torsdag 26. august 2010

Min rosenkrans:o)))

Plutselig var den her, og like raskt var den vekk! Sommeren altså…:o) Og like plutselig var skolestart der også, men alt som seg hør og bør av aktiviteter og foreldremøter på ettermiddag og kveld……:o)

Men jeg liker høsten jeg! Da kommer alle hobbyprosjektene siglende opp og i blogglandia blir det mer og mer inspirasjon å hente:o))).

 

I løpet av sommeren har jeg altså klart å få smykka-dilla igjen! Var veldig glad i å lage smykker for et par år siden, men som med så mange andre ting går interessene litt opp og ned:o)  Skulle i utgangspunktet se om jeg kunne lage et smykke til min svigerinne, men nå skal vi lage noen sammen istedet:o)) Koselig!

 

120720101200

Aldri lett å ta bilde av seg selv…:o)) Det blir liksom feil i alle retninger…..

_MG_4181 til blogg 

 Vi gjør det sånn i stedet:o))

 

_MG_4206 til blogg

Smykkene kan også brukes som en del av interiøret :o)

_MG_4831 til blogg

 

_MG_4898 til blogg

Rosenkrans med hvite perler mot en av de naturlig slitte dørene i vårt gamle hus. En grein av duftsjasmin har også sneket seg inn fra hagen:o)))

Alle delene til disse smykkene er kjøpt på Panduro. 

_MG_4811 til blogg 

Nå blir det ikke bare smykker fremover! Jeg er begynt å rydde vårt uinnredede loft hvor jeg har  planer om et spesielt rom:o)))

Da er det veldig hyggelig  å ha fått denne boken i hende; Lev vakkert laget av to kreative bloggvenner Ingela Brolig og Petra Eriksson. De har bloggene Inspiration i Vitt og Romantiska hem og jeg kan trygt anbefale en tur innom dem!

 

_MG_5905 

Jeg har også den forrige boken deres, men synes det var ekstra gøy denne gangen fordi flere av dere jeg har blogget med en stund, viser sine vakre hjem i denne utgaven:o)

Boken er kjøpt fra en annen bloggvenn; Ragnhild med den flotte nettbutikken Wallas verden. En skikkelig “snopebutikk” for deg som liker den lyse, nostalgiske landstilen. Ta turen innom, du vil ikke bli skuffet:o)))

Klem fra Solveig

_MG_4909 til blogg

 

Some years ago I just loved working with pearls and this summer I tried it again. I guess these ones will be used in the interior as well as around the neck:o)

Days passes quickly at this time of year. The kids has started school again and I have started, among other things,  working in my atic….. You see I have some plans up there and I know I’ll use this wonderful book for my inspirationLev vakkert is made of Ingela Brolig og Petra Erikkson with the beautiful blogs; Inspiration i Vitt  and Romantiska hem. Pay them a visit and you’ll know what I mean:o)

Have a wonderful tomorrow!

Klem/ Hugs Solveig

tirsdag 17. august 2010

Miss Austen med følge :o)

Roser er definitivt en av de plantene som virkelig tiltaler meg. Får liksom aldri nok av dem:o)))

Rosene til David Austen er bare noe for seg selv, synes jeg. I år har jeg skaffet meg noen nye sorter som jeg inderlig håper vil overleve både vinteren og hjortedyrene! 

_MG_5551 til blogg 

Vakre  Winchester Cathedral er helt hvit og lyser opp i mørket. Hos meg har den fått tilnavnet har jeg gitt navnet Miss Austen fordi den minner meg litt om den engelske litterære heltinnen:o)))

 

_MG_5555 blogg 1 

Selve roseknoppen er rødlig og de ytterste kronbladene får da en rødlig kant når rosen springer ut. Den er kremhvit i midten før den blir helt hvit – nydelig:o))

Winchester Cathedral skal ha tidlig blomstring og god duft, er remonterende og svært hardfør. Vi hadde en kjølig vår her vest og sommeren har heller ikke vært på sitt varmeste, så den fant ut den skulle vente til august med å blomstre her hos meg:o) Blir spennede å se hvordan det blir til neste år!

_MG_5578 til blogg

Denne skjønheten med navnet English garden har foreløbig bare en rose som har sprunget ut, men den har mange knopper så jeg gleder meg veldig til fortsettelsen. Også ny for meg i år, men for en gledelig overraskelse! Selve rosen er ca 10 cm i diameter og så vakker at jeg bare ble helt betatt da jeg ankom mitt gamle hus sist helg:o))

Rosen er romantisk som noen og selv om jeg i utgangspunktet ikke er så veldig glad i gult, ble denne rosen raskt en av mine favoritter:o)

_MG_5286 til blogg

En annen vakker plante som blomstrer i hagen min akkurat nå, er klematisen Jackmanii. Den hadde følge med en stor og vakker New Dawn-rose, men den tok dessverre vinteren kål på i år:o(. Nå har jeg plantet Constanse Spry på sammen sted, men må nok vente til neste år før hun blomstrer …)

_MG_5130 til blogg s

Imens nyter jeg det som elles står i full blomst hos meg nå. Vakre knallblå og hvite riddersporer passer alltid i en gammel hage. Flere roser står i fullt flor, men det er bare den hvite Polarstjernen jeg vet navnet på. Den har store klaser med små, nydelige hvite roser som har dekket mye av hushjørnet allerede:o)

_MG_5130 til blogg

 

IMG_0815_1 til blogg

Svarthyllen som står inntil huset, dufter ikke bare herlig. Blomster og bær kan også brukes til safting. Har prøvd det en gang og tenkte jeg skulle gjenta suksessen:o)))

_MG_5703 til blogg 

Til slutt et lite bildet av tidstyven min den siste tiden; leveggen i min gamle hage. Den er nå beiset med grå beis /lasyr og har fått et gammelt vindu. Får se hvor langt vi kommer med dette prosjektet før vinteren melder seg, for her skal det jo stæsjes litt mer:o))) Av og til må jeg bare stoppe litt opp for å nyte utsikten fra frokostbordet……

_MG_5098 til blogg

I love roses and special David Austen roses. The white one is called Winchester Cathedral, but I’ve named it Miss Austen cause it reminds me of my favorite author with the same name:o) The yellow and white one is called English garden and is just as beautiful! The clematis Jackmanii is lovely togehter with other blooming flowers like Delphiniums and the Sambucus tree. Summer is back at the west of Norway and I’m working to finish my wooden garden wall :o)

Klem fra Solveig

 

mandag 9. august 2010

Sommerbord med gjenbruks ideer:o)

 

Etter å ha flyttet på noen gamle te-lyststaker fra Black Design et utall ganger, var de endelig på vei til søppla!! Men hva skjer? Jo en må jo bare gjøre et siste forsøk på å slippe å kaste noe, må vite:o)))

 

_MG_4044 til blogg

Med litt spraymaling og et par fat i steden for te-lysglass, fikk de nytt liv gitt:o))) Og jeg har fått meg nye stettfat!

Til blogg 2010 116

Så fikk jeg omsider tatt i bruk duken jeg sydde i vinter også. Heklet et mellomverk og felte inn i et hvitt laken. Ble ikke denne en gammel hage verdig, da? :o) Skulle jo også ha brodert inn noen initialer, men det får komme til høsten.

Til blogg 2010 114

Under det store svarthyll-treet er det kos å sitte. Har planer om noen flere duppe-dingser her. Får se hva jeg rekker før høsten kommer:o))) Her i gården kan man ikke hvile på laubærene med en ting om gangen! Nå gikk vi i gang med en le-vegg også……..hmmm  - og den skal jo males og stæsjes…:o)))

Til blogg 1

Dette er en av de gamle tallerkenene jeg kjøpte på loppemarked i Bergen i vår. Liker på godt dette mønsteret! Rosene er av typen Rugosa og blomstrer i hyttehagen min i juli/august:o)

Til blogg 2010 129

Da er det klart for en kosestund i solen med ……..jepp, et interiørmagasin av typen Jeanne d’Arch Living :o)))

Tusen takk alle snille dere som skiver så koselige kommentarer! De varmer:o)))

Klem fra Solveig

I had a couple of candlesticks which, on their way to the garbage, got some makover:o) I like them better this way, don’t you?

The cloth I made myself from a sheet and some crocheting I made last winter:o)

Wish you all a wonderful week!! Thank you so much for leaving me nice comments. You make my day:o)))

Hugs Solveig

 

mandag 2. august 2010

Sjarmerende sommer :o)

Herlige Ralfefarfars paradis utfordrer oss på å vise vår sjarmerende sommer. For meg er sjø- og hytteliv noe av det som virkelig representerer sommersjarme:o)

En bukett av den gamle prestegårdsrosen ( som jeg ennå ikke vet navnet på), dufter aldeles herlig uansett hvor du plasserer den.

IMG_0015 til blogg

Hagen består av “mormors-stauder” ….

BØØØ

….og roser. Det er så vakkert når alle rosene blomstrer på en gang:o)

IMG_0206 til blogg

Velkommen til kaffe med mammas gamle kaffeservise…

_MG_2196 til blogg

Hav og himmel kinn mot kinn,

motortøff og sønnavind

Måkereir og terneskrik.

Hvite hus i hver en vik. 

Sjøsprøyt over glatte skjær

Ingen lekser ingen klær

Men vet du hva det beste er ?

Jo, hele øya full av

Svarte, Søte, Store Bjørnebær

Inger Hagerup/Finn Kalvik

En sang som bringer sommeren frem uansett vær:o))

Til blogg 2010 130

Noe av det som virkelig er sommer for meg og familien, er å ta snekka en varm sommerdag og tøffe utover fjorden. Sitte på baugen og dingle med beina, mens det biter så iltert på kroken at ho mor nesten ramler uti når hun skal sikre barnas fangs…… idet alle får fisk på en gang!! :o)

IMG_8910

Å få følge av gode venner og naboer og legge til ved en av de usjernerte øyene og spidde pølser på bål og bade:o))) Det er sjarmerende sommer, det!

Er dessverre ikke så aktiv på bloggen for tiden. Holder på å male om spisestua og det tar tid!! Kommer sterkere tilbake etterhvert:o)

Klem fra Solveig

The blog Ralfefarfars paradis challenge us to show charming summer pictures. Here is what’s summer means to me; loong sunny days in my cottage garden with the smell of roses. To sit on deck on our boat a warm day on the fjord, cathing more fish that we can handle:o) And the perfect end of a wonderful evening; to find one of the confortable little islands toghether with some friends, light fire and make delicious food. Can summer be more charming? :o)

Take care!

Hugs Solveig