torsdag 4. februar 2010

Servise i lyse toner og et vårlig bilde

 

Blogglandia er full av utfordringer for tiden – positive sådanne altså:o) Og egentlig er det ikke så dumt, for det er jo ikke alltid blogge-ideene kommer sånn helt av seg selv bestandig…

Hos Guttemamma  finner jeg alltid mye inspirasjon og nå utfordrer hun altså oss til å blogge våre serviser. Hun påperker at klærne vi kjøper ofte står i stil med interiørstilen vi liker. Men hva med kopper og kar – representerer serviset ditt stilen du ønsker å ha, eller er du litt sånn som meg som har vondt for å kaste og har noe fra hver tidsepoke? :o))

Dette frokost-serviset finnes nok i mange hjem. Det er kjøpt på Skeidar og jeg er like glad i det nå som for 3 år siden:o)

 

Danse mot vår

Serviset med det buede mønsteret og de tynne koppene medgullkant er alt sammen arvegods fra min manns familie. Får alltid følelse av høytid når vi bruker dette:o)

 

IMG_4654 til blogg

Terrinen er også fin som blomsterpotte:o) Karaffelen er en gave fra min kjære mamma – hun vet hvilken stil datteren liker :o))

_MG_4568 til blogg

 

 

_MG_4658 til blogg 

Dette settet er fra Miljøgården. Har de senere årene samlet en del fra denne produsenten – de har masse som passer inn i min landlige stil:o)

 

_MG_4661 til blogg

Når jeg får lyst til å lage kort og male bilde på en gang….ja da kombinerer jeg det hele i en og samme operasjon:o) Jeg vil danse mot vår”, heter det i sangen Vigberg og Løvland har skrevet.  Disse ordene passet fint nå som de fleste av oss snart er klare for mer farger og vårlige fornemmelser:o)

IMG_4530 til blogg

Fioler er en av mine yndlingsblomstrer. Mamma kjøpte alltid masse fioler/stemorsblomster hver vår – det gjør hun fortsatt og jeg med henne:o) Gleder meg til de kommer i butikkene igjen. Det er så deilig med disse plantene som tåler en frostnatt og to uten å stryke med:o)

IMG_4544 til blogg

Er disse servisene “meg”? Joda, tror nok vi kan si det stemmer ganske så bra, selv om det er maaaange andre som jeg med glede hadde tatt inn i mitt hjem. Hmmmm, spørs om jeg ikke må ha meg en tur og se på kopper og kar igjen….Ikke helt bra for lommeboken med slike utfordringer :o))))))

Ønsker deg en nydelig helg!

Klem fra Solveig

There are a lot of challenges going in blogland:o) This time it’s lovely Guttemamma  who wants us to show our cups and plates – do they present your interior style? I’ve always loved white and so a lot of my cups and plates are white, and they fit to all other colours:o) The first one is new but the rest we have inherited from my husbands family.

IMG_4643 til blogg

I long for spring and I wanted to maked both cards and pictures with a thouch of spring in it. Why not combine the two? Pansies is one of my favorites among summerflowers and purple is spring to me:o)

Have a nice weekend, dear friends:o)

Hugs Solveig

 

30 kommentarer:

 1. Flotte serviser...Tror de fleste har litt sånn a hvert..Er ikke alltid arvegods er komplette, men vi tar nå imot likevel,kan alltids kombineres med annet. Og nydelig bilde og kort du har laget, du er så flink...Klems

  SvarSlett
 2. Ja...her var det bare vakre ting og se så langt øye kan skue:)Nydelige serviser i beige.....den terrinen var jo bare flotters....er på jakt etter en hvit terrin men ikke lett og få tak i ....de er jo så populære:)
  Kos deg du vene....
  GoeKlemmer sendes

  SvarSlett
 3. så mange vakre bilder, posrelen og stemor og...
  utrolig energigivande å få se.. ha en fin dag videre..

  mAGNY

  SvarSlett
 4. Så lekkert Solveig;o))
  Tenker nok at det stemmer ganske så godt med servise og person;o)). Her har jeg en fant fra hver bygd, og i mine glansdager som styrmann hadde jeg også en fant i hver bygd;o))))
  Men nå begynner jeg og samles litt, både her og der;o)))))
  Kjempelekkert kort du hadde malt, misunner deg litt maleregenskapene dine;o)))
  Klem
  Linda;o)

  SvarSlett
 5. Nydelige serviser du har Solveig!!
  Vakkert arvegods...og disse fra Miljøgården var jo også så koselige!
  Du er utrolig flink med disse bildene dine!!

  Ha en fin kveld :o)

  SvarSlett
 6. Hej Solveig. Vilken fin blogg du har och många vackra foton. Bra idé med utmaningen och visa serviser, jag tycker dina är jättefina. Vitt porslin vinner i längden. Kortet du gjort med texten, jag vill dansa mot vår, så jättefin!
  Ha en mysig kväll
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 7. Så skjønne serviser du viser! jEG har også en blandig av arv og litt nytt og maye gammelt... Er ikke så flink til å kaste - sesverre... Heldigvis har noe reist til fretex, men her er mye igjen!
  hiLDE

  SvarSlett
 8. Flotte bilder av skjønne serviser! Hvitt porselen er alltid lekkert og blir aldri umoderne.

  Nydelig bilde med kort du har laget! Så artig kombinasjon, og så fint med den teksten:-) Du er bare et oppkomme av ideer!

  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett
 9. Mykje vakkert her...
  Kvitt er flott basisfarge når ein skal dekke eit bord.
  God helg :-)

  SvarSlett
 10. God kveld :)
  Så nydelige servicer, må nok tromme sammen noe av mitt jeg også og få de ut på blodden, har ikke hatt mye tid til overs siden jul til blogging, men er innom de faste (deg inkludert) hver dag.
  Jeg blir stadig imponert over bildene du lager og må komme med en tilståelse; har prøvd meg på noe slikt jeg også.... (rødme) men jeg når aldri opp til dine. Her i gården går det mest i hekling på ledige stunder og håpet er å få ferdig kjøkkengardinen før våren kommer, så jeg har gooooood tid. Her ligger tonnevis med snø så ingen stemor i min hage på mange måneder ennå. (heldigvis)

  Stikker innom deg igjen i morgen, ser meg aldri mett på dine innlegg.

  Helgeklem til deg!

  SvarSlett
 11. Hello my dear Solveig, I love your amazing photos!!! Beautiful objects and a lot of inspiration!!! Your Pansy is perfect and very beautiful!!!
  Have a nice evening and very nice week-end
  With love Fleurette

  SvarSlett
 12. Nydelige serviser! Og så fint bilde/kort du har laget. Du er så flink! Ha en god kveld. :)

  SvarSlett
 13. Hei! Takk for nydelege spor du legg att på bloggen min! Eg setter SÅ stor pris på kvart einaste eitt! Du viser så mykje vakkert i dag! Veit du; dei koppane med gullkant, trur eg er veldig like mine. Eg arva dei etter mormor. Så tynne, at ein ser lyset gjennom dei! Takk for herleg inspirasjon!

  Ha ein fin kveld, ein god fredag og ei flott helg!
  Klem frå Elin :)

  SvarSlett
 14. Hej Vännen!!
  Så vackra bilder på dina serviser!!
  Alltid trevligt att kika in hos dig;o)
  Jag gillar karaffen, precis i min smak så fiiiiin!!
  Ha en riktigt bra Helg!!
  Kram Klem Malin

  SvarSlett
 15. Hei kjære Solveig!

  Beklager at det er en stund siden du har hørt fra meg. Går litt i ett om dagen. Nå har jheg kost meg inne hos deg en stund. Først må jeg gratulere deg så mye med seieren hos NIB. Det var virkelig velfortjent! Badet ditt var bare helt nyyyydelig!!

  Skjønne servicer du har!

  Mange gode klemmer fra Maia

  SvarSlett
 16. Gutemamma är en kär bloggvän sedan länge...9 och vilket härligt servis du visar...så det är du..:) kan nog tro det...och karaffen du visar är oxå så ljuvlig, nu önskar jag dig en skön helg, här hade man lovat sol och -1 idag och vad fick vi...-15 och dimma...:( kramar från VIOLA

  SvarSlett
 17. Hei gode Solveig!!
  Du allvideverden så skjønne serviser du har, og bildene du har tatt, er jo bare nyyydelige...

  Utrolig herlig "kort-tavle" du har laget. Hi, hi - sånn går det når kreativiteten bobler over og du må jobbe med to prosjekter på samme tid. Kjempeflott resultat ble det iallfall - du er sååå flink!!

  Ja, så er helgen her igjen da, er det ikke deilig vel :o) I kveld skal jeg bare kose meg med sofasliting og finalen i "Det store korslaget". Helgevasken får vente til i morgen!!!

  Ha en strålende flott helg kjære du - nyt dagene!

  Goklem fra Hildegunn

  SvarSlett
 18. Kjempekoselige bilder som vanlig . Litt av ett utvalg av kaffekopper du har, gitt ! :-)

  God helg til deg !

  SvarSlett
 19. ♬ "jeg vil danse mot vår"... å så nydelig du lager alt mulig!!
  Du er virkelig dyktig!!
  Og så nydelige serviser du har! Det var noe som så meg at de ikke liknet på noe takras nei!
  Nydelig det også, og at du liker fioler - så vakre , vårlige, yndige og varme.
  Du er en estetiker, og takk og lov for at du deler alt dette vakre på bloggen din!
  Ønsker deg en strålende helg Solveig!
  Varm klem Lokki

  SvarSlett
 20. Hei,Solveig.For et vakkert kort du har laget.Det er ikke mye vårstemning utenfor døren hos oss enda,men masse snø.Hvitt porselen er alltid en vinner.Ekstra hyggelig med serviset dere har arvet.Ønsker deg en riktig god helg.Klem

  SvarSlett
 21. Flotte serviser og enda et nydelig bilde! God helg:)

  SvarSlett
 22. KJære Solveig!! Takk for at du tok utfordringen og takk for go'e ord til meg!! Du har presentert srvisene dine på en sååå vakker måte og de er veldig fine og veldig deg synes jeg:)
  Ha en herlig helg og stor klem gjennom bredbåndet sendes herved

  SvarSlett
 23. Det bilde var veldig fint!!
  Ha en god helg,
  klem Fredrikke :o)

  SvarSlett
 24. halloen solveig -
  ..hvitt porselen er det fineste som finnes, lyst, delikat og tidløst...og passer til alle typer bord man dekker til..
  "..og danse mot vår" - bilde ditt var herlig, i den fine fargekombinasjonen..flinkeflinke deg!
  ha en flott helg - moaklem

  SvarSlett
 25. vakre vilder av flotte servicer og bildet ditt er bare helt nydelig..kortet også, fiole er en av mine favoritt blomster også og gleder meg til å pynte med dem igjen:)) Du er så kreativ, jeg blir helt overveldet og sitter bare å nyte her inne hos deg:))
  Ha en fin helg!Klem

  SvarSlett
 26. hei igjen.. mente vakre BILDER og ikke vilder...hihi:))

  SvarSlett
 27. Så fint du har satt fram serviset for å servera oss desse flotte bileta. Likte godt skeidar servise ditt eg !! Flott bilde du har laga. Og som deg, gler meg til fiolane kjem.... Go`helg !

  SvarSlett
 28. Nydelig service, tenker nok det kan gjenspeile deg :)
  Ønsker deg en flott helg, min venn.
  Klæm Susanne

  SvarSlett
 29. Du sprer rundt deg med søte og gode ord Solveig - tusen takk til deg :o)

  Ja, da var nok en helg over da. Den forsvant jo vel fort spør du meg. Sukk, helgeprosjektet jeg hadde planlagt, ble ikke engang påbegynt, men slik blir det av og til... Er iallfall overlykkelig for at jeg fikk hjelp til lampen, og når jeg først hadde handyman her, fikk jeg hjelp til å henge opp noen hylleskinner og en lysekrone også. Hi, hi - må jo (ut)nytte sjansen når den er der...;o)

  Ønsker deg en strålende flott uke!

  Goklem fra Hildegunn

  SvarSlett
 30. Så mye lekkert,og så fine bilder.

  SvarSlett