lørdag 28. januar 2012

Den opprinnelige indistruelle stilen :o)

Nå når bloggen min heldigvis er begynt å virke igjen, er det på tide å legge inn et nytt innlegg. Fatter ikke hva som var i veien, men fikk plutselig ikke lese kommentarene og siden låste seg helt når jeg prøvde å gå inn i andres blogger via bloggrollen. Sånn kan man jo ikke ha det når man har koselige bloggvenner som legger igjen herlige hilsener! ;o) Noen med samme problem?

 

 

IMG_2091

 

 

Vel, nå ser det ut til å funke  inntil videre, så da kan jeg ta dere med på en liten rundtur til den opprinnelige indistruelle stilen;o)

 

IMG_1995 til blogg

 

 

Vi har det igrunn med å ta spranget fra komersielle fornøyelseparker, via shopping og badeliv til eldegamle museums-miljø, når vi er på ferietur. Det bare blir sånn ( kan det ha noe med at ho mor har en forkjærlighet for det nostalgiske?;o))), og nå har også barna fattet interesse for historien og røttene våre – spesielt når guiden gjør fortellingen levende og drar linjene ut fra barns ståsted – slik de gjorde på Klevfoss Industrimuseum, Ådalsbruk sist sommer.

 

IMG_2026 til blogg

 

Bare det å få gå rundt i disse lokalene og nyte de vakre vinduene, var verdt turen! For ikke å snakke om teglsteinsmurene! Så herlig rustikke;o) Må innrømme jeg benyttet sjansen til å ta noen familiebilder med den rustikke bakgrunnen;o)

 

Jeg har alltid vært interessert i alt som har med papir å gjøre. Synes det artig å lage papir selv og føler det skaper miljø og atmosfære. Og så finnes det så utrolig mange typer papir! 

 

 

IMG_1938aaA til blogg

 

 

Å komme inn i Klevfoss tidligere cellulosefabrikk , er som å komme rett inn i fortiden. Javisst, det er jo det museum er til for, ikke sant? Men her følte jeg virkelig at arbeiderene bare var ute et lite øyeblikk. Det var så levende og samtidig så stille.

 

 

IMG_1949

 

 

En kunne lett forestille seg  at dette måtte ha vært både tungt og farlig arbeid, med store maskiner og digre tanker med lut det var en viss fare for å ramle oppi. Samtidig fikk vi historien om hvordan guttene nærmest sloss om å få jobb her for hundre år siden. En jobb som for mange betydde økonomisk trygghet medfølgende et fast sted å bo.

 

IMG_1979 til blogg

 

 

Det jobber kvinner her også. De fleste av dem stod her og sorterte og talde papir…….

 

 

IMG_1986aa til bloggen

 

…..eller pakket dem videre.

Kjedelig og utrangert? Nei. langt ifra! For er det ikke nettopp elementer fra disse gamle lokalene vi drar inn i hjemmene våre for tiden?

 

 

IMG_1966 til blogg

 

 

 

Interiørmessig snakker vi om den indistruelle stilen der grove materialer  gjør sitt inntog i hjemmet. Noen mikser dem med blonder og prismer, mens andre lager pallesofa og henger opp industrilamper. Nå må jeg innrømme at det ikke akkurat var interiør jeg tenkte på da jeg en varm sommerdag sammen med mann og barn ruslet inn på Klevfoss cellulosefabrikk for å ta en titt på Norges eldste papirmuseum, men assossiasjonene til interiørmotebølgen som nå inntar en del av oss, var ganske påfallende.

 

 

rotert

 

Fine byggninger, ikke sant?

 

IMG_0914 til blogg

 

 

IMG_0918 til blogg

 

 

Glad som jeg er i papir av alle slag, var det spennende å høre og se hvordan de laget papir for over 100 år siden. Ikke bare har jeg en forkjærlighet for gamle bøker, men jeg er også svært glad i å lage kort og andre ting av forskjellige typer papir. Her har jeg laget noen gavekort som er brettet for å få en pengelomme på baksiden.  Kjøpte for en stund siden noen clear-stempel som var litt røffe og passet godt til guttekort. Veldig greit å ha laget opp noen slike gavekort når bursdagsfeiringene kommer på løpende bånd;o)) Bakgrunnen er elles laget på hvitt papir med Distress-stempelputer og utklipp fra en gammel avis.

 

 

IMG_0839 til blogg

 

 

IMG_0851 til blogg

På dette kortet har jeg brukt sommerfugl-stempel og laget bakgrunnen med distress og tekststempel, samt blondestoff som er limt på.

 

 

IMG_0870 til blogg

 

IMG_0883

Dette siste kortet har også fått pynt av utklipte sommerfugler fra sommerfuglstempel og bakgrunnen er laget med distress og hjørne-stempel fra Tim Holtz som er embosset med brunt pulver. Ganske enkle, men av og til er det greit også;o)))

Visst har jeg sans for både industriell stil og papirproduksjon;o)))!

Stor helgeklem fra Solveig

mandag 16. januar 2012

Hagerenovasjon og tykke pinner!

Så var vi allerede midt i januar før jeg fikk postet et innlegg…. Det skal ikke mange fridagene til etter hverandre, før jeg snurrer rundt passe forvirret over at hverdagen faktisk har begynt igjen. Betyr vel at jeg slapper av når jeg har fri, eller hur? ;o)

Juleinnlegget mitt startet med strofer av julesangen “Det lyser i stille grender”. Det var ikke lenge det lyste, for å si det sånn. Det var for så vidt ikke lenge det var stille heller..... Vel hadde vi lys så vi fikk sett pakkene vi åpnet på julaften, men 1 juledag var det slutt på stillheten. Stormen Dagmar feide over hagen vår med et brøl og regelrett brøt håndbak med de fem største granene i hagen. Det merkes når trær på 25 meter går over ende 3 -4 meter fra hushjørnet..... Det er nesten fasinerende hvor mektig naturen er når den griper tak på denne måten.

 

 

 

Her var det ganske så flatt og fint helt til stormen kom.  Fem gedigne trær med hvelvede røtter på 2,5 meters høyde ligger strødd som fyrstikker! Det ser ut som en krigssone.  Ikke akkurat små de granene bak heller….

Men det gikk heldigvis ikke ut over huset og ingen ble skadet, så da får vi vel si oss fornøyd så langt. Så får det heller være at eldstemann synes det ble vel mye stearinlys-kos utover kvelden 1 juledag - han klødde i fingrene etter å få testet ut julens nye PS3-spill;o)) Om vi ikke hadde lys, hadde ihvertfall vann! Plutselig var det basseng både i hagen og rundt om i sentrum av byen....

 

 

IMG_9887

 

 

Glad vi har kjeller på huset – godt å ha et sted å søke tilflukt når naturen viser krefter.

 

 

IMG_0013 til blogg

 

 

 

Huset vårt ligger oppå høyden her. Granene tok veien over gjerdet mot naboenes bilder – heldigvis gikk de klar……. Nå trenger vi ikke å tenke på at trærne skal falle over ende – om stormen kommer tilbake, mener jeg;o))

Men vandte som vi vestlendinger er med vær og vind, ser vi nå fremover mot lysere tider.  Synes jeg merker god forskjell på ettermiddagen allerede;o)) Nå må vi se å få fjernet trærne og så får vi bruke vinteren på å planlegge hva vi skal gjøre med denne delen av hagen. “Det gjelder å se mulighetan”, ikke sant? ;o))

 

 

 

IMG_9372til blogg

 

 

Litt koseligere er det å vise frem vesten jeg strikket til min eldste niese. Hun er inderlig glad i rosa, så rosa måtte det bli ;o) Brukte pinner nr. 7 ( begynte 2 uker før jul så her måtte det gå unna;o))) og mønster fra………….. 

 

 

IMG_9368 til blogg

 

 

Det er veldig gøy å strikke når du virkelig merker at arbeidet vokser mellom hendene dine! Grove treknapper gjorde seg godt på dette plagget;o)

 

 

IMG_9360 til blogg

 

 

Jenta ble fornøyd hun, og da er også tante fornøyd;o)))

 

 

Ha en fin uke, folkens!

Klem fra Solveig