mandag 31. desember 2012

Godt nytt år!!!

Kjære gode bloggvenner og andre herlige lesere!

Tusen takk for alle gledelige hilsner gjennom 2012!! Så koselig at nettopp DU finner tid til å stikke innom min bloggeverden! Det setter jeg stor pris på ;o))))

 

 

IMG_0069 til bloggen

 

Håper at du får et nydelig nytt år og at 2013 oppfyller dine håp og drømmer!

 

Nyttårsklem fra Solveig

 

torsdag 20. desember 2012

Julehilsen til deg fra meg ;o)))

 

Nå er det ikke mange dagene igjen til julefreden for alvor finner veien inn i de tusen hjem. Her i huset har man for lengst innsett at man rekker det man rekker, og sånn er den saken ;o)))

IMG_0494 til blogg_Snapseed_Snapseed2

Huset er for så vidt ferdig pyntet, utenom juletreet da-det tar vi ikke inn før lille julaften.

 

IMG_0403 til blogg_Snapseed t

 

Mine hjemmelagde nisser er komt frem i lyset og skaper sin egen stemning foran peisen. Kan nok bli litt varmt i topplua etterhvert ;o)))))

Jeg hadde dilla på å lage slike nisser på begynnelsen av 90-tallet. Tror jeg lagde 7 stykker på et år, og flere fulgte i årene som kom. Det var morsomt å gi dem sitt særpreg ved å male ansikt og lage små klesplagg. Gav bort mange, men noen er fortsatt i hjemmet ;o)

 

IMG_0663 til blogg_Snapseed t

 

Vi pleier ikke å bake så mage småkaker til jul, så det er for så vidt en enkel affære. Akkurat nok til at en finner kosen med det og at alle har fått sine favoritter ;o)))

 

IMG_0672 til blogg_ bilder n

 

Nå står gavene og venter på sine nye eiere. Jeg elsker å finne julegaver til hver enkelt og føle spenningen når de åpner opp. Derfor blir det også alltid noen små ekstragaver, sånn for kosen’s skyld. Har nok beholdt barnet ennå i meg der. Siden min bror er på samme måten, kan man vel si det er både arv og miljø inn i bildet;o)

Mest av alt tror jeg nok det er stunden i seg selv jeg er glad i; da alle sitter samlet og roen har senket seg. Koseprat og gaveoverrekkelse. Kanskje trenger en slike stunder nå mer enn før, fordi hverdagene stadig blir mer og mer hektiske……?

Pepperkakehuset er alltid ungene sitt verk. Uansett hvordan det blir seende ut, når det mammas og pappas hjerte med sin sjarm ;o)

 

 

IMG_0803 til blog_Snapseed t

 

 

 

IMG_0796 til blogg uteskt_Snapseedmmm

 

Det gamle trauet jeg arvet fra min mors side av familien, er havnet på spisebordet med alle godsakene oppi – klart til et lite førjulsbesøk. Egentlig et koselig “serveringsfat” med nostalgisk sjarm, det der.

 

IMG_0608 til blogg_Snapseed t

 

Det er koselig å lage små stillben og forandre litt til jul ;o) “Nå tenner moder alle lys…” Det er i allefall en sannhet her i huset! Jeg elsker både det sarte lyset og lukten av sterarinlysene!

 

 

IMG_0613 til blogg_Snapseed

 

 

 

IMG_0212_Snapseed

 

Bak vårt gamle hus har istappene dannet en vegg under en gedigen fjellhylle. Nesten litt skummelt å stå under her, men jammen kan en fange vinteren på sitt vakreste gjennom frossen is!

 

IMG_0215_Snapseed

 

Det er ikke så dumt med et lite rødt hus i skogkanten når det lir mot juletider. Gir litt ekstra julefølelse i seg selv ;o)

 

 

IMG_0248_Snapseed

 

Lyset her ute ved fjorden slutter jeg aldri å forundre meg over. Himmelen skifter rett som det er i de vakreste farger og får en til å stoppe opp for å ta inn alt det vakre som naturen selv står for.

 

IMG_0737 til blogg

 

Kjære alle dere som i løpet av året har vært innom bloggen min! Det er ikke blitt så mange innlegg på meg i år som tidligere. Noe av grunnen er nok at vi har prøvd å komme oss videre med oppussingen av gamlehuset, og sånt tar jo en del tid ved siden av jobb, unger og lekser;o)

 

 

IMG_0799 til blogg

 

Kommentarene fra dere er like kjære og ikke minst noe av det som gir glede og inspirasjon i hverdagen. Nå frem mot jul skal jeg ta turen innom dere bloggvenner se hva som opptar dere, og legge igjen noen julehilsner;o))

 

Måtte dere alle få en nydelig julehøytid!!

Klem fra Solveig

 

søndag 16. desember 2012

Velkommen…..

…til adventsfrokost i gamlehuset;o) Det er litt koselig å finne frem de røde detaljene igjen og pynte litt i den gamle tømmerstua.

Her er det sol hele året (så lenge den kommer frem gjennom skydekket, da), og det er ikke til å stikke under en stol at en får ekstra energi når de lyse, livgivende strålene kommer tittende  inn vinduet en tidlig morgen.

 

 

IMG_9619 til blogg

 

Fant noen gamle lakener på Gjenbruk. Ikke alltid lett å finne dette hvite, kraftige stoffet lenger. Noen lengder kommer til å bli brukt som duk slik som her, mens andre må finne seg i å bli putetrekk og andre kreative prosjekt ;o)

 

IMG_9612 til blogg

 

For prosjekt er det mange av! Bare synd at klokken min er innstilt på turbofart, den gir meg liksom ikke spillerom til alt jeg ønsker å gjøre! ;o)

IMG_9563 til blogg

Jeg skulle jo ha sydd en gjeng med puter, malt tallerkenhyllen (og gangen), laget skap på veggen i stua samt madrass i langbenken…….For ikke å snakke om alle julegavene jeg skulle lage.

Men vi har da fått laget skap i midtgangen og malt ferdig gulvet, og det er da noe. Kommer med bilder etterhvert. Ble veldig fornøyd med resultatet ;O)

 

IMG_9590 til blogg

 

 

 

IMG_9559_Snapseedbb

Men først skal vi altså spise frokost!

 

IMG_9651 til blogg

Er du klar, Nitro? Skal vi ta vekkerunden? ;o)))

Ønsker deg en flott adventssøndag, min venn!

Klem fra Solveig

tirsdag 11. desember 2012

Adventsdagen;o)

 

Det er et “must”! Å huske å nyte adventstiden før den forsvinner i alle tingene en bare føler en bare MÅ gjøre, eller har satt seg planer om å gjennomføre.

IMG_9906_Snapseed

 

Jeg har alltid mange prosjekt og planer. Har så lyst til å få gjort det alt sammen ;o)) Men så har jeg også spart en feriedag som bare skal stå i kosens og roens tegn – sammen med mann og barn.

Å starte dagen i kosekroken - godt plassert i skyvsengen, er ingen dum ide. Jepp, godteri på en tirsdag eller heller ikke å forakte ;o))))))

 

IMG_9968    IMG_9724 til blogg_Snapseed

Nitro har fått stokket beina og lader opp i andre enden av sengen – han skal snart tigge godbiter når gjengen skal bake pepperkakehus. Da må en pus være uthvilt, må vite ;o)

 

IMG_9746 til blogg

 

Dessuten skal vi en tur i terapibadet og innta middagen på restaurant etterpå ;o)))

 

IMG_9961 til blogg

 

Du, ta deg en kosedag i desember! Her kaller vi det Adventsdagen, noe som er blitt en årlig tradisjon og glede. Så utrolig deilig å legge bort alle “må-oppgaver” en dag og bare kjenne litt på livet og adventstiden! 

 

IMG_7095 til blogg stor hvit

 

Med ønske om en nydelig dag!

Klem fra Solveig