søndag 26. juni 2011

Nå ser jeg rødt……

God morgen til deg! Etter en helg med herlig solskinn, er vi nå definitivt tilbake i det våte element her jeg bor. Da får man trekke frem gladfargene og gi interiøret en aldri så liten rød oppkvikker ;o)

Jeg har alltid vært glad i rødt!! Det er en farge som får meg i godt humør, og sammen med hvitt skaper den både sommer- og julehygge;o))) På hyttekjøkkenet har de jorbærrøde koppene fra Greengate fått plass på hyllen – rett ved siden av min hjemmebroderte poseholder.

 

 

 

Rødt gir meg en herlig sommerfølelse – og veeeeelig lyst på jordbær med fløte;o)

 

_MG_4940 til blogg

 

 

Den røde kaffeboksen i bakgrunnen er fra min manns barndomshjem. Nå er den flittig i bruk på kjøkkenet vårt.

 

IMG_1876 til blogg en

 

 

Røde detaljer fra hyttehagen vår…… Røde peoner og søte hagtornblomster.  Mmmmmm, deilig å nyte en bananasplitt i solveggen når været tillater det;o)

 

 

_MG_4896 til blogg

 

 

Den broderte duken er laget av min bestemor, såvel som hardangersømmen under den røde peonen;o)

 

 

 

IMG_9462

 

Håper du får en fin sommerdag, enten det regner eller er sol;o)

Klem fra Solveig

I just love to decorate with red and white in my summer kitchen. My red cabin is very suitable for a red summer adventure ;o) The plastbag holder with red initials embrodery, is made by me. The Hardanger-embrodery is made by my dear grandmother. Red peons and tiny cute roses from the hawthorn tree, create the right summer feeling in my garden;o)

Have a wonderful week!

Hugs Solveig

søndag 19. juni 2011

Om å tenke nytt……

 

 

 

For noen år siden lagde min kjære mann (etter påtrykk fra sin kone;o)))), en stor plantekasse som ble plassert på verandaen. Vi lagde også et espalier langs verandaen for å skjærme sitteplassen litt, samt at plantene skulle ha noe å klatre etter. Ble veldig fornøyd med resultatet og plantet villig vekk i kassen år etter år…..etter år…..etter år. Her er det blitt prøvd både stauder for lys og skygge, roser, klematis av den hardføre sorten, sommerblomster og hardføre grønne vekster….og alt har frosset bort. Hvert eneste år!

 

 

IMG_1513 til blogg

 

 

Men like herlig har pengene fløyet ut i nye planter hver vår. Vet ikke helt hvorfor plantene ikke vil overvintre. Mulig at espalieet lager for mye skygge, eller at det regelrett ikke er liv laga å få planter til å overvintre i store verandakasser. Uansett – på tide å ta hintet etter 5 (!) år med standhaftig utprøving. Det er lov å tenke nytt, ikke sant?!

 

 

IMG_1453 til blogg

 

 

En trenger vel ikke plante noe oppi plantekassen for å få det litt fint rundt seg……. Kanskje en regelrett kan tenke litt gjenbruk?

 

 

IMG_1434 til blogg

 

Har jo en gammel ( og veldig velbrukt ) dør med den rette patinaen, liggende etter renoveringen av vårt gamle hus ( man kan jo ikke kaste noe, må vite;o). Den døren kan vel plasseres opp på platekassen……..

 

IMG_1528 til blogg

 

…….. da blir det jo bord;o) Eller en benk. Her kan man jo plassere både det ene og det andre. Krukker, gamle og nye ting og tang en setter pris på å ha fremme. Blomster i urner….. Javisst, tror jammen jeg atpå til blir mer fornøyd med denne løsningen;o)

 

IMG_1507 til blogg

 

En tur på loftet og en gammel grønn margarinkasse og et gammelt emaljert fat, havner sammen med nyere innkjøp på døren.

 

 

IMG_1496 til blogg

Det får gå seg litt til med pyntingen, må bare prøve meg litt frem;o) Noen syriner fra hagen får også sin plass – hmmmm, dufter herlig! Egentlig litt kjekt å ha et sted å plassere ting en gjerne vil pynte med i hagen. De blir ofte stående på terassegulvet – så altfor lavt i terrenget på en måte;o)))

 

 

IMG_1521 til blogg

 

Flott søndag til alle som stikker innom;o)

 

Klem fra Solveig

mandag 13. juni 2011

Sommerfugler – Butterflies

 

 

 

Det er alltid kjekt når man møter folk som inspirerer;o) På min lokale Libris butikk jobber det en papirglad jente som har laget kort med herlige sommerfuglstempler. Tok med meg noen av henne ideer, samt laget min egen vri – og slik kom de ut til slutt.

 

IMG_1210 til blogg

 

Mange her på forumet sier de elsker den enkle stilen, både når det gjelder interiør og hobby såvel som hage. Jeg liker både det enkle og det mer pyntede, og kan gjerne dynge på med både blomster og blonder når jeg lager kort. Men denne gangen ble det heller enkelt. Kortene er laget av håndlaget papir, bokside fra en gammel telefonkatalog kjøpt på bruktbutikken og tekststempel fra Kort og Godt . Sommerfuglstempel fra Eline’s Huis.

PS: legg merke til de enkle telefonnummerene fra 50-tallet: Feks.  Lillevold fiskeforretning i Mo i Rana med telefonnummer 146b……. Kanskje noen her til og med kjenner til forretningen? ;o)))

 

IMG_1205 til blogg

 

 

Sommerfuglene har fått en omgang…….. lim som gjør papiret blankt når man smører utover, samt litt glitterlim.

 

IMG_1381 til blogg

 

 

Her er sommerfuglen laget av de samme gamle boksidene.

PS: Noen som vet hvorfor bildene en laster opp via blogger, blir uklare? Har ikke hatt problem med dette før….. Bruker Live writer og kopierer og limer inn fra blogger…….

 

IMG_1351 til blogg

 

Ha en flott uke!

Klem fra Solveig ;o)

It some time since I last made a card. These butterflystamps from Eline’s Huis really got me started. A simple expression and I like it;o) Text stamps from Kort og Godt;o) Handmade paper and bazil. Old book page from a Norwegian telephonbook from the 50’ties.

Have a wonderful week!

Hugs Solveig

 

onsdag 8. juni 2011

Fargerike heklerier og nostalgisk sjarm

 

 

Det er nesten merkelig hvordan enkelte ting en omgir seg med, bare skaper den “rette” følelsen i interiøret. Hos meg er gamle kofferter, sko og bøker det som ofte går igjen i noe jeg finner miljøskapende. Denne kofferten, kjøpt på antikkutsalg på Løten, er jeg blitt veldig glad i. Den bærer preg av å ha vært mye på farten  - skulle gjerne ha visst hva den har vært med på;o)))

 

_MG_3200 til blogg

Men gamle ting kan også slå følge med det mer moderne og fargerike. Shabby chic – en stil som jeg liker veldig godt ( uansett om ryktene vil ha det til at den er på vei ut;o)).

Er blitt inspirert av Bloomingville sine puter og har derfor tatt heklenåla fatt og heklet fastmasker på harde livet;o))) Puta har jeg vist før, men her kommer oppskriften jeg lovet. Et enkelt og raskt arbeid – akkurat passe for hodet mitt akkurat nå, og fint å kose seg med både ute og inne;o). 

Har startet med 6 luftmasker og festet med 1 fastmaske til en ring. Har deretter heklet fastmasker ( med inntak i ringen/ i fastmaskene fra forrige rad ) med forskjellige farger og økt med 2 fm i en ca. 9 ganger pr. runde ( noen ganger mer og noen ganger mindre – ser arbeidet an etterhvert slik at en ikke får “bølger” underveis). Med Gjesdal Sport og heklenål nr. 4, har en billig tråd med mange farger å velge mellom, samt et arbeid som skrider fort fremover.

 

_MG_3192 til blogg

 

Disse små hvite barneskoene fikk jeg på når jeg skulle pynte meg med finkjole og stor sløyfe i håret;o) En laaang stund siden denne jenta brukte str. 22!!

 

_MG_4855

 

Dette paret var mine aller første sko – nesten enda mer sjarmerende med tydelige merker etter aktiv krabbe-bruk;o)))

 

_MG_4824 til blogg

 

Synes slike barnesko gjør seg godt i interiøret og har dem plassert rundt omkring som del av små stilleben. Boksene er fra bruktbutikken.

 

_MG_3235 til blogg

 

 

 

 

_MG_3264 tril blogg

 

Ønsker alle herlige bloggvenner en en flott dag!

Klem fra Solveig

søndag 5. juni 2011

Sommerblått og yndlingfarger;o)

 

Hva er din yndlingsfarge ?, spurte eldsteman her en dag.  Det må være rødt, svarte jeg. Eller……blått! Hmmmm, turkis er jo bare nydelig! For ikke å snakke om sjøgrønt…… og så alle pastellene da! Hvitt er jo en vinner. Nei, dette ble vanskelig!

_MG_5084 til blogg

 

Visst har jeg yndlingsfarge! Hvilken? Jo, det kommer an på fargekombinasjonen det;o) Jeg elsker nesten alle farger, bare de er satt sammen på en måte som treffer meg i hjertet. Derfor finner jeg stadige nye yndlingsfarger og fargekombinasjoner, og derfor blir heller ikke hverken hjemmet mitt eller hagen min helhetelig fargemessig slik jeg ser i mange interiørmagasin.

 

_MG_5251 til blogg

 

Jeg klarer simpelten ikke å lande på noen få farger når verden har så mye spennende å by på av nydelige kombinasjoner!  Så i stedenfor å strekke meg mot noe som slett ikke lar seg gjennomføre, går jeg etter hjertet og dagsformen når jeg bruker farger, og holder meg heller trofast til den landelige stilen for å skape helthet.

For landstilen, den er kommet for å bli i mitt hjem og hage;o))

 

_MG_5115

 

Sargenteple-buskene er så flotte på denne tiden! Vi har 4 stykker av dem i hagen og nå står de med en sky av hvite blomster;o)

 

 

_MG_5175 til blogg

 

 

Jeg vet at flere her i blogglandia har lagt sin elsk på stemorsblomster og fioler. De stråler mot meg enten det er kaldt, regnfullt eller solskinn. Og så er jeg så glad i den blå og hvite kombinasjonen i sommerhagen. Her med den gamle kjøkkenvekta jeg kjøpte hos en antikkhandler i fjor sommer.

 

 

_MG_5228 til blogg

 

Den hvite duken er kjøpt på loppemarked. Den hvite lysestaken er en messingstake kjøpt på Gjenbruk og stæsjet med spraymaling og prismemansjetter. Zinkpotte fra Miljøgården.

 

_MG_5127 til blogg

 

Kle hagen i sommerblått og hvitt, eller en av de andre herlige yndlingsfargene. Uansett ønsker jeg deg en nydelig uke fylt med fargekombinasjoner som går deg til hjertet. Det skaper nemlig glede, det ;o)))))

Klem fra Solveig