tirsdag 20. juli 2010

Franske følelser :o)

Siden hytta vårt er en gammel tømmerstue fra 1700-tallet, synes jeg hagen også må bære preg av såkalt nordisk oldemorshage .

Men jeg også er glad i det franske landlige og bruker derfor hagen hjemme i by’n til å leve ut den delen av lidenskapen:o))

_MG_2996 til bloggs NY

Det går i sarte farger og en del hvitt i eksteriøret. Tøymykner fra Durance med lavendelduft, gjør også hagetekstilene herligduftende…

_MG_2950 til blogg

 _MG_2973 til blogg

 

Slitte terrakottapotter, og en gammel kaffekanne med viltre stemorsblomstrer:o) 

_MG_3105 til blogg

Søtt mot røft; Mine gamle sko har fått sløyfer på og er blitt en del av hagekosen:o)

_MG_3101 til blogg

 

 

_MG_3014

 

_MG_2340 til blogg

Har ikke eigd en hagestatue før. Hadde ikke trodd jeg kom til å kjøpe meg en heller, men synes denne damen med barnet i ren betong, passet godt inn i den franske landstilen:o)

_MG_2347 til blogg

Nå står den og titter utover den selvbygde dammen vår. “Bare se men ikke røre…..” :o))

Dammen består av et ferdigstøpt kar som er sunket med i en liten steinmur.  Vi lurte lenge på om vi skulle lage et lite bekkefall nedover skråningen på siden av huset, men fant ut at der hadde vi jo slett ikke sittet og sett på dammen!

_MG_2988 til blogg

Da ble den altså bygget inn i plattningen bak huset. Her er det også noen vakre berg som stikker frem. Hadde vært fint å ha dem mer frem i dagen, men det rant en del vann ned fra skogen og da var betongmur med dreneringsrør eneste løsning.  Har planer om noen planter nedover her, men det tar sin tid å lage hage…:o)))

Nå våkner snart staudene til liv i muren her. Da blir det litt mer farger:o))

_MG_3154 til blogg

 

 

_MG_3136 til blogg

Når mørket faller på ( men det er bare så vidt – bildet er tatt kl. 24.00 :o)), tenner vi lys. Da blir det ekstra koselig rundt dammen:o)))

_MG_3111 til bogg

Håper du får nyte sommeren hvor du enn er:o)

While my wooden cottage needs a scandinavic sort of “grandma” garden, I can grow in french style at my home in town:o)) I’ve never owned a garden statue before. The mother with her child in solid concrete, I could not leave:o)

I almost never gets dark here north at this time of year ( the last pictures are taken around midnight :o), but it’s nice to light candles anyway when sitting out:o)

Wish you wonderful days of summer no mather where you are!

Klem/Hugs Solveig

 

fredag 16. juli 2010

Tripp, trapp – brukt og hjemmelaget hageglede :o))

Ferie, sommer og hagekos – det er deilig det! Når en attpå til får snekkret seg en blomstertrapp, er det bare fryd og gammen:o))

I love summer, vacation and gardening and now my flowerstairs finally got finished too:o)))

_MG_4392 til blogg

Den kan fylles med både blomster og husgeråd – bare fantasien setter grenser…..

The stairs can be used for flowerpots, but also all sorts of gardening things – use your imagenation:o)))

_MG_4527 til blogg

Trappen kan flyttes til de fleste steder i hagen, og det kommer den nok til å bli også.  Akkurat nå har den fått  plass ved den gamle steinmuren på eldhuset:o)

This one can be moved to all parts of the garden and believe me: it will:o)))

_MG_4512

Trappen er laget av min kjære og malt av undertegnende. Beskrivelsen fant vi i dette innslaget fra Grønn glede:o))

The stairs are made by my husband and paintet by me. Here we found the description:o))

_MG_4439 til blogg

Disse to flaskene fant jeg på min ferietur innom forskjellige bruktutsalg:o))

Two old bottles I bought secound hand – aren’t they lovely?…..

_MG_4427 til blogg

_MG_4499 til blogg

 

_MG_4429 til blogg

 

_MG_4525 til blogg

Nå gjenstår bare muren og en liten platting i front av dette gamle eldhuset. Så skal vi bl.a lage et trappetrinn og en bred dør. Tenker male den i en spesiell farge:o)) Her ligger det en del arbeid foran oss, men jeg har planen for hvordan det skal se ut i mitt hode.  Bare vent og se:o))) Men først ut å grave…….forarbeid er kjedelig det…!

Now we will start to finish this part of the garden. We will make a wooden floor, a wide door into the old house of stone, and maybe it will be a little suprise here too – just waint and see:o)))

En nydelig sommerhelg til alle!

Hugs/ Klem fra Solveig

 

torsdag 8. juli 2010

Bruktfunn og sommerlykke :o))

Etter å ha vært på farten i nesten 3 uker ( og jammen fant vi herlig sol og sommervarme på vår vei også:o)))), er det nesten litt merkelig å være hjemme i sitt eget hus igjen. Har funnet mange skjønne gamle ting på min vei ( de kommer etterhvert ), men disse små bruktfunnene gjorde jeg imidlertid på mitt eget hjemsted før jeg reiste.


Denne merkelig lykten synes jeg hadde rette patinaen og det røffe uttrykket til å passe inn i landstilen i flere sammenhenger. Har aldri sett noe sånt før.......har dere?



Den er egentlig elektrisk og vil prøve å sette inn ny ledning og prøve herligheten:o) Hvis det ikke går, bruker vi den bare som lykt med stearinlys:o)





Fant to søte bilder også. Synes de var så sjarmerende gammeldagse. Sikkert ikke gamle, men de gav meg denne herlige nostalgiske følelsen, så da så:o)))







En liten frøken pyntet etter alle kunstens regler. Passer fint sammen med tørkede pelargonier. Får litt Jane Austen-følelse av dette bildet. Tror jammen jeg skal se en av hennes filmer en kveld, jeg. Kos:o))))


Det finnes så utrolig mange nydelige markblomster for tiden. De får meg til å føle sommerlykke - uten tvil! Får ikke nok av disse bukettene.



                                          

Blomster fra trær - her en rognebærkrans - er fin å bruke i interiøret. Merkelig nok lukter ikke alle like godt når de kommer innom dørene, men man kan jo pynte med dem utendørs også:o)))


                                            

Håper dere har det fint og nyter sommeren. Fy så fort ukene går!! Tusen takk for alle koselige hilsener i forrige innlegg. Nå må jeg ut og stelle min overgrodde hage før jeg tar flere bilder av årets prosjekter :o))

Nydelige sommerdager til deg!

Klem fra Solveig


After 3 weeks on wheels it's almost a little bit strange to be at home again. I've found a lot of beautiful secound hand interior on my way, but these things I found here in my hime town before I left. Have you ever seen such a lantern before? I have not. It's electric and had the right patina to follow me home. The two pictures are not old, but give me a sort of Jane Austen-feeling. Hmmmm, guess I have to see one of here films tonight:o)))
Wild flowers found near my cottage are beautiful  in bunches on the table. Can't get enough of them these days!
Hope you enjoy you summerdays! Now I have to start working in my neglected garden before showing you more of my summer projects:o))

Hugs from Solveig