lørdag 15. august 2009

Dansk nostalgi / Danish nostalgia….

 
 
 
 
 Etter å ha tråkket oss vei gjennom Legoland og Djurs Sommerland, fant vi tiden moden for å ta med familien til noe av det vi forbinder med Danmark; gamle sjarmerende binderverkshus! Og hvor finner man det? Jo, feks i Den Gamle By i Århus.
Her finnes 75 historiske bygninger og livet gjenspeiler HC Andersens tid.


IMG_1909v_WEB IMG_1903cc_WEB  IMG_1909vvv_WEB IMG_1924c_WEB IMG_1944_WEB
 
Merkelig som bilder forandrer seg når
de kommer i sort/hvitt….Plutselig er man 100 år tilbake i tid! Men det rosa mursteinshuset hadde så flott farge at jeg måtte vise det slik det var :-)
 
 
IMG_2033x_WEB
 
    IMG_1869 x
 
I gartneriet kan man også kjøpe planter…….
 
IMG_1956_WEB
 
 
 IMG_1971_WEB22
 
Det er litt artig hvordan alt går i arv.
Når vi var små skulle min far alltid innom alt som luktet av nostalgi og antikk ( som stavkirker osv ) når vi var på ferie. Og vi andre fattet ikke hva som var så sjarmerende med det.
Men nå skjønner jeg…..:o)
 
 
IMG_1896_WEB IMG_1920_WEB IMG_1940_WEB IMG_1991x_WEB IMG_1943_WEBIMG_1979_WEB
 
 
På slike museum har man gjerne laget butikkene i den stilen de var i de dager, folk går utkledd i klærne som var vanlig da og hesteskysssen rår i gatene. Må innrømme at jeg synes dette er en viktig del av sjarmen :o)
( Har innsett at jeg er født 100 år for sent, he,he)
 
IMG_2008s_WEB 
 
IMG_1970_WEB 

 Ungene likte seg faktisk også. Lurte på om de ville kjede seg etter den mer komersielle ståheien i fornøyelseparkene, men de synes det hele var spennende og fant i tillegg en sjarmerende lekeplass i nostalgisk ånd :o)

IMG_2020_WEB

Måtte jo ha med meg noen minner herfra også. Kjøpte pennesplitt og blekk, samt en gammeldags skrivebok hos en trivelig mann i en gammeldags bokhandel

IMG_3402_WEB

Så nå kan jeg kanskje med litt øvelde lage min egen “gammel” skrift til bruk i mine kreative sysler…..Litt vanskelig, for det er ikke akkurat slik jeg skriver til vanlig. Litt stempelsverte hjelper på :-)

IMG_3427_WEB

IMG_3417_WEB

De to koppene ble kjøpt på et loppemarked i nærheten av Århus og brukes til stearinlys :o)

Klem fra Solveig

 

 

Danish nostalgia

After traveling around in playparks with the kids, we ended up in The The Old Town in Århus. Here are 75 old bulidings which are common for Denmark, spesially in the old days.

This is a living museum where you can go shopping in an atmosphere like a 100 years ago. I find it very charming :o)

I bought an old fashion “pen”  and ink so I can make my own “old” paper ( with a little practice offcourse :o)

Hugs Solveig

 

14 kommentarer:

 1. Jeg har og besøkt denne gamle byen i Århus, herlig.
  Beundrer og de fine stokkrosene, jeg hadde alltid det før, men så glemmer jeg det av, nå så jeg det her og tenkte , neste år!!

  SvarSlett
 2. Hei! Velkommen i klubben! Eg er også fødd 100 år for seint... Eg syns for eksempel det er dumt at linjenettet er blitt så bra at vi nesten aldri er straumlause. Før kom eg alltid i julestemning når strømmen gjekk før jul og vi tente stearinlys og åt mandariner i mørket.Ikkje for der, eg er storforbrukar av telys på haust og vinter, men det blir jo ikkje heilt det same...Gamlebyen i Århus har vi besøkt fleire gangar. Utruleg flott og lærerik, syns eg. Skal sei du er flink å skrive innlegg på bloggen forresten. Blir inspirert eg, trur eg må skrive litt eg og i dag...

  SvarSlett
 3. Tusen takk for koselige ord fra deg :)

  For noen vakre bilder, dit fikk jeg lyst til å reise! Herlige kopper..

  Ønsker deg en fin søndagskveld,
  Vibeke

  SvarSlett
 4. Et koselig sted dere har besøkt nede i Danmark!!Herlig og nostalgisk!!!
  Tenker her er god stemning og mye kjekt å se!!

  Søte kopper du kjøpte deg også!!

  SvarSlett
 5. Utrolig herlig innlegg, jeg er også i hundreårsklubben;) I dag har jeg stått og glodd inn gjennom gamle vinduer på bygdetunet her vi bor, og tenkt på hvordan det var da, og hva ville de tenkt om oss nå? Fantastisk sted du har besøkt. Nydelige bilder, jeg trodde faktisk at de i sort hvitt var noen gamle som du hadde avfotografert i et museum;)Lykke til med skrivingen;)
  Ha en fortsatt fin kveld;)

  SvarSlett
 6. Fantastisk fine bilder;o) Melder meg inn i klubben vi skulle hatt for 100 år siden jeg også;o)
  Likte også kostene i ditt forrige innlegg,de var kjempeskjønne;o) Men noe snålt, det kom ikke opp her hos meg før nå, og det er jo 2 dager siden ????. Andre blogger kommer også opp tidvis seint. Lurer på om PCen eller bloggen min har fått svineinfluensa? Ja ja, ting går seg vel til. Nå har jeg bare et strøk igjen på spisebordet, så er jeg ferdig med 1 bord og 6 stoler;o) Håper å kunne blogge det i morra.
  Ha en fin kveld;o)
  Klem fra meg;o)

  SvarSlett
 7. Jeg simpelthen elsker alt ved Danmark og har frydet meg gjennom bildene dine i dette innlegget. Alt ved den danske sjarmen, gjestfriheten, åpenheten og ikke minst vennligheten man møter over alt ... den er bare til å elske.

  Takk for titten.

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 8. Så nydelige bilder fra en svunnen tid :) Skikkelig koselig så det ut! Og det fikk ikke vi med oss :) Men men, man kan ikke få alt her i verden!

  Ha en fin morgendag :) Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 9. Oh thank you so much for sharing these amazing images.
  What a beautiful part of the world you are sharing with us. Wonderful pictures thank you!
  hugs
  kim x

  SvarSlett
 10. Hei du.
  Var i Danmark i sommer jeg og, men kjørte nok elegant forbi Århus, desverre ! Tok turen på sparket og var nok litt dårlig forberedt. Det er jo så mange fine plasser der og vi var innom mange av dem likevel.
  Alt går i arv, ja ! Det har jeg tenkt på mange ganger selv. Merker det godt etter hvert som man blir eldre at foreldrenes interesser preger en selv, mer og mer. Jommen bra de ikke bare var på bingo !
  !00 år for sent.... DEN har jeg hørt mange ganger og trolig har de rett. Skulle vært artig og vært tilbake.... 100 år.... ei uke eller to !
  kjempekoselig innlegg !

  SvarSlett
 11. Hei!

  Gamlebyen i Århus er herlig! Har såvidt vært innnom der, men vi hadde kjempedårlig tid. Så til min store fortvilelse, måtte vi nærmest bare løpe igjennom.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 12. hei solveig -
  ..nydelig sted dere har vært! herlige bilder.
  ..og de koppene du har kjøpt var bare ursøte -
  ha en flott mandag -

  moaklem

  SvarSlett
 13. Hei Solveig. For ett hærlig innlegg med flotte bilder. Det er ikke alltid at det moderne og nye er det som er mest spennende og interresant, selv for barna.
  Ha en flott kveld.
  Klæm

  SvarSlett
 14. Hei Solveig!
  Herlige bilder-du fikk sett mye du!
  Var på Sjælland selv, men følte ikke at jeg fikk gjort så mye "voksne" ting-hadde med seks barn!
  PS! Veldig fint når du viste bildene i sort/hvitt-nydelig!
  Ha en fin uke, klem Hege.

  SvarSlett