søndag 27. februar 2011

Brukte skatter;o)))

Å gå på loppemarked og i bruktbutikker, er noe av det kjekkeste jeg vet om;o))) Elsker å kikke etter små skatter som kan være med på å skape atmosfære i vårt gamle hus, og har noen faste steder jeg alltid besøker når vi drar på tur. Ikke bare fordi jeg vet hvor jeg kan finne skatter til mitt hjem, men også fordi jeg trives hos menneskene som driver stedene;o)

 

 

 

 

På en liten kveldsrunde innom bruktbutikken fant jeg dette speilet. Jeg liker ting som skiller seg ut – interiør som skaper den lille forskjellen og det gjorde dette speilet for min del.

 

_MG_1943 til blogg

 

Speilflaten skråer litt utover langs de inndelte kantene – en får litt 3D følelse rette og slett;o))) Det gjør også til at lyset (og andre ting) speiler seg i de små flatene;o)

 

_MG_1975 til blogg

 

Joda, det passer fint sammen med hardangerforkledet til min bestemor, og de andre tingene i mitt hjem;o)

 

 

Skikkelig norsk; Kari Kaffekvern, produsert i Brummundal, var det dog min mann som fant hos en brukthandler sist sommer. Han elsker kaffe og stoppet ved nærmeste butikk for å kjøpe kaffebønner og kverne på gamlemåten;o)).

 

_MG_0708 til blogg

 

Det skulle vært artig og visst hvor gammel denne kan være. På nettet finner jeg en i tre produsert på samme sted, som også heter Kari. Den var laget på starten av 1900-tallet, men ser ikke lik ut i det hele tatt… Beholderen under er i glass, kvernen i metall. Kanskje fra 1930-tallet, eller hva tenker dere?

 

_MG_0684 til blogg

 

Denne vesle tavla er ikke loppefunn, men veldig koselig å ha i kjøkkenet til oppskrifter som en stadig bruker. Her samen med min te-boks fra Lene Bjerre.

 

_MG_0952 til blogg_thumb[7]

 

 

 

_MG_1114 til blogg

 

 

Denne vesken har jeg vist før og den er jeg blitt spesielt glad i. Fikk den for 10,- kroner på loppemarked i fjor høst. Eierinnen, som også stod for loppemarkedet, har vært lærer i mange år og synes det var gøy at den gamle skolevesken hennes ble populær igjen;o))) Den tar vare på hobbysakene mine frem og tilbake mellom hjem og hytte  - rommer ikke så rett lite skal jeg si deg;o) Bamsen er arvet fra en av min venninnes barn.

 

 

_MG_1111 til blogg

 

Den mørkbeisa klokka er tysk og produsert under krigen. Min mann har alltid hatt en forkjærlighet for disse gamle klokkene som “tikk-takker” så fint og skaper ro og litt  “gammeldags”  stemning. Vi har to stykker i noen lunde samme stil på hytta, og nå en i stua hjemme. Synes den er flott med fasettslipt glass mot den enkle ,slitte urskiva.  Denne kommer jeg ikke til å male – den skal få være som den er;o) Vet ikke hvor gammel den er. Kjøpte den på et antikk-utsalg for en billig penge. Tror damen syntes den var for lite “fin” på urskiva, men hos oss passer den inn;o) Skulle gjerne visst hvor gammel den er………

 

 

_MG_1171 til blogg

 

 

Denne gamle bollen har jeg funnet på Gjenbruksbutikken ( det samme med boksene og gafflene på bildet her). Bruker gjerne gammel glassert porselen – det skaper atmosfære synes jeg;o)

 

En liten sniktitt;o)))

 

_MG_1914 til blogg

 

Full jobb og oppussing av både gang og entre, tar en del tid om dagen. Spennende, men ikke tid til så mye annet. Fargevalget bærer preg av ønsket om varmere og lysere tider. Blir du også preget av årstidene når du skal male om? Det gjør i alle fall jeg! Kommer sterkere tilbake med bilder senere;o))

Ønsker alle bloggvenner en flott start på mars – enda et steg nærmere våren;o)))!!

Klem fra Solveig

_MG_1958

 

This time I want to show you some of my treasures found on fleemarkeds around the country. I was quite happy finding the lovely mirror on one of my visits at the local secound hand store last week. It’s nostalgisc enough for my style at home;o). The old caffe “machine” and old clock ,my husbond found last summer. The clock is made in Germany and has a charming, schabby old dial. I just love the old teacher-bag and the well used bowl too!

Working full time and redecorating my home is not leaving me any sparetime. It’s exciting but keeps me busy most of the day and night ( I have too many thoughts in my head at bedtime;o). My wish of an early spring characterize my choise of colors. I’ll show you more pictures later;o)))

A lovely start of March to all my friends!

 

Hugs Solveig

mandag 14. februar 2011

Skatoll, “loppesaker”…….og en liten forvandling:o)

 

Som nevn før er jeg en liten smule impulsiv av meg….. Det kan min mann skrive under på da hans kone en mandags ettermiddag proklamerte at hun skulle male om det gamle skatollet. Ikke lett å være mann når man setter seg ned for å se Dagsrevyen og oppdager at gangen er blitt hvit når han så reiser seg igjen;o)))  Skatollet, eller sekretæren om du vil, var altså fortsatt brun, men det var kun midlertidig…. Det var jo bare til å irritere engasjementet på å male et flott møbel for så å sette det på plass mot den samme kjedelige veggen igjen, ikke sant?;o)

_MG_0914 til blogg

 

 

 

Dette møbelet betyr noe helt spesielt for meg, ettersom det var det første jeg noen gang har ropt inn på auksjon;o) Men har man bestemt seg så har man det, og med nervene på høykant (for visst var det mer spennende enn jeg hadde trodd!) og en liten tanke til min lille bil som slett ikke rommet et skatoll i bagasjerommet, hang jeg på så lenge at jeg vant “budrunden”;o)))))))) Hadde jo bestemt meg for maxpris på forhånd, og det holdt jeg akkurat;o)

Vet egentlig ikke om det er så gammelt akkurat ( noen som vet? ), men jeg synes det var spesielt med det buede lokket. Hadde nok beholdt det i brunt hvis det var uten det tykke laget med lakk som skallet og skapte en plastaktig overflate. Liker bedre de litt røffe, matte tremøblene med naturlig slitasje, om dere skjønner hva jeg mener…….

 

_MG_1053 til blogg

 

Speilet hadde jeg først tenkt å male hvitt, men så fant jeg ut at en liten utfordring var på sin plass. Fargen blandet jeg selv, akkurat som veggfargen; litt veggmaling i hvitt og en annen lys nyanse, og noen dæsjer hobbymaling i sort, okergult og rødt……helt til man finner fargen man vil ha;o))) Den er gråere i virkeligheten enn her med lampelys og det hele….

 

_MG_1016 til blogg

 

Den høye lysestaken i tinn og glass er et bruktfunn som jeg er veldig fornøyd med. Kjøpte den for kr. 20,- .Den hadde løsnet i sammenføyningene, men litt lim gjorde susen og den ble god som “ny”.

 

 

_MG_0940 til blogg

 

 

 

_MG_0959

 

Egentlig er denne typen møbel litt geniale, med bordplaten som kan trekkes ut eller gjemmes alt ettersom. Jeg elsker slike praktiske , smarte detaljer;o)

 

_MG_0983 til blogg

 

Bordlampen er fra Ellos. Falt for den nostalgiske stilen og litt røffe utseende;o)

 

_MG_0998 til blogg

 

Knottene er orginale. Malte litt av dekoren, men lot selve knotten bevares som den var.

Jammen har farger mye å si, eller hva?

 

Før

 

IMG_0438

 

Etter

 

_MG_0968 til blogg

 

 

Sekretæren/skatollet kommer nok til å bli flyttet på etterhvert, men foreløbig gir den ekstra plass til oppbevaring i gangen. En gammel stol fra Gjenbruk får også være med.

Så var det bare å male trappehullet og gangen i første etasje…… Hjelpe meg – hva har jeg begitt med ut på nå, da!? Men kjekt å få pusset opp litt, det er det!!!

Med en del maling i emning (samt bygging av garderobeskap), blir det litt mindre på bloggefronten……men jeg henger med og kommer sterkere tilbake med blider og det hele;o)))

Klem fra Solveig

I’ve always been a little bit impulsive and I’m sure my husbond agrees. One afternoon I told him I wanted to paint the old dresser, but when he came to chec the wole hall had turned white! Well, you can’t redecorate a lovely furniture and place it into the old “dreary “ wall, can you?;o)) Now I’m glad I started the process. The old dresser (which I got on an auction) looks far better now then before – mostly because the original varnish was partly off ……

It’s amazing how colors make the difference, or what?

Now I have to paint the rest of the walls;o) See you!

Hugs Solveig

søndag 6. februar 2011

Nostalgi til en kar….:o)

Jeg får jevnlig en ny “dille” og nå er det symaskinen som er dratt inn i varmen igjen;o) Når jeg så skulle lage kort til en av mine næmeste av det mannlige slaget, fant jeg ut at jeg skulle leke meg litt med papir og søm sammen. Nå synes jo jeg det ofte er enklest å lage jentekort med masse tyll og blonder, men jammen var det gøy og dra frem det mer tøffe også;o))

 

Dette kortet var virkelig en lek – en lek med forskjellige materialer der ingenting er ulovlig;o) En kobbertråd ble snurret rundt omkring og festet med blomsterstreng. Gamle knapper ble hentet frem fra skuffen og limt på. 

 

_MG_0753 til blogg

 

 

Stoffet ble både sydd…. og malt med Gesso. Filler av stoff ble revet opp på langs og tvers – et kort til en mann skal da være litt røft i kantene, eller hva?;o) Synes Charlie Chaplin er en herlig figur. Passe nostalgsik og avslappet i stilen til et kort av det mer maskuline slaget, ikke sant?

 

 

_MG_0731

 

Sånn! Da var leken over…..(også for minstemann som tyvlånte mammas symaskin med “gassen” i bunn!;o)))))

 

_MG_0776 til blogg

 

 

 

_MG_0768 til blogg s

 

 

 

Håper du blir fornøyd, kjære jubilant;o)  Gratulerer med dagen!

Klem og ønske om en fin søndag, fra Solveig

I aways like an experiment and this time I’ve played a little bit with paper, fabric, metal thread, buttons, and paint (gesso) on top of it;o) The card is for a dear relative. Hope you like it my friend;o)))

_MG_0750

Hugs Solveig