mandag 26. mars 2012

Gjenbruk til glede og nytteSelv om jeg gleder meg stort når jeg får traske rundt på herlige interiørbutikker og unne meg en skatt og to til hjemmet, må jeg innrømme at det er få ting som gleder meg mer enn at jeg klarer å skape noe nytt av noe gammelt. Har liksom litt bedre samvittighet når hjemmet blir fornyet samtidig som jeg har spart litt penger;o))

En gammel lampeskjerm med rosa rysjekant er blitt ribbet og kledd i røffere drakt i form av hønsenetting. For å slippe å se rett inn i glødepæren, har jeg festet på et par bilder i kjent Solberget- stil;o)

For noen år siden sydde jeg flere påskeegg av et gammelt laken med detaljer både fra egenbrodert monogram, rester fra hekleblonder og transfer fra tekst på nettet. Er fortsatt glad i disse påskeeggene og henter dem frem hvert år. Tradisjon må man ha, også i påsken;o)Det er detaljene som teller, ikke sant? Har spraymalt to lampeføtter jeg alltid har likt formen på. Skal vise dere den andre en annen gang.Hvitt passer fint mot mitt gamle brune skap. Litt tidlig for påskepynt, men ikke tidlig nok om en kan inspirere andre til lignende ideer ;o)

Før og etter; lampen jeg kjøpte på 90-tallet var for så vidt fin i messing også, men etter 15 år blir en litt lei de samme tingene.... I alle fall blir jeg det! ;o) 
Tusen takk for koselige kommentarer! Alltid like inspirerende og herlig å høre fra dere!

Og i disse omstillingsdager; husk at i natt skal badevekten stilles 15 kilo tilbake - sommervekt kalles det;o))))


Vårklem fra Solveig


Though I love to go shopping in lovely interior stores, I always feel better when I manage to redecorate something I already own. The tought of saving some money now and then is a very pleasant feeling;o)
The lamp from the nineties has become a Frech interior princess with a little white paint and some net with a vintage photo on. It goes perfectly with my old brown cupboard;o)


Some years ago I made Easter eggs from an old sheet, my monogram, transfers from net and crochet details. I still love to decorate with them each Easter. I hope this can inspire you;o)

Hugs Solveig

15 kommentarer:

 1. Den ble jo super den lampa! Super er den sammen med egget du har sydd. Virkelig fint det også. Herlig stil du har!

  SvarSlett
 2. Er det sommervekt fra og med imorgen?..huff, ikke enkelt når man går på kortison for øyeblikket og er konstant sulten:O)
  Nydelig lampe, og eggene dine er delikate og lekre, og kan godt ligge ute hele året, spør du meg;)
  Ha en fin ukestart, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 3. Vilken fin lampskärm vad kreativ du är och påhittig!
  Ha en fin Ny vecka
  Klem Kathrine

  SvarSlett
 4. Hejsa
  Kom tilfældigt ind på din smukke blog og har lagt mig som fast følger ...
  Hvor er lampen bare blevet fin ... Rigtig god idé ...
  Ha´ en rigtig dejlig dag ...
  Kram Dorthe

  SvarSlett
 5. Du lager så utrolig mye fint;) Blir stadig vekk imponert her inne hos deg. Det med sommervekt hadde jeg ikke fått med meg- men får vel jobbe med saken;) Ønsker deg ei fin ny uke og takk for fine ord inne hos meg.

  SvarSlett
 6. Utrolig flott ble den og jammen er det kjekt med gjenbruk
  hos me går det på skjorter til gjenbruk

  Fin kveld til deg

  Klem

  SvarSlett
 7. Åh så koselige saker du har laget...dette er jammen flott gjenbruk Solveig :)
  Sommervekt ja....kommer ofte brått på den bikinitiden :)

  ha en fin ny uke !!

  SvarSlett
 8. Lekkert!
  Og det er sabla fint å tenke gjenbruk isteden for alltid å kjøpe nytt! Jeg er så enig med deg!
  Også elsker jeg de broderte monogrammene dine! - det er SÅ lekkert!
  Som alltid - inspirert til dyst jeg nå skal vite - vidunderlig vakker header også Solveig - så vårlig! *sukk* Det er en nydelig tid nå!
  Ønsker deg herlige vårdager!
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 9. Som vanligt visar du kreativa idéer, lampan blev verkligen fin :) visst är det härligt att ta tillvara gamla vackra saker istället för att köpa nytt, hoppas du har haft en fin dag, här har det vackra vädret tagit slut och nu regnar det och ska bli kallt till helgen :( och jag som ska ha vårmarknad...ha det gott, kram

  SvarSlett
 10. Fniss...den med sommarvikten var bra! Och så fin
  din lampskärm blev, idén med hönsnät var toppen.
  Och monogram på ägget, det var också en ny idé, du
  har bra tips på pyssel.
  Solig kram
  AnnaMaria

  SvarSlett
 11. Ingenting er mere fornøyelig enn det en kan lage selv av ting en allerede har:)Flott lampe og nydelige påskegg...
  klemklem til deg

  SvarSlett
 12. Hei på deg i våren. Og tusen takk for hilsen :) ja det er som du sier...det varmer!! Så stilig lampeskjerm du har fikset. Artig måte å bruke netting på. Her er det fortsatt hagedager som gjelder og jeg ni koser meg. Ja det er godt med mildere vær :) Ønsker deg en fin helg og god påske... glemmer litt bort blogg og slikt om dagen. :) klem Merethe

  SvarSlett
 13. Likte utrolig godt fornyelsen av lampen. Tenk at en gammel lampe kan fremstå på nytt på denne måten :) Du er kjempeflink til å se nye muligheter i det meste.

  SvarSlett
 14. Åhhhh, så herlig lampeskjerm!!! Jeg er jo en skikkelig hønsenetting-dame, så dette var midt i blinken hos meg! Må kanskje låne idéen din ;)

  Så er det like før jeg vender nesen hjem mot Vestlandet og Nordfjord da - gleder meg kjempemasse! Blir noen dager hjemme i bygda hos mamma og pappa, og noen dager på hytta. Så, da er det bare å krysse fingrene og håpe på godvær da - ikke noe annet å gjøre... ;)

  Ha en riktig god påske - kose deg masse!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett