tirsdag 28. august 2012

Til salgs ?

 

Kan det virkelig stemme at sommeren er på hell? For det første har den rullet noe innmari fort avgårde, og for det andre ser augustdagene ut til gå å enda raskere! Er det bare meg eller er det andre som har mistet et par –tre timer i døgnet etter skolen startet….?

 

 

Heldigvis har ikke rosene mine takket for seg ennå. Austenrosen  English Garden står fortsatt med mange knopper og har tydligvis ikke tenkt å slippe sommeren riktig ennå.

 

_MG_4445

 

Da er det værre med denne gamle prestegårdsrosen – ikke så mange nikkende roser igjen på den busken nå. Synd – den dufter så inderlig godt!

 

IMG_6076 til blogg

 

 

IMG_6236 til blogg

 

 

 

IMG_6090 til blogg

 

Det er jo så mye vakkert å ta bilde av om sommeren. Så mange søte, bittesmå blomster jeg bare legger merke til med nesa trykt inntil et kamera med macro-objektiv;o)) Visst finner man mye om man fotograferer macro eller i året også, men fargene og mangfoldet er så stort i sommermånedene!

 

IMG_7223 til blogg

 

Bare ta alle markblomstene – de er jo nesten mer frodig utenfor gjerde enn innenfor! ;o)

 

IMG_6267 til blogg

 

Og så deilig som det er å kunne gjøre de fleste huslige ting utendørs!

 

IMG_6259

 

En liten morgenvask med bare lyden av småfugler og bekkefall  - det er kos det! ;o)

 

IMG_6288 til blogg

 

 

 

IMG_6293 til blogg

 

Ikke så dumt å sette seg i en solvarm krok å titte i interiørblader, heller!

 

IMG_7204 til blogg

 

 

 

IMG_4838 til blogg

Så nå lurer jeg på om det er noen som har noen ekstra timer til salgs? Jeg skulle nemlig så gjerne hatt litt mer tid i sommer-land! Kanskje jeg skulle sjekke på en bruktbutikk. En hadde jo så mye bedre tid i gamle dager, eller hur?? ;o))))

Ha en flott august-uke!

Klem fra Solveig

søndag 12. august 2012

Rips-tips

 

Helgen har bydd på sol og utekos på hytta vår. Da ser man jo også alt som skulle vært gjort i hagen – slik som å plukke bær fra bugnende, knall røde ripsbærbusker ( Jepp – jeg husket nettingen i år ;o)))

 

IMG_7682 til blogg

 

Så hva gjør man med alle bærene,da? Jo, man kan jo alltids fryse dem og ta dem opp til bruk i smoothies såvel som ripsmuffins. Safte og sylte går også fint, eller nyte dem med sukker, fløte eller vaniljekrem til ( samt en deilig kopp kaffelatte ).

Eller man kan ta en lynrask og impulsiv løsning av en deilig rips-smuldre-pai, samtidig som gjestene ankommer tunet for grilling;o)))

 

                  IMG_7843 til blogg    IMG_7695 til blogg

 

Min svigerinnes herlige oppskrift på smuldrepai med epler, fikk plutselig en ny vri. Vel, det måtte noe mer sukker til, men pytt – det er ikke hver dag vi gir gjestene lynrask blodsukkerstigning;o))))

 

1abackscrollymusicregwhite rn

 

Bytter du ut ripsen med epler og kanel, får du en deilig eplepai;o))))

 

IMG_7844 til blogg

 

Vi serverte paien med vaniljekrem – fordi enkelte i familien ikke er så glad i det syrlige. Ingen lavkarbo-hit dette her. Heller en skikkelig kaloribombe – men deilig frisk og sur-søt på samme tid! En smak av sommer, rett og slett;o)))

 

 

IMG_7687 til blogg

 

Nyt hagekosen så lenge den varer – synes kveldene er blitt merkbart mørkere nå……

 

IMG_7909 til blogg

 

Vel, selv om jeg skal holde fast på sommeren så lenge jeg kan, er jeg slett ikke redd for høsten heller. Har så mange hobbyprosjekt jeg har lyst å starte på. Kjære venninner, når skal vi starte?

Har DU et høstprosjekt du gleder deg til også ?

Rips-klem fra Solveig ;o)))

lørdag 4. august 2012

Romantisk innramming

Visst ble det både vel og lenge til jeg postet et innlegg igjen! Ferien gikk som en vind med koselige besøk hos både familie og venner sørnorge rundt.

Så var det å finne døgnrytmen igjen,da !  Ikke lett for en som neppe er i seng før to i det ferien setter inn;o))))) Men det går vel denne gangen også.

Dagens bilder går helt tilbake til vårparten ( ikke lenge siden det heller….;o))  I mai fikk jeg gleden av å være med å stelle i stand konfirmasjonen til en herlig og glad jente, som bl.a har den samme lidensakap for scrapping og papirhobby som meg og mammaen hennes;o))))

 

Bilder fra 400D 457 til blogg

 

Det naturlige ble jo da at jeg dekorerte et scrappe-album til henne, i god nostalgisk stil. Dere som har fulgt meg en stund, kjenner nok igjen bildet;o) Synes det uttrykker både skjønnhet og ro….. Passer til en konfirmant.

 

Bilder fra 400D 482 til blogg

 

Forsiden på albumet var i utgangspunktet helt enkelt: en pappplate med en firkantet utskjæring i midten. Her brukte jeg et helt pynteark i romantisk stil, skar ut midten, la et grått pynteark under ( og skar ut etter den opprinnelige firkant-utskjæringen), samt limte på en blonde av en duk fra Stoff og Stil.

 

Bilder fra 400D 400 til blogg

Hvite papirblomster, blonde, splittbinders med blå “diamanter” samt grov hyssing utgjorde detaljene.

 

Bilder fra 400D 429 til blogg

 

Det ble et album med løfte om vår og sommer, og ønske om fremtidig lykke til søte Sunniva;o)))

 

Bilder fra 400D 472 til blogg

 

 

 

Bilder fra 400D 414 til blogg

 

Albumet var laget med tanke på at den unge damen kunne samle hilsner fra sine gjester på den store dagen. Har laget lignende prosjekt tidligere med samme formål, og synes det er spesielt kjekt at folk skriver hilsner på selve feiringen – det hersker alltid en spesiell stemning da og hilsnene en får slike dager kan ikke måle seg med det en elles skriver i et gratulasjonskort. Så kan en scrappe inn minner i forma av bilder etterhvert, ikke sant? ;o)))

Håper dere får kost dere med sommerdagene, kjære venner. Her nytes dagene sammen med familie og venner…..og jammen blir det ikke tid til litt hobbylering også, selv om ho mor er begynt å jobbe……og pusser opp gangen på hytta.  Hadde jo noen planer i hagen også. Nei, dagene går fortsatt for fort;o)))

Klem fra Solveig

Time passed very quickly this summer (specially in my holidays)! I’s too long since I posted in my blog but I hope you’ll forgive me;o)

This scrapping album I made for a yound friend who had her confirmation last May. It’ nice to collect greetings from family and friends right there, on the big day. You’ll never get more cosy words I assure you. An album with lots of love from all your guests makes memories for the rest of your life!

It’s originally an ordinary album with a carving square in the middle. I’ve used some of my cutest laces and some very romantic paper, in addition to paper flowers and brads.

Hope you’ve had a wonderful summer so far! There are far more summerdays to enjoy – have a happy weekend;o)))

 

Hugs Solveig