torsdag 28. oktober 2010

Lyse, hvite toner…….

………. kombinert med det sorte og brune, preger hjemmet mitt for tiden:o) Nesten litt vanskelig å tenke på at syrebeiset var det vakreste vi visste da vi bygde hus på midten av 90-tallet:o)))  Det forseggjorte vitrineskapet frå Aannø skilte seg litt ut på den tiden og kostet oss også noen ekstra kroner. Gjett om jeg har gått noen runder med meg selv før jeg begynte å male herligheten! 

 

Men er man grundig lei, så hjelper det ikke hvor staselig det enn har vært! I sommer fikk derfor vårt vitrineskap en runde og to med malekosten – sånn egentlig før ho mor fikk tenkt seg om:o))))

_MG_6120 til blogg

Det viktigste er jo at man trives med møblene sine, ikke sant? Vet det er mange med meg som går lenge å lurer før man tør å male om…… Skal, skal ikke…. Men dere, vi skal vel leve litt her og nå også, ikke sant? :o))))

_MG_6130 til blogg

Nesten alt i skapet er fra brukthandel eller arvet. Lysestaken, de fleste vasene og den lille skålen i hvitt pressglass, er fra Gjenbruksbutikken.

 

_MG_6152 til blogg

Osteklokken har jeg også kjøpt brukt og deretter dekorert. Puten med monogrammet ble jeg ferdig med i sommer:o)

_MG_6204 til blogg

Skapet har fått litt tekst med hjemmelaget sjablong. Bienvenue og No 07  er laget i word, skrevet ut og til slutt skjært ut på overheadark. Malt med grå og sort hobbymaling.

_MG_6178 til blogg

En liten duk fra loppemarked…….

_MG_6170 til blogg

…..og en samling fat fra gjenbruk.

_MG_6144 til blogg

Sausenebb og lysestake kommer også fra Gjenbruk. Bilderammen er gammel og har tilhørt min familie.

_MG_6105 til blogg

Kan ikke si jeg har angret på malestuntet. Er mye mer fornøyd med skapet nå:o)))

Om jeg ikke rekker å kommentere hos alle kjære bloggvenner for tiden, følger jeg likevel med dere:o) Høsten er en tid jeg elsker å være kreativ og på toppen av det hele er jeg blitt stolt tante igjen:o)))! Så fikk jeg plutselig lyst å lage baby-ting igjen! Hjelpe meg; gi meg flere timer i døgnet – har skikkelig manko her:o)

 

42777m

For innimellom må jeg også slappe av litt og hva er da bedre for en romantisk nostalgiker, enn å sette på en herlig film i skikkelig Jane Austen-stil! Har skaffet med flere samlefilmer med Best British Classics som jeg gleder meg til å se. Er du som meg, sjekk Platekompaniet – her har de mange herligheter en kan drømme seg bort i, på hustrige høst- og vinterkvelder!

Ønsker dere en flott uke!

Klem fra Solveig

 

_MG_6162 til blogg

 

I remeber beeing quite proud of my new cupboard back in 1995. It was i pine tree and cost a little bit more than the other cupboards we found:o) But when I’m are bored of my things and have been it for a while, it would not help; I have to paint it:o)))! The text I’ve made myself on the pc. They are printed on transparency film and cut with a sharp knife. I’ve used plain acrylic paint on the cupboard.

There are so many things I want to do these days! I haven’t got enough hours for everything:o) But now and then I have to relax a bit, and what is better than wathing a romantic movie?! I love British film, and have bought some of the best British Classics on DVD. I’m ready for cold, stormy evenings. Are you?:o)

Hugs Solveig

 

torsdag 21. oktober 2010

Skaperglede:o)

Etter en travel tid med jobb og oppussing, får en kreativ sjel en smule abstinens av innestengt skaperglede:o) Og må man, så må man……..

 

……lage kort for eksempel. Dette ble en hilsen til min kjære mor i anledning hennes jubileum i oktober. Ikke mye papirbruk her – bare  underlaget for å være helt nøyaktig! Har deretter sydd fast ( på papir) et stykke stoff med tekst, lommen til min sønns avlagte jeans, blonder i hvitt og beige………

 

_MG_6626 til blogg

Et bilde av min mor som liten jente, foruten hvite knapper og perler. Et morsomt prosjekt å lage:o))))

_MG_6635 til blogg

 

_MG_9302 til blogg 

Mer stoff på papir, samt serviettdecopage og klokkestempel. Malte med Gesso oppå servietten.

 

_MG_9339 til blogg

Utklipp av sommerfugler fra pynteark samt blonde fikk også plass:o)

_MG_9330 til blogen

Flere hekleblonder (fra Gjenbruk), serviettdecopage, hvitmaling og søm på tekstil og papir:o)

_MG_9316 tl blogg

 

 

_MG_6656 til blogg

 

Slik! Da var det mer oppussing på programmet……. Jo, for du skjønner, jeg har lyst på litt forandring til jul:o))))

Klem fra Solveig i farta:o))

_MG_6638

Sometimes you just have to be creative, or what?;o) Well, I need to anyway, and this time I wanted to make some cards. The first one is for my mothers birthday. It’s made of white bazil and fabrics. The jeans pocket is from my sons old jeans and the crocket labels from the flee.  A picture of my mother as a young girl, some laces and pearls, gives the right expression of old times:o)

The next two cards are made of colored paper, laces, fabrics and napkins.  On top it’s painted with Gesso.

Wish you all a creative evening:o)

Hugs Solveig

torsdag 14. oktober 2010

Helt naturlig….

Det er en rikdom å kunne ta en tidlig morgentur i eventyrlige omgivelser, der naturen i seg selv skaper de mest trollske stemninger.

 

Jeg har alltid vært betatt av høstens ro og friske luft, høstmenneske som jeg er.  Høsten klarner hjernen og får kroppen til å falle til ro etter sommerens mer raske tempo:o)))

Fjord og majestetiske fjell er en del av det naturlige landskapet her vest. Nesten litt for naturlig – jeg glemmer av og til å legge merke til hvor vakkert det egetlig er!  Spesielt når dagen holder på å våkne til liv:o)

_MG_6732 til blogg

Jeg skal ikke påberope meg å være den fødte fjellgeit og den som entrer 4 fjelltopper før frokost…….., men får jeg rusle i eget tempo og bare være til i en stille morgenstund, DA liker jeg meg godt både opp og ned bakker:o))

 

_MG_6744 til blogg

 

_MG_6749 til blogg

 

Høsten setter sitt preg på området rundt vårt gamle hus. Det er alltid deilig å rusle opp på denne sletten og sitte å se utover fjorden:o)

hyttetur i skogen 011

Gamle steinmurer er i grunn skikkelig sjarmerende……

hyttetur i skogen 015

 

 

_MG_6762 til blogg

Til og med høstens innkjøp av støvletter er helt naturlig:o))) El Naturalista sine sko er laget av resirkulerte materialer, men det beste av alt er at de er så inderlig gode å gå i:o)) Med disse kan en tråkke i vei på på gata eller gruslagte stier for den del. En kan ta en avstikker over jordet, og likevel være skodd for fest:o) Helt perfekt for impulsive meg som vandrer dit nesa peker :o)))

_MG_7028 til blogg

Fra området rett bak huset vårt……

Høstkos på hytta 250

Å samle mose og andre naturmaterialer til høstdekorasjoner, er også kos! Nå er høstkransen komt på plass på ytterdøra igjen:o)

Høstkos på hytta 077

 

Noe som også faller seg helt naturlig, er å fordype seg i skjønne interiørbøker og magasiner!:o))) Nå gleder jeg meg til bladet BoligDrøm som kommer ut 22 november. Det ser absolutt ut til å være noe for oss, eller hva jenter?!!:o)))

parameter

I morgen har jeg fri og skal på en liten tur:o))

Ønsker dere alle en flott oktoberhelg!

Klem fra Solveig

 

mandag 4. oktober 2010

Gledelig loppefunn og sofa i ny drakt:o))

Jammen går dagene unna for tiden! Full rulle på jobb og på hjemmebane , samt bl.a møbler som står i kø for “bli-ny-fest”, har satt bloggen litt i bakgrunnen den siste tiden. Prøver å komme meg innom kjære bloggvenner så ofte som mulig – håper å kunne komme sterkere tilbake etterhvert:o)

Var på loppemarked for halvannen uke siden og koste meg skikkelig! Synes jeg fant mange skatter som jeg skal vise dere etterhvert, og en av dem var dette bordet:o)))  Har lenge vært på jakt etter et gammelt et med dreiet kuleben og løveføtter, men så dukket en nyere variat opp og jeg ble egentlig ganske så fornøyd med resultatet etter en runde og to med malekosten!

_MG_6268 til blogg

Før…….

_MG_6390 til blogg 

………og etter. Godt på plass i vår lille tømmerstue:o)

Gulvteppet er av ull er kjøpt til strekt redusert pris for 5 år siden.  Deilig og varmt å sette beina på, siden det gamle tregulvet er heller trekkfullt om vinteren.

_MG_6346 til blogg

Lurte på om jeg skulle prøve meg på noe annet enn hvitt, men det passet best inn blandt det andre på denne måten:o) Tavlen laget jeg i fjor.

_MG_6425 til blogg

For en stund tilbake fikk vi en sofagruppe av noen venner. De ville kasserer møblene – slitte som de var.  Jeg kunne jo ikke stå imot forsøket å prøve meg på litt møbeltapetesering og en tur innom Stoff og Stil sikret møbelstoff til herligheten:o) Hadde egentlig lyst på lyse møbler siden veggene er mørke, men fornuften fortalte meg at grått var langt mer prakstisk i vårt hjem…

I dette innlegget kan dere se stolen ferdig og slik såg møblene ut før omtrekking:

IMG_4414 til blogg

Det tok meg noen måneder fra jeg ble ferdig med stolen til jeg fikk begynt på sofaene, men de ble til gjengjeld ferdig etter 10 timer sammenhengende ved symaskinen:o)))!!

Nå som ildåpen er unnagjordt, er det ikke umulig jeg prøver meg på flere prosjekt av samme typen. Kjekt å kunne forvandle møbler på denne måten:o)))

_MG_6433 til blogg

Ble egentlig fornøyd med resultatet og synes sofen var verdt å redde  - elegant som den er med dreide bein og svakt vipp på vanger og puter:o)

Det vesle skapet var trehvitt da jeg fant det på bruktbutikken. Synes det hadde så vakre detaljer ….. Den hekla puta er også hjemmelaget av undertegnede:o)

_MG_6494 til blogg

 

_MG_6382 til blogg

Synes både sofa og bord passer inn i miljøet i gamlehuset. Rommet er slett ikke stort, men rommer likevel mange venner og familiemedlemmer til kos både sommer og vinter:o)

Ønsker dere alle en herlig oktoberuke!

Klem fra Solveig

 

Days pass quickly on work as well as in my private life these days. One reason is this groupe of  furnitures well placed in my wooden livingroom. The table I found at the flee marked and it really speaks to my heart after a round or two with white paint:o)

_MG_6456 til blogg

The two sofas and the chair we got from some friends. They were supposed to be thrown away, and I just couldn’t resist trying to redecorate them. I’m quite pleased with the result – concidered it’s my first time redecorating furnitures ever:o))

I wish you a lovely week!

Hugs Solveig