søndag 23. januar 2011

Recirkulasjon i eget hjem:o)))

 

Her males det på vegger såvel som møbler for tiden, og det får bloggingen lide av. En blir jo litt “stueblind” etter en stund, før en plutselig løfter en blikket og virkelig ser litt nøyere rundt seg. Da er det at impulsive meg starter med oppussing før hjernebarken egentlig har registrert hva som skjer;o) Noen som kjenner seg igjen? Fordelen er at man får da ting gjort på denne måten;o)

 

_MG_5264 til blogg

 

Vi har egentlig vært fornøyd med både stoler og bord fra henholdsvis Sandvik og Aannø. Spisebordgruppen er like stabil og funksjonell nå som da vi kjøpte den for 15 år siden. Problemet var at jeg ble grundig lei det trehvite jeg likte så veldig godt på midten av 90-tallet;o)))

 

_MG_5475 til blogg

Stolsetene var enkle å trekke om, men stoffet jeg hadde kjøpt på Stoff og Stil ble litt for “fint” i stilen. Dro en tur på Felleskjøpet og kjøpte striesekker til 30,- kr. stk i stedet:o) Ved hjelp av maskeringstape og tekstilmaling, kom stripene på plass. Teksten er trykt på ved hjelp av selvlagde sjablonger av overheadark ( skjært ut med tapetkniv).

 

_MG_5825 til blogg

 

De fleste stolene ble malt hvite, men inspirert som jeg alltid blir av Maia med den skjønne bloggen Schabby Charm, malte jeg to stoler i blått for å bryte litt i alt det lyse og beholde den landlige stilen.

 

_MG_5872 til blogg

Den vakre gamle brikken i fattigmanssølv er kjøpt av en bloggvenn og har fått en litt spesiell betydning for meg. Den kommer fra web-butikken til Pia fra Sverige  med bloggen Atelie Skogslyckan. Snille Pia tok varene mine med seg på ferieturen sist sommer og leverte dem nærmest på døren hos meg:o)) Ikke bare sparte hun meg for porto, men det koseligste av alt var jo å få møte henne og mannen hennes!:o) Blogglandia er full av koselige mennesker, ikke sant:o)))?

Pias nettbutikk finner du her. Mange flotte gamle saker, har hun. Jeg liker å omgi meg med ting som knytter minner til mennesker jeg setter pris på;o)

 

_MG_5829 til blogg ny

 

Bordplaten har jeg ventet med å male etter en liten bønn fra minstemann i familien. Han mente det fikk være måte på alt som skulle forandres og males i hvitt;o)))

 

                                                                                                                                          _MG_5451 til blogg   _MG_5415 til blogg

En liten bildeholder i messing fikk litt sort malingsspray og passer nå inn blandt det andre interiøret:o) 

 

_MG_5421

 

Det rustikke utebordet er blitt innebord i vinter. Sammen med de nymalte møblene, passer det godt i stua såvel som på kjøkkenet;O)))

Nei, nå må jeg fortsette med maling av gangen. Er redd det blir flere lyse farger rundt min vesle hopefulle;o))

 

Klem fra Solveig

I’m rather an impulsive soul and when it comes to redecorating inside the house, I’ve usuall startet before my brain has registrated what’s going on;o)) The good thing is that I get things done this way, which is the case with my kitchen furnitures. We were so happy getting these wooden furnitures in 1995, but now I was quite tired of them. I’ve keept the top of the table as it was because my youngest felt it was enough white furnitures in our home now;o)

The blue interiør is inspired by Maia with the lovely blog Schabby Charm, and the beautiful old basin I’ve got from another kind bloggfriend Pia, how personally brought me several things from her shop in Sweden. Visit her blog here.

 

Hugs Solveig

 

40 kommentarer:

 1. WOW! Dette tok jo helt pusten fra meg! Så UTROLIG lekre stoler og bord ble! Flotte stoltrekke. Dette var helt fantastisk. :)

  SvarSlett
 2. heisan du.
  Utrolig hva maling og litt kreativitet kan gjøre. De stolene ble nydelige. Spesielt de lyseblå likte jeg. Helt hærlig med litt andre farger enn hvitt. Flinke du!
  Klæm Susanne

  SvarSlett
 3. Dette ble så lekkert at jeg har ikke ord,Så flott med stoltrekkene og direkte herlig at du valgte to stoler i blått!!
  Du er virkelig flink til å fornye, så jeg regner med gangen blir "gangbar" også:)
  Så flott å se hva du gjør, inspirerende!
  Ha en god ukestart, klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. De ble kjempe flotte stoler. Og ikke minst bordet.Du er flink.

  Skulle ønske at jeg er like flink som deg.Tør ikke ta steget enda.Har tatt på malekosten en gang for hundre år siden.Det ble jo ikke så veldig flott.Så jeg tør ikke male mer.Med inspirasjoner fra blogglandia, så er jeg nødt til å prøve jeg også.
  Ha en riktig god søndagskveld!
  Hilsen
  Sassi

  SvarSlett
 5. Dette ble Fantastisk Nydelig!!! Tror aldri jeg ville turt å male på møblementet mitt... Men begynne å bli litt lei mine sorte spisestue møbler med oljet bordplate.... Ser nå at det faktisk er mulig å gjøre noe med dette i fremtiden!!!.... Sammen med resten av lakkert panel i huset... Hjelp... er ikke akkurat begeistret for malings arbeid akkurat!!! ... Men kanskje en gang når jeg blir lei nok..

  Fantastisk ide å spray male messing... Har eskevis liggende.... DET kan jeg også gjøre...! :o)

  SvarSlett
 6. God kväll! Så otroligt fina dina köksmöbler blev! Gillar verkligen att du bröt av det vita med två blå stolar. Och at fixa sitsarna är ju en bedrift!! Och sen läser jag vidare och då kommer det allt en tår i ögonvrån, du är väl för söt du goa människa. Vi skulle ju ändå till Norge och vägen till dig var något så gudomligt vacker. Och det var en fin upplevelse för oss att möta dig! Hoppas det blir fler möten i framtiden...
  Ha en fin start på nya veckan och tack för att du länkar!
  Kram Pia

  SvarSlett
 7. Bordet og spesielt stolene ble helt fantastiske,stoltrekkene var suverene!!Likte det rustikke utebordet veldig godt!

  SvarSlett
 8. Ikke farlig når man er så kreativ som deg Solveig!!
  Spisestuen ble nydelig.......og en skjønn blåfarge som du har brukt!!
  Synest det er utrolig mye flott inne hos Skogslyckan men har ennå tilgode å handle der da.....
  Lykke til videre med oppussingen din:o)

  SvarSlett
 9. Hi dear Solveig chairs look like a fairy tale, a completely new pieces, I like it very much.
  Did you upholster yourself?
  Beautiful evening.
  Iva

  SvarSlett
 10. det vflottets einnlegget eg har lest på lenge...!*soulfood' så flott!! en klatt maling gjør underverk...den lyseblå stolen var den bestre... love it! og å fra på felleskjøpet etter striesekker... takk for tipset..
  goklem ,magny

  SvarSlett
 11. Så utrolig kult det med setetrekkene da. Virkelig one of a kind stoler da! Kreativt og bra jobba. Søtt å blande farger på stolene. Liker lyseblå :D

  SvarSlett
 12. Stolene ble skikkelig tøffe. Du er virkelig oppfinnsom :)

  SvarSlett
 13. Hello my dearest Solveig, Your photos are beautiful and very inspiring!!!
  You have really great ideas and your home is so beautiful!!!!!!!!!
  Have a very nice new week:)
  God natt
  Kram
  Fleurette

  SvarSlett
 14. Utrolig nydelig! Du er helt makeløst flink, Solveig:-) Skikkelig stilig med striestoff som attpåtil er egendekorert!

  Klem

  SvarSlett
 15. Det var litt av en makeover ! Kjempefint ! Nydelig med de trekkene, du er kjempeflink :-)
  Må si at jeg kjenner meg igjen. Bare å sette igang når inspirasjonen er der :-)

  Ønsker deg en fiiin ny uke !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 16. HIMMEL så fint!!! Det måtte ha varit ett fruktansvärt arbete med sjablonerna?! Du är superduktig!!!

  Ha en fin ny uke!!!

  Klem fra Pia!

  SvarSlett
 17. Heisann:)
  Ble jo bare flott:)Ja Pia er utrolig hyggelig....har ikke fått gleden av og treffe henne ennå....men håper det blir...
  ha en kos dag
  klemklem

  SvarSlett
 18. Hej!
  Du är så flitig!!! Kanonfina stolar & ingen har likadana;o) Tänkte att jag oxå skulle måla lite väggar men har inte kommit igång än....

  Klemmer Malin

  SvarSlett
 19. Så stilige stoler!!! Takk fort tipset om billige striesekker på felleskjøpet.:) Du har det så lekkert hjemme. Stilig.

  SvarSlett
 20. Tror jeg dåner! Så flott er nemlig alt du gjør Solveig! :)

  Jeg synes DU fortjener å være med i boken Sanselig sommer :-) Jeg vil derfor oppfordre deg til å sende inn bilder eller idéer til Franciskas Vakre Verden. Se mer her: http://franciskasvakreverden.blogspot.com/2011/01/hurra-na-kan-jeg-endelig-avslre.html

  SvarSlett
 21. Så fine stolene dine ble!
  Håper du får en finfin dag,
  klem Fredrikke :O)

  SvarSlett
 22. Oi, her skjer det forandringer! Så nydelige stolene ble - og så kreativt med striesekker og det du har skrevet på - kjempefint :)
  Ha en fin uke!
  Klem fra Bekka

  SvarSlett
 23. Hei Solveig
  Kjenner meg igjen i det du skriver ja :) Spisebordet og stolene ble nydelige, likte også veldig godt trekket på stolene ღ passet perfekt… og det som også er så fint, er at man kan lage det selv :) genialt og unikt… Mange flotte detaljer her også, både på skjenken din og bordet… Nyter bare synet her og blir inspirert :) Pia har mye fint – er innom både bloggen hennes og web butikken hennes. Heldig som har møtt henne, hun virker veldig koselig. Ønsker deg en fortsatt fin dag og uke som kommer, klem fra Mette

  SvarSlett
 24. Så fint det ble, og stolene ble jo bare knalltøffe :-) Måtte le litt av minste'n din, men kan forstå det og da :-D

  Ha en trivelig dag - klem Siv

  SvarSlett
 25. For en forvandling! Kjempelekre ble de! Så artig at du har gjort de forskjellige!
  Dette likte jeg veldig godt;)

  Kjenner meg forresten godt igjen i det du sier om å sette ting ut i livet før det egentlig er helt ferdig uttenkt;) Det er bra for kreativiteten det;)

  Ønsker deg en flott ny uke;)

  SvarSlett
 26. Så utrolig fint det ble! Stilig med forskjellig farge på stolene, og så flotte stoltrekkene ble!
  Jeg har ingen stoler jeg kan trekke om (desverre) men må jo kunne gå ann å bruke strie til noe annet også, nå ble jeg skikkelig inspirert.
  Ha en fin dag videre!
  Klem T

  SvarSlett
 27. Det ble veldig fint,Solveig.Stoltrekkene er virkelig flotte.Jeg er imponert over hva du får til.Klem

  SvarSlett
 28. Hvor er det blevet utroligt fint og meget landligt at se til Solveig. Jeg synes også det er godt du tilgodeser de mindstes synspunkter, ville ligne dig dårligt andet - med mit sparsomme kendskab og indtryk af dig!

  Nyd hyggen i familien og jeres nye stue!

  Klem Helle

  SvarSlett
 29. Herli9ghet så fint dte ble Solveig... så flink du er.. likte stoffet og trykket på stoffet.. takk for tipset om felleskjøpet..
  den lyseblå stolen ble prikken over ien spør du meg..

  skikkelig flott..

  du er så kreativ og flink...og her får en inspiarsjon i haugevis.. takk O=)

  klemmer

  SvarSlett
 30. Dette kaller jeg forvandlig!!
  Kjempeflott resultat,stolene er helt skjønne:)
  Og fint med de blå, så flink du er.
  Selger de striesekker på felleskjøpet?

  Ønsker deg en fin kveld!

  SvarSlett
 31. Likte stolene dine kjempegodt!! Utrolig forvandling!! Syns det er så herlig når man pusser opp og gir nytt liv til utgåtte ting i steden for å kaste og kjøpe nytt!! Litt av en jobb da, flinke du:-)
  Klem Ingrid

  SvarSlett
 32. Hoppas att du får en bra dag du snälla.:-) Kram Stina

  SvarSlett
 33. Å wow så stilig det vart! Kanonflotte stola, så stilig med den stria på stolsetene og artig med ulike trykk på. Det var litt av ein forvandling det :-)
  Klems

  SvarSlett
 34. WOW, så nydelig det ble i hvitt og blått♥
  Å må si jeg er imponert over stolputene, de ble jo knalltøffe, og bryter litt opp mot det hvite!!

  Herlig♥

  Nydelig hjem du har, kommer gjerne tilbake hit og henter inspirasjon ja..

  Ønsker deg en fin helg,
  Klem Jatte♥

  SvarSlett
 35. Oioioi Solveig - det er altså så flott - så inderlig vakkert!
  SÅ flott med de to blå stolene - det lille brekket OGSÅ trekkene - Felleskkjøpet gå hjem og vogg - FOR noen stoler!! Ja du lager altså ting SÅ vakkert - hvem får til noe slikt - jo du Solveig - du er altså så drivende dyktig - vakkert håndtverk!!
  Din personlige stil, din miks - det er en sann fryd - striesekker, sjablonger og tekstilmaling - HER I COME!!!!
  Takk for inspirasjonen dyktige venn og ha en vidunderlig helg!!!
  Stor varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 36. Kjempeflotte stoler.
  Hele bloggen din er kjempeflott
  og jeg vil gjerne følge deg vedere.

  Ha en fortsatt god helg.
  Mvh Ingunn :-)

  SvarSlett
 37. For noen fantastiske stoler!!! Følger deg uten tvil, nydelig og inspirasjonsrik blogg! Ha en herlig onsdag:)

  SvarSlett