søndag 20. september 2009

Variasjoner i blått/Shades of blue :o)

 

Herlige og koselige Ralfefarfars paradis har en liten utfordring som går på å vise noe av det en har i sjarmerende blått. Jeg tar utfordringen og viser noen av mine yndlingsting i denne herlige fargen.

The lovely blog Ralfefarfars paradis has a callange going on; she ask us to show some of our sharming blue items. Here are some of my favorites.

 

 

241

 

Dette servicet fikk vi i bryllupsgave i ‘95.  Syntes det var sjarmerende den gang og liker det fremdeles:o)

These plates we got for our wedding in ‘95. I found it charming then as I do now:o)

 

359

 

vvvvv

 

 

354

Alle disse boksene var ganske så mønstret i alle verdens farger. Med litt blåmaling og noen vintage klistermerker fra Panduro, fikk de en mer nostalgisk finish og passet dermed fint inn på mitt hyttekjøkken.

These boxes had various coloured patterns, but after some blue paint they fit right into my cottage kitchen.

407      435 444

Den blåemaljerte kannen jeg kjøpte på loppemarked i sommer, kan brukes i de fleste anledninger. Her med en bukett avblomstrede markblomster.  Synes mange planter er nesten vel så vakre nå når de trekker seg tilbake for vinteren. Det myldrer av flotte farger både i duse og fargesterke nyanser. Vakkert!!

The blue coffeepot is filled with some faded wild flowers. I find the the lovely autumn colours inspirering and beautiful!

 

281

 

Naturen er nydelig også gjennom et blått glass  :-)

Nature is beautiful, even through a blue glas :o)

bbbbb

Jeg hadde dilla på glassmaling for noen år siden, og malte i den forbindelse en serie vinglass. Dekoren består av gull og blått.

Some years ago I loved to paint on glas and I made my own series of wine glasses. The dekoration is in blue and gold.

 

391

Klem fra Solveig :o)

 

21 kommentarer:

  1. halloen kjære solveig -
    så masse fint og flott blått du viser...herlig-herlig! ..og det siste bildet, er det deg?
    ..fortsatt skjønn søndag til deg -

    moaklem

    SvarSlett
  2. Så flink du er! De boksene var så skjønne. Jeg skulle til å spørre hvor de var kjøpt, da jeg leste du hadde malt og ordna de selv. Nydelig.

    Bildene fra kjøkkenet var også så nydelige. Den hylla var praktfull! Så stilig du har det, for ikke å snakke om den vakre tavla! Virkelig personlig og kreativt. Og flotte bilder!!

    SvarSlett
  3. Artig med blått innlegg. Skal jammen lage eit slikt eg og... Tenkte at blått har jo ikkje eg så masse av..., tok meg ei runde, og innsåg at eg tok feil, hehe. Kjempesmart med dei blå boksane, dei blei jo knallfine! Jammen trur eg du kler blått og!

    SvarSlett
  4. Må si du har funnet fram til mange vakre blåfarger. Morsomt at du har valg så mange forskjellige ting. Og boksene da! - som du har dekorert selv - jeg gir meg over...

    Og til sist - tusen takk for hyggelige ord, Solveig!

    SvarSlett
  5. Så mange koselige blå ting du har :) For en god ide med de boksene :)

    Det var kjekt å få nytt kamera, ja :) Det var sårt tiltrengt.

    Ønsker deg og dine en fin start på uken.

    Hilsen Margrethe

    SvarSlett
  6. Nyyydelig!! Min favorittfarge, så her kunne jeg vel fylt "bloggen":D
    ha ei fin uke og klem fra meg;)

    SvarSlett
  7. Hei,Solveig. Mange vakre blå ting hos deg.Det var en veldig god idè å male boksene og sette på vintage bilder.Ønsker deg en fin uke.

    SvarSlett
  8. ja de tallerkene var bare helt utrolig skjønne ! Falt pladask for de fine boksene dine, hadde tenkt å spørre deg hvor du hadde kjøpt dem :-)

    Kjempekoselige ting du hadde funnet frem !
    Tenkete jeg skulle prøve meg på denne utfordringen en dag jeg også :-)

    Ønsker deg en kjempefin ukestart !
    Klem, Nostalgia

    SvarSlett
  9. Heisann...
    har ikke så mye blått...men har begynt og få litt sansen for disse gamle servisene med blått...så det kommer seg...nydelige ting du har..
    ha en fin kveld...
    klem edda

    SvarSlett
  10. Koselige blå ting. Ha en fin kveld! :)

    SvarSlett
  11. Så mye koselig blått;o)
    Måtte bort i skapet mitt å se når jeg så serviset du hadde fått i bryllupsgave, og jo da, har 2 fat jeg også;o))) Jeg fikk mine av mamma, som hadde fått de av tante, som skulle hive de;o))) Hær ska det ikke kastes en bitteliten fyrstikk engang..... Kunne jo få bruk for den;o)
    Håper du har hatt en fin helg vennen.... og at du får en flott uke;o)
    Klem..;o)

    SvarSlett
  12. Flotte bilder hos deg og blått er flott:o)
    Er jo så glad i den fargen jeg!!

    ha en fin uke Solveig:o)

    SvarSlett
  13. Hei Solveig;) Så koselig at du har tatt utfordringen min;) Kjempefine ting du viser frem, synes det er så fint når tallerkener har sånn uthevet dekor, for ikke å nevne blomster;) I 1995 var jeg ung og lovende, haha, rart hvordan tiden bare går... De boksene var nydelige, jeg falt særlig for den siste..den så skikkelig gammel ut, du er bare så kreativ- glassmaling også- på toppen av alt det andre du gjør;) Så må jeg spørre om det siste bildet er av deg- eller er det kanskje huldra?
    Ha en fin start på uken;)

    SvarSlett
  14. Hei! Takk for besøket,og no har eg funne ein ny bloggar etter "mitt hjerte" ser eg... Kjempefin blogg som eg skal tilbake til i morgon... no ventar senga..

    SvarSlett
  15. Du assa, de boksene...hvor tar du det fra???

    SvarSlett
  16. Så mye fint i blått du viser frem. Så god ide med boksene, det ble kjempefint.
    Ha en flott dag, klem :)

    SvarSlett
  17. Heihei!
    her var det mye vakkert i blått!
    serviset var jo nydelig, og hadde akkurat den stilen det var da:) Hærlig!

    Ønsker deg en superfin ny uke!
    Klem fra Chatrine:)

    SvarSlett
  18. Du hadde mange flotte ting i blått:-)
    Så fine de boksene du hadde fikset på. God idé!
    Ha en fortsatt fin dag. Klem Ingrid

    SvarSlett
  19. Takk for hilsen på bloggen min, Solveig! Det er gøy, men også slitsomt til tider å pusse opp, det ene fører med seg det andre...I det siste har det vært mye som ikke synes, men som tar lang tid å utføre - og da virker det som alt står stille! Nå skal snekkeren (mannen min) gjøre litt arbeid inne: rommet til eldstemann, nye gangen og etterhvert kjøkkenet (som betyr at jeg må begynne å ta avgjørelser...;o) - ikke alltid så lett!)

    Så fin hylle og bokser du har laget! Team-arbeid er bra - vi er heldige vi som har nevenyttige menn i livet vårt! Men når mannen (her i huset) vil ha møbler av heltre og ikke finér, må han lage det selv...hihi;oD

    Da er FINN.NO godt å ha, en del furumøbler som kan males der...ønsker meg glassvitrine i furu til stua. Den skal selvfølgelig styles!

    Gleder meg til å kunne legge ut bilder av huset etterhvert. De kommer på den andre bloggen min...og du er hjertelig velkommen på besøk dit!

    Klem fra Mette

    SvarSlett
  20. Nog hade du många vackra saker att få vila ögonen på...:) så är man nu tillbaka igen, fattigare men frisk! Ha en fin kväll, KLEM Viola

    SvarSlett
  21. Mange fine blå ting:)
    Blått er flott! - og ynglingsfargen min:)

    SvarSlett