mandag 18. januar 2010

Landlig baderomsidyll

Nå har jeg sittet og kikket på alle de vakre badene her i blogglandia. Så smart av NIB å ta en utfordring på dette med bad! Det er et rom en skjelden legger ut bilder av, men som det alikevel er spennende å få noen nye tips om.

Jeg har valgt å vise vårt hyttebad:o) Siden huset jo er 200 år gammelt, er det på sin plass å beholde den nostalgiske sjelen synes vi:o) Her er det en salig blanding av nytt, gammelt, arvegods, hjemmesnekret og salgsvare:o)

Vaskestellet her er ikke pynt. Vi har ennå ikke innlagt vann, så dette er ofte i bruk:o)

_MG_3701 til blogg

Veggene har fått ny panel og er malt i den grå-blå fargen Lista og er egentlig vanskelig å gjengi riktig på bilder... Bordet fulgte med huset og fargen på understellet er orginal (sytnes den var så fin), mens den røde bordplata er blitt hvit. Kurven med ullsokker har også sin misjon:o)

_MG_3746 til blogg

Hylleknektene i jern er jeg veldig glad i :o) Vi fant et bord med rillet kant og fikk en herlig hylle:o) Den lille toalettveksen er selvlaget og bildet er av min mor som lita jente:o)

_MG_3835 til blogg

Knaggene til venstre er kjøpt på Nille til 20,- kr. stk (:o), skapet med glassdøren fikk jeg til 70% avslag fordi det var en sprekk på ene siden ( gjorde det bare mer sjarmerende, spør du meg :o)))). Kommoden var egentlig mørkebrun med store runde knotter – 70 –tall fra mine svigerforeldre. Malte og laserte litt i kantene, så passet den inn med skapet.

Gardinen på skapdøren er fra mine glansdager med hekling :o))))

_MG_4097 til blogg

Den gamle “vaskekommoden”, ble flittig brukt av mine forfedre, og er fremdeles i bruk på samme måte iom at vi bruker vaskefat vi også:o). Bluse og skjørt til 30,- kr. plagget, er både til pynt og i bruk en sommerdag…… Overskapet er fra IKEA og finnes i mange hjem. Synes ikke det gjør noe om man mikser litt i farge og stil her:o)

  _MG_4110 til blogg_MG_3911 til blogg  

Gulvet var tilgriset med malingsflekker, så det har jeg egenhendig malt hvitt og lasert med brent umbra – begge deler i vannbasert for å slippe den gulaktige fargen en får fra oljemaling/grunning.

Pompaduren ble sydd når jeg og en venninne hadde TILDA-feber for noen år siden:o)

_MG_3872 til blogg 

Blir det mye lyseblått og hvitt, kan det bli litt søtt i stilen synes jeg. Da røffer man det til med et gammelt vaskebrett ( som her fungerer som smykkestativ ) og en av mine egenproduserte tavler:o)

_MG_3943 til blogg

Blå emalje fra Danmark og en litt romantisk gardin med perlebelte:o)))

Tavlen under har fått en personlig omskrevet tekst fra den orginale; Kyss, kram og kærlighed…….

 GGGG

Jernkurven fra Lene Bjerre ble kjøpt på salg for 5 år siden. Den blir brukt til oppbevaring av håndklær og jeg elsker den fortsatt :o)) . Speilet på vaskekommoden var egentlig i messing, men fikk en runde med malerkosten det også:o))) Den lille pannen inneholder vaskekluter og såper:o)

The blackboard and picture is made by me:o)

_MG_3980 til blogg

De to små glassene er kjøpt for kr. 5,- på bruktbutikken. Stemplet noen papirlapper og vips ble også de nosalgiske:o)

 

_MG_4066 til blogg

Orkideen trives godt på badet for her er det alltid litt varme på selv om vi ikke er tilstede. Vi reiser ofte på hytta og da er det godt å slippe kaldt bad!

AAAAA

Lampen var egentlig tenkt for stearinlys, men min mann fikk ordnet med elektrisitet i denne:o) Bildet og kleshenger er selvdekorert…..

 

_MG_3929til blogg

Et litt langt innlegg denne gangen…. Slik er det når man liker detaljer.  Håper du kan finne litt inspirasjon her :o)

Har vært så heldig og fått flere awarder fra herlige bloggvenner – de tar jeg med i neste innlegg :o))))

Ha en flott uke!

Klem fra Solveig

This time I’ll show you my country cabin bathroomo). The house is about 200 years old – off course we had to make the right nostalgic feeling in here:o). We have not water into the house yet, so all the things you see here, is in daily use:o)

The room is build of something new, something old, handmade stuff and some furnitures from my family. Hope you like it:o)))

Have a nice week!

Hugs Solveig

50 kommentarer:

 1. Utrolig inspirerende! Spesielt for meg, vi skal nemlig ordne badet i nærmeste framtid. Du og du så lekkert du har det på badet! Blir jo helt satt ut av de vakre bildene du viser derfra. Virkelig et nydelig skap, med mye fint i, og så flott den kurvstolen var, alle bildene er nydelige også. Tusen takk for titten!

  SvarSlett
 2. Her var det inspirasjon i bøtter og spann! For et fantastisk bad. Virkelig en opplevelse å være på badet hos dere. Der hadde ikke jeg kommet ut igjen med det første ihvertfall:-) Så utrolig mye lekkert du har, nesten vanskelig å framheve noe for alt er så utrolig flott og gjennomført. Skapet var jo bare helt fantastisk - og nydelig heklegardin! Tusen takk for titten! Må nok tilbake igjen og kikke mer, for her var det så mange inntrykk...

  Klem

  SvarSlett
 3. *smelt*.... for et utrolig sjarmerende bad.
  med de vakreste detaljer....
  nå drømte jeg meg inn i bildene dine (igjen!)..
  mmmmmm...dette kan du solveigvennen -
  stooooor moaklem

  SvarSlett
 4. PS!...
  idag kom jeg inn - lett som en plett :0)

  SvarSlett
 5. Åhhhhhh for et romantisk,nostalgiskt og sjarmerende bad...helt etter min smak:):)
  Du mikser alt så perfekt sammen ......ja det der trodde jeg nesten var tatt ut av et interiørblad......alle disse flotte detaljene du får med....bare vakkert vakkert.....det passer helt perfekt uten vask...et ordentlig lunt rom jeg bare har kunnet sittet og kost meg hele kvelden:) Tusen takk for at du delte dette vakre rommet med oss....
  Ha en flott tirsdag
  klemmer fra meg

  SvarSlett
 6. Å fly flate meg i fletta som jeg ikke har;o)))
  Her var det mye lekkert Solveig, men jeg har skrevet blogginnlegg i 2 timer og øyene virker ikke lenger, må se mer i morra og kommentere mer da heller;o)))
  Nattaklem;o)))))

  SvarSlett
 7. Her må du ha holdt på i vekesvis, korleis rekk du å produserer og dandere alle desse detaljane?! Her må eg nok inn å snoke meir, ja, slik som dei over... Tenkte eg skulle ta og vise mine bad, men vart litt i stuss no, hehe...Må visst style litt først,knis...Men fint var det hos deg, det er sikkert!

  SvarSlett
 8. Et utrolig sjarmerende bad!
  Takk for at du viser det.
  Ha ei god natt.
  Klem fra Christina.

  SvarSlett
 9. Dæven!! Unnskyld språket... :) Men dette var dritlekkert!! Så flink du er.. Jeg ble helt stum.. Mitt bidrag til NIB`s konkurranse kan nok bare forkastes ser jeg.. Nydelig og masse inspirasjon.
  Klem J.

  SvarSlett
 10. Her var det masser av inspirasjon. Takker for det. Nydelige bilder.Ha eifin uke!

  SvarSlett
 11. Wow Solveig for et fantastisk flott bad dere har... herlige detaljer i haugevis.. må kikke flere ganger jeg...

  Dette er nok det mest sjarmerende badet jeg har sett...


  masse klememr kerstin

  SvarSlett
 12. Åhhhh vilka ljuvliga bilder så vasckert, jag smälter....
  Kul att kika in här!
  Jättefin blogg du har!
  Kram kathrine!

  SvarSlett
 13. Veldig veldig fint og bare innmari bra at du la inn et langt innlegg....på den måten kom alle de nydelige detaljene til syne. Ha en fortsatt fin uke og takk for titten:)

  SvarSlett
 14. Utrolig flott og nostalgisk bad dere har her!! takk for titten :)
  *klem idun*

  SvarSlett
 15. Takk snille du for alle varme hilsner!
  Jeg setter så stor pris på deg!
  Du gleder storveis med ord og bilder!
  DET ER NOE AV DET KOSESTE HJEMMET JEG HAR SETT ❥
  Så gjennomført, så kreativt, så levende!
  Det virker som om du og hjemmet ditt er to sider av samme sak!
  INDERLIG VAKKERT!
  Ønsker deg en fantastisk uke Solveig!!
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 16. Herlige min tid for ett lekkert badrom du har på hytta di. Masse fine små detaljer til store..Her hadde jeg likt meg godt ja. Er en egen sjarm med hytte uten vann, vi har og det. Men vår hytte er ikke akkurat så lekker innvendig, den er mammas og pappas foreløpig. Men jeg prøver å få litt innvirkning på dem...Klems

  SvarSlett
 17. Vilket underbart badrum!!!!!!
  Massor med vackra detaljer och inspiration från dig!! Jag kan inte få nog av dina vackra bilder!!! Så fint med denna blandning av nytt och gammalt!!
  Ha det gott Solveig;o)
  Kram Kram Malin

  SvarSlett
 18. Vakkert bad med mange flotte innslag. :)

  SvarSlett
 19. Hello my dear Solveig, oh..your bathroom is beautiful and very romantic!!!
  Your pictures are like from magazine:))
  Everything is perfect! You have my great admiration!!!!
  Jeg ønsker deg en flott dag
  Kram Fleurette

  SvarSlett
 20. Kjære Solveig, Jeg blir stum - og det er sjelden! Noe så vakkert - for en glede å komme inn her på morrakvisten! Tror det er det vakreste og detaljrikeste bad jeg noen gang har sett. Og - uten innlagt vann. Du er så UTROLIG FLINK. Du har jo malt og limt og pyntet og heklet alt som er her...
  Wow - nå skal jeg se og lære...
  Ydmyk klem fra Marit :o)

  SvarSlett
 21. Tak for nogle dejlige billeder med inspiration...

  SvarSlett
 22. Badet ditt var utrolig hyggelig og personlig, og stilblandingen var bare PERFEKT! Jeg ble en smule misunnerlig på Madam Blå såpeskålen i vinduet, for en sånn er jeg på desperat jakt etter, men man må nok til Danmark for å finne det! Tusen takk for titten , og velkommen inn til meg du også!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 23. *Sukk* For et utrolig sjarmerende hyttebad! Du er så flink til å fa alt så gjennomført lekkert!
  Tusen takk for masse inpirasjon.
  Ønsker deg en efin uke videre!
  Klem T :)

  SvarSlett
 24. Hei,Solveig.Jeg er stum av beundring.Dette badet kunne jeg tenkt meg hjemme også.Mange vakre detaljer,en blanding av gammelt og nytt.Helt perfekt.Vi har et lite hyttebad som skal ordnes med etterhvert og nå fikk jeg mange tips.God uke til deg.Klem

  SvarSlett
 25. WOW seier no berre eg.
  Lækkert alt saman ;-)

  SvarSlett
 26. Jeg er en kvinne av få ord og gjør det enkelt : DETTE ER DET FINESTE BADET JEG HAR SETT !

  ( Med store bokstaver, ja ! )

  SvarSlett
 27. For noen stemningsfulle bilder du har tatt! Jeg fikk lyst til å flytte inn på det badet jeg!
  Så lekkert og lyst, mange herlige detaljer, både nye og gamle, kjøpte og hjemmelagde.
  Helt nydelig!

  Ha en flott uke!
  Klemmer fra Marianne

  SvarSlett
 28. Hei Solveig
  Åh så fint det var her hos deg!!
  Nå kikket nedover og bare nytt synet!!
  Så mye koselig stæsj og nydelige møbler!!
  Kan skjønne du vil være ofte her :o)
  Ha en fin tirsdagskveld :o)

  SvarSlett
 29. Så utrolig fint,Solveig-noe av det vakreste jeg har sett. Du kan dette med detaljer og alt er bare vakkert-vakkert!! Takk..
  klem

  SvarSlett
 30. Gubbandarius! Tror dette er det fineste badet jeg har sett. Du har virkelig SMAK og STIL i bøtter og spann. Jeg finner liksom ikke de riktige superlativene for jeg er bare sååå imponert! Tenk hvor heldig du er som har denne evnen til å skape vakre ting og deilige omgivelser *sukk* blir nesten litt misunnelig :)

  SvarSlett
 31. Den som hadde et slikt baderom på hytta:)
  Vi har heller ikke innlagt vann på vår hytte, men vårt bad er på langt nær så koselig og romantisk som dette. Her fikk jeg mange ideer du!
  Takk for titten;)

  SvarSlett
 32. Flinkis - nå ble jeg sittende å drømme meg vekk IGJEN,he he:-D
  Hva kan jeg si..?:
  UTROLIG gjennomført og masse inspirasjon for mitt vedkommende,
  - eelsker blanding av gammelt/nytt:-)
  Ha en fin kveld ,kos Hege(NÅ går jeg , troor jeg...!)

  SvarSlett
 33. Nydelige og inspirerende bilder!
  Jeg er i utlandet denne uken, men har lagret innlegg som blir lagt ut hver dag likevel. Blir desverre ikke mye kommentarer fra meg, for jeg er travel med andre ting..

  Ha en fin uke!

  Klem Lenemora

  SvarSlett
 34. Kjempeinspirerende bilder! Utuleg kosleg og lunt bad:) Moro å sjå...

  SvarSlett
 35. Hjälp aå många underbara bilder får ditt hyttebad, jag har scrollat upp och ner flera gånger och bara njutit utav allt det vackra du bjuder på, ha det gott, många kramar VIOLA

  SvarSlett
 36. Tack såå mycket för all fin inspiration hos dig. Så mycket fina möbler och saker i en skön blandning.
  Kram på dig/Ingela.

  SvarSlett
 37. Dette må da være det finsete hyttebad i hele verden.
  Så mye arbeid som er lagt ned i hver enkelt detalj, imponerende!!! Veldig inspirerende å se alt som kan få nytt liv.

  SvarSlett
 38. Hej Solveig!
  Vad glad jag blev då jag kom in till dig!!! Det finns ingen bloggadress bakom bilden på dig (som följer min blogg, men jag fick adressen hos "la vie en rose")!

  Underbart vackert badrum/toalett, helt fantastiskt! Och så kan du ta såå fina bilder!!!

  Kram Pia

  SvarSlett
 39. Hej, här är jag igen!
  Satte dig på min blogg lista, så jag inte mister dig igen!

  Kram Pia

  SvarSlett
 40. Bare så utrolig lekkert, Solveig!!! Klarer nesten ikke å se meg mett på alle de vakre detaljene. Sukk...elsker gamle hus, skjønner du..:-)
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 41. Du har virkelig et sødt badeværelse i din hytte, så mange gode detaljer og ideer! Ser også ud som om det er et rummeligt værelse, dejligt med stor plads.
  Det kunne jeg godt mangle i vores sommerhus, det er simpelthen så forfærdeligt grimt og trænger til en stor kærlig hånd!

  Klem Helle:))

  SvarSlett
 42. Såååå lekkert!!
  Snakk om inspirerende bilder...sukk:)
  Ser du har øyne for detaljer, riktig smakfult:)
  Takk for at du deler slike bilder med oss:)
  Klem!

  SvarSlett
 43. Oh my Solveig!
  Beautiful, beautiful, beautiful!!!!
  What a totally stunning room. So many divine things. Just utterly superb!
  You have such wonderful taste!
  hugs
  kim x

  SvarSlett
 44. Hei, og takk for hyggelig hilsen inne hos meg=)

  for et herlig bad dere har på hytta, virkelig sjarmerende!
  Kan ikke fatte at jeg har gått "glipp" av bloggen din, den er bare helt skjønn!!
  Jeg vil gjerne følge deg=)

  SvarSlett
 45. Veldig fine og koslige bilder du viser fram!
  ha en fin helg,
  klem Fredrikke :o)

  SvarSlett
 46. Virkelig flott, jeg elsker detaljer. Ha en fin uke - klem fra Jannicke

  SvarSlett
 47. For eit nyyydelig bad :) Kjempe lekkert! og så kreativ du er :) likte det kjempegodt :) Legger meg til som følger :)

  Godklem

  SvarSlett
 48. Du har utrolig flott bad. Masse fine bilder. Flotte ideer. Måtte bare sette mine spor her. Jeg stemmer på deg for du fortjener det.

  Lykke til videre med bad utfordring! *smil*

  SvarSlett
 49. Hei!
  For en fiiiin blogg dette var! Her ble jeg inspirert og fikk noe å tenke på for mine to små hytte-hytter (uten vann og lite strøm). Har minimalt med plass (om noen) til bad, men du inspirer meg til å skape nostalgisk stemning.

  Det malte gulvet som du hadde lasert med brent umbra, var kjempespennende! Har du lakka et toppstrøk for at det skal bli slitestrekt nok?

  Denne bloggen blir artig å følge videre!


  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 50. Ser at dette er et gammelt innlegg, men hvor er skapet ditt fra ? Det var så fint :)

  SvarSlett