mandag 29. juni 2009

Nostalgi og tordensmell……..

 

Plutselig smalt det! Og styrtregnet kom – en sikkelig tordenflo! Det var litt uvandt etter alt finværet, men du så effektiv en kan bli! Er ikke vandt til å sløve rundt i solen…har alltid et prosjekt på gang.

 

SMP 4

Så jeg fikk satt meg ved arbeidsbenken og kost meg med litt papirhobby etter gammelt :-) Så deilig!

 

SBM 2

Hadde kjøpt litt nytt bolmsterpynt fra Papirloftet som låg og ropte etter meg ; Prima: Mini Gypso Light Blue. Sommerfuglen fant jeg i en klistermerkesamling på bokhandelen

 

 29062009755

 

 

 SBM 3

Men også ungene ble full av futt når regnet dundret på ruten og gav oss et lite avbrekk fra 28 varmegrader ( innrømmer at vi er litt merkelig skrudd sammen her i familien – skulle ikke energien følge solen ???)

“ Mamma, kan vi ikke lage noe godt !!!!. Nå er det bakevær! “

Ja, så ble det Muffins, da! Enkelt og godt.

 

IMG_0233

 

Eh, hvis noen synes Muffinsene fargemessig står i stil med kortet, så var ikke det tilsiktet. rart er jeg ikke skrudd sammen likevel….:-)

 

Sommerklem !!

søndag 28. juni 2009

Kort i romantisk stil :-)

 

IMG_7086

Er litt rolig på kortfronten for tiden, men jeg fikk litt sommerstemning med dette kortet :-) Laget av bazil, pyntepapir, tekst fra Stempelglede, blomster utstanset i vellum som er farget med alkoholblekk, bilde fra nett og annet stæsj :-)

Ha en flott søndag

 

lørdag 27. juni 2009

Award og sommerlykke :-)

 

  IMG_4621

Hva gir deg sommerlykke? Sikkert mange ting du kan komme på, for det er som regel mange inntrykk som skaper sommerfølelse; barndomsminner, sjø og båtliv, ferieturer en har vært på.....for ikke å glemme disse enkle tingene i hverdagen som en deilig duftende rose, trillende barnelatter i vilter vannlek, en bukett markblomster osv.

Og så har du alle de koselige menneskene en møter, de som bare gir av seg selv og gjør dagen din til noe ekstra med en koselig hilsen, et smil eller en fin kommentar.

Jeg føler meg heldig som får møte en del av disse gode menneskene og denne sommeren kommer jeg nok til å bl.a huske  for de koselige bloggeaward-menneskene jeg har stiftet nytt bekjentskap med.

I dag var det Mira i  koselig Miras hjørne som sendte meg en Award. Tusen takk, gode Mira – den varmet! :-) 

Det er så mange fine blogger til å velge som arvtakere her, men velger denne gangen å sende denne videre til de koselige bloggene;

Min lille blogg, Moas rom og tidLindas sylystFru Karlsen, Lisbeths lille verden, Lene's hus og hage, Junis hage, Skorpionens rede……..kunne ha fortsatt lenge her, men jeg sier som Moni i den koselige bloggen; Det lille ekstra :

Awarden går til dere alle….med ønske om masse sommerlykke!!!!

Det er den følelsen jeg får når minstegutten kommer med en blomst , en som er “veldig fiiiiin “ og som ikke har stilk og som “ du skal få fordi du er den beste mammaen i verden!”  ;-).

 IMG_9951

Eller når barna kan bade og leke med vann så mye de orker uten å fryse når de blir våte.

31052009464

Når du har ro og tid til å se villrosene som blomstrer langs veien…….

IMG_9793

og lukte på den vakre Hurdalsrosa i hyttehagen…..

 

IMG_9722 

………for ikke å glemme den nydelige Polarstjärnan som strør klaser av blomster langs hytteveggen, DA er det sommer da!!!

IMG_9742

IMG_9743 IMG_9785

Fint sommerminne for meg er det også når min mor småfnisende en solfylt dag, trasker i hælene på sin datter som nylig har begynt å blogge, og synes datteren er blitt en tanke sprø når hun fotograferer ALT hun kommer over….og det fra alle vinkler!

Kan du ikke komme å ta et bilde av den nye rosa mi, da?”

Kan jeg vel…..:-) Vet ikke hva den heter, men vakker er den!

26062009666

Å reise på båttur med gode venner, finne en egen liten vik, tenne bål og grille, bade og bare nyte livet……….det er i allefall sommerlykke!

 IMG_8910

 

Klem fra Solveig

fredag 26. juni 2009

Vintage hagesenter…….

 

Synes det er så koselig når hagesenteret prøver å gjøre det litt trivelig i sine omgivelser og ikke bare kjører stram linje og “samlebåndprinsipp”. Så når jeg oppdager noen som  gjør litt ekstra for at jeg som kunde skal trives, (i tillegg til å ha fylt “bua” med med artikler jeg mer enn gjerne kjøper til hjemmet), da må jeg bare vise noen bilder av herligheten :-)

 

26062009628

 

Visst har dette stedet mange fine planter, men de har masse miljøskapende også – noe jeg synest er kjempeviktig for en hage :-)

 

26062009649 2 2

 

Vakre “fuglebur” til å ha både planter og lys i, nostalgiske kort………

 

AL7881[1]

 

En liten hage-engel med et lite fuglebad (han passet liksom inn med litt tekst rundt seg på en vis )……

 

Prøve2

 

……og mengder av lykter og små figurer hører til !

 

26062009661 1 1

Og så disse statuene da :-) Skal få kjøpt meg en slik en dag. Skikkelig søte!

 

26062009651

 

Et lysthus i jern og dertil jernmøbler…….

 

Test

 

…..alt sammen her mikset i en aldri så liten røre med det vakre interiøret :-)

Takk til Falkenstein Hagesenter

fordi jeg fikk lov til å fotografere villig vekk og for hjelpsomhet og gode råd til hageprosjekt!

Ønsker alle

noen fine

sommerdager!!

torsdag 25. juni 2009

Vakre gamle skåler.

 

Disse skålene var deler av en bryllupsgave til mine besteforeldre og er 80 år gamle. Med sin vakre patina, har de en naturlig eleganse.

IMG_9522    

 

Opp i hver skål er det en annen skål i glass. Disse har vakkert mønster langs kanten og kan tas av.

 

IMG_9455

 

 

IMG_9475

 

Inni har de en vakker, varm  kobberfarge…………….

 

IMG_9514

 

 

IMG_9471

onsdag 24. juni 2009

Hage i sommersol……….

 Austoma Grandiflorum heter visst denne skjønnheten! Fant den i forbifarten på Plantasjen og satte bremsene på. Måtte bare ha den med meg hjem……. Den gir et litt nostalgisk utrykk, ikke sant? Får litt Jane Austen-følelse……

 

IMG_9886

 

Nå har sommeren kommet for fullt på vestlandet ( og sikkert mange andre steder også ).  Da er det kos å jobbe litt i hagen igjen. Her har det vært så kjølig en stund at de blomstene jeg kjøpte i mai, ser nesten avblomstret ut…….De kryper liksom inn i seg selv for å holde på varmen. I går kom sommeren tilbake og det gjør vel blomstringen også :-).

Har en skråning som jeg vet med sikkerhet det befant seg noen stauder i for en stund siden. Merkelig så mye ugress det er komt, da gitt! Her må vi gå løs med spade og grave opp igjen hele sulamitten.

 

IMG_9888

 

 

IMG_9882

 

Peonene mine er ikke av den skjeldne sorten, men de er vakre likevel. Finest er de rett før de åpner seg helt :-)

 IMG_9379

 

 

IMG_9893

 

Men først……….hmmmmm, deilig med late, varme kvelder på verandaen!!! …….. 

 

IMG_9060

Eh, mente så visst at jeg hadde lagt ungene! Men nå er de våkne og påstår bestemt at klokken neppe kan være 23.00 så inderlig som sola skinner. Ikke natt ennå, nei!

tirsdag 23. juni 2009

Deilig midtsommerkveld…….

 

Vi er veldig glad i hytta vår, men det som betyr aller mest er de koselige og inkluderende menneskene som bor i området. De gjør fridagene våre til noe helt spesielt :-)

 

IMG_9847

Vi har hatt en nydelig midtsommerkveld hos en av naboene, med grilling, bålbrenning og alt som hører til.

  IMG_9859

Dette stedet gir ro og harmoni :-)

  IMG_9854

 

Det er hyggelig når folk i alle aldre kan samles til felles feiring.

IMG_9817

    

 

 

23062009603

Vi takker små og store på Kvellestad og

omegn for en flott kveld :-)

IMG_9850

mandag 22. juni 2009

Nydelig engel / Beautiful angel :-)

 

En av mine slektninger,  kjære Lois Ann i Illinois – USA ,har sendt meg en gave. Synes den var så søt at den fortjener en plass her. Den spiller nydelig når vinden blåser :-)

 IMG_9414

 

One of my relatives, dear Lois Ann from Illinois - USA, sent me a gift. It’s så beautiful, I think it deserves a a place in here. It plays lovely music in the wind…..:-)

 

IMG_9416  

 

 

IMG_9409 IMG_9424

 

Thank you !

 

søndag 21. juni 2009

Noen små funn :-)

 

IMG_8545 

Gjenbruk / Second hand

Er så heldig å ha en bruktbutikk i byen og dette er blitt et populært sted for noen og enhver de siste årene. Mange leverer inn ting som de enten er lei av eller ikke har brukt for og så kan andre kjøpe det for en billig penge. Da vi kjøpte det gamle huset i 2005, fikk jeg dilla på denne stilen. Hadde ikke allverdens penger til rådighet for enda et hus, så bruktbutikken var stedet å lete ….

Tror egentlig ikke de helt hadde sett for seg at det var et marked for denslags når de startet denne butikken, men så er jo trenden med gammelt og brukt, blusset opp de siste årene. Vet det er mange med meg som bare elsker disse nostalgiske tingene :-) og nå er det langt mer folksomt i lokalet enn det var for 4 år siden….

 

IMG_8529   IMG_8567

 

Var en tur innom forleden…skulle egentlig ikke ha noe spesielt, men jeg hadde fri og ville titte litt…..:-) Den som i løpet av 10 minutter hadde favnen full og vel så det, var meg!

Falt for salt/pepper settet i galss! Fikk det for 10 kroner :-). Glasskålen ligner på en vi hadde i familien en gang – gøy!

IMG_8559

 

Den lille kurven kostet meg en femmer og vasen og den vesle skålen har tilhørt mor til en venninne av meg…….hun hadde nettopp levert en del ting til butikken og synest det var skikkelig gøy at det gikk til vårt gamle hus :-) Det grønne serviset var bare helt nydelig! Måtte ha det med !

Tøyposen sydde jeg for noen år siden…..det var dette med initialer da….:-)

IMG_8527  IMG_8538

At jeg også kjøpte en sofa og et blomstrete servise, hører med til historien. Bilder kommer senere.

Ha en fin søndag !