mandag 17. august 2009

Litt høstinspirasjon fra det som vokser i hagen…. pluss litt til :o)

 

Nå merker jeg at høsten gjør sitt inntog! Mørkere kvelder, iver etter å hobbylere innendørs :o), små innslag av høstfarger, skolestart, treffe venner og familie til koselige innekvelder, tente lys……  Ja det kan sågar både blåse og regne, bare det gjør det om kvelden når jeg får kost meg inne og ikke skal ut for å utrette noe :o)
For jeg er jo egentlig høstmenneske! Joda jeg koser meg skikkelig om våren når alt begynner å spire og hagedilla innvaderer kropp og sinn. Sommeren er skjønn med lyset og alt som gror….Men høsten bringer en ro som er deilig etter en hektisk sommer. For ikke å snakke om at skaperlysten og inspirasjonen virkelig tar tak og kan i perioder ta nattesøvnen fra en stakkar! :o) Noen som kjenner seg igjen? Det er jo så mange spennende prosjekt å prøve! :o)))))
Takk og pris for årstidene !!!!
 
 
 

Finner masse inspirasjon i de mange kreative bloggene; her finnes det dyktige mennesker som er kjempeflinke innen sitt felt. Noen av dem er nydelige Helens dagbok og Blomsterverkstad.
Fikk så lyst å prøve meg på litt lek med mat jeg også :o). Forevige noe av det som vokser i hagen på en litt annen måte. Nå vokser det ikke akkurat rosenkål i hagen min (de er fra Coop :o), men hekk av Svartsurbær har vi ( de får forøvrig en fantastisk høstfarge!! ).
Tredde hele hjertet inn på staget på et gammelt kjevle.
 
IMG_3494c_WEB
 
Nå er ikke jeg i nærheten av å være så dyktig til kransebinding som de nevnte damer her, men jeg fikk da sulamitten til å henge sammen…..og en liflig lukt av rosenkål på kjøkkenet :o)

IMG_3563 bb brun

 

Vi er heldig og har både tyttebær og blåbær natuligvoksende på tomta. Det gir ikke så masse avling, men nok til at barna kan lage sin egen rørte syltevariant :-) Dessuten er det også en nydelig høstfarge på denne typen lyng når så langt kommer!

 

IMG_3595c_WEB

 

Synes også den helt vanlige lilla lyngen er sjarmerende i sin viltre form!

Har i likhet med mange andre hatt problem med Blogger i det siste, men jeg håper det løser seg snart. I tillegg har pc’en min gått i vranglås……. Nå kjøper jeg ny maskin! Her går det så tregt at en får tatt oppvasken mellom hvert klikk!

 

IMG_3617_WEB

Ha en flott uke!

Klem fra Solveig

Sometimes it’s exciting to play a little with the food :o), and this time I have been inspired by the lovely blogs Helens dagbok and Blomsterverkstad. The two ladies are just so clever making beautiful things from what they find in mother nature! Though I’m far not so clever, I got inspired and made my own little heart :o)

We are also lucky having blueberries and cranberries in our garden. You can see the autumn colours in some parts of the garden now. I love the autumn like I love spring and summer. It makes me want to be creative and start my hobbies again :o)

Have a nice week!

Hugs Solveig

 

16 kommentarer:

 1. Så fine dekorasjoner du har laget da ! Litt av noen ideer du serverer !
  Høsten ja... Den er grei nok den og hvis jeg tenker meg godt om så har den jo sine fordeler også. Slutt på plenklipping, bedre tid innendørs og tid til kreative aktiviteter... Det er jo fordeler med det meste !
  Kjempefine bilder, som vanlig !

  SvarSlett
 2. Ååå,så flink du er, det hjertet var utrolig søtt. Skulle ønske jeg var så flink å kreativ som deg Solveig, men jeg får heller nyte synet av alt det flotte du lager, det er jo en glede i seg selv det.
  Jeg er enig med deg at jeg føler høsten er på inntog her også, jeg sa det til samboer i går også, mørkt tidlig og kjøligere i luften. Men det har jeg utvilsomt sin sjarm det også selv om jeg kunne tenkt å ha sommer litt lenger. Men jeg må si jeg er en flittig storforbruker av levende lys og peiskos så jeg gleder meg til det jeg også.
  Du, en liten ting, ang.frøene jeg lovet deg. Nå ble det desverre ingen blomstring på papaver 'Coral Reef' men den hvite frynsevalmuen og 'Black Peony' kommer til det til å bli mye frø av, så de sender jeg så fort de er modne, vil tro om en mnd eller to. Er det forresten noe mer du ønsker deg Solveig? Det er jo ikke umulig at jeg har noe du vil ha vet du da.......bare rot ut så kan vi se!
  Ønsker deg en strålende dag min venn. Er så utrolig glad jeg har blitt bloggkjent med deg, du er så utrolig trivelig!
  Klems!

  SvarSlett
 3. Oh wow Solveig who would have thought sprouts could have been so beautiful!
  Your heart is so very stunning!
  You are so clever I am so inspired thank you!
  Have a wonderful day!
  hugs
  kim x

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder og godt å høre at noen liker høsten;) jeg er et typisk vår og sommermenneske og trenger all den trøst jeg kan få:O) Ha en fin høstdag!

  SvarSlett
 5. Så nydelig hjertedekorasjonen var;o) Tenke seg til å få til noe så vakkert utav helt vanlige rosenkål;o)
  Det er litt deilig med høst, i våres gikk jeg rundt å gleda meg til sommeren, og nå går jeg rundt å gleder meg til å begynne å glede meg til jul;o)) Sitte inne, brenne starinlys, pusle med mitt.... Digg;o)
  Tidligere brandt jeg alltid telys, eller det vil si de få gangene jeg brant. Det var faktisk tiltak å gå rundt å bytte alle de lysene hele tiden. Men i år er det kubbelys som gjelder, og har faktisk allerede brendt opp noen. Så nå er det koselig i stua mi også på kveldene;o)
  Ha en fin fin dag;o)
  Klemmmer i fleng;o)

  SvarSlett
 6. Så nydelige bilder du viser! Lekkert hjerte helt øverst. :) Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Heisan Solveig. Kreativ som alltid er du. Flotte bilder du viser med vakre dekorasjoner. Likte spesiellt godt hjertet.
  Klæm Susanne

  SvarSlett
 8. så nydelige bilder...!!
  du er kreativ!!
  likte også så godt den danske nostalgien... klemmer****

  SvarSlett
 9. Kransen din ble jo nyyydelig - du er kjempeflink, og bildene helt fantastiske!!!!!

  Tusen takk til deg for den herlige tilbakemeldingen på esken min - setter stooor pris på ordene dine!!!

  Da "forsvinner" jeg snart, og blir borte i 2 uker. Gleder meg masse til sommer og sol!!!

  Ha det fint så lenge :o)

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 10. De var jo kjempelekre de dekorasjonene dine!

  Svartsurvær har jeg også, hvert år tenker jeg å lage saft eller syltetøy med dem, men fuglene forsyner seg og det blir ingen igjen til oss.

  SvarSlett
 11. de var jo kjempe fine dekorasjonene dine. takk for reisen i din blogg,masse fint å se. har lagt deg i min blogg liste og håper at det er i orden.
  mvh tani

  SvarSlett
 12. Utrolig hva man kan lage bare man har litt fantasi:) Kjempefint!

  SvarSlett
 13. Så fine ting du lager. Jeg ser også på alle disse flotte kransene som blir laget, men har ikke våget meg på noen av dem.

  Deilig med høst også, selvom sommeren er min favoritt! Men høstkveldene er deilige, så sant man ikke må ut i regn og blåst. -Men er man kledd etter været, så kan det også ha sin sjarm!

  Takker for fine navneforslag til hønene, hele familien i tenkeboksen, skjønner jeg :)

  Ha en fin torsdag! Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 14. SÅ mycket fint du skapat, underbara bilder du visar, hoppas dagen din varit bra, klem VIOLA

  SvarSlett
 15. Tack för dina söta ord som du sist lämnade hos mig. De var värmande.
  Ja man får mycket inspiration överallt.
  Vilken härligt hjärta du har skapat.
  Hoppas du kommer att ha en härlig och inspirerande helg.
  Klem Gerda

  SvarSlett
 16. Ville bara titta in och önska skön helg, klem VIOLA

  SvarSlett