torsdag 4. november 2010

Her i mitt hus :o)))

Hva gjør huset du bor i til  et hjem - sånn interiørmessig?

Det kan jo i og for seg være mange ting. Hos meg handler det etterhvert mye om tingenes historie og sjarm. Enten den historien jeg kjenner fra før; et minne fra noen jeg er glad i osv, men også den historien jeg selv har vært en del av da jeg laget/skaffet meg tingene:o)

 

Må innrømme jeg ikke tenkte så mye på det før vi kjøpte vårt gamle hus. Et hus som slett ikke kunne passe inn i en typisk “varehus-stil”.  Ikke noe galt med det: jeg har mange koselige ting fra forskjellige varehus, jeg. Saken er at det plutselig ble gøy å skape noe “eget”.

 

_MG_6597 til blogg

 

Etter å ha blitt inspirert av den ene bloggeren etter den andre som viser kreative løsninger og oppussingsprosjekter, må jeg innrømme at det å innrede er blitt en langt mer spennende og personlig sak! Gamle minner og ting blir sett i et helt nytt lys, og når jeg kikker meg omkring ser jeg at hjemmet mitt nå langt mer gjenspeiler den jeg er.

_MG_6604 til blogg

Kanskje handler det om at gjenbruk/gamle ting passer veldig fint til den litt vimsete, impulsive og nostalgiske sjela jeg er:o) På samme måte som jeg liker å omgås mennesker i forskjellige aldre som fremstår som den de er, liker jeg også å omgi meg med ting som kan stå for seg selv. Sammen skaper de den hjemmekosen jeg ønsker å bo i!

_MG_5941

For hvordan kan en elles forstå hvorfor en gammel avlagt hylle og et gammelt speil skaper en sammenheng side om side med moderne sammensatte bilder fra fotografen?:o)))) Denne fotografen som hadde helt klare formeninger om hva som gikk og ikke når vi skulle velge innramming…… Kanskje har han rett! Men vet du hva? Jammen er det spennende å tenke selv! Spennende å bryte noen etiketter og "lover" om hva som passer sammen. Ikke tenke på hva som er UT eller veldig INN og hva man absolutt IKKE skal sette sammen!

Da blir hjemmet litt mer DEG. For alle er vel vi litt sammensatt av både historie og nåtid, ikke sant? :o)))))

 

_MG_6571

Høstbilde fra min hage og hekken Svartsurbær:o)

Med en kanne kjøpt av min gode bloggvenn Viola, en brukt slitt vekt og gamle skåler fra Willory & Boch – funnet hos brukthandler og på loppemarked – ønsker jeg dere alle noen flotte novemberdager! 

Her i mitt hus

Her i mitt hus, kan eg finna både glasskår og mus. Kan eg merka eit historiesus, frå ein tiptippoldefar.

Tenk han var her, gjekk og gjorde slikt som eg og no gjer. Gjekk og tenkte på at alt det som skjer, gjer oss annleis enn i går.

Alt det han bar på, gav han meg med. Synd,skam og glede – arva han ned.

Ingenting blir, som det var eingong. Nei, tida ho rir, som ei bylgje over svaberg så glatt og eg fell,  men tek meg fatt.

Merkar eit sus, av ei framtidi mitt nymåla hus, ser ei dotter trippa lett over grus – med ein favn strekt ut mot meg.

Alt det eg ber på, gjev eg ho med. Song, synd og styrke – arvar eg ned.

Tekst og musikk:

Herborg Kråkevik

Klem fra Solveig

When it comes to interior, what makes your house the home you love?  I’m sure there are many answers. The change of style we made after buying our old house, made us see the charm and beauty of  old, nostalgic things. It made us create a style of our own where new modern things and  old  memories can live side by side, even if  it’s not “by the book”Smilefjes som blunker. It’s exciting and inspirating to make your own rules! That’s what makes it your dear home, isn’t it?

Wish you all beautiful November days!

Hugs Solveig

29 kommentarer:

 1. Godt sagt, Solveig! Som jeg skulle sagt det selv. ;) hihi.. og sangen av Kråkevik har virkelig fått gjenklang også i våre gamle vegger. En herlig sang!

  Så lekre bilder, og så mye sant i det du sier. Det å innrede, skape noe selv, og bruke noe gammelt. Se at ting skaper en helhet, det er spennende. :) Slik blir et hus et hjem.

  SvarSlett
 2. Helt enig! Det er de personlige detaljene, de med minner og historie som gjør akkurat dette huset til ditt hjem. I mine øyne ligger ikke helheten i matchingen av ting, men i sammensetningen av historier og personlige minner som tingen utgjør (er visst i det filosofiske hjørnet i kveld...)

  Mange flotte ting du viser, akkurat de detaljene som gjøre det ditt!

  Ha en fortsatt fin fin kveld

  SvarSlett
 3. Dette var eit veldig bra innlegg, Solveig! Her fekk du sett ord på noko viktig. Det er jo slike hus som er flotte og fascinerande å komme inn i, der du ser at personane har sett sitt preg, ikkje berre plukka "eit bilde" frå ein katalog. Det kan jo vere fint nok, det, men meg gir det ingenting iallefall. Når det gjeld interiør gjeld det å våge, og å vere litt kreativ, finne sin eigen stil og stå for den. Gjerne plukke litt her og litt der, men gjere det til sitt eige. Her hos meg har det (nesten) alltid vore forbudt med bilder frå Bohus og andre "intetsigande" saker. Her skal det eg omgir meg med ha ei meining eller ei historie. -Og så skal dette sjølvsagt miksast og matchast så det tek seg ut også ;-)

  SvarSlett
 4. Hei Solveig!
  Nydelige saker du viser her.....og dette gjør jo ditt hjem personlig!
  Et hjem skal jo ikke være som klippet ut fra en katalog men gjenspeile personene som faktisk bor der! Egenproduserte saker finnes det ikke så mye av her....bortsett fra noen kjøkkenkluter....men med en salig blanding av gammelt og nytt blir det alikevel ikke maken til naboens :o)

  Ønsker deg en flott helg :o)
  Klem!!

  SvarSlett
 5. Heisann:)
  Ja det er helt riktig det du skriver...det er det som gjør et spennende interiør mener jeg da:)
  Jeg er nok ikke gla i slike varhushjem..har aldri hatt det...det blir for platt for meg....
  Jeg kan godt ha nyere ting,men at en annen har hatt det før meg...så har det på en måte fått sjel med seg he he jeg er kanskje rar jeg:)
  uansett Solveig goe...
  ha en Vakker dag..
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 6. Ja viktig å følge sitt eget hjerte i alt man foretar seg tenker jeg, om det nå er interiør, karriere og hvordan disponere livet sitt:) Herlig innlegg Solveig og mange gode poeng du har som det er verdt å filosofere litt over i ny og ne.

  Ha en strålende helg:))

  SvarSlett
 7. God morgon !!
  Så enig, så enig. Det er jo dette som blir så flott og personlig. Ein heim som seier noe om dei som bur der.
  Ha ein fin fredag og god helg.
  Klem.

  SvarSlett
 8. Hejsan!
  Så fina underbara bilder från dej!!!!
  Önskar dej en fin Helg!
  Kram Kathrine

  SvarSlett
 9. Tenke sjæl og mene,måtte stå for det du sa.. :-)
  viktig det å våge å vere deg sjølv på alle plan i livet..
  godt skreve og forstår kva du meinar..

  Ha ei flotte helg!

  SvarSlett
 10. Så sant, så sant :-) Jeg tror det er derfor jeg er så glad i tingene mine jeg, fordi de bærer med seg min historie - det er også en av grunnene til at jeg ikke kan bytte ut alt jeg har når trenden snur. Jeg får masse kommentarer på at 'dette er et hjem', og det gjør meg glad :-D

  Ha en fin dag og klem fra Siv

  SvarSlett
 11. Underbart finta bilder!!!
  kram o ha en fin helg.
  ninni

  SvarSlett
 12. Å for et koselig innlegg. Du setter fingeren på noe viktig. Vi omgir oss med ting i dagens materialistiske verden. Hva betyr tingene for oss? Kanskje på tide å se seg litt rundt. Hva er betydningsfulle ting i hjemmet og hva er er "fyll"?
  Ønsker deg ei god helg!

  SvarSlett
 13. For et fint innlegg Solveig - og veldig sant!
  Jeg elsker ting med historie - nettopp fordi de gir meg minner om LIVET :-)
  Riktig god helg,
  klem Hege.

  SvarSlett
 14. Hei.Koselig å vite istorien bak gammle ting.Synes det er kjempe koselig å ha ting som er arvet.Enig med deg koselig med hjemmelaget eget.For et forhåld jeg til det som jeg lager og kansje har kommet på selv.Du har det kjempe koselig.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 15. Vilket fint inlägg Solveig;o) Gillar texten och bilderna, nyyyyyyyyyydelig!!! Visst är det något särskilt med det gamla och nötta....

  Kram Klem Malin

  SvarSlett
 16. For et flottinnlegg Solveig ! Nei varehusstilen er nok ikke noe for oss :-) Du har et personlig og vakkert hjem og du tar de skjønneste bilder :-)

  Ønsker deg en fiin kveld !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 17. Veldig,veldig godt skrevet,Solveig og illustrert med vakre bilder.Jeg trives også veldig godt med en blanding av nytt og gammelt.Er spesielt glad for de gamle tingene vi har arvet.God helg.klem

  SvarSlett
 18. dejligt dejligt att hitta hit! bloggen är vacker som en pärla!

  agneta

  SvarSlett
 19. Oj vad fint att jag hittade hit.
  här fanns massor med inspiration...
  kram ullabella

  SvarSlett
 20. hi solveig,
  loveley things have you.i love your saucer..i love the design .great photos!!!!!
  have a nice weekend,
  hugs regina

  SvarSlett
 21. Heisan kjære gode bloggvenn...

  veldig bra innlegg... det å tørre å ha sine egens til ..gjøre det slik man føler det blir sitt eget...

  Nydelige bilder

  Ønsker deg en fin og hyggelig helg

  Klemmer =))=))

  SvarSlett
 22. Så sant så sant. Godt skevet. Det er vel det det handlar om, å tørre å gjere som ein sjølv vil, velje det ein sjølv likar og ikkje berre det som er heilt korrekt etter boka...
  Ha ei fin fin helg vidare.
  Nattaklems

  SvarSlett
 23. Här är de lika fint att kika in varje gång ;) du bjuder på underbara bilder ...
  stor kram pia

  SvarSlett
 24. Hemma igen och måste ju bara skumma runt och kolla vad ni gjort när jag varit borta. Du skriver så fint och jag känner igen mig massor i det du skriver. Ett hem säger väldigt mycket om personen som bor där... Ha det så gott du goa.
  Kram Pia

  SvarSlett
 25. Du kan å få sagt det, du! Flotte bilder av et nydelig og personlig hjem :)

  Ja min lille prinsesse vokser utrolig fort! Nå er hun snart tre mnd. og tiden går uten at jeg riktig vet hvor den blir av. Nyter dagene og koser meg masse :)

  Ha en flott kveld. Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 26. Kjempebra:) At du har et koselig hjem er i alle fall helt sikkert:) Ha en fin kveld. Klem

  SvarSlett
 27. Fint innlegg,heilt enig med deg i det du skriv,OG du er bare så flink til å ta bilete,er den flinkaste av alle bloggar eg he vore på.Så stemningsfulle!!
  Ein go klem frå meg:)

  SvarSlett
 28. Supert innlegg!
  Morsomt å skape noe selv,noe som ikke alle andre har maken til:)
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 29. Helt enig med deg;) Det er fint å sette sammen ting på sitt eget vis- slik at det blir deg- og ingen andre- jeg har skjønt at det er viktig å ta tiden til hjelp- man trenger ikke få alt på en gang- jeg ser i alle fall at jeg har blitt mer sikker på hva jeg ikke liker-og at jeg vil ha ting som snakker til meg;) Det er fint å male og ordne selv- da setter man kanskje mer pris på tingene- når man har lagt ned litt arbeid i dem?Ønsker deg ei riktig god helg litt på forskudd;) Klem fra meg;)

  SvarSlett