søndag 19. juni 2011

Om å tenke nytt……

 

 

 

For noen år siden lagde min kjære mann (etter påtrykk fra sin kone;o)))), en stor plantekasse som ble plassert på verandaen. Vi lagde også et espalier langs verandaen for å skjærme sitteplassen litt, samt at plantene skulle ha noe å klatre etter. Ble veldig fornøyd med resultatet og plantet villig vekk i kassen år etter år…..etter år…..etter år. Her er det blitt prøvd både stauder for lys og skygge, roser, klematis av den hardføre sorten, sommerblomster og hardføre grønne vekster….og alt har frosset bort. Hvert eneste år!

 

 

IMG_1513 til blogg

 

 

Men like herlig har pengene fløyet ut i nye planter hver vår. Vet ikke helt hvorfor plantene ikke vil overvintre. Mulig at espalieet lager for mye skygge, eller at det regelrett ikke er liv laga å få planter til å overvintre i store verandakasser. Uansett – på tide å ta hintet etter 5 (!) år med standhaftig utprøving. Det er lov å tenke nytt, ikke sant?!

 

 

IMG_1453 til blogg

 

 

En trenger vel ikke plante noe oppi plantekassen for å få det litt fint rundt seg……. Kanskje en regelrett kan tenke litt gjenbruk?

 

 

IMG_1434 til blogg

 

Har jo en gammel ( og veldig velbrukt ) dør med den rette patinaen, liggende etter renoveringen av vårt gamle hus ( man kan jo ikke kaste noe, må vite;o). Den døren kan vel plasseres opp på platekassen……..

 

IMG_1528 til blogg

 

…….. da blir det jo bord;o) Eller en benk. Her kan man jo plassere både det ene og det andre. Krukker, gamle og nye ting og tang en setter pris på å ha fremme. Blomster i urner….. Javisst, tror jammen jeg atpå til blir mer fornøyd med denne løsningen;o)

 

IMG_1507 til blogg

 

En tur på loftet og en gammel grønn margarinkasse og et gammelt emaljert fat, havner sammen med nyere innkjøp på døren.

 

 

IMG_1496 til blogg

Det får gå seg litt til med pyntingen, må bare prøve meg litt frem;o) Noen syriner fra hagen får også sin plass – hmmmm, dufter herlig! Egentlig litt kjekt å ha et sted å plassere ting en gjerne vil pynte med i hagen. De blir ofte stående på terassegulvet – så altfor lavt i terrenget på en måte;o)))

 

 

IMG_1521 til blogg

 

Flott søndag til alle som stikker innom;o)

 

Klem fra Solveig

26 kommentarer:

 1. Å du verden så kjekt dette så ut! Skikkelig Solberget-romantisk! Du er så utrolig flink til å få rette stemninga og kosen, en stor gave vet du :)

  SvarSlett
 2. Det var direkte nydelig!!..og så praktisk og flott med døra og kassen!
  Nyt utelivet, det kan faktisk jeg også idag, for sola skinner:)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Så lurt - og kjempefint ble det også!!!

  SvarSlett
 4. Så lurt å bruke døra på denne måten :-) Og det du sier om å få pynten litt opp i høyden er jeg helt enig i :-D Flotte bilder!

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 5. hei,
  ja det er lurt å tenke nytt,
  dette ble jo riktig så fint, lurt tenkt,
  nydelige bilder,
  ha en fin søndag,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 6. Det blev ju super fint med dörren!:) Ibland gäller det bara att se saker med lite nya ögon!:) Kul att du tittade in hos mig & tusen tack för dina vänliga ord! Roligt att du tyckte om min lilla bokgömma...för hur kul är det att ha alla dessa fjärkontroller över allt!;))
  Önskar dig en härlig dag!

  Varma kramar/Lotta

  SvarSlett
 7. Åhhhhh så fint!!!!
  Underbara bilder!
  ha en fin Söndag!
  klem Kathrine

  SvarSlett
 8. Dette ble da så flott :) Koselig å pynte ute med ting en liker. Stilig ble det. :) God søndag til deg. Klem Merethe

  SvarSlett
 9. For tiden flyger jeg rundt om i denne bloggverdnen å snuser opp hagebilder. Trenger sårt inspirasjon til vår hageprosjekt som så vidt er påbegynt...
  Smart det du har gjort!
  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 10. Smart! Og kjempefint. Ha ei ny fin uke. Klem

  SvarSlett
 11. Så kjedelig med de plantene..jeg er spent på hvordan det kommer til å gå med det jeg har satt i jorden her, nydelig espalier dere hadde laget- fint å kunne se ting med friske øyne, er det ikke rart hvordan ting man bare har liggende- plutselig kommer til nytte? Du er så flink til å lage god stemning rundt deg;) Klem fra meg.

  SvarSlett
 12. Heisan. Leitt med den plantekassen som ikkje ville fungera. Om det er frost som tar plantene hadde det kanskje gått å isolera den med isoporplater ?? Bare ein tanke... Du har no fått til ei fine løysing må eg sei. Koslig og dekorativt !! Ha det godt !!

  SvarSlett
 13. Så fint det ble, nydelige bilder :)

  Ha en fin ny uke
  Klem Mette :))

  SvarSlett
 14. Jamen med lidt genbrug og nye tanker kommer man langt, hvor blev det fint. Hvis man ejer en gammel dør er det jo også oplagt at bruge den til noget fint! Alternativt står den bare et sted gemt af vejen, og det er synd!!
  Åh, den grønne margarinekasse, så skøn Solveig!

  Min have er i så sørgelig forfatning, at man ikke kan vise billeder derfra, så jeg bliver helt misundelig!

  Stort klem til dig
  Helle

  SvarSlett
 15. Så mycket fint du har att visa, sen jag senast var inne hos dig!!! Din uteinredning med spaljen och allt annat ser så väldigt rofyllt och vacker ut!!!!

  Kramar!
  -Pia-

  SvarSlett
 16. Det ble veldig flott! :) En god løsning det der :)

  SvarSlett
 17. Åhh så vackert det blev!!
  Vill jag ha inspiration och njuta av något vackert är det till dig jag kikar in ;))
  Önskar dig en fin midsommarvecka!
  Klem Allis

  SvarSlett
 18. Hei Solveig!

  Det ble jo kjempefint!! Ja, det er ikke alltid like lett å tenke nytt. Deilig når kreativiteten får fritt spillerom og resultatet blir så bra.

  Gleder meg til å se stolen ;) Moro om du tar utfordringen.
  Skal du på Glansdagen? Hadde vært så koselig å møtt deg der.

  Klemmer fra Maia

  SvarSlett
 19. Det blev helt underbart, roligt att få höra av dig igen, du undrade var jag bor i Sverige, vi finns utmed ostkusten, 15 mil söder om Stockholm, hoppas du har möjlighet att besöka mig när du är i Sverige, ha det gott, kram VIOLA

  SvarSlett
 20. Soooolveig! Du vant give awayen. :DD Nå ventes det på at du velger 1 premie. ;-)

  SvarSlett
 21. Det blev jättebra! Nu slipper du växter som fryser i vinter. Så jättefin bordsskiva det blev av dörren, nu har du ett sånt där riktigt härligt trädgårdsbord. Supersnyggt!
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 22. Dette ble jo kjempefint Solveig...

  her har mange planter dødd i vinter også... så leit når de r vokst seg store og fine.. så må man begynne på nytt igjen..

  Nydelige bilder..

  ha en fin midt sommer

  klemmer til deg

  SvarSlett
 23. Stilig!
  Gjenbruk er tingen :-)

  SvarSlett
 24. Så koselige bilder fra uteplassen din.....fin og rustikk stemning :o)Fine gamle saker...liker også så godt å pynte med slikt!
  Irriterende når planter fryser....og er man sta så er man sta.....selv planter jeg nye lavendler rundt rosene hvert år :o)
  Ønsker deg fine sommerdager Solveig....den er vel like om hjørnet nå :o)

  SvarSlett