fredag 4. september 2009

Mine vintage-tavler og noe fra brukthandelen ….:o)

 
Et av mine prosjekt for tiden, er å lage bilder. Men ivrig som jeg er etter å prøve noe nytt, fikk jeg altså lyst å teste ut litt tavlemaling :o)
 
 
 
 
Tavler 056 
 
Tenkte disse tavlene kunne være artige å bruke til feks. oppskrifter, beskjeder, et lite ord for dagen……
 
Tavler 057
 
 
 Tavler 061    Tavler 066
 
Har brukt noen teknikker fra papirhobbyen min; her har jeg stemplet og brukt decopage.
 
 
023 
 
 
 
Tavler 088 

 

Tavler 141

Tavler 147

 

Tavler 149

 

Tavler 146

I tillegg rotet jeg meg innom bruktbutikken og fant noen artige skatter! Dette såg i utgangspunktet ut som en “samlehylle” ( vet ikke hva det heter, men det er noe en bruker når en samler på bittesmå ting..:o). Men når jeg kikket nærmere, såg det nærmest ut som det har vært en smal skuff med mange rom……kanskje brukt i en butikk eller hos en gullsmed……De små rommene ser nemlig veldig brukt ut, mer enn det gjør om ting står til pynt,  og det kan virke som om det har vært et håndtak her en gang :o)

Noen som ha et forslag? Kanskje det bare er en helt allminnelig samlekasse…?

I alle fall; jeg synes den var sjarmerende!! Hva jeg skal bruke den til? Jeg har en plan, Egon! Bare vent å se:o)))

Tavler 151 

Sett denne før :o)?? Kan jeg ikke tenke meg:o) OK,da – en meget omtalt bok her i blogglandia, og nå har jeg endelig fått den i hende også.

Kjøpt gjennom den  trivlige nettbutikken MiraBell. Sammen med boken fulgte det et vintagekort og en liten hilsen:o) Takk for god service og rask forsendelse, Ann!

 

Tavler 157

I tillegg fikk jeg nyeste nummeret av Vakre Hjem og Interiør i posten!!Gjett om jeg skal kose meg i kveld!!

Nå kan de melde både regn, storm….og snø om de vil!! Jeg skal kroe meg opp i sofakroken i mitt gamle hus, tenne mange stearinlys, høre lydbok og råkose meg med interiør i herlig landstil!!!

Men jeg er redd det kommer til å gå utover nattesøvnen – her finnes nok inspirasjon  å holde meg gående hele høsten:o))))))

 Tavler 077

Ha en nydelig helg!

 

Klem fra Solveig

One of my projects this autumn, is to make some pictures. Now I wanted to try somthing new; a sort of paint we call “blackboardpaint”. Here are the results:o)

I also found somthing exciting when I dropped in to the secondhand store today: At first I thought it looked like a big box for collecting smal things, but when I looked at it again I started wonder if it could have been an old drawer used in a jewelery store/shop or something….. What do you think?

Today I got a very beautiful book fromMiraBell.

Now I’m looking forward to a very nice evening  in my old house, lightning candles and looking at this book and the  lovely magazine  Vakre Hjem og Interiør!!

Wish you a nice weekend!

Hugs Solveig

31 kommentarer:

 1. Wow, for noen fine tavler du har laget! Og den settekassen/skuffen var kjempefin! Hadde blitt overlykkelig om jeg hadde funnet en sånn. Tror jeg må innom en bruktbutikk snart... God helg!

  SvarSlett
 2. Gosh HVA DU KAN!!!
  Er superimponert her jeg sitter. Tenk om en anna stakkar kunne hatt bare en smule av din kreativitet du, men neida, her i huset hentes inspirasjonen fra sånne som deg (jammen er jeg glad det finnes slike prakteksemplarer!)

  Ha en trivelig fredagskveld. You made my day!

  SvarSlett
 3. Yommy yommy yommy;o)
  Vet ikke hva som var mest lekkert jeg;o) Men god på bilder er du iallefall, og du har noen fantastiske teknikker til å mixe de med andre materialer.
  Gleder meg til å se ideen din, Egon;o)
  Ha en fantastisk helg;o)
  Klem
  Lida;O)

  SvarSlett
 4. Så koselig å følge dine bilder nedover;) Tavla ble super, og jeg venter i spenning til skuffa/kassa får seg en makeover;) Ha ei koselig helg!

  SvarSlett
 5. Settekasse, ja .Blei visst først brukt i trykkerier. bokstaver eller stempler Blei oppbevart i dei små romma.Seinere blei dei populære til Småting.
  Fann ein ,Gammel ein i uthuset her eg,Den var full av trykksverte.
  Pakken din er klar,skal postes i morgen.
  Klem fra Mira.

  SvarSlett
 6. Hei hei. Som alltid ett nytt kreativt innslag fra deg. Den kassen er nok som nevnt over en settekasse som ble brukt i trykkerier tidligere. Vakre å se på, og fine til dekorasjoner.
  Ønsker deg en fin helg.
  Klæm Susanne

  SvarSlett
 7. Wow just love your wonderful idea and gorgeous creation!
  What a fabulous find you must be over the moon.
  Enjoy you cozy evening I just love lighting candles in the evening!
  hugs
  kim x

  SvarSlett
 8. Det høyrest ut som du skal ha ei skikkeleg kosehelg! Ny bok og nytt blad, hytte og levande lys,jøyemeg! Dei tavlene dine var kjempetøffe,fine var dei og.., fekk lyst til å prøve meg på noko liknande, får sjå kva tida strekk til... Trur eg må spore opp messa du skal vere på....Morsomst kjøp du har gjort. Er spent på fortsettelsen....

  SvarSlett
 9. Nydelige bilder du lager ! De var uuutrolig flotte !!!

  Det er en settekasse du har fått tak i, mener de var i bruk hos trykkerier til å oppbevare stempelputer og slikt i. Kjempefin varden , med flott patina !

  Ønsker deg en deilig helg !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 10. så vakre tavler du har laget, Solveig :) Kjempekoselige!

  Slike settekasser er jo flotte. Er spent på hva du har planlagt nå... Regner med bilder kommer!

  Fikk bladet i posten i går kveld jeg også. Ble sittende med det :) Kjempefint denne gangen, synes jeg!

  Ha en fin kveld i din gamle hytte. Kos deg i freden og roen med dine kjære.

  Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 11. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 12. Du er utrolig kreativ, Solveig! Tavlene med bildene er så nydelige.

  Kos deg med bok og blad! Har bestilt boka jeg også - var utsolgt, men kommer vel i løpet av høsten. Bladet skal jeg kjøpe i morgen. Det er alltid noe å glede seg til...

  SvarSlett
 13. Veldig fine tavler. Du er så utrolig kreativ!
  Takk for fin hilsen hos meg:)
  Ønsker deg ei fin helg!
  Feel~good~klem fra meg.

  SvarSlett
 14. De tavlene ble flotte;) Også ble de jo helt unike- har ikke sett noe lignende hos andre;) Skjønner du er skikkelig kreativ når høsten kommer;) Jeg får se etter bladet på butikken, de pleier å ta inn noen få eksemplarer;)
  Det er koselig å kunne begynne å tenne lys igjen for alvor- også rettferdigjør det jo også alle disse telysholderne vi bare må ha;)

  SvarSlett
 15. Tavlene ble flotte! Jeg forsøkte å male litt jeg også, men ikke i nærheten av så flotte som dine bilder. Men veldig gøy å forsøke.
  Boken er kjempefin, nydelige fotografier til inspirasjon.

  God helg!

  SvarSlett
 16. Tavlene var bare helt nydelige!

  God helg!

  SvarSlett
 17. Tavlene var bare helt skjønne? Så flink du er. Kunne gjerne tenkt meg å kjøpe en slik jeg! Har du tenkt på å selge noen?

  Klemmer fra Maia

  SvarSlett
 18. En kjempekoselig tavle du har laget her Solveig!!
  Denne blir fin å ha på veggen!!!
  Ser du har funnet en fin gammel settekasse....har en gammel jeg også:o)
  De ble vel brukt i trykkeriene før i tiden....så hadde de bokstaver i disse små rommene!!
  Ha en fin kveld Solveig:o)

  SvarSlett
 19. hei solveig -
  ..enda flere flotte kreative prosjekter! du er jammen meg flink! skjønne tavler, og i tillegg praktiske meg tavlemalingen!
  ønsker deg en fin helg - og kos deg med interiørmagasiner og bok...

  moaklem

  SvarSlett
 20. Å hei du! Den tavla di var definitivt etter min smak, kjempeflott var den. Du er så kreativ altså, litt misunnelig er jeg, men det er vel lov?!
  Litt pussig at du nevnte settekasse. Jeg var akkurat nede i kjelleren og fant den gamle settekassa mi, lik din. Jeg studerte den på langs og tvers og lurte på om jeg kunne finne på noe smart med den. Men neida, den gjemte jeg fort bort igjen. Så nå er jeg igrunn veldig spent på hva du har tenkt å gjøre med din. Jeg skal nok følge med Solveig.
  Ha en fortsatt hyggelig lørdag.

  SvarSlett
 21. Så flotte tavler du har laget!!
  Vedr. settekassen din så er det ikke så lenge siden jeg så en slik - dekorert.
  En av damene inne på et scrappeforum hadde laget dette til sin venninne i bryllupsgave.
  Hun hadde grunnet den med akrylmaling, brukt crackle paint og annet. Dekorert inne i rommene med mønsterpapir, pynt og bilder av det kommende brudeparet. Det var knallstilig!

  Ønsker deg en flott og kreativ søndag!
  Klem
  Marianne

  SvarSlett
 22. Wow, litt av et funn. de trykkeriskuffene er ikke ofte å se for tiden, et kupp!!!
  Og artig som settekasse!

  Kos dæ videre;)

  SvarSlett
 23. Disse var kjempefine! Du kommer nok til å kose deg til høsten høres det ut som;)

  SvarSlett
 24. Så fine tavler!!
  Kanskje skuffen din har vært brukt til bokstaver til avistrykk i gamkle dager?!

  Ha en fin ettermiddag,
  Fredrikke :o)

  SvarSlett
 25. Hei og takk for koselig besøk inne hos meg. Eg likte godt tavlene dine, de var kjempefine. Og du har ein flott blogg.Settekasse, ja ein slik ein har eg også. Nå har den hengt lenge på veggen med småpynt i og eg har tenkt at eg må finna på noe nytt. Som fleire her har sagt, disse settekassane ble brukt i trykkeri til å oppbevara bokstavar i. Det var nok både tidkrevende og pirkete og lage aviser før ja, når vert ord måtte settes sammen av løse bokstaver. Ha ei fin uka

  SvarSlett
 26. Vilka vackra tavlor du bara gör...:) här finns tidningen och boken på nattduksbordet redan..bara njuter utav den vackra boken...massor av vackert i den, klem

  SvarSlett
 27. Hei,Solveig.Så hyggelig at du la igjen en hilsen hos meg slik at jeg fant bloggen din.En hyggelig overraskelse,jeg legger deg til i blogglisten min. Tavlene er nydelige.Tror det er en settekasse du har funnet,ble brukt av tryggere til oppbevaring av bokstaver.Klem

  SvarSlett
 28. Så nydelige tavler du lager :)
  Klempe flotte.
  Og for en flott kasse du har kjøpt :)

  Klem fra meg..

  SvarSlett
 29. Elsker innlegget ditt!! Du er så utrolig flink,Solveig!! Nydelige tavler,rett og slett!! Kos deg med bok og blad,klem fra Anette

  SvarSlett
 30. Flotte tavler , stå på ;).

  SvarSlett
 31. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett