tirsdag 17. august 2010

Miss Austen med følge :o)

Roser er definitivt en av de plantene som virkelig tiltaler meg. Får liksom aldri nok av dem:o)))

Rosene til David Austen er bare noe for seg selv, synes jeg. I år har jeg skaffet meg noen nye sorter som jeg inderlig håper vil overleve både vinteren og hjortedyrene! 

_MG_5551 til blogg 

Vakre  Winchester Cathedral er helt hvit og lyser opp i mørket. Hos meg har den fått tilnavnet har jeg gitt navnet Miss Austen fordi den minner meg litt om den engelske litterære heltinnen:o)))

 

_MG_5555 blogg 1 

Selve roseknoppen er rødlig og de ytterste kronbladene får da en rødlig kant når rosen springer ut. Den er kremhvit i midten før den blir helt hvit – nydelig:o))

Winchester Cathedral skal ha tidlig blomstring og god duft, er remonterende og svært hardfør. Vi hadde en kjølig vår her vest og sommeren har heller ikke vært på sitt varmeste, så den fant ut den skulle vente til august med å blomstre her hos meg:o) Blir spennede å se hvordan det blir til neste år!

_MG_5578 til blogg

Denne skjønheten med navnet English garden har foreløbig bare en rose som har sprunget ut, men den har mange knopper så jeg gleder meg veldig til fortsettelsen. Også ny for meg i år, men for en gledelig overraskelse! Selve rosen er ca 10 cm i diameter og så vakker at jeg bare ble helt betatt da jeg ankom mitt gamle hus sist helg:o))

Rosen er romantisk som noen og selv om jeg i utgangspunktet ikke er så veldig glad i gult, ble denne rosen raskt en av mine favoritter:o)

_MG_5286 til blogg

En annen vakker plante som blomstrer i hagen min akkurat nå, er klematisen Jackmanii. Den hadde følge med en stor og vakker New Dawn-rose, men den tok dessverre vinteren kål på i år:o(. Nå har jeg plantet Constanse Spry på sammen sted, men må nok vente til neste år før hun blomstrer …)

_MG_5130 til blogg s

Imens nyter jeg det som elles står i full blomst hos meg nå. Vakre knallblå og hvite riddersporer passer alltid i en gammel hage. Flere roser står i fullt flor, men det er bare den hvite Polarstjernen jeg vet navnet på. Den har store klaser med små, nydelige hvite roser som har dekket mye av hushjørnet allerede:o)

_MG_5130 til blogg

 

IMG_0815_1 til blogg

Svarthyllen som står inntil huset, dufter ikke bare herlig. Blomster og bær kan også brukes til safting. Har prøvd det en gang og tenkte jeg skulle gjenta suksessen:o)))

_MG_5703 til blogg 

Til slutt et lite bildet av tidstyven min den siste tiden; leveggen i min gamle hage. Den er nå beiset med grå beis /lasyr og har fått et gammelt vindu. Får se hvor langt vi kommer med dette prosjektet før vinteren melder seg, for her skal det jo stæsjes litt mer:o))) Av og til må jeg bare stoppe litt opp for å nyte utsikten fra frokostbordet……

_MG_5098 til blogg

I love roses and special David Austen roses. The white one is called Winchester Cathedral, but I’ve named it Miss Austen cause it reminds me of my favorite author with the same name:o) The yellow and white one is called English garden and is just as beautiful! The clematis Jackmanii is lovely togehter with other blooming flowers like Delphiniums and the Sambucus tree. Summer is back at the west of Norway and I’m working to finish my wooden garden wall :o)

Klem fra Solveig

 

38 kommentarer:

 1. Nydelige bilder Solveig! Helt enig - roser er det vakreste som finnes...

  SvarSlett
 2. Helt utrolig nydelig Solveig,
  - kjenner nesten lukten fra dem heelt hit!:-)
  Ha en fortsatt fin kveld,
  klem Hege.

  SvarSlett
 3. Nydelige blomster hos deg Solveig!!
  Plantet noen austin roser i fjor...men ikke så veldig mye guff i dem enda...de trenger vel gjerne litt tid!!
  Er så glad i duftende roser!!
  Klematis er jo også så fint sammen med roser :o)

  kos deg !!

  SvarSlett
 4. Åååå...så utruleg nydelege! Fantastisk vakre roser. Her må eg notera meg litt namn ser eg. Ønsker meg masser av ulike roser i min neste store hage, og desse her var jo absolutt kandidatar til å få vera med der :-)
  Og sånne store blåklokker var flott også, herleg blåfarge. Ikkje så masse som bløme her lenger dessverre. Vinteren for hardt med staudene og sommaren har liksom ikkje oppmuntra til så masse nye sommarbloma i år...
  Fint å kunne nyte litt av dine bloma då :-)
  Takk for titten!
  Klems

  SvarSlett
 5. Å. så flotte roser du har, skal lete lenge etter vakrere blomster!
  Maler selv levegger for øyblikket, men de er ikke så fine som din ser ut til å være:D
  Vi har så herlig flott vær, så jeg koser meg virkelig selv om jobben starter imorgen;)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. Åh,for noen nydelig roser.
  Roser er utrolig fine,å jeg kan heller ikke få nok av de.
  Ha en vidre fin kveld.
  Klem Christina

  SvarSlett
 7. Virkelig noen skjønnheter du viser oss. Så vakre roser du har! Likte veldig godt de fire bildene du har satt sammen. Utrolig vakre. De bærer preg av sommer og nostalgi. :) Nydelig hus dere har.

  SvarSlett
 8. Så mange herlige blomsterbilder. Roser er bare råflott! De største fløffy får man bare lyst å spise opp!!! Trykke nesen langt ned i og sniffe opp den deilige duften!! mmmmm :) hihi

  Klem

  SvarSlett
 9. hei kjære Solveig!

  Jeg er sikker på at du har en av norges aller vakreste hager. DU må jo bare få besøk av et hagemagasin. Helt skjønne blomster!!!

  STOR KLEM FRA MAIA

  SvarSlett
 10. Hejsan!
  Åhhhh så vackert jag dånar vilka rosor!!!!
  Så fantastiska bilder!
  Önskar dej en fin dag!
  Kram Kathrine

  SvarSlett
 11. Nydelige roser hos deg.Jeg få heller aldri nok av roser men plassen er begrenset, så sort sett lagger jeg problemer for meg sev når jeg stadig lar meg friste av nye roser.
  Ha en fin onsdag.
  Klem

  SvarSlett
 12. Og der fant jeg rosen jeg manglet; English Garden :) Den passer perfekt i et bed jeg har under renovering. Sååå lekker! Winchester Cathedrael står i samme bed og er en fantastisk frodig og blomsterrik rose. Nydelige bilder forøvrig også, svarthyllen er en favoirtt på denne tiden, fantastisk flott når den blomstrer

  SvarSlett
 13. Virkelig noen flotte roser du har plantet.... håper du klarer å overvinter de...og at hjorten holder seg unna...

  jeg kan bare tenke meg at den hagen din er en drøm å vandre i....


  Ønsker deg en fin dag =))

  klemmer =)

  SvarSlett
 14. Deilige bilder som vanlig;o)))
  Før jeg begynte å blogge, så likte jeg aldri roser. Ikke det at jeg mislikte de, men "alle" jenter likte jo roser, og da kunne jo ikke jeg det;o)))) Meeeeen etter noen månder i blogglandia, og spesielt dine skjønne bilder, så har jeg jammen blitt en roseelskende person jeg også;o)
  Dog ikke så mye at jeg faktisk har plantet og stelt roser, det får da være måte på,hihi;o)
  Men en vakker dag????
  Klem;o)

  SvarSlett
 15. Oh my these roses are totally exquisite!
  Thank you so much for sharing these divine roses so very beautiful!
  Enjoy your wonderful summer garden!
  hugs
  kim x

  SvarSlett
 16. Hei.Tusen takk for titten.VAKERT,NYDELIG.Roser en av de nydeligste blomster jeg hvet om.Ha en riktig fin Onsdag.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 17. Nydelige blomsterbilder - måtte sommeren vare lenge ennå:)

  SvarSlett
 18. Åh du milde vilken blomsterprakt! Och rosor och riddarsporrar som är mina favoriter. Jag fotograferade rosor i söndags och de blommor för fullt fortfarande, än är det inte höst...
  Kram Pia

  SvarSlett
 19. Njuter utav dina fantastiska bilder men rosorna är även här min favorit, men jag har inte så vackra som du..önskar en fin dag, stor kram VIOLA

  SvarSlett
 20. Ja roser er skjønt, men hele innlegget ditt er blomstrende vakkert!!
  Akk ja, Solveig - du liksom bare ønser ut skjønnhet du!
  Jeg er også storfan av David Austen rosene, (Moro med Miss Austen - veldig passende!!) de er så gammeldagse og vakre - og så har de den nye teknologien har jeg latt meg belære... de fikser flere skadedy... Ja ja, ta det med en klype salt - jeg har ikke akkurat grønne fingre vet du :))
  Et vidunderlig innlegg og så spennende leveggen har blitt - har du satt inn et gammelt vindu... lekkert med gråfargen!! Vakkert Solveig!!
  Ønsker deg en herlig uke!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 21. Hej Vännen!!
  Vem älskar inte rosor, underbara bilder!!!
  Hoppas din sommar varit toppen och TACK för dina så otroligt varma och snälla kommentarer!! Om du visste hur glad jag blir;o)

  Kram Klem Malin

  SvarSlett
 22. Nyydelig nydelig...det må være en så stooor fornøyelse og bare gå rundt i den deilige haven din Solveig...
  Så fin headeren din er ...
  kos deg i heaven:)
  eddaKlemmer til deg

  SvarSlett
 23. Så nydelige bilder Solveig :-) Måtte sommeren vare riktig lenge...
  Leveggen var jo bare et syn !
  Fikk noen ideer her ;-)

  Ønsker deg en fiiin torsdag
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 24. Kære Solveig, din miss Austen rose er vidunderlig smuk i både farve og form! Jeg forstår godt at du fascineres, det gør jeg også!


  Hav en god torsdag, ven!

  Klem Helle

  SvarSlett
 25. Hei,Solveig.Rosene dine er praktfulle.Skulle ønske jeg var litt flinkere med blomster.Da skulle jeg gjerne hatt en rosehage.Ønsker deg en god helg.Klem

  SvarSlett
 26. Så vakkert det er i hagen din!. Og bildene har også virkelig fanget stemningene. Etter en streng vinter har jeg savnet roseblomstring i hagen min. Litt overrasket over at svarthyllen din blomstrer nå. Min var ferdigblomstret for lenge siden, så nå pryder den hagen full med limefargede små bær.

  SvarSlett
 27. Så mye fint! English gardener og den blå ridderspora er nydelige..., og dermed er det enda mer på ønskelista mi...;)

  SvarSlett
 28. Deilige roser fra David Austin. Jeg håper du vet om nettsiden hans - og alle de deilige rosene det er å bestille. De blir finere og finere for hver år :) Kos deg masse. Mine har regnet bort! Æsj!

  SvarSlett
 29. hei Solveig..
  så mange nyyydleige blomster , ikke minst roser, den hvite var virkelig flott!

  spennende å høre at du har brukt svarthyllen, har også en svarthyll på landstedet, men aldri gjort nytte av den,
  skal være mye antioksydanter i dem...

  tar gjere mot oppskrift om du vil dele...
  kos edeg videre i leveggen...
  klemklem og god helg!

  SvarSlett
 30. Det er noe helt spesielt med Austin roser, jeg plantet noen for flere år siden men det er bare en som har overlevd. I år har jeg kjøpt en til og prøver igjen:)

  Ha en fin helg.
  klem fra marilyn

  SvarSlett
 31. Hei Solveig. Takk for hyggelig hilsen hos meg.

  For en vakker hage du har. Rosene dine er jo riktig prakteksemplarer. Bildene var virkelig gode også, da koser jeg meg ekstra. Nesten så jeg kjenner duften deres. Jeg er ikke så flink med roser, men har et par som kommer trofast igjen år etter år, likevel. Det er en takknemlig plante å ha.

  Klem fra Lisemoren.

  SvarSlett
 32. Så nydelige roser du har. Jeg ønsker deg en fin helg! Klem :)

  SvarSlett
 33. Vakre roser...har noen av dem selv også. Jeg holder på å lage en liten rosehage i selve hagen. Vi har stor tomt og masse plass å ta av.
  Med hage er det mange gjøremål,men du så artig å holde på. Ønsker deg en fin uke :) så håper vi på finvær langt utover høsten. Klem Merethe

  SvarSlett
 34. flotte bilder av vakre blomster.:-) Her er også mange av mine favoritter, roser..akk..vakkert.:-) klematis...akk..vakkert.:-) akkurat plantet to nye nå..som skal klatre langs stammen på et gammelt epletre.:.-) riddersporer i samme blå farge som deg har jeg også..-)

  En god hageuke til deg.:-)

  SvarSlett
 35. Disse blomsterbildene var så utrolig vakre at jeg var nødt til å se dem flere ganger. De hvite rosene tar jo helt pusten fra en. Ja, roser ER virkelig vakkert!!

  SvarSlett
 36. Det är alltid lika soligt och underbart hos dig Solveig. så fina foton på blommor och annat härligt. Kram på dig/Ingela.

  SvarSlett
 37. Åhhh så underbart vackert... ja jag bara njuuuter =) Själv måste jag nog vattna mina egna smårosor, men det kan nog vara försent!

  Kram Anita

  SvarSlett