fredag 25. september 2009

Festbord i høstfarger og en koselig gave :o)

 
 
 
Da jeg forleden skulle ha en liten feiring med gode venninner i hjemmet, fikk jeg så lyst til å pynte bordet med de flotte fargene som er i hagen for tiden. Synes den blågrønne skålen passet så fint til denne fargeskalaen, så den fikk hedersplassen på bordet.
When I had a little party the other day, I wantet to decorate the table with some of the beautiful colours in my garden these days. I found the blue bowl cute with these autumn colours, therefore it ended up at the middle of the table.
 
135
 
Enkel pynt på tallerknen også; en kvast med røde bær, en grov hyssing og til slutt fikk jeg sneket inn den skjønne lillafargen via servietten:o)
Had to add some lilac too, here in form of a napkin.
 
  IMG_8222  084    
 
De vakre prydepletrærne er overstrødd med hvite blomster om våren og får en glad gulfarge og røde bær om høsten. Fine å bruke i kranser og annen pynt.
The trees, Malus ’Dolgo’, which have a lot of beautiful white flowers in spring, get a lot of red berries in autumn.
 
 
 
IMG_8225_1
 
075 
 
Svartsurbærhekken får også flotte klaser med hvite blomster om våren, men er nesten mer fasinerende om høsten når buskene kler seg i et fyrverkeri av farger! De sorte bærne er heller ikke å forakte når en skal lage noe vakker pynt. Disse bærene kan også brukes til sylte og saft, men det har jeg ennå ikke prøvd selv:o) Kanskje en dag…..
Aronia melanocarpa gets fabolous autumn colours and is quite nice to use in decorations.
 
 
172
 
 
Eplene er nok fra butikken…….skulle hatt noen epletrær:o)
 
The apples are nok from my garden:o)
 
 
133
 

      181 123  

 

 

130

 

Neste år håper jeg å kunne vise enda flere planter fra hagen. Er så heldig at jeg har mottatt en gave fra en god bloggvenn:o)))) Dyktige Lene i den flotte bloggen Lenes hus og hage, er så snill at hun har samlet frø og avleggere fra den flotte hagen sin! Gode Lene, tusen takk!! Setter veldig pris på omtanken og har nå satt ned avleggerene, samt laget er lite kart over hvilken plante som er hvor.

Nice and clever Lene from Lenes hus og hage, has collected seed and plants for me-what a wonderful gesture! I’m so thankful, Lene. Now I’m really looking forward to the spring to see all the beautiful flowers:o)

 

494 

For denne damen farer ikke med tull, her var alt merket etter beste evne og dette imponerer meg stort! Jeg er selv veldig lite flink til å merke ting og tang-har liksom ikke tid til det…..husker det nok……ehhh. Men nå Lene, skal jeg prøve å holde orden her:o)))

 

489 

Ønsker dere en flott helg!

 

Klem fra Solveig

 

 

Have a nice weekend!

Hugs Solveig

24 kommentarer:

 1. Ååååå så mange fine bilder;o)
  Du er så god på dette med blomster og dekorering og "slikt" (feier det hele under en matte, kan liksom ikke noe om det;o)
  Men kan se at det er flott da;o)
  Håper du får en flott helg vennen min...
  Klemmmmmer i bøtter og spann..;o)

  SvarSlett
 2. Nydelig dekket bord hos deg !! Lekre og inspirerende bilder !

  så koselig å få masse frø, spennende å se hvordan det blir til våren.

  God helg til deg også :)
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 3. Gjestene dine ble godt mottatt; det var et nydelig bord! Høsten er årstida som byr på hele fargespekteret, og det er mange flotte planter å ta i bruk både til pynt og nytte forøvrig.
  Ha ei riktig god helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Hallo! Hjelpe meg kor fint pynta bord! Trengde sikkert ikkje mat... Nok med å sjå på pynten! Et imponert over innsatsen på bordpyntefronten. Eg kjem sjeldan så langt at det blir tid til å utfalde seg så mykje...Spennande med alle frøa mm, blir nok interessant å sjå kva som vil vekse og gro i din hage i forhold til der det kjem ifrå...Ser forresten at du har same service som meg, Foglia. Veldig anvendeleg og fint, syns eg, fornøgd med det! God helg til deg!

  SvarSlett
 5. Det var superlekkert! Hjalp meg å våkne litt, fast jeg bare vil sove så her tidlig på morra. Men det vil ikka 3-åringen. Uansett, fantastisk vakkert, hva var på menyen?

  SvarSlett
 6. For et vakkert høstbord du har pyntet... så inspirerende... bar å gå ut å hente hva naturen byr på... Vakkert.
  Og så flott gave du har fått... dette blir spennende til høsten igjen...

  Nyt helgen Klem Kerstin

  SvarSlett
 7. Kjempe flott bord, med masse fine farger. Tenker dine venniner koste seg i ditt selskap.
  klem Kristin

  SvarSlett
 8. Utrolig kreativt og lekkert - nydelige fargesammensetninger. Kan tenke meg det blir god mat også! Lykke til med selskapet - nå har du gjort ditt for at det skal bli vellykket :o)

  Ønsker deg en god helg, og takk for oppmuntrende kommentarer!

  Klem Marit

  SvarSlett
 9. For ett nydelig dekket bord, med hærlige farger. Koselig å komme på besøk når vertinnen virkelig har dekket et så lekkert bord. Da føler man seg ekstra velkommen.
  Ønsker deg en fin helg.
  Klæm fra Susanne

  SvarSlett
 10. Nydelig bord du hadde dekket.
  Vakre varme høstfarger.
  Ønsker deg en riktig fin helg.
  Klem

  SvarSlett
 11. Det ble et lekkert bord!
  Så heldige de venninnene dine er som kommer til et så flott og innbydene bord.
  Det er noe helt spesiellt synes jeg når bordet blir dekket med slik omtanke for gjestene:)
  Det er akkurat det samme som med gaver, de som er pakket med omtanke og gjort litt ekstra ut av er spesiellt flotte.
  Den turkise skålen var akkurat som du sier - prikken over i'en:)

  Godt å ha så gode hagevenner som du har. Lykke til med såing og navnemerking!
  Nå blir det sikkert mange flotte blomster i hagen din til neste år!

  SvarSlett
 12. Hei hei. Så utrolig flott bord. HELT FANTASTISK. Så lurt det var å ha bestikk sammen med servietten. Ønsker deg en go helg. Stor klem

  SvarSlett
 13. Så nydelig bord du har dekket! Flotte farger nå om høsten. Så fin gave du har fått også, lykke til med plantingen.

  Jeg tror man kan kommentere uten blogg ved å velge "anonym" i kommentarfeltet.

  Ha en fin helg, klem :)

  SvarSlett
 14. For et nydelig dekket høstbord,Solveig. Jeg trenger inspirasjon og tips og det fikk jeg her.Ha en fortsatt god helg.

  SvarSlett
 15. Vilket underbart bord du har dukat,,,,skulle gärna ha suttit med här och njutit av det vackra, hoppas ni har en skön lördagskväll, klemmer VIOLA

  SvarSlett
 16. Wow!
  I am lost for words Solveig. Your table is so very beautiful! What a joy it must have been for everyone to be surrounded by such stunning decorations! You are so clever your table is simply so divine!
  hugs
  kim x

  SvarSlett
 17. Heldig venninner som fikk komme til et slikt festbord!! Her i huset kan mannen finne på å bruke skjærfjøla som asjett, så det er stort sett jeg som setter pris på et vakkert dekket bord;) Nei, dette var virkelig et nydelig høst bord- og nydelige bilder du hadde tatt også...og nå fikk jeg lyst på et prydepletre- bare for å ha noe fint å pynte med;)
  Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 18. Så fint festbord du har laget til! Kjempefint pyntet og gjennomført ned til minste detalj.

  Koselig med frø og planter. Det kommer nok til å vokse fint i hagen din!

  Ønsker deg en fin helg videre! Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 19. Heisan!

  Så nydelig høstbord du har laget:)
  Tenker det var hyggelig å sitte rundt dette bordet...så fine farger!! Ha en fortsatt fin helg, klem

  SvarSlett
 20. Utrolig vakkert du har pyntet bordene. Så kreativt! Imponerende. Og for noen heldige gjester som kommer til et slikt bord!

  SvarSlett
 21. Hei på deg! Så utrolig flott bord du har dekorert, utrolig hva naturen kan gi oss av gaver og pynt på denne tiden med alle dens flotte farger. Jeg vil tro gjestene ble imponert over deg og det flotte du har fått til her. Jeg skulle ønske jeg var like kreativ som deg men det er utrolig morsomt å se på alt det flotte du lager ihvertfall.
  Ønsker deg en strålende søndag!

  SvarSlett
 22. så nydelige bord! Virkelig lekkert var det, raust og varmt og inspirerende :)

  SvarSlett
 23. Dette var virkelig et flott høstbord! Så fint det ble. :) Herlig å ta inn naturens egne farger, og kombinere det til duker og servise. Det ble flotte bilder også, så lekkert du har tatt dem, alt kom til sin rett gjennom bildene dine.

  SvarSlett
 24. hei solveig og takk for hilsen,så koselig med en vestlending , har selv bodd i ålesund traktene i ti år för jeg flytta tilbake til sverige,driver på med mine innlegg, men ingenting funker, får ikke opp noen ting, blir bare litt frustrert for å si det mildt.
  ha en solig og flott dag.
  klem fra isabella

  SvarSlett