torsdag 1. oktober 2009

På bunnen av min bestemors håndarbeidskiste.

 
Noe av det jeg likte aller best når jeg var liten, var å ta plass på tverrbjelkene opp under taket på et av uthusene. Der låg det nemlig gamle brev samt ting og tang fra mine forfedre, og dette elsket jeg å omgi meg med! Så spennende å drømme seg bort til en annen tid, lage seg små historier om livet de levde og undre seg over om hva de tenkte på og hvordan de hadde det. Det var en egen trygget i disse tingene-og det utstrålte en egen  følelse av ro og trygghet.
Interessen for det gamle og nostalgiske har fulgt meg siden da, og når jeg forleden tittet opp i min bestemors gamle kiste, kan du tro jeg koste meg:o).  Veldig leit at hun døde før jeg ble født – skulle gjerne hatt henne her for å fortelle meg om “gamle dager”:o)
Har lyst å vise dere noen skatter, mens andre ting skal få bli mellom meg og henne:o) 
 
 

Dette broderte kjøkkenhåndkledet er nydelig og forseggjort. Tråden er litt blank og fargen kanskje ikke så tradisjonell, men jeg likte det veldig godt:o)
 
Har du viljen til å holde deg frisk?  Det stilles det spørsmål om i dette eksemplaret av Sunnhetsbladet fra 1950.
 
 
Mobil-bilder 610
 
Mobil-bilder 611
 
Mobil-bilder 612
 
 
 
Mobil-bilder 613
 
 
Hvis ikke, kan du kanskje få det under et kuropphold på Skodsborg Badesanatorium i Danmark :o) Kunne ikke dy meg og søkte etter dette kurstedet på nettet. Fant det faktisk også, men nå heter som Skodsborg Kurhotel og Spa.
 
 
 
5236_image_7732_1
 
Her hadde det gjort seg med et bloggtreff, ikke sant? :o)
(Bildet er lånt fra nettsiden deres)
 
 
 
 
Mobil-bilder 603
 
 
Mobil-bilder 604
 
Et stykke fra Spa-opphold til lange strikkede ullstrømper:o)))))……….
 
Mobil-bilder 605 
 
………og et gammelt tøystykke i kraftig vevd stoff.
 
 
 Mobil-bilder 608  Mobil-bilder 607 
 
Strikket “underskjorte”.

 

Mobil-bilder 625

 

Min far kikket innom når jeg satt der i støvskyen blandt gamle tekstiler, og  småhumret gjennkjennede når jeg dro frem dette juletreteppet fra krigens dager. Her knyttet det seg mange minner opp gjennom årene :o)

 

Mobil-bilder 594

 

Garn i herlige høstfarger…….

 

 Mobil-bilder 632

……..og fine bomullsplagg med initialer.

 

 Mobil-bilder 643  Mobil-bilder 644

 

Var ikke dette en søt kjole!

 

Mobil-bilder 646

Mobil-bilder 647 

Lukker kistelokket for denne gang. Fant flere skatter, men det får bli til senere.

Ha en fin dag:o)

 

Klem fra Solveig

 

My grandmothers old equipment box.

When I was a little girl, I loved to sit in one of our outhouses, far up under the ceiling where all the old letters and furnitures were hidden. It was exciting making up stories about my forefathers life, what they were doimg og what they thought of:o)

I was happy when I opened my grandmothers old box with a lot of old things in it. She died long before I was born, I wish I would have known her!  I admit it; I’m an incurable nostalgia person:o). I want to share a little bit of the old things with you, but some of it will be between me and my grandmother:o)

The old magazine is from the 1950. Here it’s written about a Spa-hotel in Denmark which still excist. Still beautiful, isn’t it!! The other things my grandmother have made when she was about my age. I guess we had the same interests as well as the same name:o)

Hugs Solveig

32 kommentarer:

 1. Ojojo for en utrolig flott og hyggelig blogg du hadde!
  Er litt som deg tror jeg *smiler* litt for mye kreative tanker som bobler over, er ikke så flink som deg å få det ned og vist deg frem som deg.Da er det jo supert at jeg fikk lyst til det når jeg få hvor flott det er å få det ned på "papir"

  Kos deg i høstkvelden

  SvarSlett
 2. For noen verdifulle skatter du har, ullskjorta og strømpene er jo helt fantastiske :)
  Elsker å gå på loppemarked eller butikker der de selger gamle ting. Det eneste jeg har etter min bestemor er en strikkebok med oppskrifter på dukkeklær, den vokter jeg som hauken :)
  Hyggelig å være på kveldsbesøk hos deg (på bloggen)
  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 3. God kveld....
  ja husker meg selv på loftet i uthuset hos bestemor....på hodet oppi kisten hennes....det var bare spennende....
  ha en kos kveld..
  klemmer edda

  SvarSlett
 4. Dette var veldig koselig! Så flotte saker og ting. Virkelig nydelig å ha slike ting i sine gjemmer. Falt for de lange strømpene, så fine! Og det tykke linstoffet. :) :)

  SvarSlett
 5. Hva du har funnet av utrolig flotte skatter! Artig å se;) Klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. Det var da en fuldkommen fantastisk eftermiddag du må have haft med din bedstemors gamle kiste. Fyldt med de alle-allerskønneste sager!! Jeg elsker det fine, gamle linned fra vores forfædres tid. Cant get enough of it...

  Fin blog du har

  Klem Helle

  SvarSlett
 7. Herlighet så mye flott! Både trøyene, de lange ullsokkene, detaljene på kista og linstoffene - nydelig!!!
  Koselig å få dele dette med deg...

  Og takk for hyggelig kommentar!

  Klem Marit :o)

  SvarSlett
 8. Ja dette var virkelig en skattekiste deluxe;) For en dyktig bestemor du hadde!! Vi får trøste oss med at interessen for håndarbeid har tatt seg kraftig opp. Et kuropphold eller fire hadde vært noe, det var sikkert en opplevelse, artig at stedet finnes den dag i dag! Jeg synes jeg ser deg for meg der du stadig oppdager nye skatter og leser gamle brev;)
  Håper du har en fin kveld!

  SvarSlett
 9. så vakre monogram det var, har dessverre ikke slike fine minner etter mine besteforeldre, så kos deg med minnene du har.
  klem bella

  SvarSlett
 10. Artig med slike gamle kister... Mykje spennande å finne der... og ikkje minst tenke på historiane bak. Har mange slike skattar eg og. Og du kan tru eg kosar meg med det. Vi har nok eit fellestrekk der når det gjeld interessen for gamalt, både saker og ting og historier heilt frå vi var små. Det mest spanande var å få kike ut på kotta eller andre stader med gamle skattar. Vi skulle hatt eit treff og sett på skattane våre i lag. Vi kunne nok holdt på i dagevis å beundre og drøyme oss vekk med slike saker.

  SvarSlett
 11. så spennede... så mangevakre ting...
  så heldig som kan oppleve slikt!
  go klem , magny

  SvarSlett
 12. Oh Solveig I am so happy that you have such beautiful memorabilia from your Grandmother. Her keepsakes are just beautiful and she would have been so very proud of you. You have definitely inherited not just her name buy her love of beauty.
  hugs
  kim x

  SvarSlett
 13. Hvor hyggeligt det skal blive at følge dig også!
  Klem Helle

  SvarSlett
 14. Så koselig med ting fra bestemor :) vakre tekstiler og nydelige ting du viser. Det er koselig med slike gamle ting som har en historie å fortelle!

  Ønsker deg en fin kveld! hilsen Margrethe

  SvarSlett
 15. Det juleteppet var nydelig!! Og så flott å spare på noen spesielle ting. Jeg prøver, men vanskelig å finne plass, så lett at de bare blir liggende. Takk for at du deler med deg.

  SvarSlett
 16. Mange nydelege skattar! Koseleg innlegg:)

  Anita

  SvarSlett
 17. Kjære vene for med vakre ting, og så så mye;o) Kan jo ikke kommentere dem alle, men kjolen med blondekant var LEKKER. Det var nå forsåvidt alt det andre også, selv om sunnhetsbladet kanskje ikke helt er i min gate. På den andre side, vil jeg gjerne være sunn med deg på spa i Danmark, bare si når ferga går du;o)))
  Kos deg videre med skattene dine, og ha en flott helg i morra;o)
  Klem....;o)

  SvarSlett
 18. Så koselig innlegg :-)

  Så mye vakre ting det var her ! Ja dette var en skattekiste :-)

  Likte veldig godt det flotte juletreteppet :-D

  Ønsker deg en fin-fin fredag !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 19. Ser du alt har fått mange kommentarer men vil takke for deling av skatter. Synest du viser dine forfedre fin respekt med å ta vare på ting, og samtidig tenkja at det ikkje er alt som skal delast med andre. Mange fine bilder.

  SvarSlett
 20. Skattekiste har fått ny betydning...!!
  De boksene dine er bare superfine,akrylmaling,er det sånn som tørker fort??
  klem

  SvarSlett
 21. Hei,Solveig.Så heldig du er.Kisten med innhold er en drøm..Jeg er veldig glad i gamle tekstiler,spesielt med monogram og blonder.Er undertrøyen strikket i ull? I tilfelle må den klø.Ekstra hyggelig er det at disse tingene er etter din bestemor.Ønsker deg en god helg.Klem

  SvarSlett
 22. Så mange skatter... heldig du som har disse... gamle kister kan gjemme på mye fint de...


  Håper du får en fin helg.. klem Kerstin

  SvarSlett
 23. HEi :) ramla innom bloggeen din via en annen blogg.. mye fint å lese her og se på bildene dine er også kjekt.

  Så mange fine gamle skatter.. disse må du ta god vare på.

  Ha en fin fredag og helg:)

  SvarSlett
 24. Oj oj oj for noen skatter, du er virkelig heldig! Takk for tipset ang knappene, har faktisk bestillt noen derfra, men syntes ikke de hadde så mange store.
  Ønsker deg en trivelig helg.
  Klæm fra Susanne

  SvarSlett
 25. Hej Solveig!

  Vad roligt att titta på alla dessa underbara saker! Jag skulle också kunna sitta och drömma och plocka i timmar med gamla textilier. I dagarna har jag sorterat min mormors knappar och nu står spetsarna på tur!

  Tack för fina bilder och trevlig läsning!

  Kram
  Karin

  SvarSlett
 26. Hei hei kjære deg. Så fantastisk flott innlegg Solveig. Ble helt rørt når jeg leste. Jeg skjønner så godt at det er en fantastisk følelse å finne slike ting. Du er heldig. Lenge siden jeg har vært innom deg. Kommer snart igjen, for nå var det altfor lenge siden. Ha en go lørdag. KLEM THERESE.

  SvarSlett
 27. men vilket kreativt inlägg och sååå många vackra skatter. Detta gillade jag mycket! Kram petra

  SvarSlett
 28. Herligheten for noen fine skatter!! Kos deg videre der oppe;) og god helg!

  SvarSlett
 29. For noen fantastiske skatter du har kost deg med!
  Slike Sunnhetsblader har vi også liggende etter svigermor ;)
  Kos deg med nostalgien :)

  Håper du har en fin helg
  Mange klemmer fra
  Marianne

  SvarSlett
 30. Ja dette var en ordentlig skattekiste!!
  Så koselig at disse tingene er blitt bevart da!!
  Nydelige tekstiler!!

  ha en fin søndag:o)

  SvarSlett
 31. For noen flotte skatter du har! Nydelige tekstiler, ja disse må tas godt vare på.

  Ønsker deg en riktig god søndag, klem:)

  SvarSlett