fredag 30. mars 2012

Med hode under armen og armen i bind...




Gips kan jo som kjent brukes til så mye mer enn å spjelke armer og bein;o) Jeg har prøvd meg på gipset påskeegg før, slik som dette under her fra 2010.







Synes dette var så morsomt at jeg måtte prøve igjen.Hvorfor gipse isopor-egg? Jo, overflaten får jo akkurat den røffe finishen jeg ønsker meg;o)))







Sånn bare for å statuere et eksempel;o)))






De siste 5 årene har jeg laget en ny variasjon av påskeegg for hvert år. I fjor fikk isoporeggene strimler revet av hvitt stoff limt rundt seg. Liker så godt vintage-uttrykket de gir;o))

















Litt gult er kult! I allefall når det kommer i form av en avblomstret gul rose.

Noen har sikkert startet sin påskeferie allerede. Selv skal jeg jobbe i begynnelsen av neste uke også, men ønsker herved dere alle en nydelige flott påske!!


Klem fra Solveig



mandag 26. mars 2012

Gjenbruk til glede og nytte



Selv om jeg gleder meg stort når jeg får traske rundt på herlige interiørbutikker og unne meg en skatt og to til hjemmet, må jeg innrømme at det er få ting som gleder meg mer enn at jeg klarer å skape noe nytt av noe gammelt. Har liksom litt bedre samvittighet når hjemmet blir fornyet samtidig som jeg har spart litt penger;o))

En gammel lampeskjerm med rosa rysjekant er blitt ribbet og kledd i røffere drakt i form av hønsenetting. For å slippe å se rett inn i glødepæren, har jeg festet på et par bilder i kjent Solberget- stil;o)





For noen år siden sydde jeg flere påskeegg av et gammelt laken med detaljer både fra egenbrodert monogram, rester fra hekleblonder og transfer fra tekst på nettet. Er fortsatt glad i disse påskeeggene og henter dem frem hvert år. Tradisjon må man ha, også i påsken;o)







Det er detaljene som teller, ikke sant? Har spraymalt to lampeføtter jeg alltid har likt formen på. Skal vise dere den andre en annen gang.







Hvitt passer fint mot mitt gamle brune skap. Litt tidlig for påskepynt, men ikke tidlig nok om en kan inspirere andre til lignende ideer ;o)





Før og etter; lampen jeg kjøpte på 90-tallet var for så vidt fin i messing også, men etter 15 år blir en litt lei de samme tingene.... I alle fall blir jeg det! ;o) 




Tusen takk for koselige kommentarer! Alltid like inspirerende og herlig å høre fra dere!

Og i disse omstillingsdager; husk at i natt skal badevekten stilles 15 kilo tilbake - sommervekt kalles det;o))))


Vårklem fra Solveig


Though I love to go shopping in lovely interior stores, I always feel better when I manage to redecorate something I already own. The tought of saving some money now and then is a very pleasant feeling;o)
The lamp from the nineties has become a Frech interior princess with a little white paint and some net with a vintage photo on. It goes perfectly with my old brown cupboard;o)


Some years ago I made Easter eggs from an old sheet, my monogram, transfers from net and crochet details. I still love to decorate with them each Easter. I hope this can inspire you;o)

Hugs Solveig

tirsdag 20. mars 2012

Gangbar snekkerdebut ;o)






Etter helgens snekkerprosjekt er jeg både litt stolt og ikke så lite fornøyd. Hvorfor? Jo, jeg har snekret mitt første bord, med litt veiledning fra sjefs-snekkeren i familien ;o))






Målet var å lage en skohylle for å holde litt orden i gangen. Med sin 70 cm i høyden er den laget høyere enn de tradisjonelle skohyllene - så kan den også brukes som avlastningsbord;o))))








Nå vet jeg det ikke bare er meg som lengter etter våren. Jammen hjelper det på å pynte med litt vårblomster på det nymalte prosjektet mitt;o)








Noen gamle bøker og interiør i sort, hvitt og beige fremhever de andre fargene og skaper følelse av ro.







Topp-platen er laget av smale plank for å skape det litt røffe uttrykket.








Bildet på vegget laget jeg for et par år siden. Det matcher den gamle emaljerte kannen jeg kjøpte på loppemarked i Danmark;o)








Brune greiner med lysegrå skudd fra hagen - billig og koselig pynt i all sin enkelthet.






Det gamle emaljerte dørslaget har fått vårfint besøk;o)






Hvitt og blått passer fint sammen med gamle inngangsdøren som har fått beholde sin orginale brunfarge. Her i vindfanget er det skikkelig høyt under taket. Hmmmm, skulle jeg ikke hatt en hylle der oppe på veggen, tro?  ;o) 

Takk for at du tok deg tid til å stikke innom - ha en fortryllende uke!

Klem fra Solveig

mandag 12. mars 2012

Skuffer og en liten maskerade




Det er liksom hverken fugl eller fisk hjemme hos meg nå. Dvs jeg er lei av vinteren og våren er ikke komt ennå, så hva gjør man da? JO, man flytter rundt på ting og erstatter noen ting med nye;o)
På kjøkkenet har jeg pyntet med håndarbeidsprosjekt som jeg gjerne tar frem når jeg ikke har noe annet større arbeid jeg jobber med. Plutselig er det blitt noen kjøkkenkluter og håndklær som piffer opp i tilværelsen;o)







Var en svipp innom Skeidar en tur og fikk kjøpt denne lille skuffeseksjonen på salg. Den passer perfekt inn i kjøkkenhyllen min;o) Her har jeg plass til hyssing, handlelapper, penner, noen forskjellige sølvskjeer og annet dill som hoper seg opp på kjøkkenbenken;O)







Små skuffer får jeg aldri nok av;o))






Er også veldig glad i suppeterrinen jeg fikk for halv pris for noen år siden. Den er stor og god å ha når vi har besøk;o)))





Nå er jeg en smule lei av regnvær. Ikke at det er dumt at snøen regner bort, men det er mengden av det våte element som jeg gjerne skulle ha vært foruten.  Hmmmm, har alltids noe som skal pusses opp.... Hvor ble det av det borduret min mann fant på bruktbutikken? Gi meg en malepensel...:o))))

Klem fra Solveig