torsdag 30. juli 2009

En liten hilsen.......

.....til alle mine bloggevenner! Det er ikke blitt så mye blogging på meg nå i ferien, men jeg kommer snart sterkere tilbake!!





Det er heller ikke blitt så mye på den kreative fronten når man stadig forflytter seg fra et sted til et annet, men dette hjertet er da selvlaget :-) Tenker å lage flere av disse til en messe i august. De er litt fine å ha når man slenger noen tanker fremover mot jul....:-) Fylles med noe godt kan de også :-). Laget med papir og stempel fra Unik Hobby - en av mine "må innom" butikker" på Hamar :-)




Synes alltid det er spennende å se nye steder og gå på oppdagelseferd i nye butikker :-)
Pleier å finne meg en eller to favoritter på hvert sted jeg vender tilbake til og på Hamar har jeg bl. a falt for Gave og Interiørglede.





MÅ bare innom når jeg er på de trakter og kommer skjelden tomhent ut derfra :-) Veldig koselig betjening - bare å anbefale :-)
Kjøpene mine kommer jeg tilbake til :0)
De har også egen blogg ; Gave og Interiørglede.
Ta gjerne turen innom :-)



Tipper det er flere enn meg som leter med lys og lupe på nettsider etter slike koselige interiørbutikker - de som har denne flotte Fransk/Nordiske interiørstilen. Her passer jeg best uten mann og barn - da er det tid for kafebeøsk for dem :-)





Bildene er tatt med mobilkamera og er derfor av varierende kvalitet.



God kveld til alle!!


Klem fra Solveig



Dear blogfriends!

I haven't written much lately. There are so many things to see and experience when you are on holiday :-) But this heart of paper I have made myself though. It's made from paper and stamps from Unik Hobby. I'll make some more -they are nice to put some candy in for Christmas.

Wherever I go I try to find these little Shabby Chic interior-shops. I have found a cute one in Hamar called Gave og Interiørglede which is not so good for my wallet, but I love it!

Take care!

Love from Solveig


torsdag 16. juli 2009

Endelig ferie!!!

 

Begynte nesten å lure på om jeg kom så langt som til ferie i år :-) Men nå er altså ferien begynt og det føles skikkelig deilig! Har en del planer, har så mange ting/hobbyer som jeg ønsker å sette ut i livet – blir det tid til det tro?

 


For disse etterlengtede ukene går for må vite! Starten er jo egentlig best :0) Jeg er en av de få ( he, he les:mange) som har tenkt meg innom koselige Danmark i sommer.  Nydelige Sverige vil vi også hilse på. Dessuten er det jo så mange flotte steder her i vårt eget land :-) Kristiansand og omegn er feks et sted vi liker oss godt, Hedemarken i like så.

 

IMG_1375

 

En gang onsker jeg å reise på en skikkelig rundtur i dette deilige landet vårt – fra sør til nord. Spes det siste – har ikke vært så langt nord i landet vårt dessverre….

 

IMG_1354

 

Så nå kan det bli litt sparsomt med innlegg fra meg en liten periode. Har en del prosjekt å fullføre, men det er ikke lenge før jeg er koblet på igjen – er jo blitt passe bloggeavhengig må vite :0)

IMG_1357 

 

Og hva er det som gjør det? Jo alle dere skjønne menneskene jeg møter her på nettet, dere som legger igjen en liten hilsen, som gir en del av dere selv og som inspirerer meg med alle de flotte bildene dere legger ut om ting som opptar dere. 

Dere gjør meg glad! Tusen takk !

Og til alle dere andre som titter innom; velkommen! Jeg har brukt masse tid på å kikke gjennom blogger lenge før jeg fikk min egen. Hentet masse inspirasjon, masse kos. Håper jeg kan være til inspirasjon for dere !

Ja, dette ble jo ikke så kort som jeg hadde tenkt, men det er vel ikke noe nytt….:0)

Sees snart igjen!

 

Klem fra Solveig

IMG_0747

Now I have started my vacation – at last! Really I started to wonder if it ever would start! Have so many project to finish – I wonder if I’ll have time for everything :-)

Therefore there will not be some many comments from me for a thiny ( :-) little periode. But it will not be for long - I’m addicted to blogging I think. Why? Because of the lovely comments from from you fabulous blog-friends out there. You make me happy – it means a lot to me . Thank you!

Until we meet again ; Take care!

Hugs from Solveig

 

onsdag 15. juli 2009

Til en liten venn……

 

 

 

Da vi fikk førstemann, fant jeg dette diktet på nettet; Micro og Macroverden.

Jeg vet ikke hvem som har skrevet det, det visste heller ikke vedkommende som la det inn den gangen. Kanskje noen der ute vet?

Uansett; da jeg selv fikk min første baby, følte jeg det akkurat slik – litt i min egen “boble” der verden fikk seile sin egen sjø, for det som betydde mest var det vesle nurket som hele min oppmerksomhet var rettet mot :-)

Noen som kjenner seg igjen?? Synes diktet fokuserer på noe viktig; hva er det egentlig vi jager etter og hva betyr mest? Det var dagens lille filosofiske….:-)

En liten hilsen til alle dere som venter en liten, dere som nettopp har fått eller dere som er i samme mimre-situasjon som meg :-)

IMG_9989

Micro og macroverden

Du er engasjert i finans og kreditt

jeg driver i byssing, bleier og skitt.

Du håper på en solid invistering,

jeg gruer meg for helsestasjonsvaksinering.

Du fordyper deg i næringslivssiden,

jeg leser om amming og gulping for tiden.

Din verden består av vinning og tap,

mens min er opptatt av mating og rap.

Du innbyr til lunsjer og viktige møter,

jeg moser poteter og prøver ut grøter.

Hør verdens parole; “Bli best og vær først!”

men hjemme hos poden er gleden størst.

 

I tannløse gommer og øyne som ler,

den største rikdom i verden jeg ser.

Den kan nå slett ikke måles i kroner,

så blås i renter og børsmillioner!

En post kan ligningsvestenet bare glemme

og det er den skatten som vi har hjemme!

 

Forfatter ukjent

Solveig

This is a poem about what’s important in life when you have got a little baby. How the world “outside” passes by with it’s busy life while you are so centered around the baby -finding the biggest happiness of all.

It’s a little difficult to translate so I’ll let it be :-)

The card I made from bazil, staps, embossing and a picture from net.

Hugs Solveig

 

tirsdag 14. juli 2009

Håndarbeid blandt lystige farger….:-)

 

 


Denne veska lagde jeg for et par år siden. Jeg dro stadig rundt på et håndarbeide og manglet rett som det var rett størrelse på strikkepinner såvel som garn….

Så ble det håndarbeidsveske med små rom der jeg fikk plass til alt pøet mitt :0)

 

IMG_0357

 

 

IMG_0369

 

Ting jeg lager har ofte med en tekst som dekor, og da gjerne et sitat på fransk e.l. På denne veska ville jeg ha noe annet og falt litt for bruken av gamle bilder, litt engelske i stilen og den fine norske teksten fra “ Den fyrste song”. 

Har brukt denne kombinasjonen på noen bilder jeg har laget og får på den måten brukt noen av de norske diktene/sangene samtidig med de fine nostalgiske bildene jeg er blitt så glad i.

  IMG_0363

 

IMG_0393

 

Denne hekleborden skal bli en del av en gardin. Med nål i str. 1,5 og tynt garn, tar det litt tid…..

 

IMG_0436  IMG_9895IMG_9899 

 

For de som lurer på om jeg bare har rosa drømmer i min hage, måtte jeg ta med disse orange skjønnhetene……:-)

Jeg er ganske så betatt av valmuer, men foreløbig er det bare den Orientalse Valmuen som vokser i min hage. Skal prøve å skaffe meg noen andre sorter etterhvert. Valmuen må en nyte så og si i full fart, for det er ikke lenge gjort før den falmer…..

 

IMG_0403

 

IMG_9356

 

En pimpernellrose (tror den heter det :0) titter frem med sin gule kjerne.

 

2 22

Varme farger kan også være nostalgisk…….

Har du først fått Fagerfredløs i hagen, er du i allefall sikret en plante som er trofast….endten du vil eller ei :0)

   IMG_0806         IMG_9369

Du kan rive planten opp med roten og tro den er borte, men plutselig, opp på komposthaugen, strekker det seg noen gule armer mot deg og vinker lystig; “ Hadde du glemt meg? Jeg er her ennå, jeg :0)”.

 

IMG_9369 x xx x x

 

 

 DSCF0050

 

Og når vi først er inne på sterke farger……..nok en solnedgang fra vårt hjem :0) .

 

DSCF0047

 

Sjekk de blå nyansene på himmelen! Sånt gjør til at jeg blit tatt i undring over vår fantastiske natur!

Ha en flott sommernatt!!!

 

Klem fra Solveig

For some time I had trouble finding my needles, thread and my knitting, so I made myself a bag with small rooms to put all my stuff in :-)Off course, I hade to use a text as a part of the motive, as I often do. :o) This time I used a Norwegian text with words from a Norwegian lullaby I love so dearly.

To proove I’m not living in a totally pink garden, I hadve to show some of my flowers with warm and bright colours too. Orange and yellow can also be nostalgic, don’t yoy agree?

At the end I want to show you another sunset from the place where I live. The picture is taken from my livingroom vwindow. The colours of the sky reminds what a fabulous nature we live in!

Hugs Solveig

 

søndag 12. juli 2009

Bli med en tur på min veranda……

 

 

Jeg har leeeenge ønsket meg en sommerstue/paviljong, men det har vært så mye annet å bruke pengene på i hagen, at det har måttet vente. Men en dag……..:-)

I have dreamt of an arbour /pavilion for quite a long time .  Now it has to waite, there are som many things I have to buy for the garden these days. But one day……:-)

 

 IMG_0740

Så i påvente av denne drømmen, får man innrede seg på verandaen så godt man kan. Dette er min veranda anno 2009. 

Å sitte i godstolen ved blomsterurner og rosetrær og virkelig ha tid til å fordype seg i magasiner som Jeanne d’Arch Living eller Vakre Hjem, det er kos det!!

So while I’m waiting, I’ll enjoy the sunny days the best I can. This is my veranda 2009. I find peace sitting among my roses, having time to read interior magazines like Jeanne d’Arch Living or Vakre Hjem.

 

IMG_0749

 

 

IMG_0727        IMG_0702
 

Trebenken vår har fått en runde og to med lys grågrønn maling. Liker godt å mikse møbler med forskjellig farge, synes det skaper liv i interiøret.

Rosen, av sorten Sympathie, slynger seg langs rekkverket på verandaen. Også fin i buketter.

 

Some years ago we painted our garden bench light green/grey. I like to mix different colours in my interior. The rose, Sympahie; grows along the  rail.

 

IMG_0736 X 

 

IMG_0622

 

 

IMG_0619

      

IMG_0620  IMG_0623 

Dette bildet hadde jeg egentlig laget til en messe/utstilling i august, men så passet det liksom helt inn i miljøet på verandaen….. :-)

Det er laget på lerret, bilde fra nettet, servietter ( decopage ) og akrylmaling.

 

This painting I originally made for an exhibition in august, but it was suitable by my sitting group on the veranda too. It’s on canvas, made by napkins ( decopage ) and painted with acrylic.

 

IMG_0540    IMG_0557

Rosen New Dawm står i fult flor. Den vokser med veldig fart langs espalieet, nesten så du kan høre den gro! Selv om jeg har en forkjærlighet for de eldre rosetypene, som Austin, så synes jeg den er vakker og ikke minst vidunderlig å ha i hagen fordi den er så frisk :-)

Muggen er kjøpt på Randesund Lysstøperi ved Kristiansand. De har en utrolig sjarmerende butikk, og så er de så hyggelige der. Vel verdt et besøk om du er på de kanter :0)

The rose, New Dawn is quite a sight! Though my favorites are the Austin roses, I love this rose beause it rarely has any deseases. The jug I bought in Randesund Lysstøperi by Kristiansand, a very nice place to go shopping.

 

IMG_0422

En bunke kryplobelia og fioler koser seg i sommervarmen.  Liker så godt fargen på disse….

I love the colour of these flowers……

 

IMG_0693

Denne vasen fikk jeg meg ikke til å gå forbi. Den er fra Lene Bjerre og de har mye fint, de!!!!

And I adore this vase from Lene Bjerre

 

IMG_0577 

Boller med kanel i svingene, det gjør seg i sommervarmen. Bildet er selvlaget. Trefatet med galssklokken fikk jeg til halv pris ( 60,-) på KID – fungerer greit på sommerbordet, det :-)

Frech buns on a plate bougt for half price. The picture I made myself.

 

 IMG_0548IMG_0609 2

 

 

 

 

 

  

 

 

 

IMG_0750

 

Liker så godt disse glassene med bladene risset inn i selve galsset.

 

IMG_0587

 

 

IMG_0706   IMG_0753

 

En liten “prisme-lykt” for t-lys skaper stemning ved sittegruppen.

This “lantern” makes the evenings outside a little “warmer”.

 

 IMG_0596 2

 

 

IMG_1317

 

Det vesle fatet er hentet hjem fra en gjenbruksbutikk for 10,- kr.

This little thing I bougt second-hand for 10,- kroner.

 

IMG_0348    IMG_0617

 

Solnedgangene er det heller ikke noe å si på, med utsikt fra min veranda :-)

The sunsets kan be beautiful from my veranda.

 

IMG_9914

Ha en flott sommerkveld!

I wish you a nice summer evening!

Hugs

Solveig