torsdag 29. oktober 2009

Litt juleinspirasjon…..:o)

 

 

 

Nå har jeg tatt symaskinen frem etter lang tid i dvale. Fikk så lyst til å lage med noen julegleder og sjansen kom sammen med gode hobbyvenner på hyttetur:o)

Nå kan det kanskje virke som om jeg har fått dilla på kremmerhus, men jeg fikk så lyst til å prøve denne varianten med pels - noe jeg har tenkt på siden i fjor da jeg kjøpte boka Julegleder . Ser at det er flere her som har laget nydelige pelskledde kremmerhus:o))

Synes de er kjempefine i hvitt, men jeg måtte prøve min egen variant i lin og sort/grå fuskepels :o)))

Skap i hyttegang 161 

Stoffet er fra Stoff og Stil og kremmerhuset har fått plass i hyttegangen min. Det kommer flere bilder herfra senere:o)) 

 

   062 043  

Noen julekort ble det også….. Disse er laget på vanlige “grå-poser”, og kan være praktiske om du feks ønsker å gi pengegave til jul. Da har du kort og innpakkning i ett:o))))

055

Ha en riktig fin torsdagskveld og tusen takk for all vakker inspiasjon i bloggene rundt omkring!

Gleder meg alltid til en bloggerunde:o))

Klem fra Solveig

Now I’ve started sewing again:o) I needed a break from making pictures, and wanted to try this creation in linen and grey “fur” from the book Julegleder:o) The picture is from my cabin-entrance. I’ll show more pictures from here later:o)

I’ve made a couple of Christmas cards as well. These are made of paper bags:o) Here you can send Christmas greetings and have room for a money gift at same time:o))

Have a nice thursday evening!

Hugs Solveig 

 

mandag 26. oktober 2009

Gjenbruk av trykksverte del 2….og en utfordring :o)

 

Jeg elsker å lage ting i den sjarmerende  landstilen!   Finner den så koselig, lun og nostalgisk :o)

I love to make things in the charming country style:o)

 

 

Noen noen ganger er det veldig sjarmerende med fransk skrift på interiørdetaljer. Det gir meg en litt romantisk kontinental følelse :o) Men andre ganger har jeg lyst til å bruke det nære norske – noe fra mitt eget miljø.

I find the French script in interiordetails nice and nostalgic, but sometimes I want to use text from my own home town.

 

Lopper fra kjøkkenet og kremmerhus 075

 

Her har jeg tatt noen gamle aviser fra slutten på 1800-tallet;

Nordre Bergenshus Amtstidende.

This paper is from  the last 1800.

 008

Bare navnet gir meg en følelse av nostalgi og jeg kan nesten høre avisguttene stå å rope ut navnet på akkurat sin avis midt i en travel bygate. Kan du ikke høre lyden av kjerrehjul og hestesko på brostein…?:o)

Denne utgaven er fra den 20de Mai 1874. Her kan en lese etterlysninger om at17de Mai ifølge Beretninger blevet feiret ved fiffige tilstælninge ( hva nå det betyr..…:o)), eller Dampskibet “Kong Sverre” som afgaar fra Bergen den 24de Juli – der en vil anmode alle Dem som er i Besittelse av forud betalte billetter fra Amerika, at melde seg snartes mulig ( her var det nok en del som skulle ut på en strabasiøs og lang reise – rart å tenke på… alle som forlot nære og kjære her hjemme)

Here you can read about the ship wich went from Bergen to Amerika at the 24th of May ( a long and hard journey for many people) and the celebration of the national holyday in Norway in 1874 :o)),    

I can almost hear the paperboys shouting out the name of his paper in a buisy street with horses and carriages rumble through town:o))))

 

  Lopper fra kjøkkenet og kremmerhus 081

Noteark gir også den rette følelsen og dere som elsker landstil slik som jeg, har sikkert noe pynt med noter på som henger rundt om i hjemmet:o)

Musicsheets can also be used….

 

Lopper fra kjøkkenet og kremmerhus 056

Kremmerhusene med avisskrift er ganske enkelt rullet sammen uten noen mal, klippet av en stripe lans siden og limt sammen for å få den riktige formen. De er pyntet med det jeg fant i hobbyskuffene mine; kors, snorer og blonder, småting kjøpt på interiør -og hobbybutikker og kronestykker. Her kan en gjøre det enkelt :o)

These are easily made by rolling the paper and cutting along the side using glue to hold it together. As decoration I’ve used what I found in my drawer: coins, letters, pictures from a book, napkins, pearls, wire and laces.

That goes for the ones underneath here too:o)

 

IMG_3037 IMG_3034

Ble inspirert til å lage flere typer og disse er laget av restepapir og småting jeg hadde i hobbyhylla mi; Papir med gammeldags skrift, blonder, bilder fra en julebok, “elefantstreng” og perler fra tidligere smykkeproduksjon :o))

Fyll kremmerhusene med godterier, kongler, granbar,  hel krydder eller putt en liten engel opp i:o)

 

IMG_3064

Disse små glassene fikk jeg for 5,- kr stykket på bruktbutikken. Her har jeg festet på nostalgiske julemotiv fre servietter kjøpt på Kremmerhuset. Har brukt decopagelim, men du kan også gni varm talg direkte på glasset og lime motivet direkte på (hvis du er rask:o))

These glasses I bought at a seconhand store. Here I’ve used decopageglue and motives from Christmas napkins to make some Christmas lanterns.

IMG_3062

 

En utfording/a challange from Lindas sylyst:

Jeg har fått en utfordring fra koselige Lindas sylyst som jeg skal svare på etter beste evne:o)):

3 ting jeg husker som det var i går / 3 things I remember as it was yesterday:

Da mine barn ble født, når vi fant det gamle huset som ble vår drømmehytte og dagen jeg gifta meg:o)/ When my children were born, when we found the old house which became the cabin of our dreams ang when I got married:o)

3 ting jeg misliker/3 things I dislike:

Urettferdighet, mobbing og å kjempe seg frem i en trengsel av folk ( les: overfylte fornøyelseparker osv)/injustice, harassment, to find a way though crouds of people in an amusement park.

3 ting jeg liker godt/3 things I love:

Å få være kreativ, kroe meg i sofakroken med mine to barn tett inntil og se en fin film, samt å  ligge på båtdekk  med en god bok en varm og stille sommerdag/to be creative, to sit close to my  children wathing a nice movie, to lay on deck  on my boat reading a good book a warm summer day.

3 blogger jeg besøker (omtrendt) daglig/ 3 blogs I visit almost every day ( I visit more than 3 but here are som of them): Bare 3??! Her blir det vanskelig å svare.. Jeg er bl.a innom Margrethes hus og hage, Lindas sylyst og Min Stil….og maaaange flere :o))

3 sanger jeg hører på for tiden/3 melodies I listen to dayly: ……….hører mest på lydbøker mens jeg driver med hobbyene mine:o) /I mostly listen to books when I paint and do my hobbies.

Sender denne videre til Margrethes hus og hage og guttemammas :o) Ta den om dere vil…:o)

Ønsker alle som er innom en flott uke!

 

Klem fra Solveig

søndag 25. oktober 2009

Jeg tenner lys……..

 
 

I kveld tenner jeg lys for veslegutten til Ralfefarfars paradis…….
Ord blir så fattige når en mister noen en er glad i.
 
Tenker på dere!

Klem fra Solveig

A blogfriend has lost her little boy. Tonight I light candles for Ralfefarfars paradis.

onsdag 21. oktober 2009

Høstkos og award:o))

 

I helgen strålte sola over vestlandet og hytta vår :o). Da var det jo bare å benytte sjansen til å komme seg ut å samle overskudd… og ikke minst naturmaterialer til kranser og dekorasjoner:o)))

  hyttetur i skogen 136  hyttetur i skogen 116

Jeg er blitt veldig glad i nærområdet hvor vi har vårt gamle hus (hytte). Her er det fredelig og fritt – kjempefint å gå tur, i tillegg til gode naboer som er flinke å invitere sammen til sosiale turer og kosekvelder:o)) 

hyttetur i skogen 041

Går man en tur i skogen, får man fort selskap av de firbente også. Denne gjengen var nok sikker på at posen jeg bar inneholdt alt annet enn mose og greiner, og trasket trofast i hælene på meg hele turen:o))

hyttetur i skogen 135hyttetur i skogen 021

Jeg får ikke sett meg mett på de vakre fargene i naturen akkurat nå!!

Høstkos på hytta 236

På hyttetrappa kom sommermøblene frem i lyset igjen. Denne gangen med mose, lys og nyper på setet..

Høstkos på hytta 228

Nypene av villroser passer også godt sammen med greiner og små kongler…….

Høstkos på hytta 210

 

Høstkos på hytta 241

…….og et stearinlys i Norgesglass gjør dekorasjonen mer brannsikker:o)

 Høstkos på hytta 250   Høstkos på hytta 221

 

Jeg er så utrolig heldig å ha motatt hele 2 nydelige awarder de siste dagene:o))

Denne har jeg fått fra Margrethe i Margrethes hus og hage ; en jente som jeg har kjent så lenge jeg kan huske og som får meg til å savne sørlandet både titt og ofte:o)) Margrethe var også pådriveren til at jeg startet min egen blogg. Tusen takk kjære venn!

Jeg vil gjerne sende denne videre til Lindas sylyst, Min stil, Lenes hus og hage og Ralfefarfars paradis :o) 

 

100_0500-1

 

Denne awarden fikk jeg fra Min stil; en herlig jente fra Nordland som jeg bare trivdes hos fra første gang jeg var innom bloggen hennes!

award

Kjære, herlige Hespe, Tinos, Crinoline og Flatheim håper dere vil ta imot denne:o) 

Jeg kunne delt ut awarder til alle dere fantastiske mennesker som er innom her hos meg og legger igjen en hilsen. Jeg vil gjerne si til dere alle; Takk for at dere sprer glede!!

This weekend the sun was shining at least at this part of Norway too. Then I had to get out in the area around my cabin to enjoy the beautiful colours and to fetch some materials for my ornaments:o) It’s always nice to have an enterence that makes the guests feel welcome:o))

I’m så happy for the nice award I got from Margrethes hus og hage and Min stil!  Two lovely friends and blogers who makes me happy! Thank you so much-I really appreciate it!!

Thank you so much all of you lovely people who leave youre nice comments in my blog. You make my day every one of you!

Hugs/ klem Solveig

fredag 16. oktober 2009

Blir du med og fletter kurver? Gjenbruk av trykksverte del 1

 
Hvordan en enn snur og vender på det; noe av det som gir meg den ekte, forventningsfulle og sitrende julefølelsen (neida, jeg er ikke for gammel for den ennå! :o))), er de tingene og opplevelsene som utgjorde julen for meg som barn.
 
 
 
Masse nytt er tilført og dette er ting som kanskje på mange måter er mer meg, siden jeg nå er voksen og har fått min egen stil. Men likevel, når jeg her en dag satte meg ned med julebladene og hobbybøkene mine, var det den gamle Julehobby-boka mi fra barndommen som fikk frem forventningene:o))) Den som min bror og jeg fikk presentert når vi satte oss ved kjøkkenbordet fulle av forventning og med ønske om å lage noe skikkelig vakker julepynt :o)))

 

Flettakurver til jul 009

Det resulterte i at jeg bare måtte prøve meg på fletting av kurver igjen! Ikke med det tradisjonelle glanspapiret denne gang. Her er det brukt utklipp fra aviser og blad, samt pynt av mynter, fjær, smykkedetaljer, kronestykker og tørka rognebær som barna har samlet.  Det er bare fantasien som setter grenser…..:o)

 

Flettakurver til jul 112

 

Selv om du ikke lager kort eller driver med scrappbooking, kan du trylle masse med sort og brun stempelsverte som du får kjøpt for ca. 20 kr. :o) Ikke dumt å ha i hus….

 

Flettakurver til jul 117

 

Du kan jo brette en kurv for hver søndag i advendt og fylle den med noe godt, eller en lapp med et hyggelig gjøremål i ventetiden…… Litt å se frem tid for både liten og stor :o)

 

Flettakurver til jul 077

 

Kurvene blir jo ikke stygge inni heller når en bruker aviser…. For å få det litt stødigere, lim avispapir/papir fra blad, med limstift på begge sider av et vanlig ark før du klipper og fletter……

 

Flettakurver til jul 064

 

Du kan bruke mange slags typer papir Noteark og papir fra scrapbooking gjør også nytten om du vil…..

 

Flettakurver til jul 023

 


Flettakurver til jul 029 

Dette er en fin førjulshobby å gjøre med barna, og velger du rette papiret og fargene – får det gjerne hedersplassen i stua også:o)))

 

Flettakurver til jul 027 Flettakurver til jul 018

 Flettakurver til jul 002 Flettakurver til jul 123

 

Lag gjerne en lykt av syltetøyglass. Fest på en remse med trykksverte og noen mynter, så har du en liten julelykt!

Flettakurver til jul 017

 

Tar du utfordringen og blir med meg å flette kurver ? :o))

Trenger du litt hjelp til å komme i gang, se her og her :o)

Flettakurver til jul 005

 

Christmas basket….

The tings that gives me the geatrest Christmas feeling and expectations, are the things and experience I remember from my childhood. Therefore I found my old Christmasbook and started making Chrstmas baskets again:o)) This time with newspaper and magazines to get the vintage feeling I love so much. For decoration I’ve used coins, components from my jewlery, feathers and roe berries.

Do you take the challenge and fold Christmas hearts with me? :o)

Klem/Hugs Solveig

 

mandag 12. oktober 2009

Frk. Høst og Award :o))))

 

Anne med den koselige bloggen Moseplassen har alltid en spennende konkurranse på gang.  Her er det masse livsglede og ikke minst flotte bilder! Ta gjerne turen innom:o)

Denne gangen utfordrer hun oss på å finne Frk. Høst :o)

Min utvalgte kandidat får navnet Fin Vintage fordi det er nettopp den følelsen jeg fikk da jeg såg denne lille busken/treet på hagesenteret:o) Opprinnelig heter den  Eucaluptus og kommer fra Australia. Eukalyptus lukter helt himmelsk og gir en frisk og ren duft i rommet, i tillegg til at den blir brukt som blir brukt i medisin for å lindre forkjølelse og bronkitt.

  

Det er ikke akkurat en plante en forbinder med høstfarger, men etter 2 mnd. med regn er den altså den eneste som står igjen like herlig i min hage:o) Jeg får i alle fall høstfølelse så det holder når disse greinene kommer inn i min stue i form av en krans eller et hjerte. Og fester man herligheten på et speil, får man høstfarger med på kjøpet ;o)))

 

Eucaluptus 057

 

 

IMG_1135

 

 Busken er også fin sammen med nostalgiske roser.

 IMG_1137  

 

  Eucaluptus 026 Eucaluptus 010

 

Eucaluptus 031

 

Jeg liker godt å bruke plantene i hagen min til noe mer enn noe vakkert å se på i beddet. Har alltid en form for skapertrang og denne busken er ypperlig til å pynte opp i interiøret med.

 

  Eucaluptus 016Eucaluptus 109

 

 

Eucaluptus 113

 

Den gjør seg jo også som en del av bilde, ikke sant?

--------------

Som om ikke eucaluptusen får meg i godt humør, fikk jeg denne herlige awarden fra to av mine gode bloggvenninner:

 

Gode Linda i Lindas sylyst er en reser på nye prosjekt og ideer. I tillegg har innleggene hennes både humor og livsglede!

I  Ralfefarfars paradis  sitter også en herlig jente med en like herlig blogg. Her formidles tanker og bilder på en varm og inkluderende måte.

Begge har jeg blogget med siden jeg startet her i blogglandia. Tusen takk! Så glad jeg er for at dere fins:o)

 

Kopi_av_nr_2_031

 

Awarden er laget av Lyse drømmer Ta gjerne en tur innom den koselige bloggen hennes også:o)

 

Med mine mange interesser, er jeg også innom mange forskjellige typer blogger! Her er noen av de flotte bloggerne som fanger mitt interessefelt:o)

Husfruas memoarer har et av de koseligste husene jeg har sett i den herlige landstilen.  I tillegg er hun veldig kreativ og jeg har funnet masse inspirasjon hos henne - også lenge før jeg fikk blogg selv:o))

I Hobbyrommet sitter en jente full av ideer og sprelske påfunn med alt fra gamle avlagte klær til lamper av hyssing:o)) Masse inspirasjon for oss som elsker å være kreative med hendene!

Skorpionens rede lager noen av de vakreste kort jeg har sett. Jeg som elsker vintagestilen, finner masse fint å hvile øynene på:o)

Junis hage finner jeg fantastiske bilder fra Junis herlige hage, og ikke minst tar jeg til meg alt hun legger frem av kunnskap om hagestell :o)

Lene i Lenes hus og hage finner jeg en samling av mye av det jeg brenner for. Hun har BÅDE “grønne fingre” og masse interiørgleder! En herlig jente med en skjønn blogg:o)

Synes alltid det er skikkelig vanskelig å sende videre slike awarder til kun noen få. Det er så mange som legger igjen koselige hilsner og dere gjør meg alle så glad!

Tusen takk – dere får meg til å føle meg rik:o))

Klem fra Solveig

Anne with the lovely blog Moseplassen, has a challenge going on; find the plant you will call Miss Autumn. My candidate is Eucalyptus! It’s the only one standing after 2 months with rain, and it brings a nice vintage feeling to my interior:o)

I have also recieved an award from Lindas sylyst!! She is a creative and happy girl who makes me smile:o)

The same award I got from  Ralfefarfars paradis . A girl who produces wonderful pictures and comments.

Thank you so much! I really appreciate it!

I want to pass this on to four ladies – one for each favorite topic I love to look into her in my blogworld:o). I want to give an award to each of you fabulous people who makes me happy with all youre lovely comments. Thank you so much!! You makes me feel rich:o))

Hugs Solveig