søndag 28. november 2010

Gledelig advent!

 

 

 

Tenk at adventstiden er her igjen!  Mulig det er meg, men jeg synes månedene går fortere og fortere, jeg:o) For meg er adventstiden en av de fineste tidene på året. Da er julegleden litt ny av året og kosen med nisser, engler, julehobby og julekaker er liksom ikke hverken stressende eller “oppbrukt”!! 

 

_MG_6853 til blogg

 

Jeg liker nemlig veldig godt å få lov til å glede meg ….. å få være forventningsfull! Hva jeg gleder meg til?

Jeg tror jeg gleder meg aller mest til selve forventningen. Den synes jeg nemlig er noe av det fineste med julen. Tror det kommer av at en da får hente frem barnet i seg:o) Minnene fra barndommens jul er jo ofte litt mer intens og frydefull – og den følelsen får jeg som voksen også i denne adventstiden.

 

_MG_6898 til blogg

 

Sammen med ungene og deres gjennomgang av høytiden på skolen, blir vi minnet på hva denne høytiden egentlig dreier seg om – noe som også gir en betydning gjennom adventstiden:o)

 

_MG_6857 til blogg

 

Adventsstaken i vårt gamle hus har jeg laget av en skål med lyseholdere. Har pyntet med en stor julekule, hvite stoffroser, noen hvite fjær og en lang ranke med glitrende “iskrystaller”.

Det sorte smykket med kors er også laget av undertegnede – en del av rosenkranssmykkene mine:o)

 

_MG_6902til bloggXX

 

Kjære du som titter innom bloggen min; ønsker deg en gledelig adventstid – håper du får kost deg masse!!:o))))

Adventsklem fra Solveig

Dear blogfriends! Now it’s here again! This joyful time of year which brings the lovely expectations of Christmas back into my heart;o) I love these days in December when the Chistmas feeling is still “new” and there’s planty of time to look forward the the holydays.  As I light the first candle of Advent I send lots of warm thoughts to all of my blogfriends, wishing you a lovely December;o)

 

Advent hugs from Solveig

 

tirsdag 16. november 2010

Nette kremmerhus:o)

Hønsenetting kan brukes til så mangt og nå har altså dette grove materialet blitt til kremmerhus hjemme hos meg.  Nettingen gjør seg godt sammen men alt fra naturmaterialer til gamle aviser – bare fantasien setter grenser. Denne fantasien som man til tiden kan slite med…….. Jeg mener, hos meg blir det så rent for mye av den når først de “små grå” får tid til å tenke hobby og håndtverk. Ideer dukker opp til de merkeligste tider, og spesielt når en stakkar skal legge seg!  Nesten så det er litt plagsomt i novembermørket…..he,he.

 

 

 

 

_MG_7733 til blogg

 

 

 

_MG_7697 til blogg

 

Samlet litt mose i skogen bak huset, mens det ennå var deilig høstvær. Disse kremmerhusene kan man fylle på med kvister, kongler ……eller regelrett la dine vakre smykker få komme til sin rett;o) Glitrende “diamanter” mot naturmaterialer skaper variasjon og litt høytid på en gang;o)

 

 

_MG_7640 til blogg

 

Det fine med disse kremerhusene, er at en lett ser innholdet! Her har jeg i tillegg tullet rundt en gammel blondekrage – litt gjenbruk rett og slett! Lyseklype til kertelys fra Wallas verden skaper ekstra stemning og kan fint festes på nettingen;o)

 

 

_MG_7743 til blogg

 

Bokser, blonder, salt- og peppersett, tinntallerkner og gamle gaffler er funnet på den lokale gjenbruksbutikken – forøvrig en av de mer spennende butikkene jeg går på;o)))

 

_MG_7759 til blogg

 

 

 

_MG_7749 til blogg

 

 

 

 

_MG_7828 til blogg

 

Det fine med kremmerhus er at de kan fylles med noe godt, og godis hører julen til, ikke sant? ;o)))))) Fatet i bakgrunnen her er kjøpt fra mine gode bloggvenninne Pia med bloggen Atelie Skogslyckan. Sjekk den vakre bloggen hennes! Veldig kjekt å ha noe som minner meg om folk jeg setter pris på;o)

 

_MG_7204 til blogg

 

Papiret til dette kremmerhuset er hentet fra en gammel telefonkatalog jeg fant på Gjenbruk. Jeg bare elsker slike gamle papirer med ferdig eldede kanter! Så kjekt å ha til hobbyformål! De vakre pulsvarmerene er strikket av min kjære mamma. Hun vet hva datteren liker;o) Tusen takk!

Og du; ha en nydelig dag, da!!;o)))

 

Klem fra Solveig

 

 

 

_MG_7838 til blogg

 

 

I love this time of year when I can use my imagenation and creation and make some new decoration for Christmas;o)) With aluminium net ( originally made for fents) you can make lots of variation with natural materials as well as your finest jewelery or Christmas cakes;o)) Old paper,books, laces and so on, have been found at the local secound hand store. The beautiful grey puls warmers are made by my dear mother – she knows what I like;o))))!

Have you started making decorations for Christmas yet?;o)

Hugs Solveig

fredag 12. november 2010

Vinterlig tunika……

 

……..eller strikkakjole om du vil;o) Liker veldig godt å ha et håndarbeid mellom fingrene når jeg setter med ned for å slappe av. Kobler best ut på den måten;o)

 

 

 

 

Spesielt artig er det når en kan strikke med tykke pinner slik at en virkelig ser resultater av en times arbeid! Denne tunikaen/kjolen er strikket i Alfa med rundpinne nr. 9. Tykk og god, men andre ord;o) Mønsteret er hentet fra Sandnesgarn 1012 Ung/Voksen. Har en forkjærlighet for grå strikkplagg, men hadde nå lyst på litt farge;o)

 

 

_MG_7364 til blogg

 

 

 

 

_MG_7451 til blogg

 

Det er lenge siden jeg har strikket mønster på denne måten, men det gikk uten problem. Lettere enn det ser ut til, synes jeg;o)

 

_MG_7337

 

Er ikke særlig fotogen, spesielt ikke på widescreen (he,he), men her er det ferdige resultatet. En varm og god variant på kalde vinterdager;o)

Ser det er mange i blogglandia som har startet på julepynten. Klør i fingrene etter å få laget noe jeg også. Har noen ideer som må prøves i helgen. Får se om jeg får det til innimellom eldstemann sin bursdagsfeiring;o) Det første av adventsforberedelser som står på listen, er å få klar adventskallenderen. Flere enn meg som stusler og pakker inn selv? Helt sikkert;o) Koselig med tradisjoner!

cherry_on_top_award

Jeg er så heldig å ha blitt beæret med en award fra snille Janna med bloggen Huset i skogen. Tusen takk for fine ord om bloggen min! De varmer;o)

Med awarden følger det også noen forpliktelser: Den ene er å fortelle om 3 ting man liker å gjøre. Ingen problem! Jeg har en drøss å ta av! Nesten litt for mye, spør du meg;o)

Men jeg liker altså å skape noe selv av egne ideer ( men med inspirasjon fra andre). Jeg er også liker også veldig godt i å tilbringe tid med mennesker jeg er glad i ( hva vi gjør sammen, er ikke så viktig – kjekt å være sammen uansett;o), samt å kroe meg godt ned i godstolen med håndarbeid og en koselig film;o)

Så skal jeg plukke ut fem bloggere å sende awarden videre til. Synes som mange andre her, at dette er vanskelig fordi jeg synes alle jeg blogger med fortjerer en hilsen;o) Vil sende denne videre til disse herlige bloggerene;

Herlige Helle med blogen Stil og Gjenbruk som stadig inspirerer med med sine flotte  bilder og ikke minst varierende tema på det hun viser.

Oppfinnsomme Minkas rede for stadige gode ideer innen interiør

Iderike La ville de mille for sin kreativitet og sømferdigheter

Dyktige Maia og bloggen Shabby Charm som bare inspirerer meg sååå masse med sitt koselige hjem

og til slutt koselige Hulda med  Huldas Memoarer og den herlige landstilen som jeg er så glad I;o)

Ta den om dere vil ;o)

 

Ha en nydelig helg!

Klem fra Solveig

I do love to work with my hands when I relax in front of the TV or in the sofa a late evening in November;o) Lately knitting has been a dear hobby, and now I’ve finished my latest dress in tick wool. Warm and good on cold winter days;o)

Wish you all a lovely weekend!

Hugs Solveig

torsdag 4. november 2010

Her i mitt hus :o)))

Hva gjør huset du bor i til  et hjem - sånn interiørmessig?

Det kan jo i og for seg være mange ting. Hos meg handler det etterhvert mye om tingenes historie og sjarm. Enten den historien jeg kjenner fra før; et minne fra noen jeg er glad i osv, men også den historien jeg selv har vært en del av da jeg laget/skaffet meg tingene:o)

 

Må innrømme jeg ikke tenkte så mye på det før vi kjøpte vårt gamle hus. Et hus som slett ikke kunne passe inn i en typisk “varehus-stil”.  Ikke noe galt med det: jeg har mange koselige ting fra forskjellige varehus, jeg. Saken er at det plutselig ble gøy å skape noe “eget”.

 

_MG_6597 til blogg

 

Etter å ha blitt inspirert av den ene bloggeren etter den andre som viser kreative løsninger og oppussingsprosjekter, må jeg innrømme at det å innrede er blitt en langt mer spennende og personlig sak! Gamle minner og ting blir sett i et helt nytt lys, og når jeg kikker meg omkring ser jeg at hjemmet mitt nå langt mer gjenspeiler den jeg er.

_MG_6604 til blogg

Kanskje handler det om at gjenbruk/gamle ting passer veldig fint til den litt vimsete, impulsive og nostalgiske sjela jeg er:o) På samme måte som jeg liker å omgås mennesker i forskjellige aldre som fremstår som den de er, liker jeg også å omgi meg med ting som kan stå for seg selv. Sammen skaper de den hjemmekosen jeg ønsker å bo i!

_MG_5941

For hvordan kan en elles forstå hvorfor en gammel avlagt hylle og et gammelt speil skaper en sammenheng side om side med moderne sammensatte bilder fra fotografen?:o)))) Denne fotografen som hadde helt klare formeninger om hva som gikk og ikke når vi skulle velge innramming…… Kanskje har han rett! Men vet du hva? Jammen er det spennende å tenke selv! Spennende å bryte noen etiketter og "lover" om hva som passer sammen. Ikke tenke på hva som er UT eller veldig INN og hva man absolutt IKKE skal sette sammen!

Da blir hjemmet litt mer DEG. For alle er vel vi litt sammensatt av både historie og nåtid, ikke sant? :o)))))

 

_MG_6571

Høstbilde fra min hage og hekken Svartsurbær:o)

Med en kanne kjøpt av min gode bloggvenn Viola, en brukt slitt vekt og gamle skåler fra Willory & Boch – funnet hos brukthandler og på loppemarked – ønsker jeg dere alle noen flotte novemberdager! 

Her i mitt hus

Her i mitt hus, kan eg finna både glasskår og mus. Kan eg merka eit historiesus, frå ein tiptippoldefar.

Tenk han var her, gjekk og gjorde slikt som eg og no gjer. Gjekk og tenkte på at alt det som skjer, gjer oss annleis enn i går.

Alt det han bar på, gav han meg med. Synd,skam og glede – arva han ned.

Ingenting blir, som det var eingong. Nei, tida ho rir, som ei bylgje over svaberg så glatt og eg fell,  men tek meg fatt.

Merkar eit sus, av ei framtidi mitt nymåla hus, ser ei dotter trippa lett over grus – med ein favn strekt ut mot meg.

Alt det eg ber på, gjev eg ho med. Song, synd og styrke – arvar eg ned.

Tekst og musikk:

Herborg Kråkevik

Klem fra Solveig

When it comes to interior, what makes your house the home you love?  I’m sure there are many answers. The change of style we made after buying our old house, made us see the charm and beauty of  old, nostalgic things. It made us create a style of our own where new modern things and  old  memories can live side by side, even if  it’s not “by the book”Smilefjes som blunker. It’s exciting and inspirating to make your own rules! That’s what makes it your dear home, isn’t it?

Wish you all beautiful November days!

Hugs Solveig