tirsdag 12. juli 2011

My one weakness ;o))

 

_MG_6872 til blogg

 

Må innrømme at jeg har fått sansen for måten Dorcas fra den koselige TV-serien From Lark Rise to Candleford, klarer å unnskylde sine mange svakheter for forskjellige ting med my one weakness. Og det er jo sånn det føles, ikke sant? Denne ene svakheten for nydelige romatiske blonder……eller vintage…….eller herlige blomster…….eller…….  Den ene svakheten har en stygg tendens til å bli til mange, i allefall her hos meg;o)

 

 

_MG_6917 til blogg

 

Disse nydelige vintage rosettene har jeg så heldig og vinne hos dyktige Line Cathrin med bloggen Shabbylishious! Det er alltid spesielt hyggelig å ha noe som kommer fra gode bloggvenner og disse er absolutt etter mitt hjerte; my one weakness…..;o))))

 

_MG_6923 til blogg

 

 

Rosettene er som tatt ut av den romatisk Lark Rise-serien. Dorcas hadde nok definitivt falt for disse;o))) Skaper fin, romatisk stemning uansett hvor du plasserer dem.

 

_MG_6904 til blogg

 

Har en spesiell plan for rosettene – i allefall den ene av dem. Bare vent og se;o))))

 

 

_MG_6859 til blogg

 

 

 

_MG_6816en

 

Tusen takk til deg, Line Cathrin – du er bare kjempedyktig i det du driver med! Kikk bare innom den inspirerende bloggen hennes her.

 

Makroverden!

 

_MG_6832 til blogg

 

 

Har vært litt fraværende på bloggefronten i det siste og her er årsaken……..Neida, jeg har ikke fått dilla på insekter, selv om det kan se slik ut;o))) Jeg har derimot brukt en smule tid på å studere forskjellige objektiv til mitt gamle Canon 400D speilrefleks. Det gamle objektivet tok kvelden for noen uker siden, og jeg har i lengre tid hatt veldig lyst på et makro-objektiv. Helst et sånt Ole Brum-objektiv ( les: “ja, takk begge deler” !) med krystallklar macro ned til den minste detalj, “jyselig bra” zoom og lysterkt til tusen;o)))). Men ekspertene mener det  ikke er helt forenelig  - sett på maken;o))) Og du hendelse så mange forskjellige objektiv det finnes da!

Har kjøpt et Canon 60mm 1:2,8 Macro og har innsett at jeg har mye spennende å lære meg fremover. Disse bildene ble tatt de to første dagene etter at jeg kjøpte objektivet. Jeg skulle egentlig ut for å fotografere blomster, da jeg plutselig fikk øye på noe som fakstisk levde inni der. Helt utrolig så mye som åpenbarer seg når en bare får komt nært nok – fikk en liten “næmen, er det slik du ser ut!"-følelse der jeg stod;o))))

 

 

_MG_7036

Canon 400D, 60mm macro, ISO 100, blender 2,8, .

 

Nå er det jo 100mm macroen som er foretrukket til foto av insekter og denslags som en kan skremme bort (en får lenger arbeidsavstand), men 60mm’eren er slett ikke dum den heller;o))) Objektivet er lite og lett og ikke minst lettere å holde i ro ved frihåndsfotografering – noe jeg gjør for det meste. Er som regel for utålmodig til å få hentet stativet, men kommer til å prøve meg mer med det også etterhvert. Disse bildene hadde muligens blitt skapere med stativ, men nå hadde jeg ikke det da.

Når vintermørket faller på er det greit å senke lukketiden betraktelig for å få lysere innebilder. Da får jeg prøve meg på noe mer stabilt underlag;o)

 

 

_MG_7209

Canon 400D med 60mm macro, ISO 200, blender 2,8, manuell fokusering –  5-10 cm avstand.

Bildet er ikke bearbeidet på pc’n.

 

_MG_7211 til blogg

 

En liten lodden humle har funnet sin yndlingplass;o)

Tanken er at jeg skal kunne utforske detaljer også i min interiørfotografering og å kunne skape liten dybdeskarphet i bildene ( skarpt motiv og uskarp bakgrunn/forgrunn). Dette har jeg savnet ved min gamle 17-85mm linse. Den protesterte når jeg kom nærmere enn en halv meter….. Det flotte med macrofotografering er også de fantastiske lysspillet en får når en dukker nedi det som knapt øyet kan se;o) Hmmm, selv den spinkleste blomst i hagen min blir vakker når en kan “krabbe inn i den” med kameraet;o))

 

_MG_6846

Det er nesten litt farlig å få teften av hva objektivene egentlig har å bety for fotograferingen. Gikk et fotokurs hos denne  dyktige karen for en tid tilbake. Har du speilrefleks og ikke har vært innom manuelle innstillinger ennå, så anbefaler jeg på det sterkeste å gå fotokurs. En ny og spennende verden av muligheter vil åpne seg for deg og måten du tar bilder på;o)))))

Nå har jeg fått tips fra min fotolærer om flere forskjellige objektiver som både er lyssterke og har vidvinkel og zoom, så her skal det studeres og prøves!

 

 

 

_MG_6869 til blogg

Ingen billig hobby dette her, så det må spares over tid. I mellomtiden utforsker jeg verden videre med mitt nye macro-objektiv. My one weakness;o))))))

Sommerklem fra Solveig ;o)))

 

I really love the Tv-serie From Lark Rise to Candleford which have been on Norwegian television this spring/summer. I like Dorcas’ way of explaining her many wants with “my one weakness” – just like I feel when it comes to all my projects and hobbies ;o))) To start with I’m a happy winner of three lovely vintage fabric roses made of my very clever blogfriend Line Cathrin with the lovely blog Shabbylishious. Vintage fabric is my one weakness – I just love these roses! Thank you so much, Line Cathrin!

IMG_6708

I’ve also startet lokking for a new lens for my camera and have ended up with a macro lens wich gives me the chanse to se my garden from a hole new angle! What an exciting world it is! Even the thiniest little plant in my garden looks like a princess when you can crawl right into the flower;o)) Well, I’m not going from interior to insects here on my blog – the lens is mainly for shooting pictures of details in my home, but no doubt a new world has appeard in front of my camera. My one weakness;o)

Summerhugs, Solveig;o)))

22 kommentarer:

 1. Beautiful and romantic roses, I love such style and things:) Greetings!

  SvarSlett
 2. Her var det mye fint, både hva blonder og blomster angår. :) Supre bilder også, til inspirasjon og glede. Forresten; den serien liker jeg også. ;)

  SvarSlett
 3. Fenomenalt flotte bilder du har tatt!!!! Macro verdenen er vanvittig spennende. Nydelige rosetter du vant også da, det er jo ikke den verste svakheten man kan ha å like nostalgiske blonder =) Du er nok langt ifra å være alene om det.

  SvarSlett
 4. WOW BÅDE TIL BLONDER OG FLOTTE FOTO!
  MEGA DYKTIG ER ORDET...
  DEN BESTE SOMMARKLEM FRÅ SIGRID :-)

  SvarSlett
 5. Rosene til Line Cathrin er nydelige!! Jeg har en selv også:DDD Og vedr macro, så er det morsomt. Kjøpte meg et litet macrostativ i går, som jeg kan få ned i min nye fotoveske, sammen med speilrefleks og objektiv. Jeg har Nikon, og kameraet mitt er en relativt billig speilrefleks-sak, og med forskjellige objektiver. Har vel et savn på macro-objektiv, så selv om jeg har et Tamronb 18-200 mm med macro, så ønsker jeg meg noe bedre. Får se i løpet av vinteren. Har notert meg navnet på foto-bloggen, for jeg kunne tenke meg å lært mer om hvordan da gode skarpe biler, og for den sagt skyld macro. Macro-bildene dine er forresten nydelige. Klemz Grethe

  SvarSlett
 6. Nydelige roser Line Cathrin lager; jeg var så heldig å vinne jeg også;)
  Tror sannelig jeg må skaffe meg ei slik linse selv, nydelige bilder!!
  Kos deg, klemmer fra meg;)

  SvarSlett
 7. Skikkelig romantisk hos deg;) Herlig med vinnerlykke;) Spennende med fotoinnføring- jeg har bare linsa som fulgte med kameraet, så etterhvert må jeg vel ha en ny- gjerne en som er lyssterk og gjerne macro..vi får nå se..må vel prioritere ting til huset nå;) Kjempefine nærbilder;)

  SvarSlett
 8. Hei Solveig :)
  Nydelig vintage rosetter ღ og Line Cathrin
  er bare superflink :) Gratulerer også med
  nytt objekt... Jeg ønsker meg også en makro
  linse, bare så gøy å ta slike nærbilder :)
  Ønsker deg en fortsatt fin uke og sommer ღ
  Stor klem fra Mette

  SvarSlett
 9. Når jeg sitter og leser et innlegg, begynner jeg å tenke ut kommentaren min underveis.....her ble det så mange tanker i hodet mitt at jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne ;-)

  Nydelige blonderosetter, og de kunne fort blitt en av mine 'my only weakness' ogsp - fantastiske :-)Jeg digger den serien, og kom nå på at jeg glemte søndagens episode. Jeg ser sjeldent på TV, men gemalen pleier å gjøre meg oppmerksom på slike serier ;-)

  Så over til kameraet og linser - for noen utrolig bra bilder du har tatt. Jeg fikk meg linse til jul, og trodde det var ei makrolinse jeg sendte gemalen link om - det viser seg at det er ei zoomlinse jeg har fått (selv om det står makro på den). Den gjør at jeg kan ta makrobilder av månen f.eks. Kjenner at jeg virkelig ønsker meg enda ei ny linse. Har fått litt innføring i å bruke manuell funksjon, men tror jeg trenger et skikkelig kurs. Jeg elsker å ta bilder, og ser motiver overalt.

  Takk for et innlegg som virkelig inspirerte meg - klem Siv

  SvarSlett
 10. Himmel så mange gode ord. Tusen takk skal du ha. Kan skjønne jeg blir glad for slik flott skryt. <3

  Jeg ønsker macrolinse. Jeg har fullstendig dilla på macrofotografering av blomster.Har drevet med det i flere år og det har etterhvert blitt mange tusen bilder. Ligger link til Flickr albumet på hagebloggen min.
  Er spent på å se hva for en plan du har med en av rosene. :)
  Klem!

  Line Cathirn

  SvarSlett
 11. Vakkert, vakkert! T.o.m. ekle skapninger blir vakre her. Takk også for trivelig kommentar! Blir så glad jeg vet du :)
  Jeg vet hva du snakker om når du nevner rosettene, for jeg vant jo en slik en gang jeg også. Vi er heldige vi! :)
  Ang. linser og kamera har jeg etterhvert skjønt hva du snakker om. Trodde et kompaktkamera var tingen i sin tid, men ser jo at inventaret graderes opp et par hakk med riktig linse. Kanskje det er bare det jeg trenger ;-)

  Ha en riktig fin sommerkveld!

  SvarSlett
 12. Kikker raskt innom deg vennen...

  nydelig rose...har en jeg og ..og er veldig glad i den..

  så fine bilder..ønsker meg også nye linser til kamera mitt...står på ønske listen...

  Ønsker deg fine sommer dager..

  klemmer Kerstin

  SvarSlett
 13. Så nydelig innlegg, både i bilder og ord!
  Skjønne roser:))
  Macrolinse står på ønskelista mi også...
  My one weakness...her er det nok heller ikke bare en er jeg redd:))
  Flott den tv-serien!

  Flotte sommerdager videre Solveig!

  SvarSlett
 14. Ei slik vakker rose har eg kjøptmeg fra Linn Cathrin...kjempefin. Sommerhilsen fra Sigfrid som farter rundt i Europa.

  SvarSlett
 15. Right you are, ingen billig hobby det! Men for søren, hvor får man taget fantastiske billeder med disse spejlreflekscameraer. Må have et ved lejlighed...hvornår det så bliver!

  Din svaghed for romantiske blonder og flæser deler du med i hvert fald een dansker, mig!

  Tak for din deltagelse i forbindelse med min mors bortgang, altid gode og varme ord fra dig. Det sætter jeg pris på, men det ved du jo!

  Nyd de lyse dage, klem Helle

  SvarSlett
 16. Nydelige bilder Solveig....og den svakheten din for disse yndige blondene kan jeg godt skjønne :o)

  klem klem!

  SvarSlett
 17. Å, de rosettene er så nydelige.
  Ja, det er en dyktig dame som lager dem.
  Så fantastiske macrobilder du har tatt.
  Det spørs om det ikke blir fotokurs på meg...
  Har mye å lære , men veldig kjekt å se så flotte bilder!
  Fortsatt god sommer.
  Klem fra Ingunn:)

  SvarSlett
 18. Nyydelige vintage-rosetter, og så fine bilder du har tatt av dem. Kjempeflink er du:))
  Speilrefleks og fotokurs står høyt på ønskelista her i huset :)) Skulle så gjerne hatt et nytt kamera til vinteren, for det er håpløst vanskelig å få tatt fine innebilder med mitt kompaktkamera.
  Vel vel, det handler vel om priorotering...

  SvarSlett
 19. I Love your Blog !

  Thank you for the beautiful photos !
  I am your new follower

  greatings from switzerland
  Jacqueline ♡

  http://jacquelineswhitehome.blogspot.com

  SvarSlett
 20. شركة تنظيف بالرياض نحن نسعي دائما ان نكون من افضل الشركات فى مجال التنظيف فنعمل جاهدين على تقديم افل الخدمات وخصوصا تنظيف المنازل وذلك يتم من خىل
  شركة تنظيف منازل بالرياض التى تستخدم افضل الوسائل والطرق فى التنظيف لتجعل المنزل كانه قطعة من الجنة مميز بالروائح الجميلة اتصل الان واحصل على الخدمة
  http://elawaeil.com/%D8%B4%D8%B1%D9%83%D8%A9-%D8%AA%D9%86%D8%B8%D9%8A%D9%81-%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B2%D9%84-%D8%B1%D8%AE%D9%8A%D8%B5%D8%A9-%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%B1%D9%8A%D8%A7%D8%B6/

  للتواصل 0500091013
  SvarSlett
 21. شركة تنظيف خزانات بالرياضتعتبر الخزانات من الاشياء التي يجب التأكد بشكل مستمر من نظافتها فالخزانات تعتبر من أكثر الأشياء التي تحتاج إلى عناية وتنظيف بشكل دوري لتفادي أي مشاكل أثناء الاستخدام ولذلك توفر الشركة أفضل خدماتها في عملية تنظيف الخزان جيدا من الداخل والخارج للتأكد من سلامة الخزان ونظافة المكان تماما
  ارقام شركات نقل عفش بالرياض نقل الأثاث من الأدوار العليا لأسفل والعكس دون أي خلل في عملية النقل من الأمور الصعبة جدا وتحتاج لشركات خاصة تقوم بعملية النقل بكل سهولة حتي تضمن سلامة كافة القطع التي تم نقلها من وإلي الأماكن العالية كما تتبع الشركة مجموعة من الخطوات المختلفة في عملية نقل الأثاث وذلك حرصا منها على سلامة كافة القطع المراد نقلها وتحرص الشركة علي توفير كافة الأجهزة الحديثة المتطورة التي تستخدم في عملية النقل لضمان جودة الخدمات المقدمة لعملائها الكرام
  ارخص شركة تنظيف بالرياض قد يهمل البعض ويتكاسل في عمليات التنظيف والتطهير مما يسبب الكثير من المشاكل والتي نحن في غني عنها كانتشار الروائح الكريهة وظهور الحشرات والقوارض ثم انتشار الإمراض وأيضا تراكم الاتربه يسبب حساسية الصدر والأنف والتنظيف بالطرق التقليدية لن يؤدي النتيجة المطلوبة بل قد يسبب الكثير من المشاكل خاصة مع استخدام مواد تنظيف أو تطهير غير صحية أو غير مناسبة وأيضا عدم اختيار الشركات المناسبة والجيدة للتنظيف يسبب مشاكل وأضرار كثيرة منها استخدام مواد ومبيدات ومطهرات غير معلومة المصدر وتسبب الضرر للإنسان كما أنها لن تقوم بالتنظيف المطلوب كما يجب مما يؤدي في بعض الأحيان إلي ظهور العفن لعدم التنظيف الجيد التأكد من كفاءة الشركة
  شركات مكافحة الحشرات بالرياضظهور الحشرات بكل أنواعها كالنمل والبراغيث والصرصار دليل علي الإهمال والتكاسل وعدم التنظيف الجيد للمكان وأيضا عدم تعريض المكان لأشعه الشمس وخاصة مع ارتفاع درجات الحرارة والطرق التقليدية في التخلص من الحشرات لم تعد تجدي نظرا لظهور أجيال أخري من هذه الحشرات مقاومه للطرق التقليدية كالرش والعجينه التي قد تؤدي لحدوث كارثة إذا وجد أطفال في المكان

  SvarSlett
 22. شركة تنظيف خزانات بالرياضتعتبر الخزانات من الاشياء التي يجب التأكد بشكل مستمر من نظافتها فالخزانات تعتبر من أكثر الأشياء التي تحتاج إلى عناية وتنظيف بشكل دوري لتفادي أي مشاكل أثناء الاستخدام ولذلك توفر الشركة أفضل خدماتها في عملية تنظيف الخزان جيدا من الداخل والخارج للتأكد من سلامة الخزان ونظافة المكان تماما
  ارقام شركات نقل عفش بالرياض نقل الأثاث من الأدوار العليا لأسفل والعكس دون أي خلل في عملية النقل من الأمور الصعبة جدا وتحتاج لشركات خاصة تقوم بعملية النقل بكل سهولة حتي تضمن سلامة كافة القطع التي تم نقلها من وإلي الأماكن العالية كما تتبع الشركة مجموعة من الخطوات المختلفة في عملية نقل الأثاث وذلك حرصا منها على سلامة كافة القطع المراد نقلها وتحرص الشركة علي توفير كافة الأجهزة الحديثة المتطورة التي تستخدم في عملية النقل لضمان جودة الخدمات المقدمة لعملائها الكرام
  ارخص شركة تنظيف بالرياض قد يهمل البعض ويتكاسل في عمليات التنظيف والتطهير مما يسبب الكثير من المشاكل والتي نحن في غني عنها كانتشار الروائح الكريهة وظهور الحشرات والقوارض ثم انتشار الإمراض وأيضا تراكم الاتربه يسبب حساسية الصدر والأنف والتنظيف بالطرق التقليدية لن يؤدي النتيجة المطلوبة بل قد يسبب الكثير من المشاكل خاصة مع استخدام مواد تنظيف أو تطهير غير صحية أو غير مناسبة وأيضا عدم اختيار الشركات المناسبة والجيدة للتنظيف يسبب مشاكل وأضرار كثيرة منها استخدام مواد ومبيدات ومطهرات غير معلومة المصدر وتسبب الضرر للإنسان كما أنها لن تقوم بالتنظيف المطلوب كما يجب مما يؤدي في بعض الأحيان إلي ظهور العفن لعدم التنظيف الجيد التأكد من كفاءة الشركة
  شركات مكافحة الحشرات بالرياضظهور الحشرات بكل أنواعها كالنمل والبراغيث والصرصار دليل علي الإهمال والتكاسل وعدم التنظيف الجيد للمكان وأيضا عدم تعريض المكان لأشعه الشمس وخاصة مع ارتفاع درجات الحرارة والطرق التقليدية في التخلص من الحشرات لم تعد تجدي نظرا لظهور أجيال أخري من هذه الحشرات مقاومه للطرق التقليدية كالرش والعجينه التي قد تؤدي لحدوث كارثة إذا وجد أطفال في المكان

  SvarSlett