mandag 6. juli 2009

Litt gammelt og litt nytt.....

 

Bestemor Solveigs hardangersøm er bare

nydelig. Tenk hvor mye arbeid hun la i sine beste

plagg!

 


Time etter time har min bestemor sittet og sydd hardangersøm til sitt forkle, for å kunne pynte seg  og føle seg fin :-)

 

IMG_8346

 

Det tok meg noen timer å hekle denne duken også, selv om det ikke kan måle seg med hardangersømmen….. 

 

IMG_0095 

Gøy er det uansett å vite at vi har hatt de samme interessene, min bestemor og jeg. Og hvem vet, kanskje satt hun gledet seg over samme tingene som meg mens hun jobbet iherdig…….

 

IMG_0096  

 

Klem fra Solveig

My grandmother Solveig’s embroidery is beautiful and must have taken hours to finish. I often think about how much time she spent working with this embroidery just to feel pretty……

It took me some time to crochet this cloth too. Who knows, we may have been sitting thinking the same happy thoughts while working, my grandmother and me…….:-)

Hugs from Solveig

 

27 kommentarer:

 1. Så nydelig forkle, jeg elsker hardangersøm. jeg kjøpte et forkle i hardangersøm på brukten her en gang og er kjempeglad i det, men det får jo en helt annen verdi når det er fra slektninger og bærer med seg historier. Helsjønt:)

  utrolig lekker duk du har heklet også, jeg også elsker håndarbeid og å hekle og må alltid ha noe liggende.Håndarbeid er jo helt spesielt fordi ingen har likt og det ligger så mye arbeid og kjærlighet i de unike produktene:)

  Ønsker deg en nydelig sommerkveld:) Klem monica

  SvarSlett
 2. Kjempekoselig med forkle sydd av bestemor Solveig :) Det er litt ekstra artig med slike hjemmelagede ting når det er en av ens forfedre som har laget det og satt pris på det.

  Ha en fin sommerkveld :) Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 3. Jeg synes de var lekre begge to, både din bestemors hardanger og din hekleduk. Flotte bilder, det var så fint med de nydelige arbeidene og den hvite fargen mot de grove og slitte plankene (døra?)
  En slik hekleduk hadde jeg aldri blitt ferdig med tror jeg. Hardangersøm kan jeg ikke, men også det er en tålmodighetsprøve. Jeg har en duk som min mor har brodert og den er jeg veldig glad i.

  SvarSlett
 4. Så koselig at du er oppkalt etter bestemoren din, det er jeg også- selv om jeg har ett navn til. Nydelig forkle, de hadde nok en annen tolmodighet før, men du er jo også tolmodig som har heklet en slik flott duk. Min bestemor sydde klær til folk, og hun var flink til å bake lefser, og til annet håndarbeid..men mamma
  derimot, null og niks, så jeg har måtte lært meg alle slike ting selv..
  Ha en fin kveld;)

  SvarSlett
 5. Oh my Solveig you are so very talented!
  To have made something as beautiful as this is a true gift. You must have inherited the ability to craft as beautifully as your Grandmother. She would have been so delighted to know that you have followed in her footsteps. They are both just extrodinarily exquisite!
  hugs
  kim x
  thank you so much for your sweet comment today it really made me happy x

  SvarSlett
 6. Hardangersøm er rene kunstverket!
  Koselig å arve slikt!
  Flott du du har heklet!

  Ha fortsatt en deilig sommer!
  Klem fra Linda

  SvarSlett
 7. Like dyktige ser dere ut til å være også. Dukene var jo nydelige.

  SvarSlett
 8. Synes du skal finne fram lappene dine å gjøre ferdig teppe ditt!
  Fint sommerprosjekt det!

  Ha en fin dag!
  Klem Linda

  SvarSlett
 9. Tusen takk for koselig hilsen!! Synes hardangersøm er helt utrolig nydelig! Jeg begynte på en løper for mange år siden selv, men den har aldri blitt ferdig... Nå husker jeg sikkert ikke hvordan man gjør det, engang. Kjempefin hekleduk du har laget, og! Den tok nok litt tid, ja!

  Hvis du vil se hvordan jeg lager bilde-montasjene, kan du se under innlegget "Gult er kult!". Der har nemlig jeg fått en utførlig forklaring. Så får du bare spørre hvis du lurer på noe!:)

  Klem Nina

  SvarSlett
 10. Hei :-)

  Takk for koselig hilsen på siden min :-)

  Her inne hos deg likte jeg meg godt :-)
  Nydelig blogg du har!!!! Likte så godt hekleduken din :-) kjempeflink er du :-)

  Var så heldig å ha ei bestemor som sydde hardangersøm jeg og,men rakk aldri å lære meg det før hun gikk bort...men har ett par fine duker etter henne :-)

  Ha en fin tirsdagskveld :-)

  SvarSlett
 11. Hei hopp
  Ja dette var flott håndarbeide. Både Hardanger søm og duken. Jeg kan ingen av delene å blir like innponert hver gang jeg ser slike ting. Ha en nydelig sommer kveld. Klem fra Elin:O)

  SvarSlett
 12. Tusen takk!!Så koselig ord..det varmet virkelig!! :-) Ja, jeg er bare ærlig og sier hva jeg mener! Og jeg er så overrasket av så mye kreative mennesker,skulle ønske jeg var like kreativ.
  Ha en fin dag du også!!
  klem

  SvarSlett
 13. Så morro at slike flotte ting blir tatt vare på og brukt!!! Spesiellt gøy er det jo når det er arvegods! Hvis jeg finner slike klenodier på loppis...lurer jeg alltid på hvorfor folk kvitter seg med slike flotte håndarbeider i det hele tatt! synes det er lite respekt, med tanke på hvor mye arbeid som er lagt ned i slike ting! Heldigvis så finnes det en del av oss som gjerne tar det "inn i varmen"

  SvarSlett
 14. Hei igjen;) Stakkars mannen din;)Kommer ikke til å forandre navnet på bloggen..så kanskje han får det til etterhvert, kunsten er å tenke på det som to ord- da går det som en drøm;)
  Det går heldigvis bra med pus;)
  Natti natt.

  SvarSlett
 15. Hei og takk for hilsen hos meg:o)
  Nå oppdaget jeg nok en flott blogg og om det er greit legger jeg deg til i bloggroll:o)
  Et nydelig håndarbeide som er gjort her!!!
  Nå må jeg kikke her hos deg i dine tidligere innlegg!!!
  ha en fin dag og kos deg med sommer:o)

  SvarSlett
 16. Nyyydelige håndarbeider :-)

  Har en utfordring til deg om du går inn på bloggen min :-)

  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 17. Så flott blogg du har, med så mange fine bilder av vakre ting.

  SvarSlett
 18. Hei!

  Tusen takk for besøket:O) Du er alltid hjertelig velkommen! For et vakkert forkle din bestemor har brodert... du har tatt opp arven ser jeg :O) Hekleduken din er nydelig...

  Klem Susanne

  SvarSlett
 19. Heisan! Sååå fint håndarbeid, ikke lite arbeid der nei.Så vakkert, så vakkert.
  Ha det godt, nyt sommerdagene.
  Klem

  SvarSlett
 20. Bestemora mi dreiv også med hardangersaum. Det er imponerande mykje flott arbeid. Eg har nok arva handarbeidslysta etter henne, men hardangersaum blir nok ikkje mi bane:)

  Bloggen din er kjempefin, Solveig! Det ligg mykje tid og tankar bak, og det er ikkje vanskeleg å sjå at du gleder mange med bloggen din.

  Og så må eg få sagt at hytta di er fantastisk. Har tenkt masse på den etter at vi var der ute med jobbgjengen. Den som hadde hatt ein sånn eigedom og eit sånt pågangsmot! Det må vere veldig kjekt.

  SvarSlett
 21. God morgon Solveig, vad roligt att du tittade in och lämnade några rader efter dig, tack för dom rara..vilken blogg du har, ser att vi
  älksar samma saker och typ av inredning, jag hoppas verkligen att vi håller kontakten coh hälsar på varandra, vilken helt underbar hardangersöm och vacker virkning av duk, ljuviga ting att glädjas åt,

  ha en fin dag, KLEMMER från VIOLAN

  SvarSlett
 22. Håper du nyter sommeren! Det ligger noe til deg på bloggen min, du får hente det hvis du vil!!
  Ha en fin dag;)

  SvarSlett
 23. Hei
  Så nydelige ting, jeg er og så heldig at jeg har to flotte hardangerduker etter min mormor, bare synd de ikke blir brukt, de passer liksom ikke inn, men jeg er glad for å ha de, så har de selvfølgelig prydet bordene i barnas barnedåper.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 24. Ja det var veldig mye fint håndarbeid i gamledager. Har fått så sansen for slike ting etterhvert. Er på auksjoner og der har jeg vært heldig noen ganger. :) Ekstra koselig med slike ting som man arver etter kjære. Nydelig duk du har heklet! :)

  SvarSlett
 25. Nydelig hardangersøm og nydelig duk!
  Fredrikke :o)

  SvarSlett
 26. hei på deg!
  Ligger en award til deg på siden min :)
  ha en fin helg.
  klem klem

  SvarSlett
 27. Tack för titten hos mig och fin kommentar.
  Du har också en fin blogg.
  Lägger till dig i listan när jag kommerigång med bloggen igen.
  Ha det gott
  Annika

  SvarSlett