lørdag 27. mars 2010

Gipset påskekos ;o)

Fikk en lys ide en kveld ( hvorfor kommer de fleste ideer om kvelden når en stakkar har behov for å hvile hjernen?!!!!). Måtte jo bare sette den ut i livet så og si med det samme:o)

Brukte det store påskeegget jeg hadde kjøpt og dekket det med husholdningsplast ( til ungenes store bekymring – det skulle jo godteri inni der, da!!).  Dyppet deretter strimler av gips ( jada, slik en gipser armer og bein med) i vann og la lagvis på påskeegget.

_MG_7892

Dette tørker bra fort, og du kan fjerne plasten etter en liten stund. Vips har du et halvt (eller helt) rustikt egg du kan bruke i dekorasjoner ( eller til å fylle med godis:o))).

_MG_7921 til blogg

Jeg har dekorert noen egg med servietter og decoupagelakk. Fin måte å få brukt noen av de sreviettene jeg har liggende:o)

til blogg 

Synes ikke det gjør noe om de ikke blir helt glatte  - det skal være litt “bretter” når man jobber med decoupage:o)

 

_MG_8204 til blogg

Har aldri hatt det helt store forholdet til påskeliljer, men pinseliljer derimot synes jeg er et “must” der de står og sender ut en himmelsk duft i rommet:o))

Eggene her er farget med stempelsverte; disstress Ink og stemplet med maling. Ganske så enkelt og raskt når en alikevel har utsyr til papirhobby i hus!

_MG_8051 til blogg

Bestilte noen lykthus fra Sofies Villa og måtte bare ta et bilde! Begge husene var pakket inn i slikepapir, pyntet med glansbilder og selve fakturaen kom i en skjønn blomsterpose – også den med engler på:o) Følte jeg hadde bursdag selv om jeg hadde betalt det selv:o)))

_MG_8080 til blogg

Dette halv-egget er også laget i gips- En liten glassflaske med en enkel ranukel – kan skiftes ut ved behov:o) Selvlagde hjerter i porselensleire ( har en annen plan med disse senere ), og egg som er stenplet med sort tekst. Lyslyktene gjør pyntingen ekstra koselig:o)

_MG_7985 til blogg

Hos meg blir det ikke mye gul påske – kanskje det regelrett ikke minner om påske i det hele tatt…  Mer om vår tenker jeg:o) Ranukler er en av mine favoritter. Minner litt om roser, men der de er elegante er disse mer søtt vimsete:o)))

_MG_8015 til blogg

 

 

_MG_7898 til blogg

 

 

_MG_8277 til blogg

_MG_8280 til blogg

Ha en flott palmehelg!

One night I went to bed ( why does all my ideas seem to appear when I’m supposed to sleep???!!) I got an idea of making an easter egg og plaster ( right; the same they use on broken arms, leggs and so on..:o). I used one of these big easter eggs with all sorts of pictures on it, plastic and plaster bought at the chemist. It’will dry real fast – I like that kind of material:o)))

Fill it with candy or whatever you want. I’ve decorates some eggs with napkins and decoupage glue:o) The blue and purple is colored with Disstress Ink and   stamped with white paint:o)

_MG_8022 til blogg

 

En inderlig god påske til alle som er innom bloggen min:o)))

Wish you all a lovely easter!

Klem / Hugs Solveig

onsdag 24. mars 2010

Blonder med hank :o)))

Fant ut jeg ville prøve å sy en selskapsvekse, og siden jeg ofte er i det nostalgiske hjørnet, ble den deretter:o) Tok blonder fra et stoff som egentlig skulle brukes til duk, men jeg tror ikke det noen sinne kommer så langt. Har brukt blonden i utallige variasjoner allerede:o)))

_MG_5967 til blogg

Blomstene er fra Kort og godt hobby og er egentlig til papirhobby-bruk. Synes de gjorde seg på vesken likevel, jeg:o) Rundt kanten er det sydd blanke perler…

_MG_6002 til blogg 

Vesken sydde jeg på en av mine hobbykvelder med en god venninne. Jeg er så glad jeg har disse herlige vennene/familie rundt meg som jeg kan dele hobbygleden med:o) Det er ikke få stunder vi har tilbrakt sammen og delt både sorger, gleder og undringer over maling, papir, leire og søm. Et unikt fellesskap jeg ikke ville ha vært forruten. Noen som kjenner seg igjen?:o))))

_MG_5996 ny

 _MG_6143 til blogg

 

Rammen med bilde av min bestemor og to onkler, er gammel. Er litt usikker på om den er laget av min bestefar….. Vet det finnes lignende rammer rundt omkring, men mønsteret ligner veldig på en stol han har skjært ut med samme motiv. Kanskje han brukte rammen som mal?:o) Skoene har sittet på mine føtter en gang for lenge siden.

Tusen takk for alle skjønne kommentarer dere legger igjen alle sammen! Dere er bare gode!

_MG_6057 til blogg 

I’ve done a nostalgic kind of purse with lace:o) Must be a first choise at a wedding, don’t you think?:o) The flowers are from ……. and the old frame can be made of my grandfather….I’m not sure. It’s the same kind of wooden wrok he has made on a chair we have:o) The old shoes has belonged to me as a little girl.

 

Awarder:o))

[ocenění.jpg]

This I got from kind  Iva with the blog Beaute negliee .Thank you so much! It makes my day and inspire me to go on with my hobbies :o)))

Since I’ve frequently written about myself , I hope it’s OK that I just pass this one right on to these blogfriends: Froken Clara, Emmas utsikt, La vie en rose, and Cards by Kim.

Disse “solstrålene” fikk jeg både fra Lokki med MEstringsbloggen og  Randi med Mitt eige solsystem. Tusen takk snille venner – så kjekt å bli satt pris på:o)

Sender denne videre til disse bloggvenner; Lysstreif, Minkas rede, Mitt hvite hus, og Flatheim.

Ta den om dere vil;o))

Klem / hugs Solveig

 

fredag 19. mars 2010

Gode bruktfunn del 2

I likhet med mange andre, flyr dagene også unna for min del for tiden. Det er så masse jeg har lyst å gjøre, men døgnet har regelrett  ikke nok timer:o)

Har tidligere vist noen av mine beste bruktkjøp etter en en utfordring fra Nostalgia :o)) Her kommer noen flere.

Denne duken og glassene ble kjøpt brukt for noen år siden. Slett ikke gamle, men jeg synes fargen på glassene var så fiiin:o))

NYEST

_MG_6648 til blogg NY NYYY

Skapet ble kjøpt i 2006 på den lokale bruktbutikken. Brunt som det var måtte det jo få et strøk maling , elles hadde det jo sklidd rett inn i ett med veggen:o) Landet på grått og pusset frem både grunning og brunfarge her og der. Nye knotter i porselen kom også på plass. Nå fungerer det som oppbevaring for diverse skåler, stearinglys og annet en trenger på en hytte:o)))

Kort og einehjerte 029 til blogg _MG_6697 til blogg

 

_MG_6635 til blogg

Speilet er ikke bruktkjøp, men funnet på salg på Bohus for 5 år siden:o) Passet inn i helheten, ikke sant?

_MG_6658 til blogg

På hytta må en nøye seg med falske buketter……står skikkelig lenge de:o)))

_MG_6827 til blogg

Stolene kom vi over på loppemarket på Løten. Var egentlig tenkt til å male dem hvite, men sort passet egentlig enda bedre:o) Skal vise dere spisebord og stoler sammen en annen gang:o)

 

_MG_6802 til blogg

 

 1

Sist  men ikke minst; vårt aller beste bruktfunn noen gang  er dette huset! Ja, for det er i største grad bruktfunn, selv om det ikke akkurat er denne størrelseorden vi tenker på når vi snakker om denslags:o) Vi kjøpte huset i 2005 etter en annonse i lokalavisa. Det skremte nesten livet av vår nærmeste familie – hva hadde vi vel gjort!!!!

Men dette var i sannhet en invistering i livskvalitet, glede, ro…og en smule arbeid:o) Med et såkalt “husmorvindu” på hver vegg, og resten noe skjøre utgaver, var det bare til å kaste seg på utskifting av både vinduer og kledning:o) Dere aner ikke hva som fantes av “isolasjon” bak disse plankene! Alt fra kjøkkenhåndklær og einer til murpuss og gamle aviser:o)

Tror ikke jeg noen gang såg huset som nedslitt …... Jeg mener; i mitt hode var detbare herlig, nostalgisk og fullt av muligheter ! Omtrent sånn:

 

IMG_9722 crop

Bildet er tatt i fjor. Mye har skjedd både inne og ute, men fremdeles får jeg samme følelsen av glede og ro når jeg kommer hit. Glede over å treffe gode naboer og venner som vi er blitt så knyttet til i løpet av årene som er gått :o)

IMG_0013

Ro ved å  sitte på benken i solveggen og bare høre på fuglekvitter og en liten bekk  som sildrer. Drømme om varme dager og duften fra hegg og svarthyll som blander seg med roseduft og tøffingen av en båt på fjorden…..

Ååååå, gleder jeg meg til sommeren, nå!!!! Gjør ikke du?

Jeg har fått noen awarder siden sist – tar disse med neste gang siden dette innlegget ble noe langt:O)

_MG_6679

Some time ago I showed you some of my best secound hand buy. Here are som more:o) The cupboard went from brown to grey – a colour I’m quite satisfied with. The glasses are not old but I happened to love the colour:o) Fresh flowers can be a problem when we are not there to take care og them. I use these as a substitute:o)

Our best by ever is this old house -no doubt about that:o) We bought it in 2005 and I don’t think I ever saw it as “old” as it was! I just saw how it could be restaurated and all the joy this place could give us…..And it truly has! Now I long for warm summer days in the garden, and the smell of Sambucus and roses mixed with the sound of a boat on the fjord:o))

I’ve been lucky to receive some awards – these I’ll bring to you next time we meet:o))

Have a wonderful weekend/ god helg!!

Hugs/klemmer fra Solveig

søndag 14. mars 2010

Påskeinspirasjon med vintagetekstiler

En hyttehelg med gode venner og kos fra ende til annen, gir inspirasjon til hobbyviksomheten!

I blogglandia dukker det frem vakre påskeegg på løpende bånd. Jeg har laget min variasjon ved å sy eggene av vakre tekstiler:o) Har valgt hvitt stoff med innfelte, egenheklede mellomverk og stoff med avistrykk……

_MG_7364 til blogg

…… i tillegg til tekstiler med nostalgisk skrift. Syr man blonder med i samme svinten, får man litt variasjon:o)

 

_MG_7553 til bloggx

På noen egg har jeg i tillegg til hekleverk ( grudde meg litt til å klippe i dem….), printet ut tekst på overføringsark og strøket disse på forskjellige deler av egget før jeg sydde det sammen. Noen egg blir hengt opp i krokene over spisebodet til pynt:o)

Måtte ta med noen bilder av snøklokkene som titter frem helt inntil veggen på vårt gamle hus – satt og kikket på dem en stund….endelig et tegn på vår!!!

 

_MG_7527 til blogg

Det røffe buret kommer fra Bohus. Passer fint både til dekorasjon, bomster og lys…. 

_MG_7664 til bloggx

Sydde noen egg med “lapper” klippet ut av et tekststoff – litt variasjon gjør seg til påske:o) Den lyseblå lysestaken er kjøpt på bruktbutikken. Den er i messing, men jeg malte den med hobbymaling og ble ganske så fornøyd med resultatet:o)))

_MG_7575 til blogg

Heldige meg har en mamma som også liker kreative krumspring, og som har en håndarbeidsbok fra 1964!  Gjett om jeg fant mye spennende i den! Endelig fant jeg ut hvordan man syr tykksøm!  Har sydd monogram med plattsøm tidligere, men hadde lyst å sy disse bokstavene som står ut fra stoffet:o)

Her er mitt første forsøk. Som dere ser fyller man bokstavene med små sting før man syr på tvers over det hele. Forsøksprosjektet mitt havnet altså på påskeegget denne gangen, men det er ikke det siste jeg skal prøve ut i den gamle håndarbeidsboken:o)))

 

_MG_7401 til blogg

Malen til alle eggene er hentet ut fra boka Påske med Tildas venner av Tone Finnanger og består av 6 deler som sys sammen til et egg. Jeg har bare laget min variasjon av dem:o)

Håper alle som er innom bloggen min, får en flott uke!!

Klem fra Solveig

A lovely weekend in my old house/cabin gave me the inspiration to make my own vintage easter eggs! I’ve started the sewing machine again, found all my vintage fabric and tried some new exciting combinations! Some I’ve used insets of my own crocheting, other I’ve used transfers with scanned text.

_MG_7610 til blogg

The one in the cage I’ve used inset from my first monogram embroidery! I was so lucky finding my mother’s old book of handiwork – here’s a lot to learn!!

The tamplate for all these eggs I found in the book Påske med Tildas venner.

I wish you a wonderful, creative week!

Hugs Solveig

 

søndag 7. mars 2010

Veske i romantisk stil:o)

 

Om noen skulle være i tvil; jeg er altså i sy-veske-modus for tiden! Skrifttyper og urskiver….det er liksom det jeg har fått dilla på nå! Helt ukjent? Neppe :o)

Jeg har allerede prøvd meg på osteklokke – nå kommer klokkevarianten på veske også, bare med annet motiv i modten :o)))

_MG_5660 til blogg

Denne vesken ble morsdagsgave til min mamma , som også har tredd inn i nostalgiens verden med schabby chic og yndige små vintage-frøkner. Hun lager mye selv, men denne gang var det hennes tur å få.

_MG_5676 til blogg

Inni vesken er det en lomme - også med motiv som hun liker. Stoffrosen er selvlaget ved å snurre sammen litt stoff med blonder, sy noen sting for å holde det sammen, limt på en bit hvit filt og festet med en nål.

_MG_5661 til blogg

Motivet er som tidligere bearbeidet på nett, der bildet er “smeltet” inn i urskiven, slik jeg også gjorde det med et annet motiv på osteklokken :o). Deretter har jeg printet det ut på overføringsark fra Panduro Hobby og strøket over på stoff.  Stoffet med avisskrift er kjøpt på min lokale hobbybutikk  - blonden er fra Stoff og Stil.

(Hmmm, hyllen ble merkelig skjev på bildet – er ikke slik i virkeligheten….:o)

 

_MG_5681 til blogg

Vesken er elles laget av sort jeansstoff og har fått tekst-for fra Stoff og Stil.

 

_MG_5688 til blogg

Tusen takk til dere som legger igjen koselige hilsener og alle som følger bloggen min! Setter pris på dere alle sammen! Dere betyr mye for min inspirasjon og kreativitet:o)

There’s no doubt; I love bags and sewing machines these days:o))) My latest bag is made of dark jeans fabric. I’ve found a dial where I’ve melted a picture into the senter, used transfers and put the whole thing together with newspaper fabric and lace:o)

Thank you so much for all the nice comments you leave me. I’m honoured for all who wants to follow my blog too:o)

Hugs/Klem Solveig

 

torsdag 4. mars 2010

Vakkert kjøp fra Romantiska ting….. og en fin gave:o)

 

 

Jeg er en av dem som lenge har beundret alt det flotte som Viola tar inn i sin nettbutikk Romantiska ting.  Måtte jo derfor bare ha denne flotte kannen! Synes det passer fint inn i mitt interiør:o))

Kikk innom koselige Violas romtantiska hem :o) Her finner du en dame med mange jern i ilden !

IMG_6187 til blogg

Jeg har aldri vært spesielt begeistret for nelliker, men da jeg passerte en bukett med disse, fikk jeg bremsene på! Synes det er den nydeligste nellig jeg har sett noen gang. Helt den rette fargen og sjarmen til å passe inn blandt mine ting og tang:o))

_MG_6076

 Vasen er fra Lene Bjerre.

IMG_6208 til blogg

 

_MG_6911 til blogg

Jeg har vært så heldig og vunnet give away hos sjarmerende Nostalgia :o)))). Disse sokkene er både skjønne og varme. Ingen bakdel når en har et gammelt hus med kalde gulv:o). Tusen takk snille du!

Liker du gamle og nostalgiske? Ta gjerne turen innom Nostalgias verden – masse spennende å se:o)

 

Klem fra Solveig

I’m often impressed by all the beautiful webshops I see on net.  This wonderful cofeepot I bought from my blogfriend Viola’s webshop Romantiska ting and combined with cute flowers it makes my kitchen comfortable.

I’ve also been lucky winning a give away from another blogfriend; Nostalgias verden. Thank you so much! The beautiful socks are nice and practical in my old house:o)

Ha en flott helg!

Klem fra Solveig