara. Förutom all sten, och rötter, det är jobbigt när man stöter på i jorden också.
  Ha det gott
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 27. Hei,Solveig.Jeg synes nå hagen din er utrolig vakker som den er og beliggenheten er praktfull.Jeg er dessverre ikke så flink med hagen...Har kjøpt noen bøker så jeg håper å lære.Klem

  SvarSlett
 28. Nydelige bilder og Vakker hage du har.. Selv om den helt sikkert ikke er i full blomst enda...

  Du er Utrolig flink til å ta bilder... Lys og Farger i Vakker kombinasjon! Lekkert!!! :o)

  SvarSlett
 29. Åååå så vakkert Solveig! Ja det er utetid nå, kjenner meg så igjen, også er det mer inne på kalde vinterdager! Du inspirerer så grasalt! - JA, tenk å sitte der å spise frokost, det må være en fortryllende stund!! Og du trenger saktens slike steder så din muskuløse kropp får hvil innimellom alle klink-spa-tak... :) Det er tungt, så du må ta mange pauser med riktig god hvile :)
  Må du kose deg og hygge deg, ha fine vårdager og nyte!
  En stor varm klem fra meg, som også liker å nyte litt :)) - i hagen :))

  SvarSlett
 30. Så vakkert du har fått det. hage tek tid, det er sant. Me har gjort som bibelen sa, bygd på stein..men det vert mykje meir arbeid i hagen då :)

  Klem!

  SvarSlett
 31. Jamen Solveig, hvor bor du et vidunderligt sted! Præcist sådanne omgivelser er essensen af Norge, elsker dit land! Og med dette sceneri, hvad gør det så om der skule være en sten eller 2 (OK måske LIDT flere) i haven, det hører jo med til en fjeld-grund. Hvis det ikke lige var fordi jorden er rund, kunne jeg se helt op til dig i Norge fordi mit land er så fladt som en pandekage!
  Nyd fjeldet og fjorden, det ved jeg også du gør!

  Stort klem og god weekend til dig, min ven!

  Helle

  SvarSlett
 32. Vakkert som alltid hos deg :) Det er godt å holde på ute, og morsomt å sette planer ut i livet. Jeg skal lage ny hage i år, og gleder meg stort til å begynne :) God helg :) Klem

  SvarSlett
 33. Så nydelig blogg du har :)

  SvarSlett