tirsdag 21. desember 2010

Gledelig jul til alle!!

 

Nå er det ikke mange dagene igjen til julaften og vi har pyntet vårt gamle hus for høytiden. Når det er jul kommer det røde frem i interiøret her hos oss. Som her i denne hjemmestrikkede julestrømpen ;o)

 

_MG_9335 til blogg

 

Som dere ser, er jeg veldig glad i røde monogram, og ikke minst når det er jul. Jeg synes faktisk de skaper stemning sånn helt på egenhånd, og sammen med det hvite gir den meg virkelig julestemning;o) Hvite julehjerter i keramikk, er en annen av de adventsyslene jeg har kost meg med i år. De er fine å henge på forskjellige gjenstander.

 

_MG_9213 til blogg

 

I år har jeg også sydd 4 nye julestrømper. De er hovedsakelig laget av gamle tekstiler funnet på på bruktbutikken,  med unntak av en som er sydd av sekkestrie fra Felleskjøpet;o)  Monogrammene har jeg sydd på selv og brukt både korssting, plattsøm og stofftrykk med og uten sjablong. Jeg liker at de er så forskjellige  - det skaper variasjon både i kreativitet og materialvalg. I tillegg synes jeg det er fint med det grove mot det sarte, noe jeg ofte bruker her i mitt gamle hus;o)

 

 

_MG_9364 til blogg til blogg as

Hurra for smågavene;o)

Strømpene henger over min bestemors gamle symaskin og venter på at smågavene skal komme på plass;o) Vi pleier å ha noen ekstra gaver her i romjula – en liten ekstra juleglede på en måte;o)

 

_MG_9173 til blogg

 

Merkelig nok synes jeg det mest koselige av all julehandel, er å kjøpe disse billige smågavene. Det kan være noe nyttig, noe en har laget, noe godt, Flaxlodd………. Små gaver bærer ikke med seg det store “ansvaret” om at en må finne noe som virkelig faller i smak og som helst har veldig god kvalitet – fordi det gjerne koster litt og skal være noe “skikkelig”.  Med små overraskelser kan man slappe av med julehandelen og kose seg, mens en med en liten latter i magen finner små overraskelser som kan være både til glede og latter;O)))

 

_MG_9365 til blogg

 

Selv om jeg liker rødt, synes jeg fargen passer best avstemt med sarte farger. Da kommer den mer til sin rett;o)

 

_MG_9386 til blogg

 

Den gamle lekehesten min gir fin stemning i et gammelt hus;o) Den står fremme hele året, men har en spesiell nostalgi nå ved juletider.

 

_MG_9427blogg

 

Gangen har kun fått noen røde epler og furugreiner til pynt, enkelt og greit;o) Benken er lagd av min kjære av veggplater som ble til over etter byggingen av tilbygget. Jeg har stått for malingen;o)) Egentlig er det en putekasse med plass til alle stolputene vi bruker utendørs om sommeren. Praktisk i dobbel forstand, med andre ord;o)

 

_MG_9321 til bloggv

 

I spisestua er det flere røde monogram; her har jeg sydd både med plattsøm og kjedesting på putetrekk såvel som på løper. Heklekanten lagde jeg i sommer og denne løperen har fått sine monogram i korssting sydd på som en “lapp” isteden for på selve duken.

 

_MG_8732 til blogg

 

Det er ganske greit å sy slike små lapper med korsttingsbroderi. Da kan man bruke dem til det man måtte ønske og man slipper å dra rundt på hele arbeidet/duken underveis;o)))

 

_MG_9313 s

Tradisjonell jul;o)

Her har vi også beholdt de grove tømmerveggene slik de alltid har vært og den grove bordplata er laget av min svigerfar ( har bestilt bordbeina på Bohus). Plata er sjarmerende ujevn langs begge langsidene – akkurat som treet er fra naturen sin side;o)) Benken er kjøpt på et lagerutsalg. Fikk den billig fordi den hadde en skade ( som jeg slett ikke legger merke til) og stolene er kjøpt på loppemarked.

 

_MG_9071

 

Juletreet er allerede pyntet, til ungenes store glede;o) . Som regel skjer det på lille julaften, men i år har vi kost oss med dette noen dager på forhånd slik at alt er klart til både vi og gjestene ankommer;o)) Det største treet er funnet i bakhagen vår og er plassert ved trappa,  i midtgangen mellom stuene. Og som minstemann sier fra sin plass i trappa der han kan bivåne det glitrende treet; “Nå er det jul, mamma”! Jeg tror jeg vil sove her i trappa i natt, jeg! ;o)))

 

_MG_0066 til blogg

 

 

Nå blir det en liten jule-blogge-ferie her hos meg, men først etter at jeg har tittet innom flest mulig av mine kjære bloggevenner;o)))

Ønsker deg en nydelig jul!! Håper du får kost deg masse!!

Juleklem fra Solveig

 

Now Christmas Eve is nearly here and in our old house we have done all the decoration for the holydays;o) In many ways I think this is the most exciting part of Christmas preparations for the kids. Right now Christmas is still about to come and decoration of the tree is still a little magical;o)

I’ve made most of the decorations myself. Like these Christmas stockings made of fabric from the secound hand store. I’ve made the embroidery and the style of these stockings are quite different, and I like it this way. I always think it’s most exciting making something new each time, and I like the rough against the soft;o) This 200 years old house has still got the wooden walls, and I think small monograms in red and white, makes the real Christmas feeling! I’ve made them on small fabrics so I can put them wherever I like;o)

With these pictures I wish Merry Christmas to all my dear blogfriends, hoping you’ll have joy and peace where ever you are;o))

_MG_9322 til blogg

Christmas hugs from Solveig

53 kommentarer:

 1. Så utrulig koselig!!! <3
  Må inn her igjen litt senere når eg har bedre tid for her var det mye fint.
  Ha en riktig koselig tirsdagskveld :O)

  SvarSlett
 2. Nydelig med røde monogrammer...og julestrømpene dine er så lekre der de henger...så koselig med slike romjulsgaver.....
  kos deg masse i julen....hvis alt går etter planen kommer min mor 4 juledag:)
  klem klem til deg

  SvarSlett
 3. Hei Solveig- her var det mye vakkert for øyet. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne engang- så mye fint. Kjempeflotte julestrømper- jeg er enig i det du skriver om gaver- det er synd hvis det blir et nervepress om å finne de rette tingene- i stedet for en hyggelig liten oppmerksomhet. De fleste kan jo kjøpe hva de vil, jeg synes det er kjempefint å få noe hjemmelaget. Jeg er sikker på at dere får en kjempefin jul- i et så fantastisk julepyntet gammelt hus- her er det bare å drømme seg bort i de vakre bildene du tar! Stoor juleklem fra meg!

  SvarSlett
 4. God jul til deg også,Solveig.Hos deg er det nydelig pyntet til jul.Monogrammer er en favoritt hos meg også. Jeg likte også julestrømpene veldig godt.Vi pynter juletreet lille julaften.Klem

  SvarSlett
 5. Oj så underbar din jul är Solveig! Jag har läst och scrollat upp och ner. Älskar monogramen, hr ju massor av dem här också, och dina julstrumpor är så fina. Härligt när alla är olika. Så många fina glimtar från ditt vackra hem i juleskrud.
  Önskar dig och din familj en riktigt god jul. Njuuuut,
  Kram Pia

  SvarSlett
 6. Hei Solveig!
  så mye fint det var å se på her hos deg...jeg koser meg når jeg blar nedover her :o)
  Nydelige julestrømper....er også så glad i slike monogrammer!!
  Kjempefin stemning!!
  Ønsker deg fine og avslappende juledager
  Klem!!

  SvarSlett
 7. hei solveig...så mye vakkert du har samlet her i blogginnlegget ditt.. du har det så skjønnt! riktig herlig nostalgi...
  (vi drar på ferie 1.juledag) så blogges vi på nyåret...
  klem fra magny

  SvarSlett
 8. Kjære Solveig... du har et av de vakreste hjem jeg vet om... jeg liker det gamle og det grove veldig godt... må være en drøm å pynte og feire jule i huset ditt..

  Vakr emonogrammer... nydelige julesokker ...med hyggelige tradisjoner..

  vakkert...må bare kikke en gang til slik at jeg får med meg disse små detaljen dine..

  ønsker deg og dine en fin og fredfull julehelg..

  kos dere masse.::

  juleklemmer fra Kerstin 0))

  SvarSlett
 9. Nå har jeg satt meg ned og bare kosa meg her inne hos deg. I ditt lune julehjem. Virkelig vakre bilder, og nydelig styling. Så flink du er til å få det fint. Jeg falt helt for julestrømpene du har sydd. Så vakre, og unike alle sammen. Bildet med den gamle døra som står åpen, og juletreet foran, var helt skjønt! Håper du tar turen innom meg også før jul. :) I mitt siste innlegg før jul kommer en julefilm fra hjemmet vårt.

  SvarSlett
 10. Så mye nydelig hos deg, Solveig, nydelige julesokker og hjerter. Og så de flotte monogrammene da. Her var det virkelig julestemning. Vakkert og stemningsfullt! Eg ønsker deg ei riktig fin og trivelig jul og tusen takk for alle koselige kommentarer dette året. Klem fra Sigfrid

  SvarSlett
 11. Så koselig julepyntet det er blitt hos deg!
  Og fantastiske julestrømper, flinke deg:))
  Takk for inspirerende bilder Solveig!
  Og riktig god jul til deg og dine,nyt dagene og kos dere masse!

  Juleklem fra Alva

  SvarSlett
 12. Masse fin julestemning her ja!!! Og den lekehesten var det første jeg la merke til i bildet... NYDELIG... *ønske seg*
  God jul til deg & dere!

  SvarSlett
 13. Long time no seen :)
  Atter engang blir jeg bergtatt av bildene dine, det du lager og slik du pynter !!! Det er lenge siden jeg har lagt igjen kommentar her nå, men jeg er stadig innom deg. Her i huset er andre ting enn blogging blitt prioritert siden sommeren og slik ser det jammen meg ut til å fortsette.
  Ønsker deg av hele mitt hjerte at du skal få en herlig juletid sammen med dine kjære med mye kos, latter og glede.
  Stor klem fra meg til deg :)

  SvarSlett
 14. Hej!
  Vem skulle inte vilja fira Jul i ditt vackra hem Solveig;o) Underbart!!!

  Ha den bästa Julen nu!
  Kram Malin

  SvarSlett
 15. Vilkt undrbart inlägg fårn dig, vad jag njutit utav dina vackra bilder, en härlig julstämning du skapat och visst är det vackert med röda monogram, ha en fin kväll, klemmer

  SvarSlett
 16. For en koselig tradisjon med ekstragaver :-) Nydelige julestrømper du har laget....

  Må si at jeg har brukt lang tid på å studere og nyte de vakre bildene du tar av et fortryllende vakkert julehus !!!

  Ønsker deg deilige dager :-)
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 17. Tack så mycket för julhälsningen, Solveig! Jag önskar dig detsamma, det ser ut som att er jul kommer att bli underbar!
  Och så mycket vackert du har skapat - blir alldeles stum av beundran för din flinkhet och skaparglädje!
  Kos dig i massor!
  Stor juleklem fra Allis

  SvarSlett
 18. Det er mye fint hos deg, jeg likte spesielt godt julestrømpene over symaskinen! Det var flott med de duse fargene i forskjellige nyanser.

  Ha en riktig god jul! Klem

  SvarSlett
 19. Du viser som vanlig de herligste bilder med så mye lekkert!
  Jeg tar selv nå ferie både fra jobb og blogg så innom for å ønske deg og dine ei trivelig jul! Kos deg masse og takk for herlig inspirasjon hos deg i året som går mot slutten!
  Juleklem fra meg;)

  SvarSlett
 20. wow så mange lekre detaljer, jeg vil flytt inn ihuset ditt!! Kan du komme hit og hjelpe meg med detaljarbeidet he he. Utrokig vakkert du har pyntet!! Likte de julestrømpene så godt. Jeg har noen veldig gamle laken liggende som noen gamle tanter har brodert på kanskje disse kunne brukes til julestrømper:) Takk for inspirasjon!! Hmm rekker jeg å sy julestrømper før juaften da mon tro??

  God jul til deg:))

  SvarSlett
 21. Så utrolig hjemmekoselig og flott du har pyntte til jul!
  Ønsker deg og dine en gledelig og fredfylt julefeiring!
  Juleklem fra Tino ♥

  SvarSlett
 22. Jag vill bara titta in hos dig och önska dig en riktigt fröjdefull jul! KRAM Petra, Romantiskahem

  SvarSlett
 23. Vilka underbart fina bilder du visar, här var det fin julstämning. Du har broderat så vackert, dom fyra julstrumporna var otroligt fina. Håller med om monogramen, dom passar jättebra till jul.
  Önskar dig en riktigt GOD JUL
  Varm kram
  AnnaMaria

  SvarSlett
 24. Thank you for the beautiful pictures the whole year - I wish you and your family a Merry Christmas - Health and peace for the new year - best wishes - - Ruth

  SvarSlett
 25. Hello my dearest Solveig, very,very beautiful christmas photos!!!
  I wish you and all your family Merry Christmas:)))
  Have a very nice Christmas time
  Big hugs
  With love
  Fleurette

  SvarSlett
 26. Du har virkelig et julehjem. Og så flott med de røde mongrammene du har brodert. Vakkert, rent og nostalgiskt. Riktig god jul til deg!

  SvarSlett
 27. Åhhh....for et vakkert julehjem du har!!!

  Ønsker deg og dine en riktig god jul og et godt nytt år!!

  Juleklem fra
  Marianne

  SvarSlett
 28. Tack för din rara julhälsning, den gjorde mig så glad, ha nu en skön och fridfull jul med de dina, GOD JUL kram från din vän VIOLA

  SvarSlett
 29. dear solveig,
  you have really a christmas home.i like the heart
  with the red embroidery and the red and white cushion.
  i wish you and your family a merry christmas and a happy new year!!!
  bear hugs,
  regina

  SvarSlett
 30. Hei Solveig
  Så vakre og inspirerende bilder du viser ♥ mange flotte stilleben, likte det du har gjort med advenstaken. Jeg har samme og kunne veldig godt tenke meg en slik som dette :) og herlige frostet epler – tusen takk for at du deler… Ja, nå er det bare en dag igjen gleder meg til god mat og tid med familien, blir så koselig… Jeg ønsker deg og dine en riktig God Jul, nyt juledagene… Stor klem fra Mette

  SvarSlett
 31. Så mye fint!!! Vakre monogram - nyyydelige bilder! Du har et virkelig vakkert julehjem - oser av deilig og sjarmerende julestemning!
  Ønsker deg og dine en riktig fin og koselig jul!
  Juleklem fra Lunalu

  SvarSlett
 32. Hei vennen!
  Åh, sååååå masse flotte bilder fra et julepyntet hus!! Nydelig!! Julestrøpene du har sydd var så herlige, og tradisjonen om små romjulsgaver, den kunne jeg virkelig like ;o)

  Ja tenk, nå er julen her!!! Jeg er vel hjemme hos mamma og pappa, og gleder meg til en lang og god juleferie her! Ute er det julestemning, med snø i trærne, og passe med kuldegrader :o)

  Tusen takk for en kjempekoselig julehilsen på bloggen min - dine ord varmer alltid like mye - hver gang!! Har vært en sann fornøyelse å følge deg her i blogglandia nå i år - bloggen din er til stor glede og ikke minst STOR inspirasjon. Gleder meg masse til å følge deg videre i 2011!

  Jeg ønsker deg en riktig god jul, nyt dagene sammen med dine!

  Juleklem fra Hildegunn

  SvarSlett
 33. GOD JUL Solveig!!
  For et vidunderlig innlegg!
  Og tipset ditt med smågavene - sabla godt og sant!!
  Og alle de vakre monogrammene - jeg er storveis fan av de jeg også - de er SÅ dekorative!!
  Og du - tusen hjertelig takk for dine herlige kommentarer - de gjør meg alltid glad!!
  Ønsker deg og dine en Vidunderlig Jul!!
  Mange mange varme juleklemmer fra Lokki

  SvarSlett
 34. Riktig god jul!
  Juleklem frå Randi

  SvarSlett
 35. Ønsker deg en riktig god jul også. Masse nydelig julestemning du viser.

  SvarSlett
 36. Kjære Solveig. Takk for en , enda engang en herlig serie med vakre bilder!!!

  Håper du har en fin fin julv og koser deg masse ;)

  Klemmer fra GundaM

  SvarSlett
 37. Sorry, fin jul mente jeg ja ;)

  SvarSlett
 38. Ønsker deg og dine en gledelig jul!

  Julehilsen fra,
  Anette Willemine

  SvarSlett
 39. Tusen takk for koselig hilsen inne hos meg.
  Jeg ønsker deg og dine noen deilige fridager og håper dere får slappet av, samlet nye krefter og kost dere masse
  Stor klem

  SvarSlett
 40. Hej min kära vän, tack för alla fina fina kommentarer jag får av dig, du gör mig glad Solveig.
  Jag älskar att titta in till dig och se vad du har för dig.
  Du är otroligt duktig på allt och dina julstrumpor är så fina att jag tappar andan.
  En stor jul kram o pusss till dig / Ingela.

  SvarSlett
 41. Så fint det ble hos dere, og det var noen nydelige julestrømper du hadde sydd :-)

  Ha ei fortsatt fin jul og kos deg med dine nære og kjære - klem Siv

  SvarSlett
 42. Oh, you blog is so beautifull! <3

  SvarSlett
 43. Deilige juleinnlegg du har laget;o)))
  Her gikk det rimelig unna dagene før jul, jeg meldte meg på 3 (!!!!???!!!) julemesser, som alle gikk veldig dårlig;o(( Men en ting fikk jeg iallefall gjort, og det var å tenke... Julemesser er veldig koselig, men også stressende.. Så neste år skal jeg ikke delta på en eneste en...!!! Skal bare pusle rundt og kose meg og stelle og stulle med juleforberedelser.. Gleder meg allerede..

  Håper dere har det koselig der oppe på vestlandet, og at julefreden har senket seg hos dere også...
  Romjulsklem fra
  Linda;o)

  SvarSlett
 44. Wow!!! For en blogg, for et hjem og for ei kreativ dame du er! Tror ikke jeg har vært her før, men her var det mye inspirasjon å finne:)

  Legger deg inn på blogglisten min og ønsker deg en god jul videre!
  Klem, Anita:O)

  SvarSlett
 45. Takk for hyggelig bloggvennskap i året som snart er gått.
  Ønsker deg og dine et godt og innholdsrikt nyttår!
  Klem T

  SvarSlett
 46. Hello my dearest Solveig, I wish you good health, happiness and love in the new year 2011!!!
  Very happy New Year:))
  Big hugs
  With love
  Fleurette

  SvarSlett
 47. Åh det var et dejligt indlæg med masser af inspirerende billeder i fin kvalitet. At du har syet så fine strømper og monogrammer!

  Sødeste bloggeven, jeg vil ønske dig et rigtigt godt nytår og sige dig tak for et dejligt bloggeår sammen med dig!

  Klem Helle

  SvarSlett
 48. Tack för all inspiration under 2010. Är glad att få vara din bloggvän! Ser fram emot ett fantastiskt 2011 och önskar dig och de dina ett riktigt gott nytt år!
  Här kommer årets sista varma kram
  från Pia

  SvarSlett
 49. Ønsker deg et godt nytt år! Gleder meg til å følge deg, bloggen og alle dine prosjekter inn i 2011!

  SvarSlett
 50. Ønsker deg eit riktig godt nytt år. klem fra Sigfrid

  SvarSlett
 51. Riktig godt nyttår til deg. Endelig hjemem fra en varm juleferie. Stas! SAvnet ikke snøen....Nydelig julestrømper du har laget. Personlige allesamen og nydelig broderi på. Nydelige!! TAkk for inspirasjon og kommentarer i året som har vært. Ses på nyåret, ikke så lenge til det :-) Varme hilsener, Siigne

  SvarSlett
 52. ╔═════════ ೋღ❤ღೋ ═════════╗
  ೋ ❤❤❤~~GODT NYTT ÅR~~❤❤❤ ೋ
  ╚═════════ ೋღ❤ღೋ ═════════╝

  SvarSlett