fredag 15. juni 2012

Intens skjønnhet…..

 

Da vi kjøpte vårt gamle hus for 7 år siden, hadde jeg bestemt meg for å i allefall sette en plante i den karrige jorden selv om hage ikke var det første vi tenkte på ( i allefall ikke min mann;o))))). Med hjelp av min mor og svigerinne fikk jeg lempet vekk en aldri så liten steinur og plantet en kort stilk av en Bergklematis med navn Montana. Jeg hadde på det tidspunktet aldri trodd at en klematis i min hage kunne vokse seg diger som denne har gjort!

 

IMG_5861 til blogg

Nå når det står i sin flotteste prakt, får den meg nesten til å snuble ut av bilen med kameraet i hånden – fast bestemt på å forevige hver eneste lille blomst som åpner seg.  En vil liksom ikke slippe taket i denne blomsterfryden.

Klart jeg må ha en liten sitteplass midt i blomsterhavet – et sted å nyte både morgensol og solnedgang!!

 

IMG_5902 til blogg

 

Dvs vi har ikke bare en sitteplass ved det gamle eldhuset….. Vi har tvert imot nok småbord til å drive en liten kafe;o))))

 

IMG_5948 til blogg

 

De knallblå kurvstolene er et bruktfunn til 40,- kr. stk. Og ja, de var blå da jeg kjøpte dem;o)))  Jeg synes de pynter opp i hagen, så de får nok beholde knallfargen! Både det runde 70-tallsbordet og det lysegrønne kjøkkenbordet er kjøpt på Gjenbruk ( men malt lysegrønt av undertegnede;o)

 

IMG_5942 til blogg

 

I bakgrunnen ser dere resten av “kafeen” ;o) Det lysegrønne bordet er koselig å ha til frokosten, mens solstolene holder stand til kaffekosen med en god bok eller et interiørblad.  Disse bordene blir jo flyttet rundt på alt etter som hvor solen befinner seg, men det er slett ikke så dumt a ha slike småbord når en har mange på besøk og ungene vil danne en liten gruppe sånn i utkanten av de voksne;o))))

 

            IMG_6037 til blogg   IMG_6055 til blogg              

            IMG_6024 til blogg    IMG_6031 til blogg

 

I hagen vokser det alt fra trauste rhododendron til en viss mengde ugress, og i bakgrunnen på det øverste bildet til venstre kan en skimte planteveggen av armeringsmatter som skal danne et hagerom med tid og stunder.

 

IMG_5893 til blogg

Når kveldssolen tar sin siste runde rundt hus og hage, er det deilig å kunne sitte ute og nyte roen og stillheten på dette stedet.

 

IMG_5286

 

Naboen tar turen ut på gjordet med en neve “godis” til sauene. Passer egentlig ganske så fint innrammet av det nye stakittgjerdet vi er i ferd med å sette opp;o)))

En gammel trebåt fra mitt barndomshjem utgjør også en del av eksteriøret.

IMG_5978 til blogg

 

Det er en deilig tid nå når sommeren tar sine første steg og inviterer oss ut i varmen. 

 

IMG_5921 til blogg

 

En tid det er like koselig å pynte ute som inne,…..

 

IMG_5828 til blogg

…….  å få senke skuldrene slik at man faktisk hører at man går på grusen…….

IMG_5886 tl blogg

 

…. og avslutte en deilig dag med tanker kretsende rundt bilder en ønsker å dele med koselige bloggvenner;o)))

Klem fra Solveig

 

tirsdag 5. juni 2012

Junikos….

 

Juni sneik seg innpå meg nesten uten at jeg merket det;o) Den første sommermåneden, full av sommerforventning og hagekos! Min kjære mann bare rister på hodet der jeg løper ham over tærne i min iver etter å dra ut ene interiør-dill-dallet etter det andre. Nei, da er det best å holde seg faskt i plenklipperen mes den jager han rundt huset med jevn fart;o))))))

 

IMG_5440 til bloggen

 

Den lille plattingen ved siden av det gamle eldhuset er blitt vår yndlingsplass i hagen. Her er det lunt og deilig å spise frokost godt skjermet fra nordavinden, og samtidig koselig så nært opptil den gamle steinmuren på eldhuset.

Plantehyllen er snekkret av min kjære, mens kjøkkenbordet er funnet på Gjenbruk og malt i en nostalgisk lysegrønn farge. De to jernstolene ble kjøpt på et lokalt hagesenter for noen år siden og er mine absolutte favoritter!

 

IMG_5356 til blogg

 

Tett inntil leveggen med et av husets gamle vinduer, har jeg solstolen og en bok klar.  Så kan man lure på når fruen skal få tid til å sette seg ned, sånn som hun svinser fra det ene prosjektet til det andre…..;o)

På en av mine egenproduserte tavler henger derfor følgende sanne ord………

IMG_5369 til blogg en 2

 

………….. bare som en liten påminnelse om å stoppe opp og nyte iblandt;o)

 

 

IMG_5399 til blogg

          

Hagen vår består av mange sittegrupper – helt klart til å nyte hver eneste solflekk. Skal vise mer av dem en annen gang;o))) Et koselig skue nå når epletrærne står i blomst.

 

     IMG_5378 til blogg  IMG_5371 til blogg  IMG_5447 til blogg

 

Det er mye som står i blomst nå, og snart kommer bergklematisen med alle knoppene til å vise sin skjønnhet til alle som passerer forbi. Den er allerede begynt å lure seg rundt det turkise flueskapet ved steinveggen.

 

      IMG_5464 til blogg    IMG_5497 til blogg

 

Ser at noen bemerker at de har problem med å kommentere hos meg fra tid til annen. Skjønner ikke hva det kan dreie seg om. Bruker Live Writer til innleggene siden jeg synes denne er langt mer oversiktelig enn Blogger. Noen som har erfaring med at det kan skape problem? Andre som har opplevd lignende?

 

IMG_5450 til blogg

Kjære du; jeg håper du får en aldeles nydelig sommermåned fylt med masse junikos………… og husk kjenne etter at du er til her og nå;o)

Klem fra Solveig