søndag 29. november 2009

Advent i sarte farger

 

 

Siden det nå lakker og lir mot jul, har jeg laget et adventsbilde. De fargene som vanligvis får meg i julestemning er spesielt det hvite med innslag av rødt og brunt. Nå har jeg altså prøvd meg på de mer sarte fargene. Tanken er nemlig at bildet skal kunne henge fremme også utenom juletiden :o)

 

269 Til blogg

Bildet har fått tittelen Stille natt, hellige natt ….

 

IMG_9319c

Andre ting med sarte farger som kan passe inn med bildet, er feks den gamle metall-rosa kjelen som er kjøpt på Gjenbruk. At den var uten lokk gjorde ikke noe mtp det formålet den skulle brukes til. Må nok til med litt støtte rundt denne rasktvoksende svibelen her :o)

Kunne ikke dy meg; måtte prøve å brette en adventstjerne  i papir. Minner meg om de vi hadde da jeg var liten:o)  Også denne i rosa toner…

 

187 Til bloggs

Vasen i tinn er et funn fra Gjenbruk. Synes den er nydelig med roser i, men kan også brukes som lysestake for et kraftig julelys:o)

 

227 til blogg

Min kjæres gamle skøyter har fått en ny renesanse. Synes de gjør seg sammen med bildet fordi de representerer det røffe mot det sarte.

335

 

Hjemmestrikka og tova barnevotter med rosa sjakkrand passer også inn i bildet her…

 

291

Jeg vet jeg har mange medsøstre i blogglandia som liker å pynte med knaggrekker og interiørdetaljer. Alle disse småtingene som ikke koster all verden, men som likevel ofte utgjør den lille forskjellen :o) Dette bærer også bildene mine preg av. En uhøvlet trelist med kroker skaper det nostalgsike inntrykket.

 

218 til blogg

Kjære alle som titter innom. Ønsker dere alle en flott og koselig adventstid!!

Klem fra Solveig

Advent with tender colours:o)

I’ve made another picture for this time of year. Actually my favorite Christmas colours are red and white, but I wanted this pictures to be current at Christmas time as well as the year around;o) It has the inscription of the old Christmas song; Siltent night, Holy night.

The hocks on the picture are usefull for handknitted gloves and a handmade advent star – also in pink:o)). My husbands old skates makes the qute impression a little bit rougher, and the old vase can be used as a candlestick as well as for flowres….

I wish everybody who visit my blog, a wonderful desember!!

Hugs Solveig

torsdag 26. november 2009

Lykter, lys og award.

 

 

 Det lyser så fint i blogglandia for tiden og jeg lar meg villig påvirke av alt det koselige jeg ser:o))

Jeg svinset innom Kremmerhuset en dag og da fant jeg denne lykten som jeg falt pladask for! Du vet, meg og tekst…..hi,hi. Og ettersom jeg nå har deltatt på et veldig spennende fotokurs, måtte jeg jo leke meg litt med både blender, lukker og hvitbalanse :o))))) Veldig gøy å vite hva som gjemmer seg bak alle disse knappene jeg har oversett så lenge!

 

252

 

Det fine med denne lykten er at den har glass på alle sider. Da kan man jo legge alt brennbart materiale bak og få det til å se ut som om det er inni :o))

Tavlen på veggen er klar for å bli levert til salgsutstillingen. Det blir litt tomt her nå som alle bildene mine skal ut å reise…Eller skal vi kanskje si ryddigere ( hva sier du kjære ektemann….:o))?

_MG_8932

Jeg fikk det for meg en dag at jeg måtte prøve å lage litt gjenbruks-jul jeg også. Synes bloggen til dyktige og inspirerende Hanna; Sjarmerende Jul, er så herlig. Ser også at det er mange her i blogglandia som er kjempeflinke til å bruke det de har for å skape juleglede:o)

_MG_8703 til blogg

 

Vel, mitt bidrag ble disse hermetikkboksene. De er hullet igjennom med en spiker og litt finish med drill. Og vet du hva, de skapte sin egen hygge der de lyste opp i høstmørket :o))) Så og si helt gratis…..

 

238

 

Dette bordet er kjøpt hos Falkenstein Hagesenter i høst. De har så masse fint også i den herlige landstilen. Bordet er beiset og har akkurat den gråfargen som jeg er så glad i. Det er egentlig et hagebord, men hos meg skal det få en sentral plass inne i hele vinter:o)) Skodden som vises i bakgrunnen, fikk jeg av mine foreldre. Den har hengt ute i vær og vind, men nå er den i stua hos meg :o)) Er ikke helt ferdigmalt ennå, men det kommer!

award_thumb[4][3]

Herlige Primula og mere til har sendt meg en award:o))) Tusen takk snille du! Takk for gode kommentarer og hilsner, de varmer:o) Ta gjerne en tur innom den koselige bloggen hennes som ligger her.

Sender denne videre til Margrethes hus og hage, Hespe, Mitt hvite hus, La ville de Mille, Hvite engler, Lysstreif, Moa og kaffekoppen, Lenes hus og hage, Lindas sylyst, Monicas hage……. og til alle dere andre som gleder meg med kjempekos kommentarer. Dere inspirerer meg og gjør meg glad – ALLE SAMMEN!!

 

Ønsker dere en herlig helg!

Klem fra Solveig

 

Landtern, candles and  award.

Right now candles are lightened in many blogs, and I get inspired to light some too:o)) I passed this lantern the other day and just had to take it home. You know me and text…..

The picture/blackboard on the wall I’ve made to the exhibition. It’ll leave my livingroom very soon. I’ve also tried to use what I have in my home making some Christmas decoration. Here is the result; tinned boxes which I’ve drilled some holes:o)). The little table is ment for the garden, but I love it so much I’ll stay inside this winter:o))

The award I’ve got from Primula og mere til. Her lovely blog you’ll find here.

I’ll pass it on to Sender denne videre til Margrethes hus og hage, Hespe, Mitt hvite hus, La ville de Mille, Hvite engler, Lysstreif, Moa og kaffekoppen, Lenes hus og hage, Lindas sylyst, Monicas hage and all you other nice people who write me lovely comments:o))

Have a nice weekend!

Hugs Solveig

 

søndag 22. november 2009

Turkis harmoni og sjarmerende oppbevaring :o)

Det går litt i blogging av bilder for tiden :o) Det har sin forklaring i at det er det jeg jobber mest med i disse dager. Koser meg veldig med alle de kreative og flotte bloggene rundt omkring! Så mange dyktige og inspirerende mennesker! Snart starter adventstiden for alvor her hos meg også :o))

 

Jeg er veldig glad i blått/turkis/sjøgrønt mot brunt og har brukt disse fargene en del i mine bilder/tavler. Denne har i tillegg fått en praktisk rolle:o)

 

Fotokurs og prøvebilder 035 NY

Siden jeg er veldig glad i å henge opp saker og ting, er en knaggrekke ingen dum ting å ha :o) Denne er av jern….

 

Fotokurs og prøvebilder 070  

Her har jeg hengt et egenprodusert kremmerhus i en ganske så “voksen” størrelse. Tenkte det kunne gjøre nytten som oppbevaringsplass for luer, skjerf og votter….. Hvorfor ikke prøve en ny vri??!!

 

Fotokurs og prøvebilder 073

 

Tusen takk for alle som tar seg tid til å legge igjen en hilsen. Dere gleder alltid:o))

Ha en flott uke!

Klem fra Solveig

Turquoise harmonie and a charming preserver.

I know I’m schowing a lot of homemade pictures these days. The reason is that’s what I’m working with at the moment:o) Soon there will be a thouch of Advent and Christmas in my blog too:o)

I love  turquoise against brown! Therefore I had to make a picture with those colours:o))  I’ve also made a new preserver for scarfs, caps and glowes! Why not try something new?!

Thank you for your nice comments! You make me happy:o))

Hugs Solveig

fredag 20. november 2009

Nøkkeltavle…

Utrolig at det er fredag igjen! Uken har bare rast avgårde med jobb, fotokurs, feiring av barnebursdag ( 2 ganger!) og innspurt til bildeutstilling. Gøy og travelt på en gang :o)

127

Har laget en nøkkeltavle som skal få være med på utstillingen :o)

141

 

Bøkene har jeg funnet på Gjenbruksbutikken. Synes de hadde riktige “gløden” og gjør seg godt i et nostalgisk miljø.

 

114

Tavlen er laget med serviettdecoupage og acrylmaling

112

Små nøkler kan åpne store dører 

Greit å få samlet de et sted:o))

 

Ønsker dere en flott helg!

Klem fra Solveig

For keys….

With work, photo class, celebrating my 10-year olds birthday (twice!) and making the last pictures for the exhibition, this week has passed as quickly as ever!!

Anyway I’ve made a key holder by using napkin decoupage and acrylic paint. It’s for the exhibition too:o) I like to make something useful and here it is:o)

Have a nice weekend!

Hugs form Solveig

søndag 15. november 2009

Glede :o)

 

Nå går tiden for fram mot advent og en av mine favorittmåneder; desember :o)  “Julemåneden” bringer glede  med alle forberedelsene og kosen ved å skape noe med hendene frem mot julehøytiden.

 

 

Dette bildet ble til i full konsentrasjon over handlingen i en lydbok. Gjett om jeg forbinder tavlen med akkurat den boka :o)))))

 

026

 

Med innslag av noen røde epler, blir det jo litt “julete” også:o)) 

 

045

En svensk mynt fra ferieturen i sommer, pryder den nederste kanten av bildet :o))

 

023 

Salmebøkene og bibelen er kjøpt i den lokale bruktbutikken. Glad i gamle bøker som jeg er, synes jeg de skaper sitt eget harmoniske miljø der de ligger :o)

Noen har inskripsjon av eierens navn……andre har notater og adresser nedskrevet i permen. Masse historie her:o)) De fleste er fra 30-tallet.

 

011ss

 

Tavlen er egentlig laget til utstillingen i desember, men jeg er ikke så sikker på om den forlater huset mitt…..:o)))))

Denne uka kommer til å gå som en røyk! Jeg skal nemlig på fotokurs – noe jeg lenge har ønsket å delta på! Dette blir spennende!

Tusen takk til alle som legger igjen så koselige kommentarer. Det varmer :o)))

Ønsker en flott uke til alle som kikker innom! 

Klem fra Solveig

Now Desember is approaching very fast:o) It’s definitive one of my favorite months! I love to spend time making things for Christmas, listen to books and planning gifts for family and friends:o)

This picture I’ve made for the exhibition in desember, but I don’t know if it will leave my house :o))) I made it while I was listening to a nice book and attach the picture to the story :o) The old hymnals I bought in the local secound hand store. I think they create their own nice environment :o)

This week I’ll participate in a photo class – I’ll really be delighted to finally learn somthing more in this area:o)

Have a nice week.

Hugs Solveig

 

fredag 13. november 2009

Gavebokser og iskrystaller :o)

 

Jeg kaster jo aldri et hobby eller interiørblad :o). Nå når alle er komt frem i lyset på leting etter gode førjulsideer, fant jeg malen til denne gave-esken i KK’s Juleblad fra 2008.

Jeg er en av dem som liker å dille med innpakkningen av gaver – synes det er halve kosen med gaver. Boksen står på et fat jeg fant på bruktbutikken forrige uke :o)))

 

120 

Her er det brukt både sort bazil, og stempel i tillegg til bildet.

 

Frost….

  133  089 105xx      099 102

Det har vært en fantastisk oktober måned på vestlandet og ennå holder frosten stand:o)) Jeg elsker å fotografere utendørs og iskrystallene er virkelig nydelige i seg selv, ikke sant?

 

123

De to søte  julejentene måtte få være med på en av eskene :o))

135

065

Boksen kan fint få en hank om du vil. Denne er av streng.

076

   033 088

 

080

Det er ikke vanskelig å bytte ut hjertet med en sirkel, samt finne et motiv som passer den mer maskunline garde:o))) Her med en personlig hilsen til godgutten…

Tips…..

023

Denne gaven er pakket inn i matpapir! Flåklypa matpapiret (som jeg kjøpte på Coop Maxi ), egner seg supert til innpakkning, dekor på kort osv. Vel har det ikke den gammeldagse skriften jeg er så glad i, men skriftgal som jeg er, funker det for meg i alle fall :o) Med lakkstempel og grov hyssing ble det jo litt jul over det også:o)

015

Dette er esker en kan lage med enkle midler og jeg deler gjerne malen med deg.

Du trenger er litt stivt papir, en saks og dobbelsidig tape ( eller lim ). Lagre malen på maskinen og print den ut i en større  variant, eller print den ut og forstørr den på kopimaskin. Bruk en spesial-linjal eller en saks for å risse forsiktig langs markeringene i siden og bunnen ( da blir det lettere å brette ), og brett siden og bunn til en eske. Lim m/ dobbelsidig tape eller limpistol. Skjær ut et hjerte/bilde  av et passende papir og lim dette på esken. Pynt etter behov :o))))

 

blad20001

Bli gjerne med å lage gave-esker:o))

Ønsker dere en kreativ kveld.

Klem fra Solveig

 

The weather has been lovely at the west of Norway lately. I find the nature beautiful with everything turning white, and love to walk around with my camera.

These gift boxexs are easy to make. Use this template and make  it bigger at the copier.  Mark the lines along the side and bottom gently before folding. Make a copi of the heart and find a picture or a beautiful paper that mathes the box.  You can make boxes for girls as well as boys and for Christmas too :o))

Good luck:o)

Hugs Solveig

mandag 9. november 2009

Papir og nåletrær…..

 

I mitt gamle hus er det lett å komme i førjulsstemning. Naturlig slitte dører danner bakgrunn for et einerhjerte som ikke er laget uten ditto “blodprøver” i såre fingertupper:o))) Men jeg liker så godt duften av einer, så det får stå til:o)

In my old house it’s easy to get the real Christmas feeling:o)) The old doors is a perfect background for my decorations :o))

Kort og einehjerte 008

 

067

Julekortproduksjonen har startet i mitt hjem og jeg gleder meg til kvelder med koselige folk med papirdilla rundt bordet :o))

Now I’ve stated making Christmascards again. I really look forward to meet friends and family for nice evenings and beautiful papercreations :o)

066

 

027

Et enkelt kort med engler, lakkstempel og hvite fjær utgjør den nostalgiske julen :o)) 

 

063 

Dette kan vel helst kalles et “året-rundt-kort”, men kan også brukes til jul. Jeg måtte bare prøve meg med blank embossing og distress ink påført med Tim Holtz “blending tool”. Da kan man lage de herligste bakgrunner selv :o))

This is a kind og “all-year-around-card”, but I’ll use it for Christmas anyway. It’s made out of blanc embossing powder and disstress ink applied with Tim Holtz blending tool– in which you can make the most amazing backgrouds yourself:o))

      vvvv  

 

Kort og einehjerte 043

Ha en kreativ uke, folkens:o))

 

Hugs/Klem fra Solveig