onsdag 6. april 2011

Hjemmelaget;o)

NIB inviterer bloggerene til å vise Gjør det selv-prosjekt – en spennende utfordring spør meg;o))) Jeg elsker nemlig å å skape interiøret selv og sammen med min bedre halvdel ser stadig nye prosjekt dagens lys. En sak er at jeg liker den kreative utfordringen i seg selv og at det ofte blir dyrt å skulle kjøpe de møblene jeg ønsker å omgi meg med. En annen grunn er at vi til tider har behov for å tilpasse møblene til vårt ikke så altfor store hus og i vårt lille vindfang trengs det litt fiffige løsninger;o))

 

 

Har blogget litt om denne gangen vår i det siste, og nå viser jeg altså skapet som er plassbygd på stedet. Vi trengte et nytt skap da det gamle ikke rommet nok og bygde derfor et som går fra gulv til tak og har plass til stenger i to høyder, samt kurver til treningsklær, votter ol.

 

 

Lurte litt på hvilke håndtak jeg skulle velge, men endet opp med noen knagger (!) i jern som jeg hadde liggende. Måtte ha noen litt røffe håndtak fordi skapet er så stort i seg selv, og synes disse både er gode som håndtak og litt annerledes enn det jeg vanligvis ser;o)

 

Ikke så vakkert, men slik så det altså ut før……

 

Litt vakrere etter…..

 

Siden av skapet er av veggplate i finer, dørene av hobbyplater. Speilene er tatt fra to inramma speil kjøpt på Gjenbruksbutikken for 50,- kr. stk. Utskjeringene ble gjort etter en mal jeg tegnet på frihånd – ikke lett å få det helt jevnt, men det skal jo se litt hjemmelaget ut også, ikke sant?;o)))

 

 

 

Elles består egentlig resten av gangen også av hjemmelagde ting. Benken min mann har laget, har jeg vist før. Den er beiset i driv-vedfarge. Har heklet to runde puter etter inspirasjon fra Bloomingville.  Kommer med “oppskriften” senere;o)

 

 

Dette handlenettet sydde jeg for en god stund siden. Det er stadig i bruk og passer godt sammen med den blå hylla – som også er satt sammen etter eget materialønske og farge.

 

 

Vindusfrisen er egentlig en dørmatte i jern. Synes den passer fint inn i stilen.

 

 

 

Har ikke fått ferdig lampen jeg tenkte å ha i gangen, men den kommer;o) I mellomtiden står denne glitrende dronningen og lyser opp sammen med den røffe jernmatta. Lampen er egentlig i blank messing, men litt hvit spraymaling gjorde susen slik at den passer i mitt hjem.

 

 

 

 

_MG_3956 til blogg

 

Dørene i gangen er malt i lysegrått – en gråfarge som skaper “varme” i rommet og som passer både til hvitt og gamle underkjoler som er gulnet av tidens tann. Kjolen er også hjemmelaget – men ikke av meg;o) Den er heklet og sydd av min mormor, mens min farmor har laget det flotte forkledet med hardangersøm.

 

 

Har malt med hvit base oljemaling og “røffet” kantene litt med brun og sort hobbymaling;o)))

Nå skal jeg innom å titte på alle de spennende bidragene på NIB. Ta en tur du også, for her er det MYE inspirasjon!

 

Klem fra Solveig

NIB challenge us to show something selfmade – and this closet is my contribution. We needed a bigger closet which gave room for more clothes and built one from roof to ceiling. The bench, shelf and crochet cushions are also selfmade;o)

Hugs Solveig

29 kommentarer:

 1. ...*sukk*..tenk å ha en så fin gang...!
  Tror jeg må vri hjernen min litt og se om jeg ikke kan fikse litt på min egen gang!
  Klem Fredrikke

  SvarSlett
 2. Hello,

  wat a fantastik result...
  I like it very match.

  greatings send you Conny

  SvarSlett
 3. Hei! For et kjempefint og smart kleskap. Likte håndtakene ...stilig og speilene også. Ellers så var det mye flott i gangen din. Tøft med den knall blå hylla.
  Ha ein fin kveld.

  SvarSlett
 4. Hello Solveig,
  The closet is lovely, and so is your entire house. So full of all the things I adore.
  Beautiful post as always.
  sending hugs...

  SvarSlett
 5. Virkelig en flott makeover av både skapet og gangen. Så smart å lage speildører. Ble utrolig fint. Likte også godt løsningen med knaggene til håndtak! Smart! Så herlig benk med puter også. I de skjønneste fargene. Du er virkelig kreativ og flittig. Håper du blir en av finalistene. :)

  SvarSlett
 6. Så flott det ble. Så god ide å bygge skapet helt opp til taket. Blir bare støv der oppe allikevel. Og med speil. Imponert :)
  Kos kveld
  Randi

  SvarSlett
 7. Virkelig stor foskjell fra før! Frisene dine har jeg jo sett før, men de er nydelige som alt det andre du viser her:) klem

  SvarSlett
 8. Kjempe flott:0). Nydelig gang.
  Klem

  SvarSlett
 9. Så spennende, det ble jo litt av en forandring! Det ble virkelig flott, jeg likte de ovale speilene i dørene og den nye inndelingen med benken. Artig med blå hylle (og fin veske du har laget)! Det er så gjennomført det du gjør. Takk for at du deler :)

  Klem

  SvarSlett
 10. Dette må nå være en konkurranse for deg Solveig!!
  Du er så flink og kreativ....og liker så godt å se ideene du kommer med !
  Så smarte håndtak da...hadde ikke kommet på dette jeg :o)
  Lykke til
  Klem!!

  SvarSlett
 11. Kjempefin gang dere har, og de håndtakene gjorde susen! Helt nydelig alt du viser!
  Lykke til i konkurransen!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 12. den gangen din er bare et syn altså !Nyyydelig ! Utrolig flott det skapet, og jeg er kjempeimponert over at dere gjør alt selv !

  Elsker alle de søte blå detaljene og den skjønne vesken :-)

  Ønsker deg en fiiin kveld !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 13. Ååh så herlig den gangen din er. Veldig kreativt og personlig.
  Skapet er jo ikke til å kjenne igjen, ovale speil er bare helt nydelig, ønsker meg veldig et gammelt skap med ovalt speil til soverommet. Nydelig veske også, og benken og putene.....

  SvarSlett
 14. Nydelig gang, og et flott skap! :)

  SvarSlett
 15. Så smart og så enkelt, berre en klarer å tenke alternativt. Som frisen i vinduet. Kjempelurt!!Skapet ditt vart også nydelig med de ovale speilene i.
  Ha en trivelig dag!
  Mvh. catharina

  SvarSlett
 16. veldig fint hos deg, du er så flink til å finne de "rette" tingene..
  heldig som har en handy -mann..
  klem fra magny

  SvarSlett
 17. Åhhhhhh så fiiiint!!!!!
  helt underbart fantastiskt!!!!
  Ha en fin dag!
  Klem Kathrine

  SvarSlett
 18. Nydelig gang.. skapet var kjempefint.. og ekstra moro når man har gjort det selv..Alt var bare så fint hos deg.. flott benke.. skikkelig stilig...

  takk for inspirasjonen =))

  klemmer Kerstin

  SvarSlett
 19. Hei! Fargar er ikkje lett nei, men for ein nydeleg tapet du hadde funne! Flott å blande, og om du vil ta opp ein av fargane frå tapetet kan du la dei på målingsjappa finne nøyaktig fargekode...
  Herleg skåp og gang, blir så imponerqa over alt som kan lagast sjølv, berre fantasien som set grenser..

  Så kosleg at du stakk innom bloggen min, eg kjem att her:-)

  SvarSlett
 20. Virkelig lekkert! Skapet ble flott, og lys og trivelig gang dere har!
  Nydelig nett du har sydd også, du får alt til å bli så lekkert og delikat.
  Klem T

  SvarSlett
 21. Så flott gang du har!! Gledar meg til oppskrift på runde hekle puter!! :)
  klem Sigrid

  SvarSlett
 22. Så flinke dere er, og så fin som gangen er :-))

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 23. Hei,Solveig. Det skapet synes jeg er veldig flott.Håndtakene og speilene ble veldig bra til skapet. For en god ide å bruke gulvmatten i vinduet. Ellers mange flotte detaljer og gamle tekstiler er en favoritt hos meg også.God helg.Klem

  SvarSlett
 24. Utrolig flott gang dere har,liker alt jeg:-)
  Og den frisen eller dørmatten,for en knallide!!
  klem♥

  SvarSlett
 25. Heisan

  Så hyggelig at du kommer til Bergen.. gleder meg veldig til å treffe deg i butikken... håper du har sett åpningstidene våre...
  Hvis du kommer utenfor de må du gi meg beskjed...

  det blir kjempehyggelig å få hilse på deg solveig..

  klemmer til deg =))Kerstin

  SvarSlett
 26. Hei.Solveig...sååå kreativt mæ spæil i skakpdørrn mæ sjabbing og dæ hæile førr en belli` pænge mæ stekksag...litt maling...pussepapir...nån kule knagga...en hæindi mainn...love it!! Tænk at et ænkelt,fint mæn kanskje et litt kjedeli` skap kainn bli tell et så fint smykke...kjæmpelækkert!! Og så nydeli kreativ væska du har sydd...eg byjnne seriøst å bli desperat ætter symaskjin...dæ krible i fingran!! Ha æi super hælg...her byjnne dæ å våres så smått :o)
  Vintagepia

  SvarSlett
 27. Gøy med gjør det selv da, skal skjekke det opp! Takk fortipset. Og nyt helgen med noen deilig ekte lys! Levende lys er en del av livet mener jeg!! God helg! Signe

  SvarSlett
 28. Hei Solveig.
  Planten du spurte etter hos meg er en primula.Er ikke så veldig flink å huske navn på alt, men trur det er en kuleprimula. Det latinske navnet husker jeg ikke. :) Disse kan du få i forskjellige farger. De er blant de tidlig blomstrende staudene.Mine er så vidt kommt i blomst nå. Nydelige er de.
  God helg!
  Klem Catharina

  SvarSlett
 29. Veeeldig flott.. likte alt! Speilene og håndtakene var kjempefint, og tøff benk og risten i vinduet, putene.. ALT var nydelig! Har sydd en veske selv for snart to år siden som lignet veldig på den du har sydd... Artig :D
  Ønsker deg en god helg videre!
  klem

  SvarSlett