søndag 23. juni 2013

Hjemmelagde speilsprosser og gamle instument

 

Hvordan går det med dere nå  som sommeren har startet? Her hos meg mangler det i allefall ikke på prosjekt! Nå som eksamen er over og alle skole- og aktivitetsavsluttningene for barna er unnagjort, har jeg jo bare jobben igjen og kan kose meg med alle prosjektene som har ligget i bakhodet de siste månedene;o))

 

IMG_4267 til blogg

 

Dette speilet har definitivt vært et av prosjektene, eller rettere sagt; sprossene jeg gjerne ville ha på det, er selve prosjektet ;o) Speilet ble kjøpt på Gjenbruk for 20,- kroner og har lagt i boden i 3 år. Det er vel slik med flere enn meg at det å bygge på noe nytt, noe en aldri har gjort før, krever litt overskudd og tid før en setter i gang……? Utålmodige meg vil jo ha alt perfekt med en gang, ikke noe prøve og feile her i gården….;o)))))

Men det hele gikk jo strålende fint! Vi fikk vårt faste byggfirma til å kutte opp noen lister og så gikk vi igang med oppmåling og lim! Jeg ønskte å få en type “fransk landstil” inndeling på sprossene, og de ble helt som jeg såg for meg!

 

IMG_4353 til blogg

 

Listene ble malt i hvitt med “røffing” med sort på bakre del og langs kantene for å få et litt slitt utseende. De viser mer i virkeligheten enn på bilde.

Deretter fikk speilet hedersplassen over kosekroken min i skyvsengen og med vår herlige gamle tuba som selskap. Det gamle instrumentet funker som bare det, og ble kjøpt på bruktmesse i Vikingsskipet i vår. Har lenge ønsket meg et gammelt instrument så tubaen måtte bare bli med hjem;o))

PS! Er det et “dårlig-husmor-syndrom” at all julepynten ikke er fjernet i juni?? He,he.

IMG_4391 til blogg

 

 

IMG_4264 til bloogg

 

Tubaen er blitt brukt i skolekorps og har nok vært med på mang en festelig anledning;o))) Uansett passer den godt til vår gamle tømmerstue der den får komme til sin rett. Den går fint an å spille på også, for de som er flink til denslags;o)

 

 

IMG_4428 til blogg

 

De gamle dørene fra 1700-tallet er også en sjarmerende del av huset og skal få stå med sin delvis avslitte maling og flotte gamle slåer istedenfor håndtak. Også her har generasjoner bidrat til sin del av slitasjon gjennom hverdagens mange gjøremål. Kos å tenke på…… ;o)

 

 

IMG_4298 til blogg

 

Da gjenstår bare litt rydding i hagen før jeg kan krype godt opp i kosekroken med boken min.

 

IMG_4254 til blogg

Hei, vent litt! Har du lagt merke til den brune tallerkenhyllen som speiler seg på veggen der? Jo, ser du, den skulle jo males! Boken får vente litt til, den. Frem med penselen” ;o)))

 

Fine junidager til deg!

Klem fra Solveig

 

fredag 7. juni 2013

Vårlig skjønnhet

 

 

Når vårvarmen plutselig kom her vest, eksploderte naturen i farger og blomster – i allefall rundt vårt gamle hus;o))

 

IMG_3434 til blogg

 

Endelig ble det sommer i hagen!

 

IMG_3410

 

Kan ikke slå gresset enda på en stund, nei;o))

 

IMG_3438 til blogg

 

Den yngste av min herlige nieser fant raskt veien ut i blomsterengen og plukket mange buketter til sin ivrig fotograferende tante;o))

 

IMG_5153

 

 

 

IMG_3695 til blogg

 

Med denne skjønne huldra i blomsterenga, ønsker jeg dere en nydelig helg!! Og til alle svenske venner; til lykke med prinsessebryllupet i morgen;o)))) For et flott par!

Klem fra Solveig