mandag 31. januar 2011

Bare MÅ ha det……

Jeg er skrudd sammen på den måten at jeg bare MÅ ha et håndarbeid mellom hendene når jeg setter meg ned;o) Kjøkkenhåndkle og oppvaskfiller er enkle i mønsteret og kan sågar strikkes som passasjer i bil inn og ut av svingete vestlandsfjorder;o) Kjekt å korte ned ventetiden litt….





_MG_0664 til blogg


Leggvarmerene under her var også raske å strikke;o)
Mønsteret  er veldig enklelt; 3 masker rett og tre masker vrangt. Forskyve mønsteret med en maske hver fjerde omgang. Du kan fint strikke spiralsokker av disse, selv om mine havnet som leggvarmere. Sjekk forklaringen disse strikkende damene;o)


_MG_0599 til blogg Behandletee

Dekorativt og enkelt. Kan pyntes med både blonder og tyll for å få skikkelig nostalgisk uttrykk;o)

Velkomme til nye følgere! Alltid spennende å oppdage en ny verden av bloggere;o)

Ønsker alle som er innom en herlig start på februar!
Klem fra Solveig
I’m one of them who just got to have someting to do with my hands;o)  Can’t sit still without doing something, and knitting is one of my favorites. Last summer I produced some towles while sitting in the car on our trip around the country. The grey leggings are very easy to make – knit 3, purl 3 and displase 1 stich every 4th turn ( if I’ve explained it right…..I’m not so sure I know know the right words in English. Sorry;o))).
Wish you all a wonderful week and a happy start of February!
Hugs Solveig

søndag 23. januar 2011

Recirkulasjon i eget hjem:o)))

 

Her males det på vegger såvel som møbler for tiden, og det får bloggingen lide av. En blir jo litt “stueblind” etter en stund, før en plutselig løfter en blikket og virkelig ser litt nøyere rundt seg. Da er det at impulsive meg starter med oppussing før hjernebarken egentlig har registrert hva som skjer;o) Noen som kjenner seg igjen? Fordelen er at man får da ting gjort på denne måten;o)

 

_MG_5264 til blogg

 

Vi har egentlig vært fornøyd med både stoler og bord fra henholdsvis Sandvik og Aannø. Spisebordgruppen er like stabil og funksjonell nå som da vi kjøpte den for 15 år siden. Problemet var at jeg ble grundig lei det trehvite jeg likte så veldig godt på midten av 90-tallet;o)))

 

_MG_5475 til blogg

Stolsetene var enkle å trekke om, men stoffet jeg hadde kjøpt på Stoff og Stil ble litt for “fint” i stilen. Dro en tur på Felleskjøpet og kjøpte striesekker til 30,- kr. stk i stedet:o) Ved hjelp av maskeringstape og tekstilmaling, kom stripene på plass. Teksten er trykt på ved hjelp av selvlagde sjablonger av overheadark ( skjært ut med tapetkniv).

 

_MG_5825 til blogg

 

De fleste stolene ble malt hvite, men inspirert som jeg alltid blir av Maia med den skjønne bloggen Schabby Charm, malte jeg to stoler i blått for å bryte litt i alt det lyse og beholde den landlige stilen.

 

_MG_5872 til blogg

Den vakre gamle brikken i fattigmanssølv er kjøpt av en bloggvenn og har fått en litt spesiell betydning for meg. Den kommer fra web-butikken til Pia fra Sverige  med bloggen Atelie Skogslyckan. Snille Pia tok varene mine med seg på ferieturen sist sommer og leverte dem nærmest på døren hos meg:o)) Ikke bare sparte hun meg for porto, men det koseligste av alt var jo å få møte henne og mannen hennes!:o) Blogglandia er full av koselige mennesker, ikke sant:o)))?

Pias nettbutikk finner du her. Mange flotte gamle saker, har hun. Jeg liker å omgi meg med ting som knytter minner til mennesker jeg setter pris på;o)

 

_MG_5829 til blogg ny

 

Bordplaten har jeg ventet med å male etter en liten bønn fra minstemann i familien. Han mente det fikk være måte på alt som skulle forandres og males i hvitt;o)))

 

                                                                                                                                          _MG_5451 til blogg   _MG_5415 til blogg

En liten bildeholder i messing fikk litt sort malingsspray og passer nå inn blandt det andre interiøret:o) 

 

_MG_5421

 

Det rustikke utebordet er blitt innebord i vinter. Sammen med de nymalte møblene, passer det godt i stua såvel som på kjøkkenet;O)))

Nei, nå må jeg fortsette med maling av gangen. Er redd det blir flere lyse farger rundt min vesle hopefulle;o))

 

Klem fra Solveig

I’m rather an impulsive soul and when it comes to redecorating inside the house, I’ve usuall startet before my brain has registrated what’s going on;o)) The good thing is that I get things done this way, which is the case with my kitchen furnitures. We were so happy getting these wooden furnitures in 1995, but now I was quite tired of them. I’ve keept the top of the table as it was because my youngest felt it was enough white furnitures in our home now;o)

The blue interiør is inspired by Maia with the lovely blog Schabby Charm, and the beautiful old basin I’ve got from another kind bloggfriend Pia, how personally brought me several things from her shop in Sweden. Visit her blog here.

 

Hugs Solveig

 

torsdag 6. januar 2011

Små hvite keramikkdrømmer;o)

 

Selv om julen nå har dratt sin vei hos meg, beholder jeg både engler og svibler en stund til;o) Også disse hvite keramikkhjertene, selvfølgelig;o)

 

_MG_7888til blogg s

 

Kjøpte meg en brukt kreamikkovn for noen år siden og har prøvd meg frem med noen enkle ting for å bli litt kjent med materialene. Kan brenne både porselen, sølv  og glass i tillegg til keramikk, og det er skikkelig spennende å se hvordan sistnevnte blir med de forskjellige glassurene;o) Disse hjertene er enkle og er blitt brukt til både smykker såvel som pynt på interiøret;o)

 

_MG_7922 til blogg

 

 

 

_MG_9489 til blogg

 

Dette fatet, har jeg også laget av keramikk og brukt en lampefot fra Gjenbruk under. Litt sortmaling på messingfoten gjorde susen, ikke sant?;o)

 

_MG_9494 til blogg

 

Rullekanten er laget med fingrene, enkelt og greit;o)

 

_MG_7912 til blogg

 

Så spennede det er med et nytt år og blanke ark som kan fylles med mange interiørdrømmer, hobbyprosjekt, sosiale selskapeligheter og mye godt bloggevennskap!! Nyåret har jeg startet med maling av gangen, for nå kunne jeg ikke vente lenger;o))) Men fy så mange nyanser det finnes i lyse farger, og så vanskelig det er å velge den rette!! Men artig likevel!

Ønsker dere alle en flott helg!

Klem fra Solveig;o)))))

I made some small details with ceramic clay right before Christmas, and though Christmas has left my home for this time, I still want to keep these white and green details for some days;o)

I really look forward to all the opportunities and inspiration this year will bring, and I’ll love to follow alle my blogfriends through 2011!

Hugs Solveig