fredag 7. mai 2010

Hagekoselig utfordring :o)

NIB utfordrer oss til å vise uteplassen vår. Nå har ikke jeg, av visse kalde grunner, fått startet utesesongen ennå, men da solen tittet fre på hytta forrige helg var jeg snart meg å ta frem noe av hagehyggen:o)

Min kjære mann skjønte heller lite da jeg begynte å snakke om snekkring av hagebord i midten av januar! Men klok av skade vet jeg at når hagesesongen starter er det nok av prosjekt utendørs å ta til på, så en kan like gjerne nytte vinteren til å lage klart så mye som mulig:o)) 

Fargen på bordet er en oljedekkbeis ( kode S3010-R80B) og er veldig fin til hagemøbler fordi den varierer mellom blå og blågrå ( bare se på bildene her). På den måten kan den passe inn i de fleste eksteriørstiler:o)

_MG_0462 til blogg

Dette hjertefatet fant jeg også på bruktbutikken. Det er av nyere sort, men jeg synes det var artig og har mange bruksområder om man setter fantasien i sving:o)

_MG_0467 

Det vesle spannet er et loppemarked-kjøp. Minidrivhuset fant jeg på bruktbutikken for noen få kroner. Det var i trehvitt, men med litt nitidig maling ble det etterhvert hvitt:o)) Tallerknene med roser er fra Skeidar. Flittiglise trives godt på skyggefulle steder og er derfor et kjært innslag:o)

_MG_0526 til blogg

Den hvite stolen er også et bruktkjøp. Den var trehvit og ikke så gammel, så jeg kunne med god samvittighet male den hvit:o) Den hvitmalte krakken er derimot noe eldre. Den fulgte med det gamle huset da vi kjøpte det og har orginal hvitmaling:o) En koselig krakk/liten benk som skper hygge både ute og inne:o)

_MG_0506 til blogg

Jeg ble veldig fornøyd med bordet! Stødig og solid som det er kan det brukes mange steder i hagen, selv om det i utgangspunktet var laget med tanke på avlastningsbord her – rett utenfor kjøkkenvinuet. Praktisk når en skal ha ting inn og ut av huset. Godt jobbet kjære! Eh, kan du lage meg et flueskap også, tror du????? Kan du??!!! :o))))

Nydelig helg til alle som stikker innom. Og endelig; nå ser det ut til at varmen skal nå hit også. Da blir det nok flere bilder av min hage og sitteplasse (er) etterhvert:o))))

Klem fra Solveig

_MG_0456 til blogg

NIB challenge us to show the place we like to sit in our garden:o) I must admit I haven’t got my garden furnitures outside for the season jet. The cold weather has preventet me to get the engagement outside, but now when the sun is back I had to bring out the new blue table my husband made for me:o) He has become a clever carpenter during the years. My job is styling and painting:o)

Most of the other things I show here is from a secound hand marked, including the white chair and the mini greenhous  which I’ve also painted myself).

I hope you’ll have a sunny and  wonderful weekend!

Hugs Solveig

 

36 kommentarer:

 1. Åh, så mnage dejlige billeder fra din udeplads. Farverne så fine, det røde træhus, hvide vinduer og blå bord!

  Hav en god weekend, min ven!

  Klem Helle

  SvarSlett
 2. Kjempeflott! Så nydelig bord, og flott gråfarge du har malt det i. Ja, vi kan være glad for at vi har noen som kan snekre for oss. :) Virkelig lekkert sammensatt, mange fine detaljer og gode ideer du viser oss.

  SvarSlett
 3. Jeg gleder meg så inderlig til den gode varmen kommer, slik at vi kan begynne hage/uteliv for ordentlig:)))
  Det var et supert bord din kjære hadde snekret og det blir sikkert flittig brukt etter hvert.
  Det så allerede veldig sommerslig ut hos deg på hytta nå, og veldig, veldig trivelig også:))

  SvarSlett
 4. Hej du fina!!!
  Så mysigt du har det i hagen! Vilket jättesnyggt bord!! Han är inte dålig din man;o) Det blir nog ett flugskåp oxå ska du se!!!! Här är det så kallt....Hoppas Ni får ta del av värmen iaf;o)

  Kram Klem Malin

  SvarSlett
 5. Blåfargen var helt i min stil, så takk for fargekode, den var nydelig!!!
  Koselig uteplass, så nå håper jeg vi alle kan bruke uterommet litt framover. Jeg har makan til det lille drivhuset ditt, men har ennå ikke somlet meg til å male det. Driver og maler salongbord for øyeblikket;)
  Ha ei varm og fin helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. Virkelig et flott bord du har.. nydleig farge...
  Kjempeflink mann du har... og flueskap får du nok også...
  sjarmerende hage bilde..

  Ønsker deg en riktig fin helg..

  klem Kerstin

  SvarSlett
 7. Koselig og sjarmerende uteplass! Bordet var knallfint! Synes fargen var helt nydelig! For ikke å snakke om alt det lekre du har dandert så fint oppå bordet. Du har virkelig sansen, Solveig!

  Klem

  SvarSlett
 8. Så fine bilder, og et veldig fint bord! :O)
  God helg,
  klem Fredrikke

  SvarSlett
 9. Så vakkert!! Du er så flink til å sette sammen de nydeligste tablåer! Jeg ble bare så imponert over det bordet- det var virkelig nydelig- og den fargen var så fin. Må være supert å kunne legge inn slike bestillinger- av og til skulle jeg ønske at jeg var møbelsnekker;) SÅ koselgi at du vil være med på gi-vekken min. Artig at vi har blogget like lenge- husker at jeg fant deg gjennom Margrethe sin blogg. Håper varmen er kommet til dere. Her har det vært ganske kaldt- men i dag er det skikkelig flott;) Ønsker deg ei riktig fin helg!

  SvarSlett
 10. Fine bilder av uteplassen!

  NB: Min give-away trekkes allerede i morgen, lørdag 8. mai, pga av sykdom!

  Klem, Sylke

  SvarSlett
 11. Du er nå makaløst dyktig og det er sannelig mannen din også!!
  FOR et nydelig hagebord! Også er du så flink til å gi ting et lite malingsstrøk og vips! - så er det strålende vakkert!!
  Headeren din er SÅ flott Solveig, du tar så utrolig mange flotte bilder, også har du så mye vakkert du tar bilder av!
  Utrolig skjønnt!!
  Ønsker deg en strålende helg min venn, og måtte våren komme springende til deg :))
  Klem Lokki

  SvarSlett
 12. Oj, vad du kan Solveig (och din man!!!)!!! Det är ju jätte behändigt, det är som ett barkök med köksvinduet!!! Hoppas du kan fira helgen ute i det fria!
  Vi firar morsdag på söndag här i Finland och de har lovat regn (regnar som bäst):(

  Ha det så skönt!
  Kraaam/Pia

  SvarSlett
 13. Dear Solveig,
  your window decoration is enchanting - the quilt is so beautiful - I like your etagere with hearts so much - so fantastically beautiful cutlery and tableware -
  kram - Ruth

  SvarSlett
 14. hello my dearest Solveig, Your outdoor still life is absolutely perfect...very beautiful!!
  Have a nice evening and very nice weekend
  Hugs Fleurette

  SvarSlett
 15. Så himla fint du har fått till det redan..idag har vi full storm och bara ett par plusgrader, man kan tro att höststormarna är här igen, ha en skön helg, kram

  SvarSlett
 16. Den fargen er nydelig:) Koselig ved uteplassen din... Verandaen min blir jeg aldri fornøyd med. Den er så åpen og ukoselig, så jeg må nok se om jeg kan plukke opp noen ideer fra Blogglandia i år tror jeg... Det hjelper nok å få malt den, men det spørs om ikke jeg må få handymannen min til å lage et slikt bord også;)

  God helg:) Klem

  SvarSlett
 17. Hi Solveig, for each photo are beautiful things, blanket, cutlery, small greenhouse, Hearts whatnot, itself a rare treasure, lovely photos.
  Have a nice weekend.
  Iva

  SvarSlett
 18. Du viser flotte bilder som alltids:D

  Deilig at det endelig våres nå... denne gang er for alvor sant?? Det må vi bare tro ;)

  Ha en strålendes helg iallfall:)

  klem fra meg

  SvarSlett
 19. Så flotte bilder,Solveig og bordte er jo bare så fint!! I dag har vi spist is ute i solen og jeg krysser fingene for at resten av helgen blir minst like varm!
  Kos dere!
  klemmer♥

  SvarSlett
 20. ble kjempefint Solveig....så flink han mannen din og lager bord til deg:)
  flott arrangert alt sammen...du er en ordentlig gjenbruker du og:):)
  ha en kos kveld
  eddaKlemmer til deg:)

  SvarSlett
 21. Åh så koselig det var her Solveig!!
  Et kjempefint bord.....og fine saker du har her :o) Liker så godt slike oppvaskstativ også....trenger et på bryggen min!! Kan jeg spørre hvor du har vært???
  Nydelig og takk for inspirasjonen !!

  ha en fin helg :o)

  SvarSlett
 22. Flott bord, nydeleg farge...
  Rett og slett lekkert alt saman :-)

  God helg!

  SvarSlett
 23. Så fint hagebord, et slikt vil jeg ha også! Skjønn farge, så fint at du skriver fargekoden. Veldig koselige bilder du viser og mange fine loppisfunn.

  Ha en fin helg!

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 24. hei solveig
  what a wonderful uteplassen you have.It's a dream
  with all the nice found.
  ha en fin helg,
  warm hugs,regina

  SvarSlett
 25. Sukk, en aldeles nydelig plass!!! Og ikek minst mange flotte detaljer Solveig ;)

  Håper du har fått varmen og at sola skinner på deg ;)

  GundaKlem

  SvarSlett
 26. Så fin uteplass!
  Og kjempefint bord, og du har helt rett i at vinteren er en fin tid for å snekere bord og div til uteplassen, når våren først er der er det jo så mye annet som skal gjøres:)
  Herlige bilder!
  God ny uke til deg!!

  SvarSlett
 27. Så bra och ha bordet under köksfönstret, perfekt om du vill ställa ut saker inifrån. Blev en jättefin plats i din trädgård. Bordet är jättefint, du har en riktig handy-man. Och flugskåpet ska bli roligt och se, han bygger säkert det också.
  Ha det gott
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 28. Nu har jag suttit länge här och njutit av dina vackra bilder på allt från fina loppisfynd till vackert broderade gamla kläder, inspirerande!
  Vilket perfekt bord din man gjort, såå fint!
  Jag gillar varenda detalj på dina fina bilder!
  Ha en mysig kväll!
  Kram Cilla

  SvarSlett
 29. He gode du!
  Så herlig uteplass du har på hytta da - her kunne jeg helt klart kosa meg ;o) Heldige deg, som har en mann som kan snekre fine ting til deg da. Bordet var råflott! Hi, hi - tenk han lar seg overtale til å lage et flueskap også - tror jeg alt sier - gleder meg til å se..;o)

  I dag har det vært skiftende skydekke her i Oslo. Solen har vært en del fremme, men det har vært en kald vind. Ikke noe "uteliv" i dag med andre ord!

  Ha en fin kveld vennen og en flott kommende uke!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 30. Tusen takk for gode ord inne hos meg :))

  For en herlig uteplass du har !! Kjempekoselig :))

  Ha en fin uke
  Klem,Kari

  SvarSlett
 31. Kjempekoslig du har gjort uteplassen. Kjekkt med menn som liker og kan snekkere litt.

  Jeg var på loppis i går. Og jett hva jeg kom hjem med? Nå har jeg en symasnkin til. Og den har bodr og liten skuff og greier akkurat som din. Tenker den skal få være litt miljøskaper i butikken;)

  Må du ha en herlig uke.
  Klem:)

  SvarSlett
 32. Her så det innbydende og koselig ut. Flotte bilder som alltid. :) God ny uke. Merethe

  SvarSlett
 33. How wonderful to have such a clever husband Solveig!
  I love that table and such a beautiful colour! Everything looks so perfect and I so love you mini greenhouse! It all looks wonderful under your beautiful window!
  hugs
  kim x

  SvarSlett
 34. Heisann. Jeg har ikke erfaring med rådyr som spiser av pilen. De holder seg utenfor hagen heldigvis. Ser rådyr ofte på jordet utenfor hagen. Men det jeg vet er at pilbukser vokser ofrt og er villige planter. Og jeg klipper dem helt ned når jeg på våren høster av dem og de gror like godt opp igjen. Derfor vil jeg tro at de også tåler at rådyr og hjort spiser av dem. Men som sagt så har jeg ikke erfaring med stylterottene :) Også finnes det jo så utrolig mange flotte pilesorter. Ha en fin fin uke. Klem fra Merethe

  SvarSlett
 35. guuuriii... solveig..! her var det fryktelig landlig og koooselig.... nettopp en slik nostalgi vi elkser...
  klem,klem, håper det ikke snør hos deg...

  SvarSlett
 36. Nydelege bilete og detaljar du har tatt fram her! Herlege fargar og perfekte kombinasjonar som alltid her hjå deg :-)
  Har ikkje fått tatt i bruk uteområde heilt enno her heller, litt kaldt enno... Men, det må vel snart bli ei ordning får vi tru.
  Tusen takk for award! Var ei koseleg overrasking å koma heim til!
  Ha ein flotte kveld vennen.
  Klems

  SvarSlett